Şimdi Ara

GTX 660 AMD Phenom II x4 925 @3.0 ghz KASMA SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benya

    Değerli forum kullanıcıları. Sistemim aynı ve kasma sorunu tüm hızıyla devam ediyor. Fakat hala makul bir cevap almış değilim. Isınma sorunu yok, makine temiz, zaten aldığım zaman formatlıydı. Sorun Diablo 3 te de devam ediyor. Fazla aksiyon olan yerlerde fps de yerlerde. İnternetten gereken gücü hesapladım ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama 350-380 Watt maksimum kullanımda çekeceği güç diyor. Benim psu uyduruk 500 W lik bir şey 430W peak vardı sanırım emim değilim. Sizce nasıl çözerim bu sorunumu yardımlarınızı bekliyorum.

    Ram olayı çok önemli eğer hala 4 gb ram kullanıyorsanız hemen gidip bir tane daha 4 gb alın ve oyunlarda takılmalardan kurtulun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 19 Temmuz 2014; 16:13:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi doğrudan böyle demek bana pek mantıklı gelmedi.Çünkü saçma salak oyunlarda (bkz. Rappelz) bile kasma sorunu yaşıyorum ve eski kart Gtx 260 bunlarda kasma yapmazdı eminim bundan. Dota 2 oynuyorum mesela aynı şeyi onda da gördüm eski kartta kasma yoktu ama yeni kartla teklemeler yaşadım. Ram ile alakalı olacağını düşünmüyorum keza oyunlardaki ram kullanımı da takip ediyorum. Ram alıp kurtulamazsam iyice elime yüzüme bulaşmasın bütçe sınırlı.
  • Psu nun 6+6 pin çıkışı var fakat bu kart tek 6 istiyor. Acaba o 6+6 pin mi sıkıntı oldu çünkü bi uç takılı sadece ve tam güç verebiliyor mu kararsızım şu an aklıma gelen bir ayrıntı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benya

    Arkadaşlar Tomb Raider indirdim. Oyunu en son ayarlarda açıyorum. İlk 5-10 dakikası gerçekten hiç tık demeden oynuyorum fraps ile kontrol etmedim ama 50+ fps olduğu kanısındayım en zor görüntü bile (en yüksek görüş alanlı) kasma yapmıyor.Fakat bu 5-10 dakika sonra oyun yavaş yavaş ölüyor :( Kasmaya başlıyor. Sıcaklık sorunu olabilir mi? diye düşündüm fakat ekran kartında 50 derecelik bi sıcaklık bile yok :D İşlemci 70 i görüyor fakat gerçekten 70 derece bu kadar kasmaya neden olabilecek bir sıcaklık mı? Zaten 45nm teknoloji olduğundan ısınma sorunu var boşta bile 50 :(

    İşin ilginç yanı oyunu kapattım 10 dakika geçti hala 70 derece

    70 derece o işlemci için çok fazla arkadaşım 62 dereceden sonra phenomlar hız düşürür acilen bir soğutucu almalısın(500w psu o sisteme yeterli.)




  • Sağlam bir soğutucu alıp sağlam bir oc yaptınmı sorununun çözülmesi gerekir. Aksi taktirde donanımsal bir arıza olabilir birde ramleri memory teste sok bakalım.
  • benya kullanıcısına yanıt
    Öncelikle işlemcinizin 70 derecelere vardığında hız düşürüp düşürmediğinden emin olmanız gerekiyor. Eğer 10dk sonra performans düşüyorsa, bunun sebebi ısınıp hız düşürmesi olabilir.

    Bir de sizin ekran kartında sorun olabilir gibi geliyor. Başka bir psu ve işlemci ile test yapabilirseniz, bundan da emin olabilirsiniz.

    Çünkü bendeki htpc olarak kullandığım athlon x2 250 3,2 ghz'lik işlemci, 4gb ram ve HD 6750'lik sistem bile Crysis 2 ve AC revelations tarzı oyunlarda, 1080p'de 30fps alıyor. Sizin phenom ile takılma yaşamanız başka bir problem olduğunu gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o işlemciyle olmaz..zamanında 955 x4 ile 78502gb kullandım 1080p de darboğaz yapıyordu..şimdi sen bu işlemciden düşük bi işlemciyle + düşük çözünürülükle işlemciye binen yükü hayal edemiyorum darboğazdan cıkamıyordur ocninde kurtaracağını sanmıyorum o cözünürlükte.
  • düşük çözünürlük ve phenomII 3.0 ghz işlemcide BF4 denedim bir arkadaşta anlık takılma vardı sürekli.ayarı high medium ne yaparsak yapalım oluyordu yani 70 fps'den sonra diye bir şey yok işlemci yetmedi mi daha düşük fps'de de etki eder.neyse 3.6 ghz yaptık takılma ortadan kalktı 7850 idi sanırım kart.
  • Düşük çözünürlüğün ne alakası var ki?

    Sanki çözünürlük düşünce, işlemcinin vereceği fps düşüyormuş gibi yorum yapıyorsunuz.
  • Aynı işlemciyi Gtx 650Tİ Bosstala 3-4 ay kadar kullandım(660 la yakın kartlar)BF4 medium high arası No AA ile kasmadan sorunsuz oynadım.Sizin sorununuz muhtemelen işlemci sıcaklığı zira bendede 70 derece sonrası ciddi fps düşüşleri oluyodu.Onuda kuletipi bir soğutucu alarak çözmüştüm :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false shepherd

    Düşük çözünürlüğün ne alakası var ki?

    Sanki çözünürlük düşünce, işlemcinin vereceği fps düşüyormuş gibi yorum yapıyorsunuz.

    nassi ya dusuk cozunurlukte islemciye yuk bindirmiyor mu bunca sene bize yalan mi soylediler?1080p ile 1280 ayni mi yani islemci acisindan?
  • Kullanacağın ilaçlar.

    Olmazsa olmazı. 3,6 ghz için.
    1.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3772

    Bu da gerekebilir. Ama eski kartın GTX 660 TAN DAHA FAZLA GÜÇ ÇEKEN Bİ EKRAN KARTI İMİŞ. Bu durumda mevcut powerin ile bi dene. Overclock durumunda zorlanırsa,alırsın.
    2.http://www.vatanbilgisayar.com/zm500-le-serisi-4000w-guc-kaynagi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 19 Temmuz 2014; 22:51:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benya

    Arkadaşlar başlıkta olduğu gibi sistemim böyle.Eski ekran kartım GTX 260 idi. Onunla da bu kadar performans alıyordum diyebilirim. İşlemcim mi yetersiz geldi bilmiyorum. Monitör de 17" dolayısıyla yüksek çözünürlüklerde de oynamıyorum. Psu 500W ama çok sağlam olduğunu söyleyemem. Ram 4 gb. Sizce sorunum nedir? Driverlar da güncel. Örnek vermek gerekirse: L.A. Noire de kasıyor, Battlefield 4 ultra da baya bir kasma var. Gta 4 de kasıyor naptıysam akıcılığı yakalayamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.


    İşlemciye biraz oc yapın yada en sağlıklısı yeni bir işlemci alin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Öncelikle işlemcinizin 70 derecelere vardığında hız düşürüp düşürmediğinden emin olmanız gerekiyor. Eğer 10dk sonra performans düşüyorsa, bunun sebebi ısınıp hız düşürmesi olabilir.

    Bir de sizin ekran kartında sorun olabilir gibi geliyor. Başka bir psu ve işlemci ile test yapabilirseniz, bundan da emin olabilirsiniz.

    Çünkü bendeki htpc olarak kullandığım athlon x2 250 3,2 ghz'lik işlemci, 4gb ram ve HD 6750'lik sistem bile Crysis 2 ve AC revelations tarzı oyunlarda, 1080p'de 30fps alıyor. Sizin phenom ile takılma yaşamanız başka bir problem olduğunu gösteriyor.

    Öncelikle bazı forum kullanıcıları bol keseden para saçıyor sanırım şunu al bunu al diyip duruyorlar. Ve bahsettikleri şeyler 500-600 liralık parçalar.
    Hocam güç kaynağımın yetersiz olduğunu biliyordum değiştirdim. Fakat sorun hala devam etmekte. Darboğaz yapma durumu da tam bir saçmalık insanlar nasıl yorum yapıyor anlamıyorum. Düşük çözünürlükte ekran kartı kendini daha az yorar ve işlemciye daha fazla yük binmez bu durumda. Ki zaten kullananlardan biliyorum darboğaz olmayacağını. Fakat hala takılma problemlerinin devam etmesi ve gerçekten eski kartta böyle bi sorun olmaması canımı çok sıkmaya başladı. Sürekli masraf çıkıyor. Bu kartı nerede deneyebilirim bilmiyorum çünkü her oem değişimi format gerektiriyor. Napacağımı bilemedim ve gerçekten sinir krizi geçirmek üzereyim. Bu sistemin gidip de Watch Dogs low da kasması tamamen saçmalık. Yeni psu da 600W cooler master. Aklınıza bir şey gelirse yardımlarınızı bekliyorum.
    Ayrıca cevap atan herkese teşekkür ederim fakat lütfen bütçe sıkıntısı olduğunu unutmadan yazalım ve oc konusunda da deneyimsizim iyice yüzüme gözüme bulaşmasın. Herkese iyi forumlar.




  • benya kullanıcısına yanıt
    Her donanım değişiminde format atmaya gerek yok, kim demiş onu?

    Ben gibayte anakart ve biostar 8800gt donanım ile Windows 7 kurulmuş hdd'ye şu anki htpc sistemi olduğu gibi bağlayıp neredeyse 1sene format atmadan sadece gerekli driverları yükleyip kullandım. Ve şunu söyleyebilirim ki son attığım formatlı hâli ile önceki hâli açısından performans farkı yoktu.

    Siz ekran kartınızı söküp bir arkadaşınıza yada bilgisayarcıya götürün, orada deneme yapın. Ancak bu şekilde sorunun ekran kartında olup olmadığını anlayabilirsiniz.

    Bu arada dar boğaz konusuna şöyle bir örnek vereyim. Normalde sizin vga 1080p çözünürlükte 30fps ortalama yakalayabiliyorken, sizin kullandığınız çözünürlükte 60fps gibi olması beklenir. Tabii burada işlemci ekran kartına yetişemediği için vga'yı frenleyecek ve ortalama fps'yi yaklaşık 50fps'lere düşürecektir.
    Bir de şöyle bir etkisi olabilir, min fps düşüşleri daha sık olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet hocam darboğaz öyle olur ancak fakat 50 fps de böyle takılma olmaz diye darboğazdandır denmesi saçma geliyor. Yoksa 70 yerine 50 ya da 45 falan alacağımı biliyorum fakat 30 fps takılma sınırı. Ekran kartını bi denemeye çalışayım. Tekrar teşekkür ederim.
    @turuncu55
  • Gta 4 optimizasyon sorunlu bir oyundur orjinal oyunu gtx 760, i7 3770, 8 gb ram ile oynayamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkantcelik -- 22 Temmuz 2014; 20:56:46 >
  • benya kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi ateşle stabil şekilde şu anda aynısını kullanıyorum voltajsız 3.3 mhz kadar yükselttim.

    1080p monitör alırsın bide sroun ortadan kalkar.
  • Phenom II'lerin max opertaing temp diye geçen sıcaklık değerleri Intele göre düşüktür. 925 için teknik verilerde "Maximum operating temperature ? 55°C - 71°C" yazmakta. Yani çok düşük denebilir. Ondan sonra ya cpu throttle yapar, ya kasar. Yada anakart müdahil olur. Biosda ayarları var. Mümkün mertebe amdleri yükte serin tutmaya bakın. Yada biosdan cpu throttle ayarlarını kapayın sıcaklık riskini göze alabiliyorsanız. Bu sıcaklık değeri kimi Intellerde 105C'ye kadar çıkabiliyor. ;) Ben kendi phenomumu overclock ettiğimde yükte maximum 62c'de tutuyorum. 62C'de amdler için önemli bir eşik. Sizinde baz almanız gereken eşik 62 olmalı.
  • benim amd a8 5600k işlemcim maks 69 derece gördü full yükte prime95 ile denedim ve oyunlardada denedim (far cry3 - mafia 2 - city car driving - )

    oyundan çıkınca cpu fan rpmi 3500 lerden 2000lere falan düşüyor işlemci sıcaklığını boşta en düşük 15 derece gördüm.

    Amd'yi seviyorum


    Not : sen işlemcine oc yapmaktan çekinme azcık voltaj arttır daha yüksek ghzde kullan. 3.5 3.6 3.7 ghz ye getir işlemcini. Bunu yap dene ondan sonra oyunları tekrar test et büyük gelişme olacağını düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White0F -- 23 Temmuz 2014; 2:03:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.