Şimdi Ara

GTX 580 -GTX680 F/P olarak tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kafama takılan bir soruyu özellikle bu 2 kart elinden geçip kullanmış arkadaşlara sormak istiyorum.Fiyat performans olarak bu 2 karttan yüksek olanı tercih etmeye değermi.Elbet fark vardır.Kabul Fakat.Birinin ikinci eli 1100 TL diğeri 800 TL civarı...Aradaki 300 TL ye oyunlarda gözle görülüp farkedilen ayrıntı veriyormu.Yoksa sadece oyunlar da zaten 2 sindede yüksek olan FPS değerlerinin birbiri arasındaki farkmıdır.?..

Bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firat982 -- 5 Haziran 2012; 17:57:48 >

• 580'in sıfırına para verilmez artık. 650-800 TL arasına bulabilirsin. Ucuz olanları referans model, pahalı olanları da özel soğutmalı modeller olur. Forumun ikinci el bölümünde bunlardan var. Hele bin tanesi Türkiye'de tek şu anda. İlanı da bu: ..:: GALAXY KFA GTX 580 MDT ::..
  • Evt kart güzel.Geçenlerde incelemiştim.Bu formu.Yalnız fatura ve garanti özelliği yok.Bu tercihimi engelliyor.

Banaa 680 ile 580 arasındaki fiyat farkına değecek Fiyat/Performans karşılaştırmasını sormuştum.Bunun hakkında yorumun nedir ?
  • İki kart arasındaki fark hemen hemen % 35 iken, fiyat farkı şu anda daha fazla olduğu için 580 daha önde kalıyor F/P olarak. Yani fiyatı farkı % 35'ten daha fazla.

Ancak ben olsam bu iki kartı da almazdım. NVIDIA olarak GTX 670'in 680 PCB'li modelini veya AMD olarak da MSI 7970 OC versiyonunu öneririm. 7970'in en büyük artısı, belleğinin 3 GB olmasıdır. 670 ve 680'in belleği ise 2 GB'dir ki yeni gelecek oyunlarda 2 GB belleğin yetersiz kalacağı su götürmez bir gerçektir. "Neden MSI 7970 OC?" derseniz eğer, bu kart fabrika çıkışı 1010 MHz'le gelmekte ve 680'le kafa kafaya performans vermektedir. Referans tasarım gibi görünse de, fan çapı daha büyük olduğundan, standart 7970'lere nisbeten daha sessiz bir karttır. Aynı zamanda hız aşırtma potansiyeli de yüksektir. Ben bugün üst düzey kart alacak olsam, öncelik seçeneklerimden birisi kesinlikle bu kart olurdu.

• Valla hocam böyle detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim..Gerçekten fikrinizi dikkate alacağım.Bende kararsız kaldım.Hani diyorum almak için beklesemmi.Yada şimdi alsam çokmu pahalıya alacağım.Malıum 580 lerin çok değil 4 ay önceki fiyatları ile şimdiki düşen fiyatlarına...Birde hiç Nvdia kullanmadım..Denemek istiyorum.Hep ati kullandım.Şu herkesin dilinde Cuda işlemci ve Pysix özelliği..Deneyip tecrübe etmek istiyorum.O yüzden Nvdia tercihim olacak gibi.Ama bu kesinlikle Ati kötü olduğu için değil.NVDİA hiç kullanmadığumdan yoksa.Elimdeki canavarım His 5870 vcooler(Özel soğutmalı) işimi hayli hayli son oyunlarda çok iyi görüyor.6950 ayarında abisi kendisi :))
  • gtx 580lerin tüm moderlleri elimden geçdi asus matrix dahil. gtx 680de ise asus ve zotacğı denedim en çok zotac denedim. şunu diyebilirim sadece olay hız değil 680de radikal değişiklikler rönesans var...
    her yönden üstündür. burda olay fiyat performans ve 580i aldığın fiyattır çünkü eski kart alıyorsun burda kıstas fiyatı iyi olmalıdır.. düz model gtx 580i 600e özel model msi lighting ki tavsiyemdir şiddetle bulursan 750e kadar al...

yoksa direk gtx 680e geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

İki kart arasındaki fark hemen hemen % 35 iken, fiyat farkı şu anda daha fazla olduğu için 580 daha önde kalıyor F/P olarak. Yani fiyatı farkı % 35'ten daha fazla.

Ancak ben olsam bu iki kartı da almazdım. NVIDIA olarak GTX 670'in 680 PCB'li modelini veya AMD olarak da MSI 7970 OC versiyonunu öneririm. 7970'in en büyük artısı, belleğinin 3 GB olmasıdır. 670 ve 680'in belleği ise 2 GB'dir ki yeni gelecek oyunlarda 2 GB belleğin yetersiz kalacağı su götürmez bir gerçektir. "Neden MSI 7970 OC?" derseniz eğer, bu kart fabrika çıkışı 1010 MHz'le gelmekte ve 680'le kafa kafaya performans vermektedir. Referans tasarım gibi görünse de, fan çapı daha büyük olduğundan, standart 7970'lere nisbeten daha sessiz bir karttır. Aynı zamanda hız aşırtma potansiyeli de yüksektir. Ben bugün üst düzey kart alacak olsam, öncelik seçeneklerimden birisi kesinlikle bu kart olurdu.

@bocekgrafik hocam şu grafikle beraber tüm söylediklerin havada kalıyor maalesef.

3gb dediğin kart 2gb gtx670 e dahil boyun bükerken, gtx580 dahi 1.5gb bellekle 3gb 7950 ye yaklaşmış vaziyette.

he dersen ki 7970 1010mhz oc versiyon, 680 filan da armut toplamıyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 6 Haziran 2012; 20:03:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

gtx 580lerin tüm moderlleri elimden geçdi asus matrix dahil. gtx 680de ise asus ve zotacğı denedim en çok zotac denedim. şunu diyebilirim sadece olay hız değil 680de radikal değişiklikler rönesans var...
    her yönden üstündür. burda olay fiyat performans ve 580i aldığın fiyattır çünkü eski kart alıyorsun burda kıstas fiyatı iyi olmalıdır.. düz model gtx 580i 600e özel model msi lighting ki tavsiyemdir şiddetle bulursan 750e kadar al...

yoksa direk gtx 680e geç

Dostum 680 fiyatını kesinlikle hak etmiyor bence, guru3d nin incelemesindeki Gigabyte GTX680 OC ile bendeki 670 OC yi kıyasladım 3DMark 11 dışında hiç bir fark oluşmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

İki kart arasındaki fark hemen hemen % 35 iken, fiyat farkı şu anda daha fazla olduğu için 580 daha önde kalıyor F/P olarak. Yani fiyatı farkı % 35'ten daha fazla.

@bocekgrafik hocam şu grafikle beraber tüm söylediklerin havada kalıyor maalesef.

3gb dediğin kart 2gb gtx670 e dahil boyun bükerken, gtx580 dahi 1.5gb bellekle 3gb 7950 ye yaklaşmış vaziyette.

Burada sanırım arkadas 7970 oc onerırken ılerıde cıkacak oyunları dıkkate almıs bu yuzden en az 3gb belleklı bır kart onermıs.

Bence konuyu acan arkadas ıkıncı el gtx 580 bakmalı.Gtx 680 e ve 670 e o kadar para vermek dogru değil.Kartlar halen yuksek fıyattan satılıyor ulkemızde.En guzelı temız gtx 580 bakmalı ben satıyorum mesela

• quote:

quote:

vayy gtx 680e bak ben burdayım diyor bu testi gördüğüm iyi oldu tşkler.

birde gtx 480 hala iyi duruyor o ayarlarda...

• quote:

şu grafikle beraber tüm söylediklerin havada kalıyor maalesef.

Yok, MSI 7970 OC demeyeceğim. Bu sefer farklı birşey söyleyeceğim. Hem GTX 670'in, hem de 680'in boostlu hızı kaçsa, 7970'i de aynı hıza çıkartıp öyle denenirse, asıl gerçek tablo o zaman ortaya çıkar. Kartlardan biri 925, diğeri 1058 MHz'de çalışırken, aradaki farkta saat hızı farkı kadar oluyor. Hatta 7970, 1010 Mhz'de bile 680'i yakalıyor. Ben Ben buna rağmen hiçbir zaman "7970, 680'den daha üstündür." bile demedim. Sadece her iki kartın da eşit saat hıçlarında birbirlerine denk olduklarını yazdım ancak nedense sen de dahil olmak üzere bütün Nvidia'cı arkadaşlar bunu hazmedemi bir türlü. Bununla da kalmayıp, sanki çok yanlış bir şey söylemişim gibi, senin şu an yaptığın gibi her fırsatta üzerime birşeyler yazma gereği duydular. Neden? Nvidia aşkından; yani fanatiklikten. Daha önce de yazdım: Kulandığım 17 kartın 14'ü Nvidia iken kimse beni AMD taraftarlığıyla suçlayamaz. Daha dün ki mesajımda, objiktiflikten bahsedip bunu nasıl yaptığımı yazdım. Demek ki boşa yazmışım.

Ayrıca, bir iddian varsa sen kendi tezini ortaya koy, konuyu açan kişi nasıl olsa bütün mesajları okuyup kendi kararını verecek. Bırakta o karar versin benim yazdıklarımın havada mı, yoksa karada mı kalacağına. Burada herkes kendi iddiasını, tezini veya gerçeğini savunacağı zaman bir diğerinin üzerinden yaparsa bunu, burada kaos çıkar.

• quote:

quote:

Yok, MSI 7970 OC demeyeceğim. Bu sefer farklı birşey söyleyeceğim. Hem GTX 670'in, hem de 680'in boostlu hızı kaçsa, 7970'i de aynı hıza çıkartıp öyle denenirse, asıl gerçek tablo o zaman ortaya çıkar. Kartlardan biri 925, diğeri 1058 MHz'de çalışırken, aradaki farkta saat hızı farkı kadar oluyor. Hatta 7970, 1010 Mhz'de bile 680'i yakalıyor. Ben Ben buna rağmen hiçbir zaman "7970, 680'den daha üstündür." bile demedim. Sadece her iki kartın da eşit saat hıçlarında birbirlerine denk olduklarını yazdım ancak nedense sen de dahil olmak üzere bütün Nvidia'cı arkadaşlar bunu hazmedemi bir türlü. Bununla da kalmayıp, sanki çok yanlış bir şey söylemişim gibi, senin şu an yaptığın gibi her fırsatta üzerime birşeyler yazma gereği duydular. Neden? Nvidia aşkından; yani fanatiklikten. Daha önce de yazdım: Kulandığım 17 kartın 14'ü Nvidia iken kimse beni AMD taraftarlığıyla suçlayamaz. Daha dün ki mesajımda, objiktiflikten bahsedip bunu nasıl yaptığımı yazdım. Demek ki boşa yazmışım.

Ayrıca, bir iddian varsa sen kendi tezini ortaya koy, konuyu açan kişi nasıl olsa bütün mesajları okuyup kendi kararını verecek. Bırakta o karar versin benim yazdıklarımın havada mı, yoksa karada mı kalacağına. Burada herkes kendi iddiasını, tezini veya gerçeğini savunacağı zaman bir diğerinin üzerinden yaparsa bunu, burada kaos çıkar.

nvidia cılıktan ziyade (zira bu açıdan bakıcaksak mevzuya eğer sizde amd ci gibi oluyorsunuz) vram yiyen oyunlar konusu içinde bf3 ve max payne 3 verilmişti. bende bu ikisini şu an için pilot oyun seçtim. çünkü başka memory katili oyun göremedim. memory e sonuna kadar yüklenen max payne 3 te bile kepler açık ara öne geçmiş durumda.

1.5gb gtx580 kullandığım zamanlarda onu zorlayan oyun olmadı ta ki bf3 e kadar ki, o bile 1680x1050 de sp de sıkıntı yaratmadı bana. şimdi 580 680 nin yanında eski kaldı tabi. yani şunu demek istiyorum 3 gb 7970 alim geleceğe yatırım yapıyorum demek kesinlikle doğru değildir. bir zaman sonrada atıyorum 8gb 8970 gelir 6gb 780 gelir kim bilebilir ki.

• biraz fiyatların düşmesini bekle ve 2. el bir gtx 680 al
  • f/p karti gtx480dir... 820 mhzde gtx580 olmakta, ki her gtx480 o hiza cikar... tek ses sorun ve sicaklik jatlanirsaniz, ben kulaklik ile oyun oynadigim icin( sennheiser pc350 ) fani arttirinca sicaklikta sorun olmuyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer sli yapılmayacaksa ki, yapılsa bile 2gb ram in gerçekten yakın gelecekte yetmeyeceğini düşünüyor musunuz?

belki GTA V için fikir belirttiniz ama BF 3 bile o muazzam haritalar ile ultra ayarlarda 1.3gb ı geçmezken acaba GTA V ne kadar ram yiyecek max ayarlarda. yada ekran kartı kaldıracak mı max ayarları? :)

sormamın sebebi gtx 670 almayı düşünüyorum özel soğutmalı modeller tekrar giriş yaptığında. 570 de ram problemi yaşamadım herhangi bir oyunda (BF 3 sınırlarda dolanıyodu açıkçası multiplayer high oynarken ama takılma yaşamıyordum) acaba 2gb ram 1.5 veya max 2 sene götürmez mi? bu kartı eşime verip seneye yenisi alacağım zaten. o 2 sene sorunsuz oynasın yeter istiyorum.

yani sormak istediğim eğer bir kartı 3 sene civarı kullanmak istemiyorsak bile 2gb vram yeterli gelmeyecek mi?

edit: şimdi max payne 3 ve 2gb ram olayını okudum moralim bozuldu. kararsız kaldım. neden 3gb yapmaz şu nvidia..

edit2: daha araştırınca MSAA da problem olduğunu söylüyorlar. yani hem görüntü tam düzgün olmuyor hemde Vram inanılmaz derecede arttıyor diyenler var. Rockstar gene bir yolunu bulmuş Vram doldurmak için sanırsam. belki bir yama çıkar. anlamadığım Gpu yu aşırı zorlamayan oyuna bu kadar vram yedirtmeyi becermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 6 Haziran 2012; 21:27:39 >

• Kartın verdiği yüksek FPS'nin kartın belleğiyle ne alakası var? GPU gücü ayrı şey, kartın kullanıldığı oyunun bellek kullanımı ayrı şey.
  • quote:

quote:

bu saat hızı eşitleme olayında biryeri atlıyorsunuz bence şöyleki madem core ler eşitleniyor o zaman bellek bandwith leride eşitleyelim, malum 7970 in bellek veriyolu genişliği daha fazla.

• Eşitleme imkanınız varsa eşitleyin.
  • quote:

Eşitleme imkanınız varsa eşitleyin.

kastettiğim bellek oc si yoksa donaımsal yönden değil tabiki.
  • Aslında benim aklımdan geçen tam bir fiyat performans kıyaslaması...Arıyorum tarıyorum karşılaştırıyorum.Ve şu sonuçlarda takılı kalıyorum..

Yani verdiğim paraya değecek kart seçimi....Elbet üst model kart bir önceki alt modelden daha iyi değerler verecek yalnız.Aradaki fiyat farkına değecekmi ??..Misal Ben elimdeki kartı 300 TL(Ati 5870)almışken..Yenileme veya upgrade etmek için Nvdia 580 serisi yahut da 670-680 serisi bir kart alma niyetindeydim.. Bunun içinde 580 için yaklaşık 2,5 katı fiyat verip ama karşılığında % 50 bilemediniz % 100 e yakın performans almak ne kadar mantıklıki.Alttaki testlerde o değerler bile yok.Çıkamadım işin içinden :))....

Peki onun yerine bir tane daha 5870 alıp Cross fire yapıp .Çok daha memnun edici F/P sonuçları elde etmezmiyim..aşağıdaki linklerde karşılaştırmalar var.

Kıyaslamalarda görüleceği üzere 5870 CF ile Nvdia 580 değerlemelerini incelediğimde daha CF çok daha mantıklı bir seçim gibi geliyor.Yanılıyormuyum..Nebiliyim takıldım kaldım bunda..
    Tamam belki Ati 5 serisi eski teknoloji fakat sonuçta Directx 11 destekleyen Shader model 5.0 DDR5 kart.İncelemelere bakarsanız. Ati 5870 kartımın 300-320 TL ekstra harcamayla Nvdia 580 den yaklaşık %15-30 + sonuç veren hem de 200 TL ucuza daha iyi performansa geçmiş olacağım.Yani ben değil alttaki linkteki karşılaştırmalar bunu söylüyor :).Tabii burada tecrübe en önemli etken.Bu farkı test edenlerinde fikrini almak isterim..

Ya da Acaba daha da iyi değerlendireceğim başka alternatif incelemeler varmıdır..Benmi yanılıyorum.Yoksa çokmu pinpirikliyim ..Çokmu takıldım kaldım :)).Neyse altta linkleri veriyorum..

http://www.anandtech.com/bench/Product/300?vs=305 5870 CF - 580 kıyaslaması

http://www.anandtech.com/bench/Product/300?vs=294 5870 CF 5870 kıyaslaması

http://www.anandtech.com/bench/Product/294?vs=305 5870 - Nvdia 580 kıyaslaması

http://www.anandtech.com/bench/Product/555?vs=517 Nvdia 680- Nvdia 580 kıyaslaması

http://www.anandtech.com/bench/Product/555?vs=511 Nvdia 680 Nvdia 5870 kıyaslaması

(Buna kişisel deneyimimide ekleyebilirim.Arkadaşımda Nvdia 680 de Diabloda full ayarda 200 fps alıyor.Ben 130-140 fps alıyorum.Tabii tek oyun elbet kıstas olamaz..

Belki Batman gibi pysix tabanlı oyunda bana nal toplatacak ama ben bu kıyaslamayı yinede belirteyim dedim.Arada nerdeyse 800 TL fark(Oda 2.el GTX 680 alırsam,sıfırı alsam 1000 TL).Hadi diyelim Performans farkı diğer oyunlarda %150-%200 olsun.Kişisel görüşüm Uçurum yaa..Yani bana öyle geliyor.Nebiliyim.
    Aslında crossfire yahut sli ile ilgili farklı fikirler verebilecek olursa da hiç fena olmaz..

NOT: BU YAZDIKLARIMI DİABLO ÖRNEĞİ HARİÇ TAMAMEN BU LİNKİNİ VERDİĞİM SİTEDEKİ VERİLERE GÖRE MANTIK YÜRÜTEREK YAPTIM.ASLA TECRÜBE EDEREK YAPTIĞIM KIYASLAMA DEĞİLDİR..BU YÜZDEN KİMSEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEK İSTEMEM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firat982 -- 7 Haziran 2012; 11:28:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.