merheba benim zotac gtx 260 o.c. siz bir ekran kartım var. sıcaklık pc açıldığında 50 derece crysis dir modern warfare 2 dir yani 3D oyunlarda bu sıcaklık 10 dk içerisinde 80 derceye çıkıyor bu sıcaklık normal değil gibi geldi bana bu arada psu 460 watt cooler master (gerçek) , en güncel driver ve fanı tertemiz sorunum nedir acaba cvplarınızı bekliyorum... Teşekkürler
psu yetmiyor arkadaşım
kaç lazım
PSU'nun yetmemesi stabilite sorunlarına yol açar. Ekran kartının ısısının yükselmesiyle bir alakası yoktur ki 80C anormal bir sıcaklık değil. Benim Zotac GTX 260 da oyunlarda 82C'ye kadar çıkıyor fakat herhangi bir stabilite sorunu oluşturmuyor. Tabi bu kadar ısınınca tiz sesli olan fanı rahatsız edici bir ses çıkarıyor ama idare edilemeyecek düzeyde değil. Bence sorun yok 90C'yi geçmediği sürece gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ekran kartını.
quote:
Orijinalden alıntı: MaTaDoR
PSU'nun yetmemesi stabilite sorunlarına yol açar. Ekran kartının ısısının yükselmesiyle bir alakası yoktur ki 80C anormal bir sıcaklık değil. Benim Zotac GTX 260 da oyunlarda 82C'ye kadar çıkıyor fakat herhangi bir stabilite sorunu oluşturmuyor. Tabi bu kadar ısınınca tiz sesli olan fanı rahatsız edici bir ses çıkarıyor ama idare edilemeyecek düzeyde değil. Bence sorun yok 90C'yi geçmediği sürece gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ekran kartını.
ohh.. be rahatladım seninde 82 derece olduğunu öğrenince,, stabilitede sorun var mı bilmiyorum ama 3dmark06 da 1550 puan alıyorum ayrıca 3 saat crysis(very high) oynadığımda ise 85 derece oluyor stabilite sorunum var mıdır cvp bekliyorum bide ekran kartının stabilitesini nerden bakcam bunada cvp verirsen çok sevinirim.. teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: oytunbjk00
merheba benim zotac gtx 260 o.c. siz bir ekran kartım var. sıcaklık pc açıldığında 50 derece crysis dir modern warfare 2 dir yani 3D oyunlarda bu sıcaklık 10 dk içerisinde 80 derceye çıkıyor bu sıcaklık normal değil gibi geldi bana bu arada psu 460 watt cooler master (gerçek) , en güncel driver ve fanı tertemiz sorunum nedir acaba cvplarınızı bekliyorum... Teşekkürler
PSU yetmez ki. 550 watt yada 600 watt alabilirsin...
kasa havalandırmasını iyileştirirsen fan hızını 575 gibi birşey yaparsan 70 i geçmezsin
fan hızını hasıl 575 yapcam acaba
ayrıca kasamın kapağı hep açık zaten havalandırma problemim yok yani
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: MaTaDoR
ohh.. be rahatladım seninde 82 derece olduğunu öğrenince,, stabilitede sorun var mı bilmiyorum ama 3dmark06 da 1550 puan alıyorum ayrıca 3 saat crysis(very high) oynadığımda ise 85 derece oluyor stabilite sorunum var mıdır cvp bekliyorum bide ekran kartının stabilitesini nerden bakcam bunada cvp verirsen çok sevinirim.. teşekkürler
3DMark06 puanın 1500 olamaz öncelikle benim sırf CPU puanı 6500 civarında çıkıyordu, ekran kartı puanı da 8000'lerde birşeydi yanlış hatırlamıyorsam. Neyse konuya dönersek, stabilite sorunu dediğimiz şey sistemin durduk yerde yeniden başlaması veya kitlenmesi, mavi ekran verip kapanması vs. gibi şeylerin genel adıdır. Senin sistemin oyunlar bu gibi sorunlar yaşatmıyorsa stabildir demektir. Zaten bilgisayarında bir sorun varsa kitlenir, açılmaz, restart atar falan hissedersin mutlaka yani merak etme.
Benim PC monitör, modem ve hoparlörler dahil olmak üzere UPS'e bağlı. UPS'in bir yazılımı var ve sistemin toplam kaç watt tükettiğini anlık olarak gösteriyor. Boştayken 190W güç tüketen sistemimde, Prime 95, Furmark ve HD Tach testlerini beraber çalıştırdığımda resmen 4.4 Ghz'lik işlemci mous kursörünü bile hareket ettirmekte zorlanıyor. =) Ama bu durumda bile sistemin çektiği toplam güç 522W oluyor(monitör dahil). Yani 460W'lık güç kaynağı fazlasıyla yeterli merak etme. Zaten 460W'lık bir güç kaynağı belli süre boyunca sorun çıkartmadan misal 600W'a kadar güç sağlayabilir. Markalı tüm PSU'lar da böyledir. Sisteminde endişe edilecek son şey PSU yani.
bende de gtx 275 var arkadaşım oyunlarda özellikle de lost planet ve gta 4 de fanı 80 le dönmeye başlıyor ve sıcaklıkta 80 lerde seyrediyor bende ilk aldığım zamanlarda kıllanıyordum ama kullanıcıların neredeyse hepsi aynı değerleri vermiş o yüzden kafana takma fazla ayrıca havalandırması iyi olan bir aksa alırsan sanırım 10 derece kadar bir ısı düşüşü sağlaya bilirsin
ben gtx260 ta fan hızını 60 yaptım masaüstündeyken 38 oyunlarda 58 derece. 80 çok fazla fanı hızlandırın
fan hızını 100 yaptım herhangi bi sorun çıkartırmı ses sorunu dışında
Güç kaynağın kaliteli değilse hold up time denen bir değeri 15milisaniye'den geç bir sürede gerekli gücü iletiyor. Bir kullanıcı güç kaynağını değiştirdikten sonra gtx275 ekran kartının 10 derece daha serin çalıştığını paylaşmıştı yabancı bir forumda. Alakalı olabilir.
quote:
fan hızını 100 yaptım herhangi bi sorun çıkartırmı ses sorunu dışında
çıkarmaz sese dayanabiliyorsan yap en iyisi sonuçta bana 60 yetiyor
güç kaynagını değiştir zaten yetersiz gelebilir belli bir süreç içersinde ayrıca 80 derece anormal bir değer diil benim 9800gt ekran kartım bosta 55 derece ama fan değeri otoda yani muhtemelen 500 devirde falan calısıyordur. ekran kartları yüksek ısılara dayanabilecek şekilde üretilir
PSU yeter ve sıcaklıklar normal hiçbir problem yok hatta 3D uygulamalarda 85 derecede calisir, 80 düşük bir değer.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme