Şimdi Ara

GTX 1660 Ti Gaming X undervolt işlemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benchmark için sadece Unigine Heaven kullandım. Tesselation normal, geri kalan seçenekler tepede

Stok haliyle;
    Voltaj 1.037 1.025 civarlarında
    Power Limit %107 (sonda)
    Fan autoda
    Gpu clock 1950 civarlarında
    Memory clock sabit
    Sıcaklık 77-78 ve anlık 79 derece
    Güç tüketimi 130-140 Watt

Undervolt haliyle;
    Voltaj 0.850
    Power limit %107
    Fan autoda
    Gpu clock 1920de
    Memory clock +500
    Sıcaklık 65 derece
    Güç tüketimi 90 Watt

Görüldüğü üzere kart hem 13 dereceye varan serinleme yaşadı hem güç tüketimi 40-50 watt civarında iyileşti hemde sessizleşti ve yazın sıcaklarını bertaraf ediyor artık. FPS kaybı ise sadece 1-2 fps

Dip not: memory clock +500 vermeden önce 87 fps alıyordu fark 5 fps idi. Memory clock arttırarak kaybı 1-2 fps'e kadar çektim. Biraz daha memorye asılsam büyük ihtimal stok haliyle aynı fpsi gene yakalayacağım

Oyunlarda ise güç tüketimi 80 watt civarlarına kadar düşüyor ve bi tık daha serin seyrediyor gpu clockta 1935 e kadar kendi çıkarıyor. Oyunlar malumunuz benchmark kadar stress altında çalıştırmadığı için

Şimdilik çok memnunum daha voltaj düşürmek kafamda yok. Performans kaybı yok.

Güncelleme: bu sefer undervoltsuz stok halinden daha yüksek skor verdi. Büyük ihtimalle yaptığım undervolt işlemi hiçbir şekilde fps kaybına yol açmadı hatta arttırmışa benziyor

Ortalama 65-66 derece
    Güç tüketimi 90-100 watt arası (hâlen 40 watt tasarruflu)
    5-6 fps artış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 23 Ekim 2024; 18:43:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir çalışma olmuş. Ayrıca paylaşıp, tarihe not düştüğün için teşekkürler yarbayım GTX 1660 Ti Gaming X undervolt işlemim 

• güzel olmamış harika olmuş ellerine sağlık hoacm

• Güncelleme

Bu sefer daha yüksek skor elde etti undervoltsuz halinden bence fps kaybı bile yok bu haliyle arkadaşlar. Kart aynı performansı daha düşük enerji ve voltajla bile veriyormuş bence.

• harkulade olmuş ustam rica etsem gtx 1660 s içinde bir yardım edebilirmisin.

• bide kartı temizleseniz bence sabit 60 derece görürsünüz

• mırtlayanKayalar M kullanıcısına yanıt
    Hocam msi afterburnerı açıyorsun

Voltaj takibini ve voltaj kontrolünü açıyorsun
    Msi yeniden başlatıyor
    Sonra power limiti sona çekiyorsun
    Fanı otomatiğe al yada orjinal haliyle dursun
    CTRL F yapıyosun
    Bi grafik çıkıyor karşına orda X ekseninde 850 yi buluyosun o 850ye karşılık gelen kutucuğu 1935 e veya 1950 ye yükseltiyorsun
    Sonra mouse sol tık ile 850 den itibaren en sağa doğru shift yaparak tarıyorsun

Elini çekmeden enter enter yapıyorsun grafik bi anda dümdüz olucak. Sağdan çarpıya basıp çık curve tablosundan. Okayle ve furmark veya unigine e sok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gtx 1080 ti Gaming X
    2 yıl önce açıldı
    MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saolasın üstadım yarın bu saatlerde bende rehber tadında bir konu açacağım.

• Undervolt işlemini hangi yazılımla yaptınız hocam?

Edit: Afterburner sanırım. Peki hangi volta indireceğinizi deneme yanılma (benchmark) yoluyla mı belirlediniz haliyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ağustos 2023; 18:57:19 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Arkada unigine heavenı full screen olmayan modda açtım, benchmarkı başlatmadım. Benchmark zaten skoru görmek için yapılan bir şey. Program ekran kartına full asılıyorken deneme yanılma yaptım.

Önce 0.900 denedim
    Sonra 0.850 ye indim bi anda. 0.850 de stabil olduğunu görünce bi dokunmadım. Kimisi en minimum voltaja kadar inmek ister kimisi ise benim gibi bir iki ayar sonra baktı oluyor öylece bırakır. Bende öyle yaptım.

0.850 ye indirdikten sonra F9 yapıp benchmark başlattım skorumu aldım çıktım. 2 gündürde r6 siege ve apex legends oynuyorum en ufak sorun yok. Sıcaklıklar 67 derece civarı. 77-78 görüyordu oyunlarda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.