Şimdi Ara

GTX 1080 Ti için 600 watt yetmez mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • zamanında q9400 3.3 ghz gtx 660 oc li 300 waat ile tam 3 yıl sorunsuz sıkıntısız kne oyunlar bitirdim. ama psu cooler materdi.
    kısaca 600w yeterlidir sistemin çekecegide max 500w tır
  • GTX 1080 Ti için 600 watt yetmez mi?
    4 adet ayrı 18 amper 12v kanalı var.
    Tabloya göre 1 adet 12v çıkışı tam anlamıyla PCI-e / ekran kartı için ayrılmış.1 taneside CPU ve PCI-e beslemesi ortak görünüyor.Gerçek bir 600w güç kaynağı değil yani.
    Reset atması güç kaynağının yetmediğini gösteriyor.
  • Yeter de artar diyenler sıyırmış.

Şu sistem 1080Ti ile yük altında 450-500W çeker. Yüksek kalitede olmayan bir 600W PSU da 500W sürekli yük altında sorun yaşar. Ben 650W G2 ile 1080Ti taksam ve böyle bir sorun yaşasam sorun kesin Power'de derim ki, EVGA G2 direk maksimum kalite, en top level PSU'lardan biri.
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt
    Bu resmini verdiğin etikete göre +12v kanalı için 4 adet 18Amper toplam'da 72A eder ama 72Ax12V=864Watt eder, etikette ise +12v kanalına yüklenme'ye 580W yazıyor, 580/+12v=48Amper.

Fakat bu cihaz kombine yüklenme'de +12v kanalından 48A'da çıkartamaz, tahminim 42-43a kadar verebilir max.

Bir başka durum'da etikette görünen 4 adet +12v kanalı dediğin gibi CPU ve GPU için olmak üzre 2 ye ayrılmışsa, o 2 kanal başına totalde 290W yani 24A güç düşer ve dediğim gibi kombin yükte oda 20-21A yı pek aşamaz, kombine yüklenme'de 21A verebilirse 21Ax12V= 252Watt.
    Bu'da nvidia üretimi stok model kartın tdp'siyle orantılı bir güç görünmesine karşın o psu ile sorun yaşama ihtimali varken, msi'ın bu özel üretimine hayli hayli sorun yaşatabilir ve zaten tdp miilimetrik bir güç değeri'de değildir, bu psu +12v için tek kanal'lı olsaydı ancak ozaman durumu kotarabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 13 Nisan 2018; 16:21:23 >

• Abicim sen bu adamlara bakma 1080 ti icin Nvidia için gir internet sitesine minimum psu ne istiyormuş ona bak. Hatta bakma 600 W diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080ti peak 300watt tüketiyor. işlemci anakart ram harddisk ssd oc.lu şu bu 150watt desen eder sana 450 watt. hiçbirbileşene hızaşırtma yapılmayacaksa 450-500watt psu bile yeter ama kafam rahat olsun arada gıdıklarım birde psu tam kapasite kullanılmasın ısınıp fanını köklemesin diyorsan 600watt al en az.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda mesajlarımda anlatmaya çalışıyorum, nvidia 600W demiş veya sistem hesaplamaları filan yapıp 600 watt al yeter filan demek'le olmuyor, keza konu sahibinde zaten 600W psu mevcut ve sorun yaşıyor, tamam 600W yetebilir belki ama hangi 600w ?

Burada 600W önermek için gereken detay, tek kanallı olabilir yada hem mevcut hemde ilerisi için tek veya çok kanallı farketmeksizin minimum 700W veya üzeri önerilebilir gibi v.s.
  • PSU'inızi incelediğimde PCI-Express için ayrılan +12V4 kanalı var ve maksimum 18 amper çıkış verebiliyor(216watt). Elinizdeki ekran kartı ise 300 watt civarı bir tüketim değerine sahip. Yani kısacası PSU'iniz oldukça yetersiz. Üzerinde yazan 600 watt değerine aldanmamak gerek. 600 watt değerini daha sağlıklı dağıtabilmiş bir PSU olsaydı yeterli gelecekti.
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQfjBn29iw1oLUK1f86_0_hbymqPv5pNZsHS97cnwiPZH6JkCYfuw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky! -- 13 Nisan 2018; 16:59:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furky!

PSU'inızi incelediğimde PCI-Express için ayrılan +12V4 kanalı var ve maksimum 18 amper çıkış verebiliyor(216watt). Elinizdeki ekran kartı ise 300 watt civarı bir tüketim değerine sahip. Yani kısacası PSU'iniz oldukça yetersiz. Üzerinde yazan 600 watt değerine aldanmamak gerek. 600 watt değerini daha sağlıklı dağıtabilmiş bir PSU olsaydı yeterli gelecekti.
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQfjBn29iw1oLUK1f86_0_hbymqPv5pNZsHS97cnwiPZH6JkCYfuw
    Yukarıdaki arkadaş çok doğru yazmış psu dan anlayan anlamayan herkes toplanmış yine 600 ü gören yeter demiş 600 var 600 var etiket değerine göre yetersiz adam haklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 600w-650w 80+ bir power yeter hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik Kart Gücü (W) = 250 W

Önerilen Sistem Gücü(W)4 = 600 W

Kaynak:http://www.nvidia.com.tr/graphics-cards/geforce/pascal/gtx-1080-ti/

Aynı bilgi MSI'ın sitesinde de geçiyor:

POWER CONSUMPTION = 250 watt

RECOMMENDED PSU = 600 watt

https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-Ti-GAMING-X-11G/Specification

Özetle hocam elindeki güç kaynağı sistemin için yeterli. Güç kaynağının 4 adet V12+ kanaldan toplam 72A veriyor.

+12V1 : 18A CPU
    +12V2 : 18A PCI-E2, CPU2
    +12V3 : 18A M/B
    +12V4 : 18A PCI-E1

• Arkadaşlar tekrardan merhaba. Ekran kartımı şirketteki 750 watt PSU olan bilgisayara taktım. Gayet güzel çalıştı. Bir sorun çıkarmadı. 1-2 gün kaldı öyle test ettim falan. Sonra eve gelip tekrardan taktım. Resetledi bi süre sonra yine oyunlarda. Özellikle bazı oyunlarda tık diye kapanıyor bilgisayar. Hwinfo ile ekran kartının watt değerlerini ölçüm. 70-150 watt arası çekerken idare ediyor ama 150 üzerinde edemiyor. Gittim şirketteki bilgisayardaki Pusu'nun aynısını aldım tavsiye üzerine. (High Power 750W 80+ Gold). Sonra en çok zorlayan oyunları çalıştırdım yaklaşık 4 gün boyunca. Tüm oyunları 4k ultra ayarlarda herşey açık 60 FPS olarak oynadım. Ekran kartını da overclock modunda kullandım. Sonuç : deymeyin keyfime. Tık yok, tüm oyunlar sorunsuz çalışıyor. Özellikle far cry 5, call of duty wxii gibi oyunlarda watt değeri 290 watt civarı sadece ekran kartı için. Konu ile ilgili fikir belirten tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Sorun psuymuş çözüldü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İşlemci sıcaklıklarını kontrol edin hocam. Eğer bir terslik yok ise %100 PSU kaynaklı bir sıkıntı olduğu ortada.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.