Şimdi Ara

Gtx 1070 ne kadar daha gider? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Olsun. Benim umduğum o civardaydı zaten. Overclock vs yaparak biraz daha uzatırım sonra yenilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda 1070 öldü denilmiş parayı sokaktanmı topluyorsunuz aman diyim taş gibi kart gayet güzel kullanmaya devam edilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmxksk

    Konuda 1070 öldü denilmiş parayı sokaktanmı topluyorsunuz aman diyim taş gibi kart gayet güzel kullanmaya devam edilir
    Forumda bazı arkadaşlara göre 1080 de ölü hocam. Hepimiz çöpe atıcaz kartları.
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Yuh hocam 1080 ölü ne demek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi

    Yuh hocam 1080 ölü ne demek
    Geçenlerde bir konu vardı hocam ona ithafen söyledim. Yeni kartlar çıkınca bizimkiler çöp olmuş para etmezmiş vb vb. Boşverin. Kartınızı kullanın mis gibi 1080p de daha uzun yıllar memnun eder sizin kartta benim kartta.Ultra dan high a çekeriz nolacak bir tarafım mı eksilecek Kaliteli oyun çıktığı yok ki zaten.
  • Ben de şu sıralar 1070'i satıp RTX'e geçmeyi düşünüyordum. 2060'a bakıyorum testlerde 5-10 fps önüne geçiyor 1070'in. Bu fark için kesinlikle değiştirmeye değmez dedim 2070'e baktım. Aynı şekilde 2060 ile 2070 arasında da 10-15 fps lik komik bir fark var fakat fiyat farkı uçuk seviyede. Dedim otur oturduğun yerde öp 1070 ini başına koy.
  • Çoğumuz dota 2 pubg vb oyunlar oynuyoruz. Bu forum ahalisinin sanki her çıkan a+ oyunu alıp oynuyormuş gibi davranması ne zaman geçecek bilmiyorum. Geç 660ti li sistemimi bu yıl güncellemek istiyorum. Sen hesapla ordan ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ ol hocam cevabın için. En az birkaç sene daha kullanırım zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • l4her0 L kullanıcısına yanıt
    Hocam dota da pubg de oynamıyorum. Rekabet oyunlarını pek sevmem genellikle senaryo üzerine kurulu aaa oyunlar oynarım. Bu oyunlar da bir süre sonra bittiğinden yenisine geçiyorum. Doğal olarak da yeni oyunları çalıştıracak bir pc ihtiyacım var. Zaten her oyunu ultra grafiklerle açmak gibi bir amacım yok. Yakın bir zamanda değiştirmeyeceğim kartımı da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verilerle konuşmadan araştırmadan gtx 1070 ölmüştür diyen arkadaşında beyni olmadığını gösterdi kendisine teşekkür ediyorum.

    Gelelim konumuza gtx 770 2013 yılında çıkmış bir karttır.Bu sene en son çıkan yapım olan Division 2'yi 1080p medium ayarlarda 45fps aldığını söylemek isterim bu durum gtx 1070 içinde şunu gösteriyor 5 yıl 1080p de iyi performans verecektir ve 6.yılında performans kaybetmeye başlayacaktır ama her oyun olmasada 7. yılında zorlansada 30 fps üstü verecektir.Bu durumda max 6 yıl iyi hizmet edeceğini göstermektedir.2021 yılında 60fps vermeye devam edecektir,2022 yılında 45-60 arasında performans verecektir, 2023 yılında 30-45fps arasında oyun deneyimi sunacaktır. Gtx 1070 2016 yılında çıktı ve 2022 yılına kadar sizleri üzmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 4 Mayıs 2019; 22:19:0 >
  • Ne kadar kafayı yedi millet yılı yılına kart değiştiriyorlar yıllık değiştirecekseniz rx570 alın geçin oda oynatıyor 60 fps hey Allah'ım adam 1070 demiş öldü diyen var 3-4 yıl çok rahat kullanırsın o kartı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 4 Mayıs 2019; 22:21:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar gider diye saçma sorular sadece TR soruluyor , kimisi herşey low 720p monitörde senelerdir oyun oynuyor çokta eğleniyor , ben 2k monitorde herşey ultra olmadan IPS monitorsuz oyun oynayamiyorum yani ne kadar gideceği sizin seçiminiz bunu sormak çok saçma yetmediğinde değiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an piyasada(Avrupa'da) minerlar 1070'leri elden çıkartmaya başladı muhtemelen para getirmiyor artık. Bu nedenle ikinci el sitelerinde en çok satılan nvidia kart an itibariyle 1070, hepsi de 180-200 euro arası satıyor. Alınır 2-3 sene 1080P oyunları oynatır en yüksek ayarda. Ama o kadar. Sonrasında şu anki gtx 770 durumuna düşer, kaç para ediyor 770? Avrupa'da 50 euro ediyor maksimum.

    Bir ekran kartının ömrü 7 sene ortalama. 2016'da çıkmış, nerdeyse yarı ömrüne yaklaşmış. Bu saatten sonra alan bir daha satamaz, ona göre almalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 4 Mayıs 2019; 23:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    Bu mesaj silindi.
    Genel itibariyle, ki bunu 20 senedir bu isi yapan bir abimizle de konustuk gecende; Bir ekran kartinin omru asagi yukari 7 yil diyordu, ben de boyle dusunuyorum. Zaten 5 yilin sonunda ekonomik omru dolmus oluyor. 3 yil garantili bu cihazlar, 5 sene %90 calisacaktir evet. 7 sene sonunda halen calisanlar olacaktir ama 8-10 yilinda kartlarin cok buyuk kismi copu boylayacaktir. 5 sene araliksiz calisirsa evet bozulabilir ama mining yapmiyorsaniz zaten araliksiz calismayacak.

    Mining yapilmadigini varsaysak, arada sirada tozunun alindigini, macunun bu 7 sene icinde en az 2-3 kere degistigini varsaysak calisir. 5 yil baya kotumser bir rakam. Kucagimdaki laptop 9. yilina girdi. Elimde GTX 760 var, HD6870 var halen oc'li calisiyor. Insan gibi davranilirsa kolay kolay bozulmazlar.
  • firma tükürdüğünü yalamamak için ahta paylı söylerler. Ekran kartı çok ısıya maruz klamadıkça,üretimsel serisinde bir kronik hatası, modelde kaltesiz bir bilşen yoksa 5 yıl banko ,10 yıla kadar gider. Overclokla vrmleri vd bellekleri zorlarsan ,kart ısnıyorsa garanti süresini kabul etmişsindir demektir. Ben kartlarımı hep köküne kadar overclokla kullandım ,laptoplarda bile , dha hiç ekran kartı bozamadım. Anakart pci yuvası bozdum ama ekran kartı bozamadım.
  • Kart yetersiz kalırsa overclock yapmayı düşünüyorum zaten hocam. Dolar da 6 oldu. Pc parçası alınmıyor. Bu dönemi atlatalım da sonrası rahat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi

    İyi iyi. Ben daha yürütürüm bu kartı. Teşekkürler hocam.
    Daha yeni ben aldım hocam bu kartı.Biraz ayar kısıp kartıda hafif gıdıklayıp bazı oyunları 4k oynayacağım.3 4 sene götürür.
  • Driver olayı hiçte sanıldığı kadar şehir efsanesi değil. Maalesef ilk başlarda bende öyle sanıyordum. Belki çok abartı bir durumda yok fakat yer yer 4-5 hatta 10 fps lere (ki bu çok ciddi bir rakam) kadar fark negatif yönde olabiliyor. Bu işin yurt dışında bizzat takipçileri var. Adam adım adım her yeni driverda köküne kadar test edip sonuçları karşılaştırmalı tablolarda sunmuş. Hani nvidia böyle kullanıcıların olmadığını bilse Allah bilir kartları kullanılmaz hale sokacak.

    forumda da konusu var. Sanırım en iyisi 417 sürüm bilmem kaçıncı versiyon mu? ne olacaktı. Tam hatırlamıyorum. O yüzden buna dikkat etmek gerek. Bu saatten sonra pascal sahipleri üzülerek söylemem gerekirse nvidia experience'yi bilgisayarlarından kaldırıp tamamem manuel yüklemeye geçsinler.

    Bir diğer sıkıntı her yeni çıkan oyunun biraz daha nvidianın yeni mimarisine göre zoraki şekillendirilmesi. Oyunların bazı noktalarında gereksiz nedeni belli olmayan aşırı fps düşüşleri oluyor. Bunlara ben boğum noktası diyorum. Niye o noktada böyle ani ve çok büyük farklarla bu tip fps düşüşleri oluyor anlamak güç. Dikkat edin iki adım ötesinde berisinde hiç bir şey yok, boğum noktasına geliyorsun küüt?, hiç bir mantıklı acıkması yok. Yeni çıkan tüm oyunlarda istisnasız bu şerefsizlik var. Şerefsizlik diyorum çünkü yeni mimarili Turing kartlar bu boğum noktalarından pascallar kadar etkilenmiyor. Sonuç bi bakıyorsun, avarajda, en dandik Turing mimarili kart en sıkı pascalla başabaş yarışıyor hatta bi tık da olsa geçiyor.

    İnsanlar bunun sürücüden filan kaynaklandığını sanıyor. Keşke sürücüden olsa. Kaldır yükle basit iş. Ama sorun bizzat oyunun programlanma tarzından yatıyor. Bu tip durumlarda özellikle kullanım yüzdelerine de dikkat ediyorum ki acaba gerçekten gpu mu? yetersiz diye halbuki bi bakıyorum gpu'nun kullanım yüzdesi nerdeyse yarıya düşmüş. Bu kadar basit. Programlama yaparken araya bi parametre sıkıştırırsınız. Tüm pascal gpu'ları o satıra gelince çöktürürsün. Neymiş planlı eskitme. Sonrada millet yalandan yere her yeni gelen sürücü gpuları yavaşlatıyor diye yakınıyor. Velhasıl kelam yapacak bir şey yok.

    Kartınız teorik olarak şu saatten sonra 2 - 3 yıl rahat rahat gideri olsa dahi, nvidia rahat bırakır mı? orası muamma.

    Aslında her yeni gelen oyun biraz daha az eski mimarili oyunları kullanıyor. Ee onlar da haklı.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.