Şimdi Ara

Gtx 1070'in 1080P performansı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
217
Cevap
1
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben msi gtx1070 ile i5 6500 kullanıyorum. 2k oynuyorum her oyunu . Cpu kullanımı: %65-80 civarlarında iken Gpu kullanımı: %95-99 civarında geziyor. Smdi burda darbogazmi var? Cpu az olup Gpu fzla oluncami darboğaz yksa tersimi? Hala cozemedim şunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi sea hawk x aldım
  • gtx 1070 almak gibi bir niyetim var. bu doğrultuda birçok benchmark videosu izledim. özellikle digital foundries bu konuda en çok takip edilen kanallardan birisi. her oyunun bir grafik özelliği fazla fps götürüyor. genellikle oyunların hepsinde ortak olarak msaa deli gibi fps yiyor. gta v de bunun dısında grass quality. bazı oyunlarda ise shadow quality tarzı özellikler. eğer bu ayarlardan biraz ödün verilirse(diğer ayarlar ultrada) kaliteyi fazla aşağıya çekmeden bırakın qhd(1440p) 60 fps almayı ultrawide qhd(3440x1440) ayarlarda 60fps almak gayet mümkün. o yüzden bu kadarda hakkını yemeyin gtx1070in. bir önceki jenerasyonda gtx970 1080p kartı diye bilindi. bu kart ondan yüzde 70 civarı daha güçlü bir kart. 970den 1070e oyun grafikleri gpuları bu oranda zorladığı kanaatinde değilim. ancak anladığım kadarıyla 1080p ultra standartlarını siz öncekine nazaran biraz daha yükseltmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 31 Ağustos 2016; 15:06:16 >

• xstrayder123 X kullanıcısına yanıt
    bende bilmiyorum ki 1080p de oynayacağım takılma vs. hissediyor musunuz?
  • HeroTeamm H kullanıcısına yanıt
    Hocam yok. Monitor ztn Gsync li akıcı hep. 50 ve yukarısı fps. Fhd denemem gerek ayari çekip. Ama bu monitor de fhd açınca çok bulanık görüyorum. 2k dan aşağı indirince çok bulanık oluyor oyun bana. Ama denerim pc ye geçtiğimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xstrayder123 -- 31 Ağustos 2016; 15:28:19 >
    1080p'de denerseniz çok iyi olur çok teşekkür ederim
    Denerken neye bakmam gerek öncelikle? Cpu mu Gpu mu yüksek az olacak ne olacak?

gpu kullanımı ne kadarlarda ve fps dropları oluyor mu onlar önemli.
    1080p de çok var.2k da daha az fark olması normal

4k gerek yok zaten hiç birine.

Tmm hocam anladım. Ztn Gpu kullanımı genelde 90 üzeri oluo. Fps droplarinada bakarim. Onerceginiz oyun varmı? Bnde olan : FCry3-4 , AC3-4-5-6-rogue-2, Watch Dogs, H1Z1, Tom Clancy R.6.siege, Rocket League, İnsurgency, Dead Rising2-3, Crysis3, Tom Clancy Splinter Cell Blacklist.
    Not: Gta5, Witcher3 falan yok. İndirmesi saatler. Pek sevmediğimden hem.

Çok teşekkürler crysis 3 de 1080p nasıl acaba kaç fps ve donuyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

gtx 1070 almak gibi bir niyetim var. bu doğrultuda birçok benchmark videosu izledim. özellikle digital foundries bu konuda en çok takip edilen kanallardan birisi. her oyunun bir grafik özelliği fazla fps götürüyor. genellikle oyunların hepsinde ortak olarak msaa deli gibi fps yiyor. gta v de bunun dısında grass quality. bazı oyunlarda ise shadow quality tarzı özellikler. eğer bu ayarlardan biraz ödün verilirse(diğer ayarlar ultrada) kaliteyi fazla aşağıya çekmeden bırakın qhd(1440p) 60 fps almayı ultrawide qhd(3440x1440) ayarlarda 60fps almak gayet mümkün. o yüzden bu kadarda hakkını yemeyin gtx1070in. bir önceki jenerasyonda gtx970 1080p kartı diye bilindi. bu kart ondan yüzde 70 civarı daha güçlü bir kart. 970den 1070e oyun grafikleri gpuları bu oranda zorladığı kanaatinde değilim. ancak anladığım kadarıyla 1080p ultra standartlarını siz öncekine nazaran biraz daha yükseltmişsiniz.

Ben pek katılmıyorum dediklerine.Biraz iyimser bakıyosun bence.Şimdi üst seviye dediğin kartlar ultrada izin verilen şartlara gore en yuksek ayarlarda belirli bir çözunurluk gurubu için uretilirler.1070-1080 de ust sınıf kartlar.Bugun çogu oyunda 1080p de msaa açman gerekirki goruntu net olsun.En temiz goruntu alt baremi 1080p için 4xAA dır.Şimdi 1070 arkadaşında koyduğu bu teslerde bunu 60fps stabil sağlıyor.Bu oyunlar 2-3 senelik oyunlar.Ama 2k da ben ayar duşerecek sem ve 60 fps yi ole yakalıcaksam bu 1070 in 2k için ust sınıf değil orta sınıf bi kart olduğunu gosterir.Amaç zaten 60 fps yakalamak değil sadece onu gtx960 da yapar 1080p de ayar duşurursen.4k içinde henuz tek gpu 60 fps yakalatacak kart henuz yok.Burada kasıt surekli 60 fps dir.55 bile kabul edilemez

TM oyunları harici den kurup, deneyecegim.

• hocam eğer minimum 1080p ultra 4x msaa diyorsan nvidia 10xx serisi ile 1080p 60fps gereksinimini sağlamayı başardı denilebilir. belkide haklısınızdır. herkesin tatmin olduğu ayar biçimleri farklı veya bazıları bu tarz ayar değişikliklerini daha iyi anlayabilecek durumda. ben gtx970 ile dsr 2kda 2xmsaa ile sadece grass quality ayarlarını aşaği çekerek 55-60 fps alabiliyorum ve görüntü bana gayet güzel geliyor. ama witcher3 oynarken deliye dönüyorüm şehir merkezlerinde 35 fpsye düşünce (blood and wine expansion modu var). onun dısında yine 60fpsdeyim. belki bu tarz oyunların yaygınlaşacağını düşünerek gtx1070 için 1080p kartı demek doğru olabilir.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Aynen ole hocam 1080p de kesinlikle başardılar bu işi.Ama monitorler baya onde gidiyor kartlara gore bence bilerek yapılan biley bu.Ust sınıf kart alanlar genelde durumu iyi en yuksek goruntu kalitesini hedefleyen insanlar.Bu sebebten bu kartlar sli felan yapıyorlar.Adamlar fazla kart satıyor yani bu tatmin seviyesini yakalatmak için.Amd mesela su an daha orta sınıf bi politika izliyor.Payını orda arttırmaya çalışıyor.Dediğiniz gibi tamamen beklenti meselesi.Valla bende 970 kullanıyor henuz bi oyunda 30 fps altına inmedi.Bence o nesildede 30 fps yi en iyi goruntu kalitesinde yakaladılar.Ama bende deli oluyor 55-60 larda gezerken bi anda inip çıkmasına.1080p kullanıyorum tek çözum en az 1070 e geçmek

• kafaya koydum 2300 2400 verip amazon'dan evga superclocked 1080 kart alacağım.

artık bıktım bu hammallıktan..
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    sc kart alma ftw al
  • Php kullanıcısına yanıt
    1080p monitörü 1080 gibi bir kart ile beslersen tabii ki arada hiçbir fark hissetmezsin. Yanlış yönlendirme yapmayalım. 1080in yeri ayrı 1070in yeri ayrı. Bu iki kart arasında çok fark var.
  • Can Coşkun kullanıcısına yanıt
    gtx 1080 alıp 1080p monitörde kullanacağım.. detayı kökleyip oyun oynamak bambaşka olur herhalde.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    benim şahsi fikrim karta yazık olur ama karar sizin

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.