Şimdi Ara

Gtx 1070'in 1080P performansı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: confuest

quote:

Orijinalden alıntı: CYRUX

quote:

1070 ve 1080 kartlarda alınabilecek en iyi seriyi zotac yaptı. Amp! Extreme Edition. Diğer kartlar bu kartın yanına yaklaşamadığı gibi çoğunda kronik coil whine,memory ve aşırı ısınma gibi sorunlar var

coil pek sık rastlanmadı ve olsa da ses dışında performansa etkisi yok. Diğer söylediğiniz sorunları ben hiiç duymadım ?

Strixlerde ısınma sorunlu kartlar var, msi gaming serisinde bellek problemleri var, evgaler en fazla coil whine sorununun olduğu kartlar şuanda. Yurtdışı forumlarını takip edersen görürsün. Bu forumda da birkaç arkadaşta bu sorunların topicleri açılmıştı temmuz sonu gibi fln ama spesifik bir tane üründe olan bir sorun değil. Forumlar kaynıyor bu sorunlarla. Zaten devre dizaynı olarak zotacin 10 serisinde en iyisi olduğunu herkes kabul ediyor, bence markaya ve şekle bakarak kart almaktan ziyade araştırıp kart alın

bellek problemlerinden kastınız nedir ? Farklı marka bellek çıkması mı ?

Valla kullanan o kadar kişiyle konuştum hiç sorunu olanı görmedim ilk defa sizden duyuyorum.

Msi almayı planlıyordum, karttaki bileşenlerin kalitesinden dolayı.

• confuest kullanıcısına yanıt
    Nasi memory sorunu var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1070 ve 1080 kartlarda alınabilecek en iyi seriyi zotac yaptı. Amp! Extreme Edition. Diğer kartlar bu kartın yanına yaklaşamadığı gibi çoğunda kronik coil whine,memory ve aşırı ısınma gibi sorunlar var

coil pek sık rastlanmadı ve olsa da ses dışında performansa etkisi yok. Diğer söylediğiniz sorunları ben hiiç duymadım ?

Strixlerde ısınma sorunlu kartlar var, msi gaming serisinde bellek problemleri var, evgaler en fazla coil whine sorununun olduğu kartlar şuanda. Yurtdışı forumlarını takip edersen görürsün. Bu forumda da birkaç arkadaşta bu sorunların topicleri açılmıştı temmuz sonu gibi fln ama spesifik bir tane üründe olan bir sorun değil. Forumlar kaynıyor bu sorunlarla. Zaten devre dizaynı olarak zotacin 10 serisinde en iyisi olduğunu herkes kabul ediyor, bence markaya ve şekle bakarak kart almaktan ziyade araştırıp kart alın

Valla kullanan o kadar kişiyle konuştum hiç sorunu olanı görmedim ilk defa sizden duyuyorum.

Karttaki bileşenlerin kalitesi mi ? MSI ın reklamlarına fazla kanmışsınız anlaşılan. Bir de Asus düşünüyordum deseniz neyse diyeceğim de MSI ve Gigabyte diğer kartlara göre en kötü kartları ürettiler bu sene. Zaten MSI'ın satış politikası bu, yıllardır malzeme kalitesi olarak asus rog anakartlarından çok daha kalitesiz anakartları rog fiyatına üzerini boyayıp reklam yaparak millete kakalıyorlardı şaşırtmadılar. Bu seneki ekran kartlarında da micron bellekleri kullanarak milleti artifact sorunlarına aday yaptılar. Hatta bu sorunla dünyada karşılaşan insan sayısı o kadar çoktu ki Çin'deki yaptırımlardan korkarak orada resmi bir duyuru bile yayınladılar. Hatta bu forumda bile artifact sorunu yaşayan bir arkadaş vardı görmüştüm ama şimdi onu bulmakla uğraşamayacağım. 2005 yılından beri forumdayım birşey diyorsam kafamdan atmıyorum, ama malesef söylediklerim gerçek. Hala bu forumda military class reklamlarıyla beyni sulanmış o kadar çok ergen var ki millete burda sistem tavsiyesi verip duruyorlar sonra insanlar ağlamaya başlıyor 1-2 seneye kalmadan. En basitinden şu forumdaki darboğaz tartışmalarına bakın, adam witcher 3'te ya da herhangi bir single player oyunda işlemcinin %30-40 kullanıldığı senaryolarda darboğaz testi yapıyor ve ss koyuyor. Aklı olan burdan anlar kitlenin ne kadar cahil olduğunu. Bu forum bundan 5 sene önce böyle değildi ama malesef şimdi durum bu.

Her neyse sözü uzatmayayım, bildiklerimi paylaştım, bakarsınız ne alacağınıza karar verirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 1 Eylül 2016; 19:37:32 >

• Yukarıdaki postumda yazmıştım sebebini ama aşşağıdaki linkleri ve yorumları okuyarak anlayabilirsiniz

http://imgur.com/a/Ge10p
    https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4wh8jc/msi_officially_announces_gtx_1070_quality/

• GTX 1070'ler içinde Gigabyte EXTREME GAMING Nvidia GeForce GTX 1070 nasıldır? İncelemelerde kaliteli bileşenler kulklanıldığı söyleniyor.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5921#kf
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Karttaki bileşenlerin kalitesi mi ? MSI ın reklamlarına fazla kanmışsınız anlaşılan. Bir de Asus düşünüyordum deseniz neyse diyeceğim de MSI ve Gigabyte diğer kartlara göre en kötü kartları ürettiler bu sene. Zaten MSI'ın satış politikası bu, yıllardır malzeme kalitesi olarak asus rog anakartlarından çok daha kalitesiz anakartları rog fiyatına üzerini boyayıp reklam yaparak millete kakalıyorlardı şaşırtmadılar. Bu seneki ekran kartlarında da micron bellekleri kullanarak milleti artifact sorunlarına aday yaptılar. Hatta bu sorunla dünyada karşılaşan insan sayısı o kadar çoktu ki Çin'deki yaptırımlardan korkarak orada resmi bir duyuru bile yayınladılar. Hatta bu forumda bile artifact sorunu yaşayan bir arkadaş vardı görmüştüm ama şimdi onu bulmakla uğraşamayacağım. 2005 yılından beri forumdayım birşey diyorsam kafamdan atmıyorum, ama malesef söylediklerim gerçek. Hala bu forumda military class reklamlarıyla beyni sulanmış o kadar çok ergen var ki millete burda sistem tavsiyesi verip duruyorlar sonra insanlar ağlamaya başlıyor 1-2 seneye kalmadan. En basitinden şu forumdaki darboğaz tartışmalarına bakın, adam witcher 3'te ya da herhangi bir single player oyunda işlemcinin %30-40 kullanıldığı senaryolarda darboğaz testi yapıyor ve ss koyuyor. Aklı olan burdan anlar kitlenin ne kadar cahil olduğunu. Bu forum bundan 5 sene önce böyle değildi ama malesef şimdi durum bu.

Her neyse sözü uzatmayayım, bildiklerimi paylaştım, bakarsınız ne alacağınıza karar verirsiniz.

Söylediklerinize gerçekten çok şaşırdım.

Genel olarak inceleme videolarından ve Msi'ın dediğiniz gibi reklamlarından edindiğim bilgiler. Ama bu değil ki doğruları biliyorum. Şu zamana dek iki marka üstünde durdu herkes. Msi ve Asus. Her zaman Msi'ı bir tık ilerde gösterdiler.

Bildiklerinizi gerçekten öğrenmek isterim. Çünkü bu kadar para verip pişman olmak istemem. 2 bin liradan bahsediyoruz ve doğru bir şekilde yatırım yapmak isterim sistemime.

Beni başta yanlış anladıysanız kusura bakmayın. Demek ki ben yanlış biliyormuşum. Zahmet olmazsa detaylı olarak markaları açıklayabilir misiniz ? Ve bu askeri zırvalığını tabiki de merak ediyorum.

1070 almakta kararlıyım bunu da tekrar belirteyim.

Teşekkür ederim ilgi alakanız için.

• Can Coşkun kullanıcısına yanıt
    gta 5 i ultra ayarda 48 fps ile çalıştıran, witcherı 98 de hairworks gösteren gtx1080 i 2k monitöre takıp farklı sonuç mu elde edeceğim ?

benim gözümde 2 tane milat vardır kart için birincisi 60fps de 2. si 144 fps de..

gtx1080 henüz 144hz 1080p ye tam kurtarır durumda değil.
    Bu durumda 1080 in 1070 e farkı yine fast sync'in eline kalıyor.. ne anladım ?

1080in 144hz götürdüğü her oyunu 1070 de götürüyor. %23 civarı net fark var fiyat farkı nerdeyse 2 katı.

Dediğim gibi 2 kartı da satın aldım ve kullandım (1080i forumda ilk alan benim)
    benim tercihim kendi setupımda 1070 den yana oldu, 1080Ti çıkarsa o zaman düşünebilirim
  • confuest kullanıcısına yanıt
    ya geç o işleri sen hocam. ben biliyorum bu konuyu. gddr5x olursa micron oluyor fakat gddr5 samsung üretimi. benimkisi samsung gddr5 sıkıntı yok iyi aksamlar.
  • Vay arkadaş eskiden GTX 760 alır. Battlefield 4 'ü Ultra da oynar kafamız rahat olurdu. Şimdi koskoca 1070 Full HD mi oynatmayacak?

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    dimi

Bu arada gtx 960 4g modeli ile bf 4 te medium da oynuyordum high biraz rahatsız ediyordu

Ne ironidir ki şimdi Bf1 open beta'yı medium da 100-120 arası oynuyorum
  • gamers nexus adlı youtube kanalında msi gtx1080 seahawk ile evga gtx1080 ftw hybridin pcblerini karşılaştırıyor eleman. bariz evganın çok daha kaliteli malzeme kullandığının msi ın ise f.e. boarda sıvı soğutma sistemi takılıp sattığını iddia ediyor. gel gelelim nvidia kartını partner firmalara zaten limitlendirilmiş halde verdiğinden ocsiz performans farkı yok. ancak evga 2150mhz core değerine ulaşırken oc ile msi 2050mhzde kalıyor. 100mhz farkın performansa etkisi ile yüzde 2nin üstüne cıkmıyor(ama oc ile ocsiz arasında fark var tabiki). 4kda 1fps ya oyunuyor ya da oynamıyor. ancak iyi bir pcb sıcaklığa daha dayanıklı malzemeler içermesi yönüyle uzun vadeli kullanım açısından fazlasıyla öneme sahip.
    zaten sorunlu olmayan bütün gtx10xx serisi birbirine yakın performans veriyor. yani asic değeri yüzde 85 olan gtx970 ile yüzde 70 olan bir gtx970 gibi ocde farklılıklar pek görülmüyor.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    dikkatim evga'ya çevrilmiş durumda..

alacağım zaman iyice bir araştıracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: xstrayder123

demin ACUnity oynadım hocam %99 laarda gpu , cpu ise %70-80 civarı seyretti herşey ultra (fxaa tabi msaa değil) 2k. 50-60fps

hocam diğer sistem bileşenlerin nedir?
  • _recoo kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=nxokUP6Cxh8
  • quote:

Orijinalden alıntı: xstrayder123

https://www.youtube.com/watch?v=nxokUP6Cxh8

Sistem gayet iyi hocam, ben de imzamdaki sisteme evga 1070 ftw almayı planlıyorum. 6700k ile 1080p'de akarım heralde. :)
  • _recoo kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun :) diyim. AC Syndicate 'De , 2K çozunurluk , Herşey high(envıronment sadece very hıgh) , fxaa , 65-75 fps arası alıyorum. CPU ve GPU kullanıjmı %99 ve %100 :D bu oyunda darbogaz oluyor galıba ama takılma falan yok. sadece oyunun ortalarında oyun donuyor fps değişimi yok oyun donuyo 2 3 sanıye bı tren bolumunde oldu başlarda. öyle
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 3 Eylül 2016; 20:33:08 >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Hocam ben izledim videoyu. Evganın soğutması, corsairin soğutmasından biraz kötü duruyordu. Msi boşta 18c de dururken Evga 23c de kalıyor. Videodaki eleman gpu çevresindeki bakır plakayı söktükten sonra derece biraz daha düşüyor. Aldığı fpsler ise hemen hemen aynı. Corsair in soğutmasını Evgaya takınca daha iyi hale geldi. Hatta şuan yine izlicem şu pcb ye dikkat etmemiştim bir kez daha bakıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Can Coşkun

Hocam ben izledim videoyu. Evganın soğutması, corsairin soğutmasından biraz kötü duruyordu. Msi boşta 18c de dururken Evga 23c de kalıyor. Videodaki eleman gpu çevresindeki bakır plakayı söktükten sonra derece biraz daha düşüyor. Aldığı fpsler ise hemen hemen aynı. Corsair in soğutmasını Evgaya takınca daha iyi hale geldi. Hatta şuan yine izlicem şu pcb ye dikkat etmemiştim bir kez daha bakıcam

gelişmişten ziyade evganın soğutucusu gpu cipinin yanısıra vramleride soğutmaya çalıştığı için msi modeli kadar efektif olamıyor gpu chipini soğutmada.

• Project CARS

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.