Şimdi Ara

GTX 1060 Performansı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç güne yeni parçalar alacağım fakat sormak istediğim bir konu var.

Şuanda canlı yayın yapıyorum ve i3 3220k + 8gb ram + amd r9 270x ekran kartım var, yayınlarda 110 120 fps alabiliyorum. 144hz monitörde bu fps ler çok sıkıntı ve bu yuzden parça yükselteceğim. Aşşağı yukarı 3500 TL bütçem var.

0 olarak i5 8400 + 16gb ram + modelini unuttuğum bi annakart (450 500 TL civarı bişeydi) ve arkadaşımın kullandığı gtx 1060 3gb ekran kartını alacağım. Videolarda baktığımda csgo da 200ün altına çok nadir düşüyor. Bana da tam olarak bu lazım. Gerçekten bu parçalarla bu fps leri alabilirmiyim?

Kafamı karıştıran konu ise arkadaşım şuan fx x8 8300 amd işlemci ve 1060 ile max 150 fps görüyor. Ben ondan aldığım 1060 ile böyle bir sorun yaşarmıyım? Yani ekran kartında bi problem olabilir mi? Yoksa bu değer normal mi? Darboğaz yapıyor olabilir diye düşündüm.

1060'ı çok iyi bir ekran kartı olarak biliyorum. Ama şuan bende i3 3220 + r9 270x le bile arkadaşımdan fazla fps alıyorum.

Ne yapsam bilemedim. 1060'ı almayıp i5 8400 + 16gb ram + anakart ve mevcut 270x le devam mı etmeliyim, yoksa 1060ı bu parçalara eklemelimiyim?

Biraz karmaşık oldu sanırım, umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 26 Mayıs 2018; 9:9:32 >

• Videolarda 200 fps gösterirken fx işlemcili sistemde 150 fps veriyorsa işlemci ekran kartını frenliyor demektir.msi afterburner programıyla ekran kartı kullanım oranını kontrol edebilirsin.elindeki i3 3220 yi i5 3570 ya da i7 3770 ile güncellemen bile 1060 i tam güçte beslemeye yeter . İ3 3220 nin 1060 in hakkını tam vermeyeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAYOKAN84

Videolarda 200 fps gösterirken fx işlemcili sistemde 150 fps veriyorsa işlemci ekran kartını frenliyor demektir.msi afterburner programıyla ekran kartı kullanım oranını kontrol edebilirsin.elindeki i3 3220 yi i5 3570 ya da i7 3770 ile güncellemen bile 1060 i tam güçte beslemeye yeter . İ3 3220 nin 1060 in hakkını tam vermeyeceğini düşünüyorum.
    Her hâlukarda yeni bir i5 8400, anakart ve 16gb ram alıyorum. Sadece 270x ekran kartımı kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa onuda çıkartıp 1060 takarsam daha fazla mı performans artışı olur karar veremedim.

İzlediğim videolarda yeni koyacağım parçalar i5 8400 ve 1060 olduğu için bu testleri izledim. O videolarda en kötü 200 alıyordu.

Arkadaşımın fx 8300 işlemcisi ve 1060 kartı var aldığı fps max 150. Bununla ilgili herhangi bir videoya bakmadım, ama güçlü bir ekran kartı olduğu için daha fazla fps almasını bekleyerek "acaba kartta bi problem mi var, yoksa darboğaz mı yapıyor" demeden geçemedim.

Arkadaşımdan 1060 ı alıp, ona benim 270x i vereceğim. Yeni alacağım parçalarla doğru bir uyum içerisinde hangisi daha iyi performans verir ve ne civarlarda olur merak ettiğim budur.

Fx işlemci ve 1060 da şuan 150yi geçemediği için ben ondan 1060ı alıp kasaya taktığımda aynı sonuçları alacaksam 1060ı almanın hiçbir anlamı yok. 270x de hemen hemen aynı.

Sonuç olarak, i5 8400, 16gb ram, yeni bi anakart ve 1060 la mı daha iyi fps olur, yoksa 270x le mi.

Karman çorman bi anlatım oldu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 26 Mayıs 2018; 11:24:1 >

• O zaman önce i5 8400 270x ikilisini denersin. İ3 lu kombinasyondan fazla fps alırsın ama bu seni 120 den 150 lere çıkarmaz muhtemelen.Çünkü bu kadar fark olması için i3 un 270x i limitlemesi gerekir ki böyle birseye pek ihtimal vermiyorum.

270x in 120 fps verdiği oyunda 1060 in 2 katına yakın performans vermesi gerekirken 150 de kalması fx8300 un yetersizliginden kaynaklanır. İ5 8400 sonrası 1060 in zincirlerinden kurtulup gerçek gücünü göstereceği aşikar.

Bu arada 270x te fx8300 için ideal bir kart olur.Herkes mutlu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAYOKAN84

O zaman önce i5 8400 270x ikilisini denersin. İ3 lu kombinasyondan fazla fps alırsın ama bu seni 120 den 150 lere çıkarmaz muhtemelen.Çünkü bu kadar fark olması için i3 un 270x i limitlemesi gerekir ki böyle birseye pek ihtimal vermiyorum.

270x in 120 fps verdiği oyunda 1060 in 2 katına yakın performans vermesi gerekirken 150 de kalması fx8300 un yetersizliginden kaynaklanır. İ5 8400 sonrası 1060 in zincirlerinden kurtulup gerçek gücünü göstereceği aşikar.

Bu arada 270x te fx8300 için ideal bir kart olur.Herkes mutlu olur.
    Arkadaşım bende ki 270x e bitane daha 270x ekleyip kombo falan yapacak.

Ben i3 3220 ve 270x le 120 alırken, arkadaşım fx 8300 ve 1060 la max 150 alıyor. Sanırım fx 1060ın önünü kesiyor dediğin gibi.

Alacağım i5 8400, gtx 1060 ı rahatlıkla çalıştırıp 250 300 leri rahat görebileceğim sanırım, anladığım budur.

Cevap için teşekkür ederim.

• 110-120 fps sıkıntı? Şaka mısınız ya? 100+fps'e sıkıntı diyorsunuz.
  • Csgo daha çok işlemciye yük bindiren bir oyun, ben ryzen 5 1400 ve gtx 1060 3gb ile yayın açtığımda 200 fps yayın yapabiliyorum. İ5 8400 ve 1060 3gb size yeterli olur alabilirsiniz.
  • millet 120 fps leri beğenmez oldu artık. ne oluyor anlamıyorum bilgisayar başında oturmaktan mutasyona mu uğruyorsunuz ? 60 ve üzeri yeterlidir akıcıdır ama psikopatları ve ruh hastalarını tatmin etmez neyseki ruh sağlığı denen bir yer var ve bu mesajım bu arakadşlara " YEMEKLER BİLE 144 HZ MİŞ "
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

110-120 fps sıkıntı? Şaka mısınız ya? 100+fps'e sıkıntı diyorsunuz.
    60 hz monitörde evet sıkıntı değil ama 144 de sıkıntı. Kullanmadığın için bilemezsin.

Ayrıca yayında aldığım fps bu, yayın harici 150-200 arası. Yayında işlemciye yük bindiremiyorum düşük olduğu için, bu yüzden bnde parça yükseltmeyi tercih ettim ne var bunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 26 Mayıs 2018; 12:0:14 >

• güncel sistemlerden uzak dur git bir i7 3770 bir adet 8 gb ram ve gtx1060 6 gb ile tam olur

tabi işlemciyi satmak kaydı ile güncel sistemlerden uzak dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 26 Mayıs 2018; 12:40:33 >
  • Kullandığı sistemin 2 katından daha güçlü sistemim var, gelmiş bana kullanmadığın için bilemezsin diyor. Yaşına veriyorum. Bilmeden, araştırmadan, bildiğini sanarak hareket ediyor. 999fps olmazsa oynanmıyor yeaaa, csgo'da 300fps vurmazsa kasıyor yeaaa, kol bozuk yeaaa, hile var yeeaa Göz görmedikten sonra önemi yok, 100fps insan algısının sınırına oldukça yakın, daha fazlasını seçemiyor. Ha, stutter oluyordur o ayrı bir şey ama 110fps ile 240fps'i ayıracak insan yok.

CS oynayan ergen tayfa bir birini fps ile gazlıyor, frametime'ı bilenini görmedim daha. 80-90ms ping'le oynarlar ama pc'deki 1ms gecikmeyle kafayı yerler Cehalet kötü şey, tez vakitte kurtulmak lazım.

• Hakkımda atıp tutmayacaksınız o zaman. Terbiyesizliği yapıp arkamdan atıp tutarken sizin aklınız neredeydi efendi? " Kullanmadığın için bilemezsin" derken neye dayanarak dediniz? Azcık mesajlarıma baksanız 8700K+GTX 1070'li sistem kullandığımı göreceksin, kullanmadığın için bilemezsin derken sizin terbiyeniz, aklınız neredeydi peki? Kimseyi kovamazsınız. Forum herkese açıktır. Lafı atıp, ters tepince de terbiyeden dem vurmanız ancak ergen çocuklardan beklenecek düzeyde bir hareket. Yazdığınıza, yazdığınızın doğruluğuna mesajı göndermeden bir daha kontrol edin, rezil olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 26 Mayıs 2018; 13:20:19 >
  • quote:

Kullandığı sistemin 2 katından daha güçlü sistemim var, gelmiş bana kullanmadığın için bilemezsin diyor. Yaşına veriyorum. Bilmeden, araştırmadan, bildiğini sanarak hareket ediyor. 999fps olmazsa oynanmıyor yeaaa, csgo'da 300fps vurmazsa kasıyor yeaaa, kol bozuk yeaaa, hile var yeeaa Göz görmedikten sonra önemi yok, 100fps insan algısının sınırına oldukça yakın, daha fazlasını seçemiyor. Ha, stutter oluyordur o ayrı bir şey ama 110fps ile 240fps'i ayıracak insan yok.

CS oynayan ergen tayfa bir birini fps ile gazlıyor, frametime'ı bilenini görmedim daha. 80-90ms ping'le oynarlar ama pc'deki 1ms gecikmeyle kafayı yerler Cehalet kötü şey, tez vakitte kurtulmak lazım.
    Hâlâ 2li tartışmaya girmek istiyorsun ama üzgünüm.

Konunun içeriği belli, fikir almak istedim. Sen kalkmış ordan "100+ fps neyine yetmiyor" tarzı bir mesaj yazarak tamamen farklı yere çekiyorsun.

Üstüne üstelik ben "böyle yazdığına göre daha düşük bir fps alıyor ki, yetinmeyi bilmeliymişim" gibi anladım ve ona göre cevap verdim. Terbiyemi de bozduğumu düşünmüyorum, gayet seviyeli bir cevap verdim.

Yıllardır bu oyunu oynarım, ki iyi oynamışım kötü oynamışım umrumda değil. Oraları aştık gectik, oldukça geniş bir çevrem var ve yayın açmamı istediler bende açtım. Fakat pc oynarken çok fazla kastırdığı için parçaları yükseltme kararı aldım ve buradan da fikirler rica ettim.

https://steamcommunity.com/profiles/76561198202477544

Buyur steam profilim. Biraz araştırırsan bu oyunu ego kasmak değilde tamamen eğlenmek için oynamadığımı anlarsın.

Lütfen daha fazla uzatma konuyu. Hatta mesajlarını silersen memnun olurum.

• 1060 6gb bakın derim hem daha uzun vadeli olur.1060 3 GB 4.nesil işlemciler bile besliyor şu an.kotu oldukları için demiyorum.ekran kartı daha önemli oyun için her zaman işlemci kısıtlamasının sürece sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

1060 6gb bakın derim hem daha uzun vadeli olur.1060 3 GB 4.nesil işlemciler bile besliyor şu an.kotu oldukları için demiyorum.ekran kartı daha önemli oyun için her zaman işlemci kısıtlamasının sürece sıkıntı olmaz.
    Ekran kartını arkadaşımdan alıp ona bende ki 270x i vereceğim. [:) ilerde tabiiki daha yüksek kartlara yöneleceğim. Mâlum her geçen gün update ile performanslar düşüyor.
  • quote:

Kullandığı sistemin 2 katından daha güçlü sistemim var, gelmiş bana kullanmadığın için bilemezsin diyor. Yaşına veriyorum. Bilmeden, araştırmadan, bildiğini sanarak hareket ediyor. 999fps olmazsa oynanmıyor yeaaa, csgo'da 300fps vurmazsa kasıyor yeaaa, kol bozuk yeaaa, hile var yeeaa Göz görmedikten sonra önemi yok, 100fps insan algısının sınırına oldukça yakın, daha fazlasını seçemiyor. Ha, stutter oluyordur o ayrı bir şey ama 110fps ile 240fps'i ayıracak insan yok.

Gözüm sen bana bişey mi dedin

• Çomaristan konuyu çamur etmiş. Yukarıda yazılmış tüm şeyleri yok sayıp yardımcı olmaya çalışayım.
    Anladığım kadarı ile ihtiyacımız olan şey stream açık iken stabil 144+ fps .
    Monitör eğer ki 1080p ise elde etmesi zor değil özellikle cs go ayarlarını pro oyuncu modunda kullanıyorsanız.
    işin stream kısmı gpu dan çok işlemciyi zorlar , i5 8400 ise gayet yeterli.
    8400 ün yanına 1060 6gb veya 1070ti stabil ve uzun vadeli seçimler. 1070 atlıyorum çünkü o fiyat çevresinde ti performansı bariz farklı. 60 da 3-6gb arasında yüzde 10 civarı bir fark eğer 2. bir monitör kullanıyorsanız fark daha da açılacak, 6gb tavsiye etmemdeki önemli nokta iste bu %10 luk performansın denk geldiği aralık. popüler oyunların yüksek performans değerlerinde fps 3gb modelde 60ın biraz altında kalıp 6gb modelde ise çok az üstünde bulunması. 144 nasıl monitörün seviyesine ulaşmak için önemliyse 60 da stabil oynanabilirlik barajı olarak önemli.
    Planımız sadece CS go ise yine de yok sayılabilir.
    3500 bütçe ile tam olarak hangi ürünleri seçtiniz hangi fiyatlarda merak ettim. Daha yukarı çıkamıyorsanız yeni fiyatlarda 1070ti zaten imkansız 1060 da ise kaliteden kısılmış olması lazım sanırım.
    Tek tek ürünleri ve almayı düşündüğünüz fiyatları yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. CS go ayarlarınız da önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

Çomaristan konuyu çamur etmiş. Yukarıda yazılmış tüm şeyleri yok sayıp yardımcı olmaya çalışayım.
    Anladığım kadarı ile ihtiyacımız olan şey stream açık iken stabil 144+ fps .
    Monitör eğer ki 1080p ise elde etmesi zor değil özellikle cs go ayarlarını pro oyuncu modunda kullanıyorsanız.
    işin stream kısmı gpu dan çok işlemciyi zorlar , i5 8400 ise gayet yeterli.
    8400 ün yanına 1060 6gb veya 1070ti stabil ve uzun vadeli seçimler. 1070 atlıyorum çünkü o fiyat çevresinde ti performansı bariz farklı. 60 da 3-6gb arasında yüzde 10 civarı bir fark eğer 2. bir monitör kullanıyorsanız fark daha da açılacak, 6gb tavsiye etmemdeki önemli nokta iste bu %10 luk performansın denk geldiği aralık. popüler oyunların yüksek performans değerlerinde fps 3gb modelde 60ın biraz altında kalıp 6gb modelde ise çok az üstünde bulunması. 144 nasıl monitörün seviyesine ulaşmak için önemliyse 60 da stabil oynanabilirlik barajı olarak önemli.
    Planımız sadece CS go ise yine de yok sayılabilir.
    3500 bütçe ile tam olarak hangi ürünleri seçtiniz hangi fiyatlarda merak ettim. Daha yukarı çıkamıyorsanız yeni fiyatlarda 1070ti zaten imkansız 1060 da ise kaliteden kısılmış olması lazım sanırım.
    Tek tek ürünleri ve almayı düşündüğünüz fiyatları yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. CS go ayarlarınız da önemli.
    Selamlar hocam.

CS:GO'da 1024x768 ile oynuyorum ve düşük ayarlar. Yeni sistemde olsa yine böyle devam edeceğim. Ayrıca yine pubg, fornite gibi oyunlarıda low ayarlarda oynayacağım.

Ekran kartı almıyorum. Bir arkadaşımda var 1060, bende de r9 270x var ve bi nevi takas edeceğiz. Yaani ekran kartına para vermeyeceğim. Tabi bundan birkaç ay sonra gerekirse 0 bir ekran kartı alabilirim.

i5 8400 + gtx 1060 + 16gb ram parçalarıyla yayında 170 180 fpsin altına düşmedikçe benim için sorun olmayacaktır. Ortalama 250-350 arası bir değeri rahatlıkla alabileceğim söyleniyor ama detaylı olarak bilgi sahibi olan kişilerden bilgi alamadım.

Tam olarak işlemci ve ram'i model ve fiyat olarak biliyorum, onlarıda yukarıda belirtmiştim. Onların haricinde anakart, soğutucu, kasa, ssd vs. derken 3500 ü rahatlıkla buluyor. Bütçem maalesef bu şuanda. Ama dediğim gibi ekran kartı yetersiz olursa ilerde daha iyi bir ekran kartı alabilirim.

• Konuyu kirletmeye çalışmışlar ancak düşüncelerimi belirtmek isterim. Hedefleriniz yüksekse i3 e takılı kalmamanız sistemi upgrade etmeniz yerinde bir karar. i5 8400 yeterli ve iyi bir işlemci. Bu işlemciye daha iyi bir kartın yakışacağını düşünüyorum, aceleniz yoksa 1060'tan yukarı bir kart için bütçe oluşturmanızı tavsiye ederim. Tabii ki 1060 da üzmeyecektir gayet yeterli bir kart. 144hz nin hakkını verecektir.

Arkadaşınıza şöyle bir tavsiye vermek isterim. FX serisi resmen oc yapılsın diye üretilmiş gibiler. 2013'te bir abim alıp 4.8GHz de stabil kullanıyordu. Arkadaşınızın az fps almasının sebebi de işlemcinin yaptığı darboğaz olduğunu düşünüyorum. Birazcık voltaj koklatırsa güzel işler başarabilecek bir işlemci.

Bu arada, ben 700 fpsnin altında oynayamıyorum çok kasıyormuş gibi geliyor. Bu benim tercihim, insanların isteklerine ve fikirlerine saygılı olunmalı. 700fpsnin altında oynamamak veya 40fpsyi yeterli görmek insanların kendi tercihi ve fikirleridir. Herkes fikirlerini beyan ederken nasıl bir üslup kullandığına dikkat etmeli.

Not: 700 fpsyi hayatımda görmedim ciddiye alabilecek bir kesim olabilir notumu da düşeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: RaDiaToR

Konuyu kirletmeye çalışmışlar ancak düşüncelerimi belirtmek isterim. Hedefleriniz yüksekse i3 e takılı kalmamanız sistemi upgrade etmeniz yerinde bir karar. i5 8400 yeterli ve iyi bir işlemci. Bu işlemciye daha iyi bir kartın yakışacağını düşünüyorum, aceleniz yoksa 1060'tan yukarı bir kart için bütçe oluşturmanızı tavsiye ederim. Tabii ki 1060 da üzmeyecektir gayet yeterli bir kart. 144hz nin hakkını verecektir.

Arkadaşınıza şöyle bir tavsiye vermek isterim. FX serisi resmen oc yapılsın diye üretilmiş gibiler. 2013'te bir abim alıp 4.8GHz de stabil kullanıyordu. Arkadaşınızın az fps almasının sebebi de işlemcinin yaptığı darboğaz olduğunu düşünüyorum. Birazcık voltaj koklatırsa güzel işler başarabilecek bir işlemci.

Bu arada, ben 700 fpsnin altında oynayamıyorum çok kasıyormuş gibi geliyor. Bu benim tercihim, insanların isteklerine ve fikirlerine saygılı olunmalı. 700fpsnin altında oynamamak veya 40fpsyi yeterli görmek insanların kendi tercihi ve fikirleridir. Herkes fikirlerini beyan ederken nasıl bir üslup kullandığına dikkat etmeli.

Not: 700 fpsyi hayatımda görmedim ciddiye alabilecek bir kesim olabilir notumu da düşeyim
    Yorumun için tşk ederim hocam.

Dediğim gibi şuan ayrı bi ekran kartı için maalesef bütçe ayıramam. Bedavaya geliyor maalum

1060'ın 270x den daha iyi bi ekran kartı olduğu söylendi ve o yüzden yeni sistem içinde onu kullanmayı düşünüyorum. İleride inşallah iyi bir yayıncı olursam daha iyi bi ekran kartı almayı bende isterim tabi. Umarım şu süreçte beklediğim fps'i bana verir. Çünki şuanda gerçekten rezalet bir yayın kasması yaşıyorum. Yayına girdiğimde 100 fpsim gidiyor direk.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.