Şimdi Ara

Gtx 1060 da sadece GTA 5 kasma fps düşüklüğü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
3
Favori
8.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tr.duman

yok görüşmedim hocam da benzeri durum önceki oyunlarda dizüstünde de olmuştu, i5 4200m-gtc 860m-8gb ram vardı anakart ve işlemci arıza yapmıştı yerine i7 4710mq takmıştım oyunlarda öncesine ile dağlar kadar fark oluşmuştu. bana ramdan olacağı gibi gelmiyor bu iş sonuçta sanal bellek cpu kullanımını ne kadar arttırabilecek ki bakalım hele bir gelsin o zaman netlik sağlanacak... az daha dayanın saat 18.00 gibi ram elime ulaşmış olur. 16GB CILAR YA VEZİR OLACAK YA DA REZİL pek yakında :)

Hocam son durum nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Dostum ram geldi testlere başlıyorum. Toplanin :)

Hocam tüm oyunların gpu cpu yüzdeleri ve ultra hight low fps ler beklıyoruz:)

• arkadaki programların ram kullanımını azaltmak ram almaktan daha mantıklı bence...Şuanda opera açıkken 1.4gb ram harcıyor win10 düşünün birde win10 o kadar fazla servis kapattım ki boş ekranda 1.0gb kadar ram kullanıyor :) (eset 30mb ve radeon 6mb kenarda duruyor)

düzeltme:Herşeyi kapayınca 1gb ram kullanıyor wow :O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 6 Ekim 2016; 20:11:06 >

• Arkadaşlar internetimde sorun var resim atamiyorum onun için kusura bakmayın

Elimdeki halı hazır iki oyunla test edebildim.

W3 (8gb ram)

En yüksek bütün ayarlar sonda

Gpu: %99 1924 mhz

D3d11: 52.9 fps

Cpu: %63

Ram: 4977 mb, 7554

W3 (16gb ram)

Gpu: %99 1936 mhz

D3d11: 52.7 fps

Cpu: %56

Ram: 4697 mb, 6993 mb

....................

W3 (8gb ram)

Ayarları sadece yükseğe çektim

D3d11: 71.3

Cpu: %64

Ram: 5031 mb,. 7328 mb

W3 (16gb ram)

D3d11: 71.1 fps

Ram: 4783 mb, 6804 mb

..........................................

Acs (8gb ram)

Ayarlar en yüksekte

Gpu: %87

D3d11: 41.8 fps

Cpu: %90

Acs (16gb ram)

Gpu: %99

D3d11: 43.9

Cpu: %75

....................

Acs (8gb)

Ayarlar çevre kalitesi aşırı yüksek, doku yüksek, gölge yüksek, çevre perdeleme ssao, kenar yumuşatma fxaa

Gpu: %65

D3d11: 60.4 fps

Cpu: %100

Acs (16gb ram)

Gpu: %82

D3d11: 77.8 fps

Cpu: %96

Sonuçlar bu şekilde çıktı, şimdi yorum yapabiliriz.

Ekleme: rami 16gb yapınca sanal bellek kullanımını devre dışı bıraktım oyundan atmadi 8gb iken bellek sınırını aştı gibilerinden oyundan atıyordu.

Tüm testleri oyun içindeyken aynı mekanda yaptım oyun içinde gezinmedim değerler değişmesin diye.

Test esnasında internetim kapalıydı ve antivirüs yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 6 Ekim 2016; 20:51:28 >

• quote:

Arkadaşlar internetimde sorun var resim atamiyorum onun için kusura bakmayın

Elimdeki halı hazır iki oyunla test edebildim.

W3 (8gb ram)

En yüksek bütün ayarlar sonda

D3d11: 52.9 fps

Cpu: %63

Ram: 4977 mb, 7554

W3 (16gb ram)

Gpu: %99 1936 mhz

D3d11: 52.7 fps

Ram: 4697 mb, 6993 mb

....................

W3 (8gb ram)

Ayarları sadece yükseğe çektim

D3d11: 71.3

Cpu: %64

Ram: 5031 mb,. 7328 mb

W3 (16gb ram)

D3d11: 71.1 fps

Ram: 4783 mb, 6804 mb

..........................................

Acs (8gb ram)

Ayarlar en yüksekte

Gpu: %87

D3d11: 41.8 fps

Cpu: %90

Acs (16gb ram)

Gpu: %99

D3d11: 43.9

Cpu: %75

....................

Acs (8gb)

Ayarlar çevre kalitesi aşırı yüksek, doku yüksek, gölge yüksek, çevre perdeleme ssao, kenar yumuşatma fxaa

Gpu: %65

D3d11: 60.4 fps

Cpu: %100

Acs (16gb ram)

Gpu: %82

D3d11: 77.8 fps

Cpu: %96

Sonuçlar bu şekilde çıktı, şimdi yorum yapabiliriz.

yuzde 10 cpu düşüşü var . Fps ler çok etkilenmemiş. Pek tatmin edici değil gibi hocam sizce?

• ram hızı ve kapasitesi cpu üzerinden yük alıyor cevap basit gpu %99 olduğu yerlerde fark yok çünkü işlemci değil ekran kartı yetersizliğinden düşük fps alınıyor :)

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

ram hızı ve kapasitesi cpu üzerinden yük alıyor cevap basit gpu %99 olduğu yerlerde fark yok çünkü işlemci değil ekran kartı yetersizliğinden düşük fps alınıyor :)

Peki benim sorunum ne? ben w3 hight yapsamda 60 fps lowdada 60 :/

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

Aynen bu şekilde sorun düzeliyor benden öğrenmiş olmalısınız.Hep forumda arkadaşlara bunu diyorum düzeliyor sorun.

Neleri kapattığınızı yazabilir misiniz? Yada kapalı olanlara göre filtreleyerek ekran görüntüsü de atabilirsiniz.

W3 için cpu kullanımı haricinde hiç fark yok o hep akıcıydı...

ayıptır göstermesi ama boşta win10 1gb ram kullanımı çok iyi bence daha nasıl düşürebilirim bilmiyorum el atın biraz sizde :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 6 Ekim 2016; 21:04:12 >
    GPU kullanımı 99% olan oyunlarda fark olmaması normal ama CPU kullanımı yüksek olan ve haliyle GPU kullanımını düşüren oyunlarda fark oluşmuş mesela ACS de 17fps fark yazıyo ve gpu kullanımı yinede 99% değil ama 60 fps. den 77fps. ye çıkılmış.
  • Hocam , hem para hem emek harcamışsınız , teşekkür ederiz. ACS 'de gözle görülür bir fark oluşmuş hem gpu kullanımında , hem de fps'de. Sanıyorum ACS'de GTA5 gibi. Arkadaşlar RAM kullanımını kısıp öyle deneyin demiş. Oyunu şimdi tekrar yükleyip bir de öyle deneyeyim. Bakalım ne olacak.

Bu arada hangi servisleri kapatmam gerektiğine dair bir link atabilir misiniz pm ile , Google'dan ayrıntılı bir makaleye ulaşamadım ram kullanımı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukuk20 -- 6 Ekim 2016; 21:26:56 >
    Tabi hocam şuan işteyim yarın eve geçince atarım görüntü mesela bende msa kapalı bütün ayarlar ultra da 45- 50 fps yoğun sahnelerde genelde 120 fps ye kadar çıkıyor.i7 6700k ve gtx 980 var fps düşüşü olunca oyundan masaüstüne gelip tekrar girince fps sorunu düzeliyor sonra hiçbir şekilde fps düşüşü olmuyor.

Orijinalden alıntı: coax47

GPU kullanımı 99% olan oyunlarda fark olmaması normal ama CPU kullanımı yüksek olan ve haliyle GPU kullanımını düşüren oyunlarda fark oluşmuş mesela ACS de 17fps fark yazıyo ve gpu kullanımı yinede 99% değil ama 60 fps. den 77fps. ye çıkılmış.

Pekı ben ram alınca öteki oyunlarda ultradan highte çeksem fps değerim artacakmı? çünkü hightte lowda aynı değerlerim . çok can sıkıyor 10 fps düşük oynuyorum bazı oyunlarda. ha rx 480 ha 1060 almısım bu durumda :/ windows 8 den onamı geçsem diyorum

• Arkadaşlar bunu heraman söylüyorum.işletim sisteminiz windows 7,8,8.1,10 olsun kesinlikle güncelleştirmelerin son sürümünü yükleyin ve ekran kartı driver son sürümünü veya sorunsuz sürümünü yükleyip kurun,hddskinizi aşırı doldurmayın oyunlarda sorun yaşamassınız.

Öncelikle 16gb ramcilar tamamen olmasa da haklı çıktılar cpu kullanımı dusuyor ve grafik ayarlarini dusurseniz bile aman aman bir yüke girmesine sebep olmuyor.

Önceden acs de en yüksek ayarlarda bile cpu kullanımı %100 anlık olarak dayaniyordu ama şimdi oyunun içinde gunduz ortamında ışık ve golgenin yogun oldugu yerlerde oradan oraya koşuşturup ağladım zipladim cpu yu %80 kere çıkartamadım su an cpu kullanımı stabil oldu.

Önceden ayarları kissamda kismasamda akıcılık tabiri uygunsa yağ gibi değildi şimdi bir iki ayar dusurunce o sorunda bir nebze ortadan kalktı. Cpu kullanımı artıyor ama %100e ha deyince çıkmıyor ve bu da size artı %17 ye kadar fps olarak geri dönüyor.

Paranız varsa 16 gb rame geçiş yapabilirsiniz ama çok beklenti içine gitmeyin çünkü cpu kullanımı zaten az olan w3 oyununda cpu kullanımı dustu ama oyun performansına gözle gorulur bir fark oluşturmadı.

Konuyu açan arkadaş istersen para sikintiniz yoksa 16gb ram alabilir deneyebilirsin tahminimce sorunlarınız cozulecektir.

Sonuca gelecek olursak i5 6500 gtx 1060 alacak arkadaşlar ram durumu bu şekilde eğer 8gb ram işimi görür diyorsanız ram yetersizliği yapan oyunlarda o da sanal bellek kullanımı yüzünden oluyor tam performans alamayabilirsiniz benden size tavsiyem eğer para sikintiniz yoksa siz yine de i7 6700 gibi işlemci alın en azından kafaniz rahat olsun ve sonraki ekran kartı yukseltmenizi işlemci değişikliğine gitmeden sadece ekran kartına para verirsiniz.

Kusura bakmayın umarım faydalı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 6 Ekim 2016; 21:35:21 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.