Şimdi Ara

Gtx 1060 da sadece GTA 5 kasma fps düşüklüğü (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
3
Favori
8.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne demek hocam hem imkanım vardı hem de kafamda deli sorular vardı. Acs ram taşması yapmasa aslında 8 gb ram bile yetecekmis ama şu anlaşıldı ki 16gb ram şart olmasa da durumu iyi olanlara gereklilik oldu. Bunu da sanal bellek kullanımı yaptığını keşfederek bulduk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tr.duman

Oyundan çıktım az önce.

Öncelikle 16gb ramcilar tamamen olmasa da haklı çıktılar cpu kullanımı dusuyor ve grafik ayarlarini dusurseniz bile aman aman bir yüke girmesine sebep olmuyor.

Önceden acs de en yüksek ayarlarda bile cpu kullanımı %100 anlık olarak dayaniyordu ama şimdi oyunun içinde gunduz ortamında ışık ve golgenin yogun oldugu yerlerde oradan oraya koşuşturup ağladım zipladim cpu yu %80 kere çıkartamadım su an cpu kullanımı stabil oldu.

Önceden ayarları kissamda kismasamda akıcılık tabiri uygunsa yağ gibi değildi şimdi bir iki ayar dusurunce o sorunda bir nebze ortadan kalktı. Cpu kullanımı artıyor ama %100e ha deyince çıkmıyor ve bu da size artı 5-10 fps olarak geri dönüyor.

Paranız varsa 16 gb rame geçiş yapabilirsiniz ama çok beklenti içine gitmeyin çünkü cpu kullanımı zaten az olan w3 oyununda cpu kullanımı dustu ama oyun performansına gözle gorulur bir fark oluşturmadı.

Konuyu açan arkadaş istersen para sikintiniz yoksa 16gb ram alabilir deneyebilirsin tahminimce sorunlarınız %10 seviyesinde cozulecektir.

Sonuca gelecek olursak i5 6500 gtx 1060 alacak arkadaşlar ram durumu bu şekilde eğer 8gb ram işimi görür diyorsanız ram yetersizliği yapan oyunlarda o da sanal bellek kullanımı yüzünden oluyor tam performans alamayabilirsiniz benden size tavsiyem eğer para sikintiniz yoksa siz yine de i7 6700 gibi işlemci alın en azından kafaniz rahat olsun ve sonraki ekran kartı yukseltmenizi işlemci değişikliğine gitmeden sadece ekran kartına para verirsiniz.

Kusura bakmayın umarım faydalı olmuşumdur.

sağol hocam emeğine 16 alacagım durumum olunca . son bir deneme olarak suan virüs taraması yapıyorum. format atıp tekrar bakacagım . keske işlemciyi yüksek tutsaymışız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adnanoktarrrrr A kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam tahminimce benzer sisteme sahip arkadaşlar 16gb ram kullandıklarından işlemcinin biraz zayıf kaldığını farkedememis olabilirler. Bir de işlemcisi daha güçlü olanlar 8gb ram le bile hiç sorun yasamamislar. Bir de hocam 5-10 fps değilde 17fpsye varan artisi oldu ben de. Onu düzeltelim dedim.

Yüksek ram miktarı CPU kullanımını düşüren 1 aktivite bellek hızıda etkili diyenler olmuş ama kapasite herzaman daha etkilirdir ancak daha önceki yorumlarından anladığım tek kanalal bellek kullanıyosun ve bu durumda cpu ile bellek haberleşmesini olumsuz etkileyen yani CPU'nun sıkışmasına sebep olabilecek 1 durum, mevcut belleğinn yanına 8gb. daha bellek eklediğinde burada belleğini 16 ya çıkartnlarda olduğundan daha fazla etkileneceğin kesindir yani hem kapasite den faydalanıcakken hemde işlemcinn bellekle konuşması durumundaki sıkışmayı ortadan kaldırıp daha yüksek 1 başarım elde edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Yüksek ram miktarı CPU kullanımını düşüren 1 aktivite bellek hızıda etkili diyenler olmuş ama kapasite herzaman daha etkilirdir ancak daha önceki yorumlarından anladığım tek kanalal bellek kullanıyosun ve bu durumda cpu ile bellek haberleşmesini olumsuz etkileyen yani CPU'nun sıkışmasına sebep olabilecek 1 durum, mevcut belleğinn yanına 8gb. daha bellek eklediğinde burada belleğini 16 ya çıkartnlarda olduğundan daha fazla etkileneceğin kesindir yani hem kapasite den faydalanıcakken hemde işlemcinn bellekle konuşması durumundaki sıkışmayı ortadan kaldırıp daha yüksek 1 başarım elde edersin.

Aynen tek kanal single kullanıyorum dual değil misal 4*4 bellek kullansaydım belkı daha performanslı olurdu şuan tek 8 gb kullanıyorum yanına alacagım 8 gb bellek performansı etkiler ama biz zaten bunları yaşamayalım diye bunca masraf ettik .

İşlemcide bir sorun olabılırmı teknik destek gönderin dediiğinde göndersemmi onu dusunuyorum

• Dediğimiz gibi konusunu acayim çünkü bu deneyim bu konu içinde arada kaldı sorun yaşayan arkadaşlar gözden kaçırabilirler.

İşlemcilerde kolay kolay sorun çıkmaz ama çıksa dahi böyle 4 çekirdeğin çalışmasının etkileneceği tarzda arızalar görülmemiştir, sendeki sorun açıkdünya işlemciye yüklenen 1 oyunda düşük hızda kalan (tam olrk 3.0ghz barajında kalan) cpu hızı buna 1 de tek kanala (64bit) bellek haberleşmesi eklenince o işlemcinn sıkışması, bu durumlara göre yaşadığın sıkıntı gayet doğaldır, zaty işlemcinde 1 sıkıntı olsa sistemin genel çalışması'da dahil bütün oyunlardan şikayet ederdin v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 6 Ekim 2016; 22:03:09 >
  • quote:

İşlemcilerde kolay kolay sorun çıkmaz ama çıksa dahi böyle 4 çekirdeğin çalışmasının etkileneceği tarzda arızalar görülmemiştir, sendeki sorun açıkdünya işlemciye yüklenen 1 oyunda düşük hızda kalan (tam olrk 3.0ghz barajında kalan) cpu hızı buna 1 de tek kanala (64bit) bellek haberleşmesi eklenince o işlemcinn sıkışması, bu durumlara göre yaşadığın sıkıntı gayet doğaldır, zaty işlemcinde 1 sıkıntı olsa sistemin genel çalışması'da dahil bütün oyunlardan şikayet ederdin v.s.

Zaten bütün oyunlardan şikayet ediyorum hocam gtada. çıktı bu durum w3 te fallout 4 te niye 70 80 120 fps göremeyip 60 ta tıkanıyor sistem cpu da yükteyken. Sıkıntım budur işte. Hightte tr duman 120 alıyormen ben hala 60 alıyom.

Açıklaman kesinlikle dogru 3.2 te tıkanıyor. Lakin dogal demişsin ama testlerde oburlerınde bu sorun yok bi bende oldu. Bununda ram ile geçebilecek mi onu merak ettim

• adnanoktarrrrr A kullanıcısına yanıt
    Sorun sadece sizde değil sanırım.i5 6400, gtx 1060 8 gb ram gpu kullanımı %65 kadar düşüyor.Gta 5 için işlemci yükseltmekten başka çare yok gibi gözüküyor.

Yada en basitinden cpuz indirrsin ondda benchmark sekmesi var :http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Bu testleri daha önce yapmadıysan yapar burada paylaşırsan cpu sorunudur değildir v.s. diye 1 şey söylenebilir.

• Konuyu açtım hayırlı olsun :)

https://forum.donanimhaber.com/m_120918040//tm.htm#120918040

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 6 Ekim 2016; 22:44:49 >

Olmazsa da elindeki işlemciyi satıp daha iyi bir işlemci alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 6 Ekim 2016; 22:32:54 >

şu testi indirip yaparsan çekirdeklerde çalışmayla ilgili sıkıntı varmı anlaşılabilir :https://www.maxon.net/en/products/cinebench/

Yada en basitinden cpuz indirrsin ondda benchmark sekmesi var :http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Bu testleri daha önce yapmadıysan yapar burada paylaşırsan cpu sorunudur değildir v.s. diye 1 şey söylenebilir.

hocam buyrun cpu z testi. ilk gonderdiğinz link testini denedik 3.2 ile çalıştı .. cpu z de sıkıntı varmı bu degerlede
    Bu mesaja eklenen görseller:

Gtx 1060 da sadece GTA 5 kasma fps düşüklüğü

• Sonuç temiz yani işlemcide 1 sıkıntı görülmüyo aşağıda reference yazan yerde i5 6500 yada 6600 olması gerek onu seç kıyaslaması çıkar.
  • Arkadaşlar sorun hakikaten RAM. MSİ Afterburner ile PAGEFİLE(Sanal RAM) ve Ram kullanımına bakın GTA 5 oynarken. 12-14 GB arasında gidip geliyor.Bu da darboğaz oluşturuyor. Ben yanlışlıkla ekran kartı ramine bakıyormuşum.

Sonuç temiz yani işlemcide 1 sıkıntı görülmüyo aşağıda reference yazan yerde i5 6500 yada 6600 olması gerek onu seç kıyaslaması çıkar.

i5 6500 ile aramda çok fark varmı oyun performansı açısından?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Gtx 1060 da sadece GTA 5 kasma fps düşüklüğü

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.