Şimdi Ara

Gtx 1060 da sadece GTA 5 kasma fps düşüklüğü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
372
Cevap
3
Favori
8.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar sizce i5 6402p de sorun olabilirmi konunun tamamını okuyamadim ve benim de alicagim işlemci galiba bu olucak sizce i5 6402p iyi bir islemcimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Crowie07

quote:

Orijinalden alıntı: dvtumtclk

Merhaba arkadaşlar ,

GTX950
    FX6300

Bu gün GTA5 oyunuma 678 güncellemesini yaptım ve sizdeki problem oluştu. Update öncesinde en yüksek ayarlarda ve 1080p de 50fps'nin altına hiç inmezken şu an 25 fps'nin üstünü göremiyorum. MSI Afterburner ile kontrol ediyorum. GPU kullanımı
    yüzde 30'u geçmiyor , cpu kullanımı yine yüzde 35'lerde. Ram kullanımım 3GB seviyelerinde. Yani demem o ki oyunu update'siz açarsanız probleminiz düzelecektir. Böyle bir saçmalık görmedim. Boşuna da masrafa girmeyin . Diğer oyunlarda problem yok bu arada , gayet normaller.

Şimdi 720p'de test ettim. Hiç bir değişiklik yok ne fps'de ne de kullanımlarda. Şöyle de bir durum var , oyun menülerinde dolaşırken gpu kullanımı yüzde 99a çıkabiliyor ve fps 150lere fırlıyor. Ne hikmetse oynamaya başlayınca gpu böyle bir durum oluşuyor.

Aynı ekran kartı işlemcim i5 6500 tüm ayarlar veryhigh sadece msaa kapalı +50 fps alıyorum bana kalirsa sorun sizin bilgisayarinizda

Update'siz ben de sizin gibi 50 fps altına düşmüyorum genelde. Oyuna update yapınca bu hale geldi. Neden bilgisiyarda sorun olsun hocam ? Üstelik diğer ağır oyunlarda herşey yolundayken :)

• Bu video'da testler 2.5k'da yapılmış fakat yinede 16gb. bellek kullanılan tarafta CPU çekirdek kullanımı 8gb. a göre düşük görünüyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 5 Ekim 2016; 3:30:27 >
  • Sorun HDD olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Crowie07

quote:

Merhaba arkadaşlar ,

GTX950
    FX6300

Bu gün GTA5 oyunuma 678 güncellemesini yaptım ve sizdeki problem oluştu. Update öncesinde en yüksek ayarlarda ve 1080p de 50fps'nin altına hiç inmezken şu an 25 fps'nin üstünü göremiyorum. MSI Afterburner ile kontrol ediyorum. GPU kullanımı
    yüzde 30'u geçmiyor , cpu kullanımı yine yüzde 35'lerde. Ram kullanımım 3GB seviyelerinde. Yani demem o ki oyunu update'siz açarsanız probleminiz düzelecektir. Böyle bir saçmalık görmedim. Boşuna da masrafa girmeyin . Diğer oyunlarda problem yok bu arada , gayet normaller.

Şimdi 720p'de test ettim. Hiç bir değişiklik yok ne fps'de ne de kullanımlarda. Şöyle de bir durum var , oyun menülerinde dolaşırken gpu kullanımı yüzde 99a çıkabiliyor ve fps 150lere fırlıyor. Ne hikmetse oynamaya başlayınca gpu böyle bir durum oluşuyor.

Aynı ekran kartı işlemcim i5 6500 tüm ayarlar veryhigh sadece msaa kapalı +50 fps alıyorum bana kalirsa sorun sizin bilgisayarinizda

Update'siz ben de sizin gibi 50 fps altına düşmüyorum genelde. Oyuna update yapınca bu hale geldi. Neden bilgisiyarda sorun olsun hocam ? Üstelik diğer ağır oyunlarda herşey yolundayken :)

Neden uptade sadece sizin bilgisayarinizda sorun olsun?Ben surekli guncelliyorum+olarak çok komik ekran kaetlariyla bu oyunu oynayan arkadaşlarim var hepsi son guncellemelerle oynuyor..

• Crowie07 kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi ve diğer problem yaşayan arkadaşlar da yüksek ihtimal oyunu update ile oynuyorlar. Sadece bende problem yok. Update sonrası geforce experience da oyunu algılamıyor. Optimizasyon da yapamiyorum. Diğer oyunlar normal olduğuna göre update'de bir problem var. Benim kanaatim bu hocam :-)

Gelmemiş hocam yarına kaldı normalde 3gunde gelirdi ama firma kargoya geç vermiş yarın kesin gelir haber ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemeyi herkes yapıyor fakat herkeste sendeki gibi bir sorun yok, mesela bende performansa dair hç bir - yönü olmadı güncellemenin sende böyle bir sorun oluştuysa ve sebebinn güncelleme olduğuna einsen belgelerimde bulunan Rockstar Games\GTA V klasöründeki settings i silersin oyunu tekrar açıp eski grafik ayarlarını tekrar yapıp öyle oyuna girip denersin.

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

Güncellemeyi herkes yapıyor fakat herkeste sendeki gibi bir sorun yok, mesela bende performansa dair hç bir - yönü olmadı güncellemenin sende böyle bir sorun oluştuysa ve sebebinn güncelleme olduğuna einsen belgelerimde bulunan Rockstar Games\GTA V klasöründeki settings i silersin oyunu tekrar açıp eski grafik ayarlarını tekrar yapıp öyle oyuna girip denersin.

Öneriniz için sağolun. Bu tarz aklıma gelen tüm yöntemleri denedim. Maalesef çözüme ulaşamadım. Oyunu DVD'den tekrar update'siz kurdum, açtım ve normal bir şekilde oynadım. Kapattım , update yaptım ve yine gpu sorunu oluştu . Şimdi tekrar silip kuruyorum , mecbur böyle oynayacağım. Zaten pek oynadığım bir oyun değil , sorun olmaz. Sebebini bulamamak insanı hırslandırıyor. :)

• https://youtu.be/ZHb7qEKH1JU

i5 2500k 3.7 ghz 12 gb ram gtx 970 de 90 100 fps arası sadece msaa kapalı oynadım

6500 stock 2500k den hızlı ve yeni skylike işlemci 50 fpsden yukarı çıkmaması bence işlemcide sorun olduğunu gösteriyor 6500 un 50 fpsde %100 çalışması ve 50 fpsyi geçmemesi ramle alakalı değil.

• https://m.youtube.com/watch?v=Ou8O9NJ5ZnY

Konuyu okudum, yanlisim varsa duzeltin.
    50 fps aliyorum demissiniz arabaya binince vs. zaten gtx 1060 ile normali bu degil mi ? Ustteki attigim videoya bakiniz.

Ben i3 6100+gtx 1070 ile fxaa on,txaa on , smaa 2x,4x , grass quality very high ile 60+ fps alabiliyorum rahat bir sekilde.Birtek ben mi sorun goremedim burada ?

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

https://youtu.be/ZHb7qEKH1JU

i5 2500k 3.7 ghz 12 gb ram gtx 970 de 90 100 fps arası sadece msaa kapalı oynadım

6500 stock 2500k den hızlı ve yeni skylike işlemci 50 fpsden yukarı çıkmaması bence işlemcide sorun olduğunu gösteriyor 6500 un 50 fpsde %100 çalışması ve 50 fpsyi geçmemesi ramle alakalı değil.

bu videoda 6500 8gb ram 980 ti ile 47 fps

2500k aynı sistem 46 fps göstermiş sanırım grass ayarı full 1080p ultra yazıyor

yeşil alanlarda ve kalabalık şehirde 40 fpslere bendede düşüyordu anlık gta5 de normal

grass ayarını normal yapın en az 20 fps fark ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

https://m.youtube.com/watch?v=Ou8O9NJ5ZnY

Konuyu okudum, yanlisim varsa duzeltin.
    50 fps aliyorum demissiniz arabaya binince vs. zaten gtx 1060 ile normali bu degil mi ? Ustteki attigim videoya bakiniz.

Ben i3 6100+gtx 1070 ile fxaa on,txaa on , smaa 2x,4x , grass quality very high ile 60+ fps alabiliyorum rahat bir sekilde.Birtek ben mi sorun goremedim burada ?

hocam sorun arkadaş 50 fpsyi geçemiyormuş 6500 gibi bir işlemci ile ve %100 kullanımdaymış işlemci

bence işlemciyi sömüren bir virüsde olabilir arka planda çalışan

• rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    İlk sayfalari okudumda 70 lere kadar cikiyor fps sonra arabaya binince 50 lere kadar dusuyor yaziyordu.Buna normal dedim.50 fpsyi gecemeyip %100 islemci kullanimi varsa dediginiz gibi arka planda islemciyi somuren birseyler vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 5 Ekim 2016; 19:42:47 >

Orijinalden alıntı: Grimaniel

İlk sayfalari okudumda 70 lere kadar cikiyor fps sonra arabaya binince 50 lere kadar dusuyor yaziyordu.Buna normal dedim.50 fpsyi gecemeyip %100 islemci kullanimi varsa dediginiz gibi arka planda islemciyi somuren birseyler vardir.

konu ilk açıldığında 50 fps yi geçmiyor %100 kullanımda diye bir mesaj okumuştum ben bir kaç gündür takip ediyorum konuyu

yukardaki videoda i3 bile 70 fpsleri görüyor grass ayatı full şehir dışında bazı yerlerde anlık 40 fpslere düşmesi normal tabi gta5 de titan x taksanız en yuksek ayarda düşmez 60 fps altına sadece full ayar msaa vs açık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 5 Ekim 2016; 19:48:24 >
  • Oyunu şimdi update'siz tekrar kurup açtım. Problem artık kronik hale geldi. Update'siz de gpu yüzde 70 - 80 arasında , cpu yüzde 70-90 arasında. 45-50 fps, fps değişmedi. Sanırım bir darboğaz oluştu bu sefer. Acaba Directx'te mi sorun var diye düşündüm , tüm yardımcı yazılımları güncelledim ama nafile. Ayarlar 1080p , her şey en yüksekte. Umarım diğer oyunlara bulaşmamıştır , şimdi onları deneyeceğim. Gerçekten enteresan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukuk20 -- 5 Ekim 2016; 19:49:49 >

Sizin için şehirde dolaştım ve oyunu kapattım. CPU kullanımı 8 çekirdekli bir işlemcide bile bu kadar fazlaya çıkıyorsa 4 çekirdekli bir işlemcinin darboğaz yapması normal. Oyunda ise genel olarak %50-%70 arası seyrediyor yani 4 çekirdekli işlemcinin üstünde. Ayarlar 1080p 4xmsaa txaa açık, ultra detail , reflect msaa kapalı bir tek. Sistem remi 16gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 5 Ekim 2016; 23:15:21 >

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    yalnız 4790k 8 çekirdekli değil 4 çekirdekli 8 iş parçacıklı bir işlemci sanal olarak 8 gözüküyor yani
  • Witcher 3 yuklu ise sehirde pazarda insanlarin yogun oldugu mahalle aralarinda 10 dk dolasin islemci %100 olacaktir cunki benim emektar 2700k 4.7 ghzde %80 lere kadar cikiyo gtx1070 le muhtemelen islemcide sorun var ayni sekil gta 5 te sehir ici %60-70 civari kullanim oluyor

Asus TUF B450M-Pro - Ryzen 5700X3D - MAG CORELIQUID E240 - MSI RTX 3060TI Gaming X - Corsair 4x8GB DDR4 3000 MHZ - Samsung 970EVO Plus 1TB - Samsung 860 EVO M.2 SSD 250GB - Samsung 840 PRO SSD 128GB - WD HDD1TB - Phanteks Eclipse P360A - Corsair RM650X - MSI MAG 274QEF QD E2
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.