Şimdi Ara

GTX 1050Ti vs GTX 1650 vs RX 570 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısa tutmaya çalışıcam. 3-4 gündür çeşitli bilgiler öğrendim, forumları gezdim, videolar izledim, olduğu kadar bi şeyler kapmaya çalıştım ancak donanım işlerinden anlamıyorum ve öneriye ihtiyacım var.

Oyun bilgisayarı için güzel bi ekran kartı istiyorum ve yüksek bütçem yok.

Onlarca bilgiden sonra bu üçlüyle kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim: 1050Ti, 1650, RX 570 (Lütfen başka alternatiflerden bahsetmeyin, çeşit arttıkça beynim ufalanıyor, bana bunlar yeter. Bu kafanın da bi kapasitesi var)

*) 1650 ile 1050 arasında pek fiyat farkı yok ve FPS farkıyla 1650 açık ara önde. 1050 alacağına 250 liraya kıy, 1650 al der misiniz?
    *) İnternette F/P olarak 570'in daha iyi olduğunu söylüyorlar, FPS olarak da daha önde 570. Ama aynı zamanda Wattman, ses çıkarma, ısınma diye birçok sorundan bahsediyorlar. Ve ben hiç AMD ekran kartı kullanmadım. 570 daha ucuz ama onu alıp risk almış olursun, 250 liraya kıy, 1650 ile risk yaşama der misiniz?

• rx570 ve 1650 arasında TDP farkı var. güç kaynağınızın yeterliliğini de göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

rx 570 daha performanslı diğer ikisinden ve daha ucuz . sorunlar ise her kartta çıkabilir. ben rx 570 öneririm
  • 1 tane 470, 1 tane 480 ve 3 tane 570 kullandım, hiç sorun yaşamadım. Bu kadar çok sayıda kart kullanmış olmamın sebebi 3 tanesini mining sebebiyle yüksek paralara satmam, 1 tanesini daha iyi soğutmalı bir kart almak için satmış olmam.

İnternetten alınca bir sorun yaşarsanız 14 gün içinde iade hakkınız var zaten.

570 1650'ye göre hem daha iyi hem de daha ucuz. Hiç düşünmeden 570 alıp geçin.
  • Güç kaynağının yeterliliğinden kasıt nedir, hatta güç kaynağı nedir :) Bilgisayar kasalarındaki Watt'tan mı bahsediyoruz? örneğin i7 4. nesil bir işlemci ile rx570 ekran kartı 400W bir kasada işe sorun olur mu?
  • 1 hafta önce asus rog strix rx 570 aldım hiçbir sorunu yok ne wattman ne başka birsey.Isınma sorunu da yok stock ayarlar ile en çok 75 derece oldu ama özel fan ayarı ile 60-67 derece arasında takılıyor ve buna rağmen çok sessiz.Performansı da çok iyi Forza Horizon 4 ultrada 70-80 fps veriyor.Yani kesinlikle rx 570 al
  • TheAnalyzer kullanıcısına yanıt
    hocam güç kaynağınız eğer 12V kanalından yeterli gücü veremezse sisteminizdeki bileşenlerde sorun çıkabilir, oyun içerisinde %100 kullanım durumlarında kapanmalar vs. yaşanabilir.

Güç kaynağınız 1650 - 1050ti için yeterli olabilir ancak rx570'te sorun çıkartma ihtimali vardır. aynı zamanda rx570'in çoğu modeli 8pin güç girişi gerektirmekte. Güç kaynağınızda 8pin çıkış olduğundan da emin olmanız lazım
  • 400w rx 570 için sorun çıkarma ihtimali var modelini bilmek lazım 1650 güç girişi yok ancak fiyat onemli performansı çok iç açıcı değil yeni kartlar cıkacak 1650 süper performansı gayet iyi amd kanadında da rx5500 serisi bu da rx580 performasında olup daha az güç cekecek yerinde olsam bu 2 karta bakardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 yada gtx 1070
    7 yıl önce açıldı
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 - GTX 1050 Ti
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1650 süper ile rx5500 bekle.

beklemem dersen rx570, itx olanı ikinci elde 650-700 tl den bulunabiliyor. elimde 11.07.2019 faturalı var, verebilirim.
  • artık 1050ti 1650 ve rx 570 alınmaz güncel oyunlar için artık minimum un minimum u 6gb ekran kartı şart ki düzgün bi kaç ayar ile rahat oyna

2.el gtx 1660ti kovala yakalarsın 1500 e 1650 sıfır parasına örnek olsun
    sahibinden.com
    ZOTAC GTX 1660 Ti - TWIN FAN - Zotac Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 745399058
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-zotac-gtx-1660-ti-twin-fan-745399058/detay

marka takıntın varsa
    sahibinden.com
    MSI Nvidia GeForce GTX 1660 Gaming X 6GB 192Bit GDDR5 DX(12) - MSI Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 760945922
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-msi-nvidia-geforce-gtx-1660-gaming-x-6gb-192bit-gddr5-dx-12-760945922/detay

güç kaynagın kaç watt bilmeden kart alma

• Hocam aceleniz yok ise RX5500 i beklemenizi tavsiye ediyorum. Tahminen 1650 civarinda fiyatlardan gelicektir fakat sızan testlere gore 1660ın dibinde bitiyor. Yani tam bir fiyat performans urunu olacagını düşünüyorum. Amd bu kart ile 580 ve 590 larin fişini çeker mi emin değilim fakat enerji tüketimide neredeyse 590 ın yarısı seviyesinde olduğu dile getirilmiş. Elektrik faturasınıda düşünmek gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar, abiler, kardeşler tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama bu başlıkta saydıklarımdan farklı bi şey denemek/öğrenmek için çok müsait bi kafam yok. 3 5 gün içersinde çok fazla yeni bilgiyle doldum halbuki düz bi insanım.

Minimum para harcayarak orta ayarlarda bi oyun bilgisayarı almak istiyorum. Güç kaynağı denilen şeyi daha ayarlamadım. Uyumluysa i5 i7 bi 4. nesil işlemci bulup ekran kartına para basmayı düşünüyorum (keşke kolayca parayı kolayca gözden çıkarabilseydim).

Bildiğiniz kadarıyla yardımcı olabilir misiniz? Minimum para harcamaya çalıştığımı tekrar belirteyim:

1) Intel işlemciye AMD ekran kartı sorun olur mu? AMD ekran kartı alıyorsam AMD işlemci almak daha mı iyi olur?
    2) AMD'ler daha çok ısınıyor, soğutucu gerek, daha fazla enerji yakıyorlar, onları soğutmak ve watt yetiştirmek için harcayacağın parayı Intel'e ver, işini garantiye al diyenler oluyor, siz ne düşünüyorsunuz?
    3) Görüldüğü üzere eski bi CPU yanında ortalama GPU arıyorum (8gb ram alırım şimdilik), 500w güç kaynağı yeterli mi, çok mu? Güç Intel ile AMD sistemleri arasında fark eder sanırım?
    4) 1650'nin güç girişi yok ne demek? Şimdi görüyorum. Overclock'tan anlamam zaten. Ekran kartının fanlı olup olmaması demek mi? Örneğin 1650 güç girişi yoksa kendi fanı ona yetiyor demek oluyor mu bu?
    5) RX5500'in çıkışıyla ilgili bir tahmin var mı? 1650 ile benzer fiyattan çıkıp 1660 performansına yaklaşıyorsa daha makul olabilir.
    ---
    6) Ben bir oyun bilgisayarı sahibi olmak ve bu konuyu düşük bütçeyle kapatmak istiyorum. Toplama pc'lere de, hazır kasalara da, laptoplara da baktım. Kullanmayacağım işlemciye, sabit diske, ssd'ye (ssd var), süslü kasa modellerine para vermek istemiyorum, takdir edersiniz ki laptoplar mobile oldukları için fiyatları zaten yüksek. O yüzden kendim kurayım diyorum. Fakat bilgim yok. Soğutucu denilen şeyi de, güç kaynağını da hala bilmiyorum. 4-5. nesil i5 Intel işlemci (veya ucuzsa AMD) ile bi ekran kartı, biraz RAM ve hepsine uyumlu anakart sonunda işim bitsin istiyorum. Soğutucu diyorlar, elektrik diyorlar, bilmiyorum böyle şeyler :) Yok mu bu işin bi çıkar yolu, yardım edin yahu, 5 gündür kafayı yedim

• TheAnalyzer kullanıcısına yanıt
    Elinde hiçbir parca yoksa bütçeni belirtip önerilere göre sistem düzmen daha mantıklı. Çünkü 4. Nesil i5 fiyatına ryzen 1600 alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Elinde hiçbir parca yoksa bütçeni belirtip önerilere göre sistem düzmen daha mantıklı. Çünkü 4. Nesil i5 fiyatına ryzen 1600 alırsın.
    İçinde monitör olmayan oyun bilgisayarı için 3 bin lira bütçem var. Bu da maksimum çıkmak istediğim bi sayı. Çıkmasam daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAnalyzer

Sevgili arkadaşlar, abiler, kardeşler tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama bu başlıkta saydıklarımdan farklı bi şey denemek/öğrenmek için çok müsait bi kafam yok. 3 5 gün içersinde çok fazla yeni bilgiyle doldum halbuki düz bi insanım.

Minimum para harcayarak orta ayarlarda bi oyun bilgisayarı almak istiyorum. Güç kaynağı denilen şeyi daha ayarlamadım. Uyumluysa i5 i7 bi 4. nesil işlemci bulup ekran kartına para basmayı düşünüyorum (keşke kolayca parayı kolayca gözden çıkarabilseydim).

Bildiğiniz kadarıyla yardımcı olabilir misiniz? Minimum para harcamaya çalıştığımı tekrar belirteyim:

1) Intel işlemciye AMD ekran kartı sorun olur mu? AMD ekran kartı alıyorsam AMD işlemci almak daha mı iyi olur?
    2) AMD'ler daha çok ısınıyor, soğutucu gerek, daha fazla enerji yakıyorlar, onları soğutmak ve watt yetiştirmek için harcayacağın parayı Intel'e ver, işini garantiye al diyenler oluyor, siz ne düşünüyorsunuz?
    3) Görüldüğü üzere eski bi CPU yanında ortalama GPU arıyorum (8gb ram alırım şimdilik), 500w güç kaynağı yeterli mi, çok mu? Güç Intel ile AMD sistemleri arasında fark eder sanırım?
    4) 1650'nin güç girişi yok ne demek? Şimdi görüyorum. Overclock'tan anlamam zaten. Ekran kartının fanlı olup olmaması demek mi? Örneğin 1650 güç girişi yoksa kendi fanı ona yetiyor demek oluyor mu bu?
    5) RX5500'in çıkışıyla ilgili bir tahmin var mı? 1650 ile benzer fiyattan çıkıp 1660 performansına yaklaşıyorsa daha makul olabilir.
    ---
    6) Ben bir oyun bilgisayarı sahibi olmak ve bu konuyu düşük bütçeyle kapatmak istiyorum. Toplama pc'lere de, hazır kasalara da, laptoplara da baktım. Kullanmayacağım işlemciye, sabit diske, ssd'ye (ssd var), süslü kasa modellerine para vermek istemiyorum, takdir edersiniz ki laptoplar mobile oldukları için fiyatları zaten yüksek. O yüzden kendim kurayım diyorum. Fakat bilgim yok. Soğutucu denilen şeyi de, güç kaynağını da hala bilmiyorum. 4-5. nesil i5 Intel işlemci (veya ucuzsa AMD) ile bi ekran kartı, biraz RAM ve hepsine uyumlu anakart sonunda işim bitsin istiyorum. Soğutucu diyorlar, elektrik diyorlar, bilmiyorum böyle şeyler :) Yok mu bu işin bi çıkar yolu, yardım edin yahu, 5 gündür kafayı yedim
    Sen elindeki parçaları ve bütçeni söyle gerisini foruma bırak

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde bir parça yok. Boşum şuan :)

Üniversiteye başlarken oyun oynamak istiyordum, kısmet olmadı. Üniversite askerlik bitti, iş hayatına atıldık, epey zaman geçti ama içimdeki ukde geçmedi. Zamanla çıkan oyunlar daha da iştahımı kabarttı. Tek isteğim insan gibi, oyunları kasmadan oynamak istiyorum. Cahilane piyasa araştırması yaptım. Ve şöyle bi şey arıyorum:

Yeni olmasına hiç gerek olmayan -AMD mi Intel mi- CPU
    3200 ve üstü MHz 8GB RAM
    570 veya 1650 GPU
    Bunları karşılayacak PSU
    Bunlarla uyumlu anakart
    Bu teknolojiler birbirlerine uyum sağlayacak mı sorusunun cevabı
    Gerekliyse soğutucu
    500 GB yeterli olan bir HDD

Ama bilmediğim şeyler var, onları da yazdım 6 soru halinde. Bunun dışında diyorum ki acaba toplama değil de hazır kasa mı alsam? İşte genel tavsiyeler yani, çok anladığım bi alan değil, vakit ayıramadım bu teknolojiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnalyzer -- 29 Kasım 2019; 18:9:13 >
  • F/p kralı bir sistem istiyorsun anladım. Ryzen 1600 ve rx 570 tartışmamasız sistemde olmalı. Ramler ucuzken 2x8 gb 3200 mhz yazıyorum. Anakart b450 olmalı da hangi model cazip şuan bilmiyorum mobildeyim bakamıyorum. Bende msi gaming plus var iyi bir model. Hdd yerine 512 gb jd ssdli kurardım sistemi, hdd ileride ses yapmaya başlıyor.

Monitörler şuan çok iyi fiyatlara indi. Psu ve kasa konusunda uzman değilim. Arkadaşlar yardımcı olur.

• hocam itopya - sinerji - (teknobiyotik) gibi sitelerde istediğiniz hazır sistemler de yer almakta. ama kesinlikle o sistemleri bağladıkları PSU'ya dikkat edin . Adamlar gidiyorlar rx 570' li bilgisayarı 12V ' dan 230W veren PSU'ya bağlıyorlar sırf ucuz olsun diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ben husrana komsuyum -- 29 Kasım 2019; 8:55:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

F/p kralı bir sistem istiyorsun anladım. Ryzen 1600 ve rx 570 tartışmamasız sistemde olmalı. Ramler ucuzken 2x8 gb 3200 mhz yazıyorum. Anakart b450 olmalı da hangi model cazip şuan bilmiyorum mobildeyim bakamıyorum. Bende msi gaming plus var iyi bir model. Hdd yerine 512 gb jd ssdli kurardım sistemi, hdd ileride ses yapmaya başlıyor.

Monitörler şuan çok iyi fiyatlara indi. Psu ve kasa konusunda uzman değilim. Arkadaşlar yardımcı olur.
    Hocam 1 saattir teknobiyotik ve sinerjide geziniyorum. Türlü türlü sistem inceledim. Hem ekonomik hem performansı güzel bi bilgisayar olsun diye bakınırken şöyle bi bilgisayar buldum:

Ryzen 1600, RX 570, 8 GB Ram, 400W güçte kasa, 1 TB HDD, A320 anakart mevcut (240 GB SSD var bende ayrıca)

Fiyatı makul geldi. Withcher 3, GTA V, Metro Exodus, RDR 2 gibi oyunları orta ayarlarda kasmadan oynamaya razıyım. Okey verir misin buna?

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark E1 AMD Edition - AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz, RX570 4GB, 8GB Ram, 1TB HDD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
    https://www.teknobiyotik.com/dark-e1-amd-edition-amd-ryzen-5-1600-3-2ghz-rx570-4gb-8gb-ram-1tb-hdd-oyuncu-bilgisayari.html

Bilgisayarı youtube kanalında tanıtmışlar:
    teknobiyotikyoutube
    2599TL En İyi Ekonomik Oyun Bilgisayarı - E1-AMD Edition!
    https://www.youtube.com/watch?v=TgKzU9_zG9A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnalyzer -- 29 Kasım 2019; 18:10:24 >

• teknobiyotik ve itopyadan hazır sistem alınmaz sakat yerler

incehesap ve sinerji bakılmalı
    https://www.incehesap.com/buff-1680-yavuz-selim-r5-1600-fiyati-43850/

Asus B450M Dragon seç

ssd yerine 1tb disk seçmen gerek çünkü istedigin oyunlar 300 gb yer kaplıcak windows ve driver program ıvır zıvır ile 350 gb yer kaplıcak
  • Bu linkteki sistemde işlemci ryzen 1600 yapıp rame +1 ekleyin 2750 tl için baya güzel bir şey oluyor. Bütçe kalırsa james donkey 512 gb nvme ssd alınabilir. Hiç hard disk gürültüsü çekmeyin.

İtopya sorunlu diyorlar. Yani dört tane parçayı kasaya takıp iyi paketleyip kargolayamıyorlarsa bıraksınlar bu işi

https://www.itopya.com/tars-g2670-amd-ryzen-5-2600-gigabyte-rx-570-gaming-4gb-8gb-ddr4-240gb-ssd-gaming-bilgisayar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNewAtilla -- 29 Kasım 2019; 18:55:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.