Şimdi Ara

GTX 1050Tİ'min kalan ömrü ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, yine ben 😅 Ben yepyeni bir sistem toplamak için açtığım konuda mantıklı cevaplar aldım ve 1 ay içinde sistemi alacağım, ancak kafama birşey takıldı ve size sormak istedim. Benim elimde GTX 1050Tİ 4GB 128Bit ekran kartı mevcut. Ancak sistem çok olmasada ara ara ısınabiliyor, ve en önemlisi ekran kartım darboğazdan dolayı %100 asla çalışmıyor, ayrıca oyunlarda ortalama grafikler ile birlikte, nvidia ayarlarından da performans odaklı çalışıyor. Her neyse uzatmayalım daha fazla, arkadaşlar üstte yazdığım şekilde gün içinde sıklıkla kullanılan bir 1050Tİ ekran kartı, 1 seneden biraz fazladır kullanılıyor, acaba bunun kaç sene ömrü kalmıştır? Yeni sistemimi kaç sene daha götürür? (LoL, Zula, Minecraft gibi hafif oyunlar oynadım) Vakit ayıranlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihazın ömrünü kimse tahmin edemez hocam. Yarın da bozulabilir 10 sene daha sorunsuz da çalışabilir.

İçiniz rahat etmiyorsa garantisi bitmeye yakın satıp yine garantili bir kart alıp rahat edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 9 Haziran 2021; 0:47:45 >
  • 1050ti 70 dereceyi gecmeyen bi modelse 10 sene gider :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6yıl 8ay 19gün 21saat 49saniye şuandan itibaren kartınızın ömrüdür hocam

• Şans işi. Kullanımınızla alakalı bir ömür kısalması söz konusu değil.

• Bozuk gtx 1050ti gören oldu mu hic?

ben suana kadar hic denk gelmedim, hatirlamiyorum. kartin ekstra besleme ihtiyacida yok. direk anakartan cekiyor cansuyunu... (6pin pcie olanlarida vardi tabi ki ama yinede sorun yok, az yakan bir kart) benim laptopta 2017 den beri mobile gtx 1050 calisiyor, sürekli yükte degil, bostayken intel hd igpu calisiyoe, tam dogru bir mukayese olmaz ama... nvidia bu 1000 serisi icin silikonun ortalama ömrü 5 yil demisti. simdi hangi üretici nasil ve ne sekilde üretti bilmiyoruz lakin Mining yapmiyorsan yada haftanin 7 günü, 24 saati oyun oynamiyorsan bir sorun olmaz. zaten öyle isinan bir kart da degil. hwinfo indirip oyun acip, arkaplanda bu programi calistirip bir kontrol edermisin? bakalim kac dereceye kadae cikiyor senin kasadayken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 9 Haziran 2021; 9:4:52 >
  • bu sorunun cevabı yok ekran kartı sadece gpudan oluşmuyor güç birimleri(mosfet, bobin, kapasitör), dirençler portlar bellekler vs. bunlardan birisinde problem olduğu zamanda kart gidebilir.

ekran kartınızı uzun vadeli kullanmak istiyorsanız

1 psu çok kaliteli olacak giriş seviyesi bilinmedik merdiven altı üretim tarzı psu lar kesinlikle tercih edilmemeli mümkünse yabancı forumlarda detaylı incelemesi olan powerları tercih etmeniz çok iyi olacaktır.(düzgün stabil güç vermesi açısından)

2 ekran kartının soğutması iyi olacak (çift fan olması şart)

3 kasanın hava akışı iyi olacak (kasanın ön tarafına mutlak 2 fan takıp ekran kartına temiz hava gelecek şekilde sirkülasyon oluşması gerek)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080 ti 10 sene götürür mü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Isı değerlerimi kontrol ettim, nadiren 60a yaklaşıyor ekran kartım onun dışında 40-55 arası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

bu sorunun cevabı yok ekran kartı sadece gpudan oluşmuyor güç birimleri(mosfet, bobin, kapasitör), dirençler portlar bellekler vs. bunlardan birisinde problem olduğu zamanda kart gidebilir.

ekran kartınızı uzun vadeli kullanmak istiyorsanız

1 psu çok kaliteli olacak giriş seviyesi bilinmedik merdiven altı üretim tarzı psu lar kesinlikle tercih edilmemeli mümkünse yabancı forumlarda detaylı incelemesi olan powerları tercih etmeniz çok iyi olacaktır.(düzgün stabil güç vermesi açısından)

2 ekran kartının soğutması iyi olacak (çift fan olması şart)

3 kasanın hava akışı iyi olacak (kasanın ön tarafına mutlak 2 fan takıp ekran kartına temiz hava gelecek şekilde sirkülasyon oluşması gerek)

@Aerosol 34

herşey çok güzelde niye illaha çift fan olması lazım orasını cözemedim.

bakınız sattıgım kartım.

5 saat aralıksız bf5 oynadıktan sonra yuzde kac fan ıle en cok kac dereceye cıkmıs. satıs ilanımda 2 ci mesajımda testler mevcut.

_SATILIK_ rtx 3070 ve gtx 1050ti » Sayfa 1 - 1 (donanimhaber.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 10 Haziran 2021; 0:3:58 >

• GTX970 6 yıl, GTX1070 5 yıldır çalışıyor, 11 senelik HD6870 ittire kaktıra devam. 12 yıllık 9800GT yakın zamanda hakkın rahmetine kavuştu, R7240 5 senede bozuldu, GT1030 4 yıldır çalışmakta. 1050TI a benzer popülerlikte orta seviye kartlardan 750TI, GTX960' lardan bozulanına çevremde denk gelmedim. Orta seviye kartların arıza oranları daha düşük olmalı.

• 3 yıl daha herhangi bir ayarda 1080p 60fps açamayacağı oyun olduğunu düşünmüyorum cyberpunk gibi optimize özürlülüleri saymazsak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.