Windows 7'ye bu kadar fazla yüklenmeyin. win7'de 2 GB RAM isteyen oyun XP'de 1.5 GB RAM istiyor. Sadece fark bu. Ve birazda oyundaki teklemeler azalıyor. Teklemenin kaynağı ise , Windows 7'deki temamız. Temamızı değiştirdiğimizde oyundaki donma , tekleme vs vs. düzelecektir. Windows 7'de temamızı şöyle değiştirebiliriz ; Bilgisayarıma sağ tıklayın , Sol üstte "Gelişmiş Sistem Ayarları" vardır. Karşımıza beş sekmeli bi pencere geliyor. Bizim işimiz Gelişmiş sekmesiyle. Alt bölümde "Ayarlar.." diye bi bölüm vardır. Görsel Efektler sekmesinde En iyi görünüm ve En iyi performans var. En iyi performansa tıklarsanız bütün özellikler kapanır. ( XP'nin masaüstüne benzer ) Daha iyi performan verir.
Ve özellikle Windows Olay Günlüğü. Kapatmanızı tavsiye ediyorum. XP'de Olay Günlüğü. win7'de Windows Olay Günlüğü. Kapatırsanız kesinlikle azalıyor tekleme ve donma. Fazla bi farkları yok. Başlat>Çalıştır>msconfig yazın Hizmetler sekmesinde "Olay Günlüğü"nü arayıp yanındaki tiki kaldırın.
Windows 7 Ultimate öneriyorum. Bende Starter var ama Starter tavsiye etmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: mrmiyagi
arkadaşlar windows event log seçeneğini kaldırarak oyunu sorunsuz oynayabiliyorum fakat o seçeneği kaldırınca bilgisayarın sesi değişiyor ve garip çalışıyor acaba bu olay bilgisayara zarar verir mi bu event log un tam olarak görevi nedir? saygılar....
Hayır. Zarar vermez. Oyunun performanısı artırıyor.
Bnde de Win7'de takılmalar oluyodu. XP'de daha az sistem gerkesinimi ister diye XP'ye geçtim. Win7 de bu yöntemlerin işe yaracağından emin olabilsem hmen Win7'e geçerim. Sırf bu oyun yüzünden XP kullanıyorm.
Görev çubuğunu kapatırsanız oyundayken ya da aero ise klasik yaparsanız da faydası oluyor.
Orijinalden alıntı: BaMKaN
AYNI SORUN BENDE DE VARDI, TEK VE KESİN ÇÖZÜMÜ:
başlat/çalıştır/msconfig'den "services" sekmesine girin türkçesi ne bilmiyorum ve oradan da "Windows event log" u yani windows günlük tutması tarzı olayı etkisiz hale getirin, sorun çözülecektir, geçmiş olsun...
Başlat>Çalıştır>msconfig yazın Hizmetler sekmesinde "Olay Günlüğü"nü arayıp yanındaki tiki kaldırın.
Kesin çözüm budur teşekkürler
Benim pc windows 7 dediklerinizi yaptım ancak hala kasıyor. Pc özellikleri
Home Premium İntel Core i3 CPU M 350 @ 2.27Ghz 2.27 Ghz 3,00 GB RAM 64 bit Ekran kartı ATI Mobility Radeon HD 5650
Bu özellikler GTA IV göre iyi mi ? Yada Home Premium'dan Ultima'te mi yapmam daha iyi olur ??
Şimdiden yardımlarınız için Teşekkürler..
Mesajım Bulunsun Deniyeceğim.
sistemin i7 2630qm /8gb ram / 500gb hdd/ 2gb 540m gta 4 de anlık takılmalar var olay günlüğünü kapatsam normal çalıştırır mı yoksa özellikler kötümü
quote:
Orijinalden alıntı: ethernetcom
sistemin i7 2630qm /8gb ram / 500gb hdd/ 2gb 540m gta 4 de anlık takılmalar var olay günlüğünü kapatsam normal çalıştırır mı yoksa özellikler kötümü
Gölgeleri kapat oyun çok rahatlıyor
quote:
Orijinalden alıntı: BaMKaN
AYNI SORUN BENDE DE VARDI, TEK VE KESİN ÇÖZÜMÜ:
quote:
Hoi, it took some time to find out : the only service you have to disable is Windows event log, and this strange lag is gone. So, use windows key + R, type msconfig, go to services, disable Windows event log, apply, ok, restart computer.
Have fun.
Slunken.
başlat/çalıştır/msconfig'den "services" sekmesine girin türkçesi ne bilmiyorum ve oradan da "Windows event log" u yani windows günlük tutması tarzı olayı etkisiz hale getirin, sorun çözülecektir, geçmiş olsun...
Ben Dediğin Gibi yaptım ancak yaptıktan sonra kayboldu geriye nasıl getirebilirim
Tekrar aynı yere gidip Windows Olay Günlüğü nü açın. Ayrıca bu sorun herkste kesin sonuç yaratmaz. Örneğin benim sistem zaten kötü olduğu için hiçbir değişiklik olmadı.
Arkadaşlar konu biraz eski ama gene de yardım edebilirmisiniz? günlüğü kapadım olmdı sistem şu asus m2n68-am se2 anakart amd phenom II x4 965 işlemci hd4670 sapphıre ekran kartı 2gb ram 600 civarı sabit disk
İyi akşamlar Ben de de GTA 4 kasıyor.Acaba sistem gereksiniminden mi kaynaklanıyor.3 GB RAM,1GB nvidia geforce 9500 GT ekran kartı,windows 7 ultimate,pentium dual core CPU.Oyuna giriyorsunuz sağa sola hareket ederken sistem kilitleniyor.oyun ayarlarını düşürdüm.Yine aynı oldu.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Hoşçakalın.
quote:
Orijinalden alıntı: haruntt
Arkadaslar kesınlıkle benımle aynı problemı yasayan yuzlerce arkadas var. Win 7 ultimate final sürümü cok ozel bı yerden bulup kurdum. Kesınlıkle beta degıl ve full orjınal wındows. Butun oyunlarda (crysis, farcry, pes 2009, pes 2010, turok) yuksek performans alırken, gta 4'de ıkı sanıyede bır takılmalar meydana gelıyor ve cok rahatsız edıcı ama bu arada bırsey farkettım, gta 4'de dum duz arabayla gıderken takılmalar ortadan kalkıyor fakat sag sol tuslarıyla saga yada sola donmek ıstedıgımde bı sekılde takılmalar meydana gelıyor. Sxe kurulu degıl bu arada :) (mutlaka bahseden arkadas olacaktır.) Cozemedım su an xp'deyım fakat tekrar kurup baska neden kaynaklanabılır ona bakıcam. Guvenlık duvarını kaldırıp bakmayı planlıyorum fakat sızlerden de fıkır almak ıstedım.
Arkadaşım Windows 7 'de AramaYerine msconfig>hizmetler>windows olay günlüğü'nün yanındaki işareti kaldır. Tamam a tıkla. Artık Kasmadan oynayabilirsin. Diğerlerini ellme ama! Çok basit birşey
ArkdaŞlar şimdi win7 bende kullanıyorum sistemim gayet iyi olmasına rağmen anlık takılmalar yaşıyordum ama yabancı forumlarda araştırdım buldum
konuya gelelim şimdi Başlatı açın Aramaya SİSTEM YAPILANDIRMASI yazın ve açın AÇıldıktan Sonra hizmet bölümü war oraya tıklayıp çıkan bölümde WİNDOWS OLAY GÜNLÜĞÜMÜN işaretini kaldırıp uygula dedikten sonra zaten otamatik yenıden başlatma isteyecektır yenıden başlatınn pc nızı oyunu açın farkı görün :D :D ben sorunsuz oynuyorum
vay canına! harikasınız :D bu birkaç saniyelik basit işlemi uyguladım sorun kalmadı teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme