Şimdi Ara

GTA V VİDEOSUNDA NELER GİZLİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beklenene değdi mi değmedi mi bilemiyorum ancak Grand Theft Auto V'in ilk videosu geçtiğimiz gün yayınlandı. Video tadı damakta bırakan cinsten bir şey olmuş, haliyle döndürüp döndürüp izledik. İzlerken kendimizi kaptırdık lakin gözden kaçan durumlar olabilirdi ve hatta olmuştu. Biz de kolları sıvadık ve videonun dibine kadar inerek işte bunları araştırdık.

Önce gelin bir videoya tekrar bakalım. Neyi izledik, aslında bize neler nasıl gösterildi, yazımızın ismi olduğu üzere GTA V videosunda neler gizli?

Başlıyoruz! Resimdeki sisli veya duman karışımı içinden uzaklarda bir helikopter görülüyor.

Yine San Andreas'tayız ve yine dağlara tırmanıp, bisikletle aşağı ineceğiz' Ya paraşüt?

Gerçekte Los Angeles'ın dış kısımlarında bulunabilecek rüzgar gülleri oyunda da yer almış.

Buraya dikkat, alt kısımda "volumetric fog" ile tozu dumana katarak gelen bir kamyon var.

VINEWOOD! Hakikaten çok özledik bu yazıyı ve mekanı. İlk iş "V" harfinin tepesine inmek olacak!

Jet uçaklara atlayıp şehri tepeden izlemeyeli kaç sene oldu? Ya peşimize savaş uçakları takılırsa?

Savaş uçakları geri gelmiş! O zaman harbi çatışmalar kapıdadır! Az önce ne yazmıştım ben?

Tarla, ilaçlama uçakları, çalışanlar? Burası gerçekten normal bir ürün tarlası mı? Yoksa?!

Aşırı dozda Tommy Vercetti kokuyor bu adam! Bakalım oyunda baş karakter Tommy mi olacak...

Şimdi de aksiyona girişmiş durumda. Animasyonlardaki rahatlık rahatsız edici derecede kusursuz!

Tabii ki yalnız başına değil eleman! Gündüz gözüyle baskın mı olurmuş?

"Bu bir baskındır!" Ellerde bulunan susturuculu silahlara da dikkat. Yoksa silah modifiyesi mi var?

Ve işi bitirdikten sonra arabaya atlayıp normal hayata dönüş... Ağacın görsel kalitesine bakın ama.

Uzaklık çizimi hayli güzel gözüküyor. Aracın yanındaki dükkanın sahiciliği de cezbedici kesinlikle.

Bizim Vercetti saydığımız adamın hareketli hali.

Bu da daha yakından çekim bir görüntü ve yine aynı karakter.

Ana sahne değişiyor ve video olanca heyecanıyla devam ediyor. Olayları çözümlemeye devam edelim bakalım.

Bu bölümde aracın şekil değiştirmesi inanılmaz hoş bir ayrıntı ve polis kovalamacısına delalet.

Herif hatunu kesiyor ama kesilmeyecek gibi de değil. Kadındaki modelleme ve ışıklandırma harika.

Araba değişiminin sonucu işte bu! Şimdi izimizi rahatlıkla kaybettirebiliriz.

Bu eleman bizim Carl "CJ" Johnson değil mi? Biraz kocakafalı olmuş ama sanki. :)

Polis aracının yandan görünümü. Burada da logoya dikkat: "City of Los Santos"

"İtaat et ve hayatta kal" Polislerin çetin ceviz olacağı kesin, bu ne slogan böyle ya!

GTA: SA'da büyük gürültü kopartan "Koca Ayak" söylentisi, logoya göre bu oyunda gerçek olabilir.

Mile High Club etkileyici bir yapı. Buraya işimizin düşeceği kesin. Yoksa bu binayı biz mi yaptık?

Ekonomik olarak herkesin aynı durumda olmayacağı ortada. Videonun genelinde bu hava hakim.

Kapanmış "Daily Globe" dükkanına bu derece önem verilmese videoda kendine yer edinenemezdi değil mi?

Ve yavaş yavaş son bölüme geliyoruz.

Yol kenarında bekleyen ameleler ve onların kamyonla (evet) taşınması. Bu da bir yenilik.

Evini ipotek dolayısıyla satılığa çıkartan birisi. Bu tabela çakma işi çok hoş yanstılmış.

Paraya ihtiyacı olan evsizler olacak yine. Tip de hafif Niko'yu andırıyor sanki! Ya oysa?

Ve evsizlerin topluca yaşadığı izbe alanlar da bulunmakta. Geceleri buralarda bulunmamak lazım.

Böyle üfürükten markalar icat eden başka bir oyun firması var mı? "Speedophile" nedir ya :)

Kaliforniya temelli In-N-Out Burger'in kopya markası GTA V'te Up-n-Atom olarak yer alıyor.

Little Seoul'e yolumuz düşecek. Bu da Koreli mafyalarla sıcak temas demek oluyor!

Golf oynamayı özlemiştik gerçekten. Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane misali oyun GTA.

Beyefendinin pantolon ve tişört hatlarına diyecek söz bulamamak...

San Andreas'ta bulunuruz da vücut geliştirmeyle ilgilenmez olur muyuz? Nerede benim dumbell'ım?

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, yoga her bir kişiye iyi gelir. Hele balkon yogası...

İşte özlenen sahne. Eskiden ortalıkta ambulans olurdu, radyo şarkıları eşliğinde ölenler dirilirdi.

Imm şey, hayat kadınları bu oyunda da var. Hmm, nırınırınım.. Kaka bunlar, hmf..

Neleri gözden kaçırdığımıza baktıktan sonra, resim sıralamasını baz almadan genel bir değerlendirme yapmak gerekirse:

* Kıyaslamak ne derece doğru olur bilmiyorum ama grafiklerde önemli geliştirmelerle birlikte GTA IV'e göre göze çok daha hoş görünen bir renk paleti kullanmış yapımcılar.

* Oyunda hem normal hem de savaş jetleri var.

* Hayat kadınları yine sahnede.

* Satılığa çıkarılan evden yola çıkarsak evler satın alabileceğiz eski günlerdeki gibi.

* Büyük kovalamacalar yaşayacağız. Hem havada hem karada!

* Tüm detaylar oyunun San Andreas'ta geçtiğini gösteriyor.

* Kırsal bölgelerde de dolaşılabilecek, buna bağlı olarak arazi genişliği GTA: San Andreas kadardır diyebiliriz.

* Sahiller gayet cıvıl cıvıl.

* Sürüsüne bereket mini oyun olacak. Bunların belki de en irisi golf galiba.

* Modifiye edilebilir arabalar kullanabileceğiz. Sunroof'la sınırlı değil elbette bu modifiye.

* Los Angeles'ın sunumu niteliğinde bir oyun olacak ve hava şartları paralel olacak şehirle.

* GTA IV'ün hikaye akışını iyi oturtan yapımcılar, aynı kalitede çok yapılı bir hikaye üzerindeler. Videoda kameraların birden fazla kişiye dikkat çekmesi de bunun bir göstergesi.

* "Sandbox" kavramının dibine dibine vuran GTA: San Andreas'ın izinden gidecek GTA V. Vücut geliştirme salonlarına kadar yolumuz düşecek yine.

* Dağlık bölgelere de uğrayacağız ve oralarda çeşitli aktivitelere katılabileceğiz.

* Oyunu gözünden oynayacağımız karakter "iyi adam" ve "aile babası" olma derdinde olduğu için Niko'nun hikayesindeki gibi bir belirsizlik olmayacak.

* Uçak kullanabileceğiz. Nihayet!

* Tanıtım videosunda gördüğümüz daha doğrusu duyduğumuz gibi kaliteli parçalar, radyolarda çalacak.

* Los Puerta şehir mimarisi olarak Liberty City'den daha iyice duruyor. Ve tabii ki polisleri de o nisbette baş ağrıtıcı.

* Koca Ayak efsanesinin farkına Rockstar da varmış. Bir zamanlar saatlerimizi yiyen efsane koca ayak gerçek olup, bu sefer ormanlık alana karanlık çökünce tepemize binebilir. Demedi demeyin.

* Oyun içerisinde kullanılan markalar ve yazılar yine gülmekten kırıp geçirecek bizleri. Hala speedophile'e takılı kaldım misal ben :)

* Tommy Vercetti? Neden olmasın. Bildiğimiz gibi GTA serisinde karakterler oyun içlerinde bir güzel harmanlanıp alakasız zamanlarda karşımıza çıkabiliyor. GTA 3'ün sessiz çocuğunun CJ'in karşısına araba yarışında çıktığı gibi mesela.

* Sosyal adaletsizlik çok pis vurgulanmış durumda; fakir ama isyankar tipler biz spor arabalarla dolaşırken çeşitli şekillerde rahatsızlık verebilirler. Sarı pantolonlu eleman, beyaz tişörtlüyle ilgilenmeyince beyazlının tepkisi hakikaten değişikti.

* Denizde daha fazla zaman geçirebiliriz. Artık jet-ski'ler var.

* GTA 3'te radyolardaki şarkıları söyleye söyleye ölenleri iyileştiren ambulanslı sağlık görevlileri yine geliyorlar!

* Bir ihtimal oyunda hayvanlar da olabilir. Videonun ilk kısmındaki köpek vardı hani.

* Komplike soygun ve mekan basma eylemleri olacak diyebiliriz videonun ilk saniyelerine bakarak. Eğer bu eylemlere istediğimiz insanları da götürebilirsek -ve hatta online- inanılmaz olur.

* Hayat kadınları gene gelmiş, söylemiş miydim!

Bol resimli az yazılı çalışmamızın sonuna geldik. GTA V'le ilgili yeni bilgi ve belgeler olduğunda biliyorsunuz ki biz buradayız ve gelişmeleri hemen ve her yönüyle sizlere aktaracağız. Hepinize iyi oyunlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumarbazz! -- 7 Kasım 2011; 17:06:40 >

• Keyifle okuduğum bir yazı dizisi olmuş, Emeğiniz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

Keyifle okuduğum bir yazı dizisi olmuş, Emeğiniz için teşekkürler.

Bende teşekkür ederim beğendiğinize sevindim
  • eline sağlık diyorum bekliyoruz şu oyunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz94

eline sağlık diyorum bekliyoruz şu oyunu

Afiyet olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumarbazz! -- 7 Kasım 2011; 17:35:16 >
  • Eline saglik kardesim.Bazilarini gormemistim bile.Tarla olayi ilginc.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imperius

Eline saglik kardesim.Bazilarini gormemistim bile.Tarla olayi ilginc.

Rica ederim kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eline koluna sağlık hiç sıkılmadan okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: WestCoast35

eline koluna sağlık hiç sıkılmadan okudum

Teşekkür ederim dostum
  • Harcanan emeği es geçmemek adına yazının kaynağını belirtirseniz güzel olur...
  • güzel bir yazı. göremediklerimizi göstermişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aecgfb

güzel bir yazı. göremediklerimizi göstermişsin

Teşekkürler dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: warlock22

Harcanan emeği es geçmemek adına yazının kaynağını belirtirseniz güzel olur...

+1.

Paylaşım için teşekkürler fakat kaynağı belirtmek lazım.

http://www.trgamer.com/YaziDiger/gta-v-videosunda-neler-gizli/1/2911.trg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 7 Kasım 2011; 19:55:57 >
  • Güzel olmuş ellerine saglık
  • Keyifle okudum ben de, heyecanıma heycan kattın vallahi ^^ teşekkürler :)
  • Güzel İzlenim paylaşım için teşşekkürler :)
  • Baştan sona kadar okudum kim yazdıysa eline sağlık Büyük bir heyecanla GTA 5'i beklemekteyim
  • vayy kumarbaz eline sağlık 4 gözle bekliyorum şu oyunu inş yine ps3 te berbat olmaz oyun yoksa pc de oynucaz mecbur
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 2 Mart 2016; 1:10:00 >
  • oyun konsolu almak istiyorum sırf şu oyun için. cafelerde sürünmekten bıktım :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.