|
1) Hangi GTA oyununun çevirisini yapacaksanız o oyunun klasöründe ./Gameface/Content/Paks/ yolundaki gta.pak dosyasını boş bir klasöre kopyalayın. (Ben Vice City'yi seçtim.) ![]() 2) Aşağıda verdiğim QuickBMS ve scripti de aynı klasöre yerleştirin. (Ben organize etmek daha kolay olduğu için yeni bir çıktı klasörü de açacağım.) ![]() 3) quickbms_4gb_files.exe dosyasını çalıştırın. Öncelikle verdiğim scripti sonra gta.pak dosyasını son olarak da çıktı klasörünü seçin. ![]() ![]() ![]() 4) Tüm dosyaların çıkmasını beklemenize gerek yok bizim ihtiyacımız olan 2 klasör var. Onlar da Çıktı/Gameface/Content/Localization/ yolunda bulunan GTACommon ve GTAVC klasörleri. ![]() 5) Bu iki klasör dışında kalan her şeyi silebiliriz. Sonrasında bu klasörlerin içinde ./Game/en/ yolundaki Game.locres dosyalarını çeviri yapacağımız klasöre kopyalıyoruz. (İsimlerini değiştirmenizi öneririm.) ![]() 6) Aşağıda vereceğim Locres aracını da aynı klasöre alın ve klasörde boş bir yere shift + sağ tık yaparak "Powershell penceresini buradan açın" seçeneğine tıklayın. ![]() 7) Powershell penceresinde dosyalardan çıktı almak için komutumuz "UnrealLocres.exe export dosya_adi.locres" ![]() 8) İşlemi iki dosya için de yaptığınız zaman yeni csv dosyalarının oluştuğunu göreceksiniz. Bu dosyayı excel ya da openoffice gibi programlarda çevirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey çeviri yapacağınız bölümün orijinal metinle aynı sütunda olmaması. Siz target sütununda çeviri yapacaksınız. ![]() 9) Çeviri işiniz bittiğinde tekrar Powershell penceresini aynı klasörde açarak şu komutu girin: "UnrealLocres.exe import orijinal_locres_dosyasi.locres cevirilmis_csv_dosyasi.csv" (Eğer her şeyi doğru yaptıysanız çeviri yaptığınız satır sayısı görünecektir.) ![]() 10) Son olarak bunu oyuna eklemek için seçtiğiniz oyunun klasöründe /Gameface/Content/ yolunda "/Localization/GTA**/Game/en/" klasörlerini oluşturun. (GTA** kısmı oyuna göre değişecektir.) Ve dosyanızın adını Game.locres olarak değiştirerek "en" klasörünün içine kopyalayın. ![]() ![]() Linkler: |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı