Şimdi Ara

GTA IV Düşük sistemler için grafik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gta V'in trailer'ını izledikten sonra gaza gelip düşük sistemli laptop'uma(Acer asp. 5920 g CORE 2 DUO T8100 2.1 GHZ 4GB RAM nVIDIA 8600m gs 256 mb) Gta IV kurdum(Önceden Bitirmiştim). Gerekli patcleri yükledim... 800x600 De bile anlık kasılmalar oluyordu, ben de gtaforums'taki bir yazıdan faydalanarak şöyle bir şey hazırladım;

Mantık: Gta IV çözünürlük arttıkça sistemi gereksiz yere yoruyor. Bunun için biz oyunu düşük çözünürlükteymiş gibi kandıracağız ve yüksek çözünürlükte oynayacağız.

1. Commandline.txt ' ye -availablevidmem 1'in altında bir değer verin, örneğin 0.3, 0.4 gibi. "Açıklama: -availablevidmem 1 yazarsanız ekran kartınızın paylaşımsız kapasitesinin tamamını oyun kullanabilir. Altında bir değer verirseniz oyun sizin sisteminizi olduğundan düşük sayacaktır." Not: Commandline'da grafik kapasitesi engelini kaldıran -nomemrestrict vb bir şey yazmasın.
    --
    2.Sonra oyuna girin. Ayarlara girdiğinizde kullanılabilir video belleğinin olduğundan daha düşük olduğunu göreceksiniz. Önerilen ayarları kullan(Oyunu türkçe oynadığım için ing bilmiyorm) diyin. Büyük ihtimalle çözünürlük 800x600, diğer ayarlar ise medium olacaktır. Şimdi, ayarları istediğiniz gibi yapın fakat çözünürlüğe dokunmayın. Açıklama: Oyun sistemi çok düşük gördüğünden bizim ayarlayamadığımız, sistemi yoran şeyleri kapattı.
    --
    3.Oyundan çıkın. Ekran kartınızın paylaşımsız ve paylaşımlı hallerinin toplamı bilgisayarın kullanılabilir grafik belleğidir. Buna bakmak için Windows 7 için- masaüstünde sağ tık--Ekran çözünürlüğü--Gelişmiş yapın Toplam Kullanılabilir grafik belleği yazan yerdeki sayıyı Ayrılmış video belleğine bölün. Örn: Benm toplam video belleğim 1535mb ayrılmış ise 256 mb. 1535/256= yaklaşık 6 . Not: Yaptığımız işlem commandline'a -nomemrestrict yazmakla aynı şeydir, fakat öyle yazarsak oyun yine sistemi zorlayacaktır.
    --
    4.Commandline'a -availablevidmem (3. adımda bulduğumuz sayı) ve oyunu hangi çözünürlükte oynayacağımızı -height xxxx -width xxxx şeklinde yazın.
    --
    5.Oyuna girin.

İşlem Tamam

Bu yöntem sabah aklıma geldi, denedim ve büyük ölcüde fps artışı sağladım 1024x768 35-38 fps ve 1280x720 25 fps medium ayarlarda oynayabiliyorum not:işlemci ve ekran kartı OC'ludur.

Umarım Faydası dokunmuştur kusurumuz varsa affola...

• Up
  • Bende EFLC var şimdi. Benim sistem biraz dandik. High yapıyorum her şeyi gölgeler ve detaylar hariç afedersin hayvan gibi kasıyor bazen. Her şeyi low yapıyorum yine kasıyor feci şekilde. Xp'de lowda kasmıyor ama Win7'de kasıyor, o da ilginç.
  • Win 7 görselliğe dayalı bi sistem olduğu için xp de 2 saniyede açıyor oyunu arkadaşta var bende win 7 enterprise var 10 saniyede açıyor win 7 de isen olay günlünü kapa.He bide performanstan görünüme değilde performansa dayalı olarak ayarla.

Çok mu uzun oldu ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu82

Win 7 görselliğe dayalı bi sistem olduğu için xp de 2 saniyede açıyor oyunu arkadaşta var bende win 7 enterprise var 10 saniyede açıyor win 7 de isen olay günlünü kapa.He bide performanstan görünüme değilde performansa dayalı olarak ayarla.

Çok mu uzun oldu ne

Oyunda açılış süresi olarak Win7 daha iyi Xp'ye göre benim sistemde. Olay günlüğü çok bir işe yaramıyor. Temayı Windows Klasik yaparsan zaten direk performansa dayalı oluyor sistem. Ama Aero'dan çok büyük bir farkı da olmuyor, o ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Bende EFLC var şimdi. Benim sistem biraz dandik. High yapıyorum her şeyi gölgeler ve detaylar hariç afedersin hayvan gibi kasıyor bazen. Her şeyi low yapıyorum yine kasıyor feci şekilde. Xp'de lowda kasmıyor ama Win7'de kasıyor, o da ilginç.

msconfigten olay günlüğünü kapattın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu82

Win 7 görselliğe dayalı bi sistem olduğu için xp de 2 saniyede açıyor oyunu arkadaşta var bende win 7 enterprise var 10 saniyede açıyor win 7 de isen olay günlünü kapa.He bide performanstan görünüme değilde performansa dayalı olarak ayarla.

Çok mu uzun oldu ne

Oyunda açılış süresi olarak Win7 daha iyi Xp'ye göre benim sistemde. Olay günlüğü çok bir işe yaramıyor. Temayı Windows Klasik yaparsan zaten direk performansa dayalı oluyor sistem. Ama Aero'dan çok büyük bir farkı da olmuyor, o ilginç.

Birisi yazmış Zaten pardon, oyunu açarken simgeye sag tık, özellikler, uyumluluk,uyumluluk modu Windows xp service pack 3 dene bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metintini -- 12 Kasım 2011; 11:31:49 >

• Yıl 2019 yeni görüyorum :D ben bu 3 ve 4 ü anlayamadım eğer konuya hala bakan varsa yardımcı olurmusunuz :) ayarlar orta oldu evet çözünürlükte 800 de ama nasıl çözünürlüğü arttırabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa4433 -- 13 Ekim 2019; 14:29:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.