Şimdi Ara

GTA 6 için PS5 Pro alınır: Yüksek performans, kararlı FPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTA 6 için PS5 Pro alınır: Yüksek performans, kararlı FPS
    Brezilyalı bir perakendeci, Grand Theft Auto 6'nın PS5 Pro geliştirmelerine ilişkin önemli detaylar paylaştı. Açıklama, oyunun konsolda nasıl bir deneyim sunacağına ilişkin bir fikir veriyor.

Ayrıca Bkz.Yeni GTA 6 detayları ortaya çıktı: Sosyal medya sistemi, Gizli görevler, akıllı NPC'ler, PS5 Pro'ya özel optimizasyon

Gelişmiş performans, daha kararlı kare hızları ve daha keskin çözünürlükler

GTA 6, PlayStation 5 Pro için özel optimizasyonlar içeriyor. Oyun, konsolda geliştirilmiş performans, daha kararlı kare hızları ve daha keskin çözünürlük sunacak. Listede kaç FPS’de oynanacağı ve çözünürlüğün ne olacağına dair ayrıntı yer almıyor. PS5 Pro açıklamasının tam metni ise şöyle: PS5 Pro açıklamasının tam metni şöyle: "PS5 Pro için optimizasyon: Piyasadaki en güçlü konsolda gelişmiş performansın, daha kararlı kare hızlarının (FPS) ve daha keskin çözünürlüklerin keyfini çıkarın.

Sony: En iyi oyun deneyimi PS5'te

Grand Theft Auto 6'nın PS5 Pro geliştirmelerinin ortaya çıkması büyük bir sürpriz değil. Bu ayın başlarında Sony, GTA 6'nın en iyi deneyimi PS5 ve PS5 Pro'da sunacağını ve dokunsal geri bildirim, Tempest 3D ses, entegre hoparlör gibi DualSense kontrolcünün tüm özelliklerinin kullanılacağını söylemişti.

Bununla birlikte, PlayStation, tüm gücüyle GTA 6'nın pazarlamasına odaklanmış görünüyor ve konsolunu oyunu oynamak için en iyi yer olarak nitelendiriyor. GTA 6'nın piyasaya sürülmesi nedeniyle potansiyel olarak milyonlarca ek konsol satılacağı düşünüldüğünde, bu şaşırtıcı değil.

GTA 6 ön siparişleri hızla sürüyor

Grand Theft Auto 6 resmi olarak Aralık 2023'te duyurulmuştu, bekleyiş neredeyse sona erdi. Oyuncular, serinin yeni oyunu için neredeyse 13 yıldır sabırla bekliyor ve birçok gecikmenin ardından Rockstar nihayet 19 Kasım 2026’da oyunu herkese açacak. GTA 6 için ön siparişler şu anda açık ve oyun, tarihin en büyük video oyunu lansmanı olmaya hazırlanıyor.

Kaynak:https://insider-gaming.com/ps6-pro-gta-6/

• Bir PS 5 Pro sahibi olarak, Sony'nin timed-exclusive için harcadığı parayı çıkarmak için yırtınmasından başka bir şey göremiyorum. GTA V'de olduğu gibi bu oyunun hakkını PC ve yeni nesil konsollar (PS6) verecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Haziran 2026; 22:46:18 >
  • gerek yok pc'de içinden geçeriz zaten ps 5 pro 2 yıl eskimiş olucak şimdi onu bunu bırakında oyuna türkçe eklenmesi için x'te etiket başlatıldı forumda konuyu taze tutmak için forumdaşların bir çalışması konuyu gündemde tutma girişimi olucak mı ?

• Türkçe dil olmaması sebebiyle satın almayacağım Gta 6’yı.

GTA 6 için PS5 Pro alınır: Yüksek performans, kararlı FPS

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler ;yapay zekaya sordum :) benim pc ile konsol yanyana remote play ile yapabilirsin diyo ama ben daha önce denemedim bilen var mı acaba şöyle bişeyler diyo ;Uzaktan Oynatma (Remote Play) ve Ekran ÇeviricilerCapture Card satın almak istemiyorsan konsolunun uzaktan oynatma özelliğini kullanabilirsin.PlayStation için: PC'ye PS Remote Play uygulamasını kur.Xbox için: PC'ye Xbox App uygulamasını kur ve konsolunu PC'ye yansıt.Çeviri: Oyun penceresi PC ekranına gelince, arka planda Luna Translator çalıştır.Avantajı: Tamamen ücretsizdir ve ekstra donanım gerektirmez. ; özet konsol ekranını pc'ye yansıt ve luna translator ile anlık çevir diyo ama burda hikaye çevrilse bile oyun içini çevirir mi ?

• Normalde böyle yprum hiç yapmam ama gta6 için ps5 pro alacak adam salaktır ya. Az araştırsa its a trap mottosunu duyacak.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

bende almayacaktımda pc'ye gelene kadar etrafta video izlemek istemedim, yaşlandım. ne kadar yaşayacağım bilmiyorum :(( pc'ye çıkmadan internete düşer zaten

+G435+Apex 3 TKL /Asus VG258QR+Samsung 4K M70D
    Windows 11(K3rnelOS) /Xbox Series S /game pass ultimate /
    hepsini boşver ..."Creative THX 550"...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Hocam timed-exclusive için para harcadığını sanmam sony'nin. Sonuçta xbox'a da aynı gün çıkış yapacak. Pcde de düzgün bir performans için daha fazla optimizasyon süresi gerekiyor illa ki, sonuçlar konsollar gibi sabit bir donanım yok. Ama ps5 pro satışları için olduğu da biraz aşikar gibi. İki gündür sürekli bir açıklama/sızıntı geliyor bu yönde.

Detay için bakabilirsiniz:
    lumnix
    GTA 6 on PS5: The Sony Partnership That Stacks the Deck
    https://lumnix.fr/en/article/gta-6-ps5-partenariat-sony-rockstar-mary-yee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Haziran 2026; 00:04:26 >

• Oyun çok geç çıktı neslin sonuna denk geldi anca. Belki de tekrar tekrar satmak için satış politikası kimbilir.

• Kararlı fps derken tam 30fps demek istemişler. Digital foundry ve diğer yerler islemciden kaynaklı 30fps olacağını kesin gözle bakıyor. Çözünürlük yüksek olacak proda ve görüntü kalitesi daha üst ayarda olacak o kadar. Gta 6 nin hakkını vermek için yeni konsollar ve iyi bir pc şart olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Pro'yu 60 FPS GTA 6 için alanları oyunun çıktığı gün görmek isterim :)GTA 6 için PS5 Pro alınır: Yüksek performans, kararlı FPS 

Bir ps5 base kullanıcısı olarak 60fps çıkması durumunda pro alacağım :)

**Luna Translator** projesi tam olarak bu işi çözmek, yani oyun dosyalarını kırma zahmetine girmeden "canlı ve eş zamanlı" çeviri sağlamak için geliştirilmiş çok güçlü bir açık kaynaklı araçtır. Özellikle Visual Novel (görsel roman) ve Asya menşeili oyun topluluklarında yaygın kullanılsa da mantığı her oyuna uyarlanabilir.
    Luna Translator ve benzeri mekanizmaların bunu nasıl başardığına dair analitik çalışma mantığı şu şekildedir:
    ## Canlı Çeviri Mekanizmasının Teknik Altyapısı
    Bu tarz yazılımlar oyun dosyalarını kalıcı olarak değiştirmez. İki temel yöntemle ekrandaki metni yakalayıp API'ler (DeepL, Google, OpenAI, Claude vb.) aracılığıyla anlık olarak Türkçeye çevirirler:
    ### 1. HOOK (Bellek Kancası) Yöntemi
    Yazılım, oyun çalışırken sistem belleğine (RAM) bir kanca atar. Oyun motorunun ekrana metin yazdırmak için çağırdığı pencereleri veya fonksiyonları (örneğin DirectX/GDI metin çizim fonksiyonlarını) izler.
    * **İşleyiş:** Bellekte İngilizce/Japonca bir altyazı string'i (metni) oluştuğu an Luna bunu yakalar, arkada API'ye gönderir ve dönen Türkçe metni ya kendi şeffaf arayüz penceresinde oyunun üstüne bindirir ya da destekleyen oyunlarda doğrudan oyunun kendi içine gömer (Embedded Translation).
    ### 2. Gelişmiş OCR (Ekran Okuma) Yöntemi
    Eğer oyunun motoru çok kapalıysa ve bellekten metin çekilemiyorsa, yazılım ekran kartından gelen görüntüyü anlık olarak tarar.
    * **İşleyiş:** Belirlediğiniz altyazı bölgesini yapay zekâ tabanlı OCR (Optik Karakter Tanıma) modelleriyle saniyede onlarca kez okur. Yazıyı tespit ettiği an yine çeviri motoruna yollayıp ekranın üstünde bir katman (Overlay) olarak Türkçesini gösterir.
    ## GTA 6 için Canlı Çeviri Bir Çözüm Olur mu?
    GTA 6 çıktığında, karmaşık dosya arşivlerini açmayı beklemek istemeyenler için Luna Translator veya benzeri bir canlı AI çeviri aracı kullanmak kesinlikle **en hızlı alternatif çözümlerden biridir.**
    Ancak bu yöntemin operasyonel bazı kör noktaları (dezavantajları) bulunur:
    * **Gecikme (Latency):** Canlı çeviri, metnin bellekten alınıp uzak bir sunucuya (örneğin bir yapay zekâ modeline) gönderilmesini ve cevabın beklenmesini gerektirir. Bu durum, GTA gibi hızlı diyalogların ve aksiyonun döndüğü bir oyunda altyazıların yarım saniye ila 1 saniye geriden gelmesine sebep olabilir.
    * **Arayüz Estetiği:** Oyunun kendi yazı fontu ve orijinal altyazı kutusu yerine, oyunun üzerinde yüzen harici simsiyah veya şeffaf bir kutudan altyazı okumak "doğal oyun hissiyatını" (Immersive deneyimi) bir miktar zedeler.
    * **Performans Yükü:** Arkada sürekli ekranı tarayan bir OCR veya bellek izleyici çalışması, zaten sistemi zorlayacak bir oyunda ekstra işlemci/ekran kartı yükü demektir.
    Yine de hiçbir dosya sistemini kırmaya gerek kalmadan, çıktığı ilk gün GTA 6'yı tamamen Türkçe oynamanın en zahmetsiz ve ban riski barındırmayan yolu bu tarz canlı yazılımlar olacaktır.

• Eğer konsolu yoksa ve Gta VI için pro alacaksa mantıklı geldi bana bende ps5 olmasaydı pro almayı düşünebilirdim.

Şimdi anladım evet hocam 😅, evet evet bunu görmüştüm. Destek ekibi vs de yolladı gibi şeyler de okumuştum. Xbox ın da series s için aynısını yaptığını görmüştüm. Ama dediğiniz gibi daha çok

• Burdaki mantık ben cihaz satayım sende oyunu satabildiğin kadar sat muhabbeti 1 - 1.5 yıl sonra pc ye çıktığı gün nete düşer gta 5 1 veya 2 gün önce kırıp nete yüklemişlerdi belki delinin biri uğraşıp o arada pc de oynancak hale getirir

+G435+Apex 3 TKL /Asus VG258QR+Samsung 4K M70D
    Windows 11(K3rnelOS) /Xbox Series S /game pass ultimate /
    hepsini boşver ..."Creative THX 550"...
  • DasheriM kullanıcısına yanıt
    4k 120fps bekleyen ameleler üzgün

• sizce rtx 5050 115w laptop normal ayarlarda 40-50 fps açar mı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.