|
Merhabalar, Bu konu kafama takıldı ve internette bunun net bir cevabını bulamadığım için konu açma gereği duydum. PS5 4K'da 60 FPS sunacağının garantisini veriyor hatta 8K'yı bile destekleyeceğini öne sürüyor fakat 1080p için durumlar nasıl oluyor buna dair gerekli bilgilere ulaşamadım. Malum ülke şartlarında 4K monitör almak da yeterince pahalı. PS5'in bazı oyunların ayarlar kısmında video bölümünde Sinematik Mod(Grafik modu) ve Performans Modu oluyor. 1080p monitöre sahip bir kullanıcı Sinematik Modda oyun sanırım 25-30 FPS çalışırken Performans Modu'na geçince 60 FPS oluyor. Bu iki mod arasındaki fark nedir? Yani Sinematik Modu'nda neleri değiştiriyor ki FPS'i 60 olarak veremiyor veya Performans Modu'na geçince neleri değiştiriyor ki 60 FPS olarak verebiliyor? Performans Modu'nda da 1080p kullanıcılar için Ray-Tracing ve yüksek grafik kalitesi mevcut mu? PS4 Pro da 1080p mönitörde Performans Modu'na alınca 60 FPS veriyor fakat yukarıdaki durumla arasındaki fark nedir tam olarak? Birde PS4 Pro'da bulunnan Performans Modu açtığımızda 60 FPS oynatıyor fakat bazı oyunlarda da yine ayarların video kısmında performans veya yüksek kalite modunu seçtiğimiz bir ayar var. Biz eğer PS4'ün genel ayarından Performans Modu'nu açıp oyunda Yüksek Kalite modunu seçince yüksek grafiklerler 60 FPS mi oynamış oluyoruz? Son olarak şunu sormak istiyorum. PS4 Pro'da Supersampling Modu var. Bu da görüntüyü 4k'dan upscale edip 1080p monitörümüze yansıtıyormuş. Fakat bunu yapınca da FPS'in düştüğünü belirtildiğini okudum. Bu modu açıp da 60 FPS oynatabilen oyunlar da var mı acaba? Bu durum gerçekten kafamı çok karıştırıyor arkadaşlar. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim gerçekten. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünenadam07 -- 12 Kasım 2020; 16:7:25 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler