Şimdi Ara

GTA 5’in PS5 sürümü PC’de 60 FPS’de çalıştırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTA 5’in PS5 sürümü PC’de 60 FPS’de çalıştırıldı

PS5 emülatörlerinde son dönemde hızlı bir gelişim yaşanıyor. Son olarak KytyPS5 ve ShadEmu üzerinden çalıştırılan GTA 5, başlangıç görevinde yaklaşık 40-60 FPS verebilecek seviyeye ulaştı. Ancak yine de oyunun henüz kararlı olmadığı ve çökebildiği belirtiliyor.

Optimizasyon yetersiz durumda

Test, Ryzen 7 9950X3D işlemci ve Radeon RX 7900 XT ekran kartına sahip üst düzey bir sistemde gerçekleştirildi. Performans, sahnedeki aksiyona göre değişirken başlangıç görevinde 60 FPS seviyelerine erişildiği bildiriliyor. Ancak oyuncu dışarıdaki polislerin bulunduğu bölgeye ulaştığında oyun çöküyor.

Bir başka testte ise emülasyon başlangıç görevinin tamamlanmasının ardından GTA 5’in açık dünyasına kadar ulaşmayı başardı. Oyun bu bölümde 15 FPS’nin altında çalışırken Franklin ve Lamar’ın ara sahnesinde kare hızı 40 FPS seviyelerine yükseldi. Ara sahnenin ardından oyun yeniden çöktü.

Başka oyunlar için de çalışılıyor

GTA V, KytyPS5 üzerinde yalnızca bir hafta önce açılabilir hale gelmişti. Şimdi ise en az dört PS5 oyunu emülasyon yoluyla 60 FPS seviyesinde çalıştırılabiliyor. Bunlardan PAC-MAN WORLD Re-PAC, RX 6700 XT ve Ryzen 7 7700X kullanılan bir sistemde sabit 60 FPS’de çalıştı.

PS5 emülasyonundaki bir diğer önemli proje olan SharpEmu ise oyun bazlı uyumluluk yerine doğruluk ve altyapı sorunlarına odaklanıyor. Bu çalışmalar, Astro Bot gibi oyunların oynanabilirlik aşamasına ulaşmasını engelleyen düşük seviyeli sorunların çözülmesini hedefliyor.

Ayrıca Bkz.GTA 6 beklenenden erken PC’lere gelebilir

PS5 emülasyonu için henüz erken aşamalarda bulunduğu belirtilse de topluluk tarafındaki gelişimin de hızlı olduğu görülüyor. Özellikle GTA 5’in kısa sürede 40-60 FPS seviyelerinde oynanabilir yapıla ulaşması bunun bir göstergesi. Bu da PS5 oyunlarının gelecekte PC’de emülasyon yoluyla çalıştırılması konusunda beklentileri artırıyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/video-games/pc-gaming/ps5-emulator-can-now-run-the-console-version-of-gta-v-at-up-to-60-fps-on-pc-but-quickly-crashes-as-tweakers-continue-to-optimize-ps5-emulation-advancing-at-an-astronomical-pace-leading-up-to-gta-vi-launch

• Daha geçen 1-2 fpste açıyordu şimdi bu noktalara geldi. Eninde sonunda başaracaklar

• yaparsa FitGirl bacım yapar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fendur kullanıcısına yanıt
    Amaç GTA 5'i korsan oynamak mı sence?

Amaç gta6 , wolwerine oynamak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc im pubg den kaç fps alır
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Ee ne peki "Dürüstİnsan" bu yapılan sence ne ???

Emu v.s. deme bana ya şimdi. Emu kullananların %99,999999999999999....... u sahibi olmadığı ürünü emü da çalıştırıyor.

Yani sen şimdi Dürüstİnsan PS5 in Emu su yapıldı ve bütün PS5 oyunları da full çalışıyor diyelim (öyle bir şey mümkün değil de neyse). Sen de EMU çıktı ben de PS5 den oyun alayım da PC de EMU ya dosyalarını atıp çalıştırayım diyeceksin yoksa korsan olarak dosyaları çekip EMU da çalıştıracaksın.

Yemeyin bizi ya LOL

Not: Bu arada fiziksel olayını kaldırmalarını ben de desteklemiyorum Nintendo gibi bir game card olayına geçmeleri gerekli bütün konsol firmalarının. Cd v.s. işi de artık sözde medya gibi oldu zaten. Ama key içiren bir kart çıkarmaları şart. İsteyen satılabilen kart alsın isteyen dijital.

• Gta 6'yı ilk günden PC de görmek
    Hadi bakalım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ben emülatör kullanmanın legal olduğunu belirtmedim. Sonuçta emülatör bu. Amacı belli yani. Dünya kocaman yer ve herkesin düşüncesi farklı. Bu arada ben emülatör kullanmaya karşı değilim. Hatta yakın zamanda kullanmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 7 Eylül 2026; 17:15:7 >
    Hocam konsol ömrünü tamamlamış. Pc’ye çıkana kadar 2 tur atar vakit geçiririm. Pc’ye çıkıncada satın alırım. Ayrıca wolwerine oynarım . Misssss :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KutsalNova -- 7 Eylül 2026; 17:30:16 >
  • KutsalNova kullanıcısına yanıt
    PS5 mi ömrünü tamamlamış LOL PS3 in bile hala piyasada gideri var hocam. Konsol öyle bir şey değil. Benim eleştirim korsan olayına. EMU yu korsan değil deyip savunanlara. EMU da evet kendi aldığın oyunun kullanırsan sorun burada.

• Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Cevabına göre öyle anlaşılıyor ama LOL Hadi Dürüst adam adının hakkını ver de itiraf et LOL

Dünya kocaman yer de hırsızlığa da hırsızlık diyeceksin yani. Dürüst adam olmak kolay değildir hocam.

EMU da kendi satın aldığı oyunu kullanana tek bir lafım yok. EMU geliştirilmesine de ama korsan oynamanın hırsızlık olduğunu da itiraf edin bir zahmet tabi dürüstseniz benim gibi. Tabi ben de zamanında herkes gib korsan oynadım ama aklım erdiğinden beridir bekliyorun indirime girmesini veya aboneliğe gelmesini öyle oynuyorum. 3 sene beklediğim oyun da oluyor ama parasını verip alıyorum.

Ps6 2 yıl içinde çıkacak işte. Ps5’in ömrünü tamamlamasına az kaldı. Ps6’yi bekler onu alırım. Pcde ise mümkün olursa emülatörle gta6’yı deneyimlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KutsalNova -- 7 Eylül 2026; 19:9:6 >
  • KutsalNova kullanıcısına yanıt

O iş sen öyle düşünüp söyledin diye olmuyor ki LOL

PC de GTA6 yı EMU ile 5090 olsa da zaten oynayamazsın hocam :)

Bekle 1 sene sonra PC ye çıkar zaten. O zaman oynarsın alıp :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.