Şimdi Ara

GSS primi 60 liraya düşecekti...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GSS primi 60 liraya düşecekti. Ne oldu o iş? Şubat ayında bir balon uçurdular, devamı gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En düşük prim 60 liraya düşecek. Herkesin değil yani. Geçen gittim kaymakamlığa test bildiri formu bir ıvır zıvır verdiler doldurup götürücem. Bakalım ne kadar kitleyecekler. En düşük 60 lira çıkar dedi.
  • Drakeshark D kullanıcısına yanıt
    Seni keklemişler. Zaten en baştan beri en düşük prim 0 liraydı. Diğer kademeler 65, 197, 395 lira civarı. Şubat ayında çıkan habere göre gelir testine girmeden herkesin GSS primi 60 lira olacaktı.

Şubat ayındaki haberlerden bir tanesi:
    http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016/02/20/gss-primi-60-liraya-iniyor-1455958257

• Hocam ne 150 lirasından bahsediyorsun. Gelir testine girmezsen ayda 395 lira kitliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 31 Temmuz 2016; 22:14:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

Seni keklemişler. Zaten en baştan beri en düşük prim 0 liraydı. Diğer kademeler 65, 197, 395 lira civarı. Şubat ayında çıkan habere göre gelir testine girmeden herkesin GSS primi 60 lira olacaktı.

Şubat ayındaki haberlerden bir tanesi:
    http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016/02/20/gss-primi-60-liraya-iniyor-1455958257

Ben kaymakamlıkta bulunan memurun bana söylediklerini iletiyorum. En düşük borç 60 lira çıkar dedi. O zaman o adam sallıyor sana göre. Bilemem orasını.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    ben girmiyorum girmemde sacma sapan sistem cikarip duruyorlar

• GSS denilen saçmalığı desteklemiyorum ama devletin Hastanesine gitme ihtiyacı hissederseniz ödeyeceksiniz arkadaş ben defelarca gittim sigarada içmediğim için ödüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    4 yıl önce açıldı
    Aylık 80 bin TL maaş.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vatan kurtarıldı artık yok öyle bir şey.Unutuldu gitti.400 bile olur aylık prim ne de olsa vatan kurtardık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drakeshark D kullanıcısına yanıt
    Bu listede görüldüğü gibi 4 kademe var:

http://www.sgk.com.tr/Content.aspx?cid=19

• sigarayla ne bağlantısı var çözemedim.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    hocam sigara kullanmıyorum aylık sigara parası kadar bir meblayı sgk ya ödüyorum o anlamda!!!!! ama desteklemiyorum bu uygulamayı isteğe bağlı olmalı ya da herkese ücretsiz olmalı en azından muayene ücretsiz olmalı ilaç kısmında devlet katkı payı felan sağlamamalı hoş çoğu ilaçtan katkı payınıda çektiler ya
  • Tamam şimdi anladım. Açıklama için teşekkürler.

İlaç olayı bambaşka bir olay. Özellikle ucuz ilaçlarda ilacın %50'sinden fazlasını biz ödüyoruz zaten. Birçok kişi bilmediği için, bilgilenme açısından iyi olur diye detaylı bilgi vereyim:

İlaçtan 3 kalemde katkı payı alınıyor. Bir de muayene parasını eklersek 4 kaleme çıkıyor ama onu eklememek lazım, sonuçta o parayı muayene için veriyoruz. Tüm bu maddeler toplanınca ciddi bir rakam çıkıyor:
    1) ilacın %20'si (emeklilerden %10'u)
    2) reçetedeki ilaç kutu başına 1 lira (reçete başına en az 3 lira)
    3) ilacın daha ucuz muadili varsa aradaki fiyat farkı
    4) doktor muayenesi 5 lira

Durumu birkaç örnekle açıklamak gerekirse:
    Devlet hastanesinde bir doktora gittik ve doktorun da 10 liralık bir ilaç yazdığını varsayalım
    1) %20'si 2 lira
    2) reçetede tek ilaç yazıldığı için 3 lira daha
    Toplam 5 lira. İlacın %50'sini biz ödedik.

Başka bir örnek: aynı doktor bu defa 6 liralık muadili olan bir ilaç yazdı ama muadil ilaç da piyasada bulunmyor:
    1) 4 lira fiyat farkı
    2) 6 lirann %20'si 1.2 lira
    3) 3 lira reçete parası
    toplam 8.2 lira veriyoruz 10 liralık ilaca. %82'sini biz ödedik

Başka bir örnek:
    3 liralık bir ilaç yazdı:
    1) %20'si 0.6 lira
    2) 3 lira reçete parası:
    toplam 3.6 lira ödeme yapıyoruz 3 liralık ilaca: %120 sini biz ödedik

Başka bir örnek:
    Aynı 3 liralık ilaçtan 3 tane yazdı:
    1) %20'si 0.6 lira
    2) 1 lira reçete parası (3 ilaçlık reçeteye 3 lira verince ilaç başına 1 lira düşer)
    toplam 1.6 lira ödeme yapıyoruz 3 liralık ilaca: %53 ünü biz ödedik

Bir de pahalı ithal ilaçlardaki olaylar var. Bu konuda durum değişik. Bazı ilaçlar ödeniyor, bazı ilaçlar ise bulunmuyor. Bulunmayan ilaçlardaki durum da ilginç. Bu ilaçlar tüm dünyada bulunuyor ama fiyatı yüksek. SGK o kadar para vermem bana ucuza ver deyince yabancı firma da Türkiye'ye kota uyguluyor. Bu kota da çok çabuk dolunca (belki de karaborsacıların eline geçtiği için) ilaç bulunamıyor ve ihtiyaç sahibi hastalar tedavi olamıyor.

Bu ilaçlara bir örnek vereyim (bir yakınımın ihtiyacı var ama bulamıyoruz, o açıdan durumu detaylı biliyorum)

Salofalk rektal köpük: Bu ilaç bağırsak ameliyatı olmuş hastalar için hayati öneme sahip bir ilaç. Dünyada bu ilacın fiyatı kutusu 63 euro (210 lira) civarında. SGK 90 lira civarında öderim deyince ilaç getirilemiyor ve bulunamıyor.

• Yıl olmuş 2016, hala Gss saçmalığı devam ediyor mu TCde. Laa bu Sosyal Güvenlik Bakanlığı ne boş işlerle uğraşıyomuş.

• Gelir testine girmedim, borç olduğu gibi duruyor. Ülkede yaşamak için borçlanıyoruz şaka gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.