Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.374
Cevap
48
Favori
155.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen. Her sene aynı haberi yeni bir şeymiş gibi yapıyorlar. Bir şey değişmez. Erken seçim olursa belki silerler borçları ama o da düşük ihtimal bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

45tl oldu, bu kafayla yılbaşında 150 den aşağı olmaz ya da hiç uzatmazlar yani hastaneye gidemezsiniz. Gidersen de binlerce tl masraf çıkar. Bence uzatmayacaklar, ameliyat vs yaptıracaklar yılbaşından önce işlerini halletsin.

Bunları TC olarak tanımlamak gayet uygundur, çünkü bu bizim devletimiz değil. TANIMIYORUZ

Çıkarmışlar.

GSS PRİM BORCU
    GSS PRİM BORCUx (formerly twitter)
    Etkili Haber Yeni Sayfa (@etkilihabery) on X
    https://x.com/etkilihabery/status/1991751020750467170

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Biraz da suç sizde ÖDEMEYECEKTİNİZ, siz ödediğiniz sürece bunlar bindirmeye devam eder. Kimse ödemese bu GSS haracı anında biter.

• Adamın azda olsa hastahaneyle işi olacaktır,60 gün ödemezse muayene olamıyor ama borç eklenmeye devam ediyor, ayrıca faizde biniyor. bunun 1.sorumlusu muhalefet.Her 3 cümlesinin 1 cümlesi bu haksızlığa son vereceğiz olsa hem sempati kazanırdı hem oy alırdı.iktidar buradan bütçeye kar geldiği için iptal etmez zaten. 2.sorumlusı bizleriz, eskisi gibi bir birlik göremedim. önceden twitterde top 10da olurdu bu konu.şimdi trendlere bile girememiş. millet ödemeyeceğim zaten diyip üstünde durmuyor ama elimde sonunda ödemek zorunda kalıyor. diğer kesim ödeyip geçiyor çare yok diye. durum böyle olunca çözülmez ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 28 Kasım 2025; 9:28:52 >
    -Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın. //-Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer. İçsen de tükenir içmesen de. Bu yüzden, hayattan tat almaya bak. Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da.
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Neden ödemek zorunda kalacağım?? Bu haracı sadece emekli olacakların üzerine cebren yıkıyorlar. Zaten emekli olamayacağımız için sorun yok. Yeni kuşaklara sesleniyorum, hiç bir zaman emekli olamayacaksınız, o yüzden vergi, prim ne bulursanız imkanı olan ÖDEMESİN. Emeklilik sistemi zaten çökmüş durumda, bir süre sonra bütün bütçeyi yutmaya başlayınca hopp diyerek kapatacaklar ve özelleştirecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 26 Kasım 2025; 0:31:9 >

Yani evet, bu paralar emekliliğe hiçbir faydası yok. Şey gibi düşün, köyde kullanmadığın motorun sürekli kaskosunu yaptırman gibi. Gün gelir acil lazım olursa yolda trafik polisi çevirmesin demen gibi. Başka bir faydası yok.

Neden ödemek zorunda kalınıyor? 90 gün ödemezsen direk devlet desteği kesiyor ama borç yazılmaya devam ediyor. yani atıyorum sen 95 gündür ödeme yapmadın. Lakin bu ay yine 780TL borç yazılır. Eski borçlara gecikme zammı eklenir. sanırım 60k mı neydi, bu limiti aştığında devlet varsa maaşına,banka hesaplarına ehaciz getirir. Üstelik acil bir hastahane işin olduğunda devlete gitsen her aşamada senden para istenir.(Kan tahlili, röntgen, MR, tomografi gibi işlemler SGK tarafından karşılanmaz → ücretini hastane sizden talep eder.) (kendim yaşamadım, teori olarak araştırmalar doğrultusunda diyorum) Özel hastahaneye gitsen sigortalı olana göre daha yüksek para verirsin her aşamada.

Bunları bu haracı ödeyin veya ödemeyin diye demiyorum, sadece ortadaki yanlışlıkları aman ödemem ne olacak diyip halı altına atmanın faydasının olmadığını göstermek için yazıyorum. Bende yıllar önce çok defa ödemek zorunda kaldım bu haracı. Onca yıl sonra halen aynı şey devam ediyor, buna kızıyorum.Bu sistemin komple kaldırılması gerek. İşsiz adamın sağlık hizmeti sosyal bir devlet varsa onun karşılaması gerek. İşsiz adamın anasının babasının cebini işaret ederek çocuğu üzerinden hava vergisi almak ile değil.Tüm bu mağduriyet mevcut yönetimin eseridir. Eserleriyle övünebilirler, bu insanların veballeri üzerindedir. Sağlık sigortası olmazsa olmazlar arasında, evet. Lakin bu böyle zorlamayla olmaz. GSS fiyatı makul olmalı, özel sağlık sigortasıyla yarışmamalı. Yarışıyorsada zorunlu olmamalı. İsteyen istediğini kullanmalı.

-Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın. //-Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer. İçsen de tükenir içmesen de. Bu yüzden, hayattan tat almaya bak. Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da.

Şu ana kadar bu borç yüzünden e-haciz gelen duymadım.

Özel hastanede şu an sigortasız muayane 3000 tl ise sigortalı zaten 2750 tl gibi bir rakam. Yani oda fark etmiyor.

Devlet hastanesine gitmek zorunda olan bir insana ise bu ödemeler eziyetten başka bir şey değil. Gelecek sene ayda 2000 tl gibi bir rakama çıkacak. Özel hastaneye gidemeyen insanların bunu ödemesi nasıl bekleniyor? Özel hastaneye gidebilen insana ise neden dayatılıyor?

Bu sistem neresinden tutarsanız tutun özetle saçmalık oluyor.

e haciz için yasal alt yapılarını yapmışlar zaten, yukarıda dediğim gibi yaptırım yapabiliyorlar. ha basına yansıyan var mı bilmiyorum. biliyorsun hükümetin aleyhine olan konularda basın nasıl oluyor bunu görüyoruz. :) yapay zekaya sor, detaylıca anlatıyor...

Özel hastahanedeki fark daha fazla olacaktır. bak örnek tablo

GSS PRİM BORCU

Kesinlike haklısın, bende bu sistemin tamamen kaldırılmasından yanayım. Bu araç sigortası gibi değil, onda aracı olan öder. Aracı olanın parası da vardır. Ama bu sistem, işsiz, kazancı olmayan kişinin sağlık gibi kritik bir alandaki zaafını kullanarak annesine, babasına ödettirmedir. Çok uzun yıllardır var zaten bu. En son 2012den hatırlıyorum. O zamanlarda da vardı. 13 yıldır insanlar buna mağruz kalıyorlar ama yine gidip aynı sistemi destekleyenleri destekliyorlar. bende bunu bir türlü anlamıyorum.yılbaşından sonra 2knın üzerinde borçları ödemek zorunda kalsınlarda görsünler hanyayı, konyayı.borç birikip hastahaneyede uçuk fiyatları ödemek zorunda kaldıklarında belki oy verirken akıllarına gelir

İşşiz adamın zaten ne maaşı ne parası olacak adam işsiz ya geliri YOK. Boş banka hesabına mı haciz koyacak??? Bir halt olacağı yok, haciz gelen var ama kime?? Şu anda maaşı olan ama geçmişten gss haracı birikenlere, işte ona haciz koyabiliyor. diğer türlü zaten bir şey alamayacağından bir halt yapmıyorlar. ÖDEMEYİN, bu kadar basit. ENAYİ OLMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 26 Kasım 2025; 17:48:52 >
  • Yukarıda yazdıklarımı okudun mu? Bende bu sisteme en az senin kadar karşıyım. Bir hükümet nasıl vatandaşını bu şekilde sıkıştırıpta sonra oy isteyebiliyor hayretle izliyorum sadece. Ben kararımı verdim, bu gss saçmalığı olduğu sürece hükümete kesinlikle oy vermeyeceğim. Aktif olarakta bu sistemi eleştirmeyen hiçbir muhalefetede oy vermeyeceğim. Bir Atatürkçü olarak gider DEM e oy veririm ama yine bunlaa vermem..Benim eleştirdiğim kısım alınmayan hizmet için her ay ödenen zorbalığa %100 zam+asgari ücret artışı kadar ek zam gelecek ama ne twitterde trendlerde ne burada popüler konular arasında yer almayışı. Ha trend olsa ne olur? bir şey olmaz gibi ama en azından tepkinin sesi çıkardı. Borçlu kişiler senin gibi düşündüğü için karşı taraf %100-%160 zamı yapıştırıyor. Nasıl olsa ödemeyeceğim diye kimse üzerinde durmuyor.Karşındaki ali veli değil devlet. Alacağını her türlü alır ve alacak. Hem bir dünya borç ödeyeceksin hem de bu süreçte işin düştüğünde yine yüksek fiyatlardan para ödeyerek sağlık hizmeti alacaksın.

1. ✅ 2 Ay (60 Gün) Sonra: Sağlık hizmeti alımı durur. "Borçlu" statüsüne geçersiniz ve devlet hastanelerinden ücret ödemeden yararlanamazsınız.
    2. ✅ 6 Ay ve Sonrası: SGK, resmi tebligat (ihtar/tahakkuk) gönderir. Bu, borcunuzu resmi olarak bildirir ve ödemenizi ister.
    3. ✅ 7. Ayda (Tebligattan Sonra): Ödenmezse dosya İcra Müdürlüğü'ne aktarılır. İcra'dan "Ödeme Emri" gelir. Bu emir, size 30 günlük süre verir. Bu, hacizden kurtulmanın son şansıdır.
    4. ✅ 8. Ayda (30 Günlük Süre Dolunca): Hala ödenmezse İcra Müdürlüğü elektronik haciz (ehaciz) işlemlerini başlatır.
    • Banka hesaplarınız bloke olur ve gelecek her para (aile yardımı dahil) kesilir.
    • Sigortalı bir işe girerseniz, maaşınızın 1/4'üne haciz konulur.
    • Üzerinize kalan miras, borcunuz ödenmeden size geçmez.

Küçük Bir Not: Zamanlamalar (6. ay, 7. ay) tamamen sabit değildir ve SGK'nın iş yoğunluğuna göre birkaç ay oynayabilir. Süreç, ödeme emrinden sonraki 30 günün dolmasıyla hızlanır ve otomatik olarak ilerler.

Çok önemli bir ek: İcra aşamasına gelse bile, İcra Dairesi'ne gidip "taksitlendirme" talep etme hakkınız var. Bu, haczi durdurur ve sizi daha yönetilebilir aylık ödemelere bağlar.

Buda son olarak EHACİZ nasıl oluyor sorusuna yapay zekanın cevabı, buda burada dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 28 Kasım 2025; 12:49:41 >

• Devlet alacağını alır almasına da devlet tuzak kurmaz, kurmamalı en azından. Yani her ay prim borcu yazıp bir de haram dediğin faizi ekleyip bu borcu öde dememeli parası olmayan insana. Niye bununla ilgili bir partinin avukatı dava açmıyor, bilmiyorum. Gerçi adamlar istedi mi ek mtv alıyor, bununla kim uğraşacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 28 Kasım 2025; 15:38:24 >

Yıllardır bu haracı asla ödemedim bir halt olduğu da yok. Hadi icra geldi diyelim, 7 gün içinde icra dairesine yazılı itirazda bulunun, icra işlemi duracaktır ve SGK sizi mahkemeye vermek zorunda kalacak. Ne yapacak milyonlarca işsizi mahkemeye mi verecek?? bu İmkansız, adliyeler zaten dava yükünden çökmüş, milyonlarca ek dosya nasıl olacak? daha bunun istinafı var. oh oh yıllar geçer. İstinaftaki dosyalar 2-3 seneden aşağı çıkmıyor. Akıllı olun ÖDEMEYİN.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.