Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oki91 , oki91 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
979
Cevap
39
Favori
127.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geliri olmayan insana gelir tespiti adı altında para çıkarmak bu anca şeytanın aklına gelebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 9 Eylül 2016; 11:04:41 >
  • su anda sigortali bir iste calismiyorum. bir sekilde gelir testi esnasinda (olmayan) gelirimi 1647 TL - 3294 TL arasinda birsey buldu ilgili sevgili! calisan, benim her ay 197 TL ödeyecek gucum yok. cidden zor durumdayim, saglik sigortasida istemiyorum, nasil kurtulacagim her ay 197tl ödemekten?
  • 2ay önce baktım 175tl borç varmış ödedim ama muayene açılmadı
    gidip açtırdım bibaktım şimdide 850tl borç var.
    bunlar neyin peşinde
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    İlla adamı uğraştıracaklar. Kaymakamlığa gidicen. 10 sayfa kağıdı eve gidip ev halkı ile incığini cıncığını sorup yazıp yazıcan. Sonra geri götürücen inceleyip sana söylicekler durumu. Faizi silip kalan borcu maksimum 12 aya bölecekler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodletting.

    Geliri olmayan insana gelir tespiti adı altında para çıkarmak bu anca şeytanın aklına gelebilir.

    memleket şeytan cenneti,kime sorsam aileden en az birine 3-5 bin tl borç çıkarmışlar,2008 den beri milleti düdüklemenin peşindeydiler 3 seçim olunca yemedi çıkaramadılar yüzde 50 yi görünce çaktılar 2012 de,çıkar kanunu isteyen hemen başvursun faydalansın ama zorunlu nedir allah aşkına deli dumrul vergisi köprüyü geçenden de vergi geçmeyenden de,dünyada sgk sı kar eden tek milletiz,gelişmiş ülkelerde sgk %17-18 zarar eder,işsizlik fonunun %2 si dağıtılmış şimdiye kadar işsize para verme,işsizden vergi al tam bize uygun bir sistem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_


    quote:

    Orijinalden alıntı: bloodletting.

    Geliri olmayan insana gelir tespiti adı altında para çıkarmak bu anca şeytanın aklına gelebilir.

    memleket şeytan cenneti,kime sorsam aileden en az birine 3-5 bin tl borç çıkarmışlar,2008 den beri milleti düdüklemenin peşindeydiler 3 seçim olunca yemedi çıkaramadılar yüzde 50 yi görünce çaktılar 2012 de,çıkar kanunu isteyen hemen başvursun faydalansın ama zorunlu nedir allah aşkına deli dumrul vergisi köprüyü geçenden de vergi geçmeyenden de,dünyada sgk sı kar eden tek milletiz,gelişmiş ülkelerde sgk %17-18 zarar eder,işsizlik fonunun %2 si dağıtılmış şimdiye kadar işsize para verme,işsizden vergi al tam bize uygun bir sistem...

    Osmanlı'da alınan vergiler bire bir uygulanıyor.Onlarda da çalışmayan ailesiyle oturan erkek çocuklardan vergi alma durumu vardı bilirsin Osmanlı da uçandan kaçandan vergi alırmış bunlarda aynı zihniyetin adamı oldukları için normal..




  • Gelir testi hiç bir işe yaramıyor. Orada doldurduğunuz forma yazdığınız hiç bişeye bakmıyorlar. Direk nufus kaydını açıyorlar ve ailenizin üzerine gözüken tapu kayıtlarına bakıyorlar. Hele bir de zengin muhitteyse memur emekli dinlemiyorlar bunlar zengin diyip geçiriyolar. Banada emekli babam ev hanımı annemle oturan 2 senedir işsiz olan biri olarak 4600 tl 194 tl asgari ücretin 2 katı gelir olarak yazmışlar. Bu sistem tamamen devlete ek gelir sağlamak için vatandaştan kesilen haraçtır. Ailemle oturmak zorundayım. Sokakta köprü altında oturucak halim yok. İş sağlıyamıyorlar, çalışmadığım içinde haraç kesiyorlar. Nasıl ödenicek bu para ? emekli insanların emekli maaşlarınla evi mi geçindirsin, doğalgaz mı versin, elektirik mi versin bu yaşta insanın borcunumu ödesin. Milleti intahara sürüklüyorlar resmen. Hadi herkese 50 tl gibi makul bir fiyat yapılır ammenna. Ayda 200 ne demek bu devirde. İtirazlarda para etmiyor ne derseniz diyin üzerinize tapu gözüküyor itiraz etsenizde kabul edilmez diyorlar.

    Evede gelip baksınlar diye işaretledim forumda gelen giden olmadı. Hiç bakmadan sadece tapu kaydından nasıl geçindiklerine bakmıyorlar bile direk geçiriyorlar semtinin lükslüğüne göre.




  • Gelir Testi için eve geliyorlar mı? İkametgahı başka yerde göstersek sorun çıkar mı acaba?

    Edit: Gelmediler. İkametgahı başka yerde göstermedim ileride sıkıntı olur diye. Zaten 60/1(g-1)'den göstermişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 8 Şubat 2017; 17:58:39 >
  • -Apeiron- kullanıcısına yanıt
    Gelinsin dememe rağmen gelen olmadı. Ssk ya sorduğumda gelip bakmak zorunluluğu yok çok gerek görülürse bakılıyor dedi. Kısacası ne gelir testi formuna yazdıklarınıza ne de reel durumunuza bakıyorlar. Sadece kimlik numaranız yeter. Sisteme girilyor ailenizin üzerine tapular çıkartılıyor. Evin semti lükslüğüne göre gelir belirleniyor. Bazıları bankada ailenizin adına hesap birikip faiz de para varsa onuda gelire ekliyorar ve primi yükseltiyorlar. Görevliye sordum yani 2 3 evimiz olsaydı nolcaktı dedim 360 tl ye kadar prim ücreti var dedi kadın yükselirdi piriminiz dedi. Bende düşündüm başta acaba herhangi bir komşum veya arkadaşımda kalıyorum yaşıyorum diye göstersem diye ama bunlar bir de devleti yanıltmaya yönelik hareketten evin tapusunuda isterler diye düşünmedim değil.

    Bilmiyorum bedel ne kadar hesaplandı ancak g2 den geçirdiler. Nasıl itiraz edebilirim diye sorduğumda baktı bilgisayardan kadın annenizin üzerine ev gözüküyor etsenizde sonuç değişmez, daha itiraz edip de kabul edilen görmedim dedi. Ben yinede deneyeceğim en azından prim düşer tamamen kaldırılmasa da. Yarın bir gün herkesin primi düz 50 olcak deseler yada kaldırsalar ödiyenlerinde ödedikleri hiç olacak işte.

    Baksanıza ömür boyu çalışssa araba alamayacak insanlar hökümet yol yaptı diye yırtınıyor. Ancak aynı insanlar tv lere geçinemiyoruz açız da diyenlerle aynı. Asfalta ekmek banar yerler artık. Öyle bir kitle var ki kıçındaki donu alsalar helal olsun diyecek. Şikayetçi olsa nolcak millet. Biliyorsunuz bir ara karadenizde yaylalara yol yapılıyor diye köylüler dozerlerin önüne yatmıştı yaptırmamak için. Sonra ne oldu aynı köylerden bölgelerden ilk seçimde hükümet 1 ci çıktı.

    Hizmet diyorlar ama hizmet bedelsiz yapılan birşeydir. Hadi ödiyelim tamam ama bari emekliliğe de yarasın. Yada daha makul standart bir meblağ olsun. Maaşlara zam yaparken kaynak yok diyip 5 tl azmı çokmu savaşı verirken işsiz insandan evi varmış söğüşliyelim mantığı evlere şenlik. Yapılan yolları köprülerden halkı parasıyla geçiren ve resmen yolu vatandaşa satanlar buna hizmet diyor ya pes.




  • Sağolun hocam verdiğiniz bilgiler için. İnş halledersiniz siz de.

    Ben de anlamadım. Sonuçta vatandaşa dokunuyor bu GSS'nin ucu. Ülke iyice köprü'den geçiş ücreti alan padişahın hikayesine döndü. Dolar yükseliyor elinizdeki dolarları satın TL'yi güçlendirin diye ağlıyorlar ama iş devletin kendi alacağını almaya geldi mi her şeyi dolara endeksliyorlar yeni yaptıkları yol, köprü'nün geçiş ücretini bile. Bir tane vatandaş odaklı, sosyal devlet anlayışının gerektirdiği gibi yapılan bir iş görmedim. Sonuçta zararlı çıkan hep vatandaş oluyor.
  • Çalışma bakanı açıkladı gss yeni yıldan itibaren 53 tl tek fiyat olarak gelir testi olmadan uygulanacak.Gelir testine ise ödeyemicek durumda yani yeşil kartlı olmak istiyenler giricekmiş oda sgk bünyesinde yapılcakmış.Bundan sonrası böyle olacak diyelim fakat seçimlerde verilen söz de durulmayarak borçlar herkeze silinecekken sadece 25 yaş altına silindi 25 yaş üstüne 6 milyon insanın şuan tam 10 Milyar(katrilyon)borcu birikmiş durumda.Böyle korkunç bir rakamı bu ekonomik şartlarda durduk yere ödeyebilicek kimse bulunamaz.Hiçbir hizmet almadan hastaneye gitmeden emekliliğe saymadan kafasına göre her ay faiziyle beraber büyüyen bu borçlar ne olacak.Kanun önünde eşitlik varsa herkezi bu zulümden kurtarmak şarttır.Sonra tek fiyat olucaksa da zorunlu olarak değil kesinlikle isteğe bağlı olucak şekilde yeniden başlanmalı.İşsizlik hergün yükseliyor gssden bir haber yaşayan yüzbinlerce insan var ülkede.Bilenlerde işsiz oldukları için yine bu parayı ödiyemez.İşsiz insana 50 değil 5 lira bile önemlidir..Artık bu sıkıntılı durumu görüp ağır zulümden halkı kurtarmaları gerekir.Ne gelir testi ne tek fiyat önce geçmiş borç ne olacak bunun konuşulması lazım.Geçmiş temizlenmeden insanlar rahat edemez.




  • 1991 doğumluyum ve GSS prim borcum olduğumu yüksek lisansa devam ederken öğrencilik durumundan yararlanmak için SGK'ya öğrenci belgesi götürdüğümde öğrendim. 25 yaşımı doldurduğum için sigortadan yararlanamayacağımı söylediler ve borcum şu anda 4175 TL. Bu borcu nasıl sildirebileceğimi sorduğumda ilgilenen memur verdiği belge ile beraber bir dilekçe yazıp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmamı söyledi.

    Geçen yıl(2015) Temmuz ayında 2300 TL civarı olan borcumu sildirmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek gelir testi yaptırmıştım. Bu süreç sonucunda borcum silinmişti, GSS devam ediyordu ve e-devlet üzerinden borç gözükmüyordu. Gelir testi sonucunda g3 seviyesinde olduğumuz tespit edildi ve üzerimizde iki tane tapu var. Sanırsam TC kimlik numarası ile buna ve daha pek çok bilgiye ulaşabiliyorlar.

    2016 yılında ise doğum tarihimden başlayarak GSS prim borcu yazılmış ve e-devlet üzerinde şu şekilde bir ibare yer almakta: "5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu genel sağlık sigortası tesciliniz bulunmaktadır. " SGK'daki memurun dediği gibi dilekçe yazdım ve ilgili vakfa başvurdum. Buradaki memur hiç yardımcı olmadı dilekçenin okunmayacağını söyledi ancak benim ısrarımla dilekçeyi kabul etti. Şu ana kadar hiç çalışmadım, bursla geçindim ve şu anda okulu uzattığım için bursum da kesildi ve hiçbir gelirim olmadan ailemin yanında kalıyorum. İstenilen tutar bir öğrenci için oldukça fazla ve gelir testi ile bireysel olması gereken borç aileye(bütün hane halkına) yükleniyor aslında.

    Bu borcu ödememeyi ve sildirmeyi düşünüyorum, bunu başarabilen var mı? Ayrıca ödemeyip kendisi veya ailesi sorun yaşayan var mı?




  • Yeni kanun çıkmış müjdemi isterim beyler.

    GSS borcu yapılandırmasıyla birlikte gelir testine girmeyen bir kişi, 2 Ocak 2017’ye kadar gelir testi yaptırırsa ve yaşadığı hane içindeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az olduğunu kanıtlarsa bütün GSS borcunu sildirebilecek.

    Biri de sormuyor aylık geliri asgari ücretin 3'te 1'i olan kişi nasıl yaşayacak diye. Bu yetkililer halkın nasıl geçindiğini bilmiyor sanırım. Herkes borç batağında, bunlar hala asgari ücretin 3'te biri mavalları okuyorlar.




  • Bir yil kadar bir sirkette kismi sureli calistim sonra ayni sirkette tam zamanli devam ettim. Ara ara kontrol ederdim e devletten borcumu fakat bi ara borc hic gozukmedi. Gecen gun bakayim dedim ne var ne yok diye. 700 kusur lira borc hem de tam zamanli calistigim aylara ait. Aradim sgk yi adam bana diyor niye takip etmiyorsun. Nasil etmiyorum gozukmuyorken ben nerden bilecegim borcumu. Niye bildirmedin diyor siz salak misiniz 30 gun sigorta yatiyor gormuyor musunuz. 18 gun sigorta yatarken borc yansitmayi biliyorsunuz da 30 gun sigorta yatinca duzeltmeyi bilmiyor musunuz.



    Sonuc olarak ne yapmaliyim nasil bir yol izlemeliyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    Asgari maaşın 3'de 1'i kadar gelirin varsa 54TL'sini bana vereceksin demek, nasıl bir zihniyettir arkadaşlar, nasıl bir sömürüdür




  • benimde toplamda 10500 lira civarı GSS borcum görünüyordu sistemde. Soyguncu hükümet suriyelileri hastanelerde bedava faydalandırırken yiyip içip yatıp yuvarlanırken bize gelince haraç istemesi soygundur.. şimdi baktım 2015 - 2016 yılından borçlarımı silmişler.. askerden geldim geleli devlet hastanesinin kapısından geçmedim almadığım hizmet için borç çıkarmışlar.. yandaş ve yalamalar torpille peşkeşle başkasının rızkını çalıp işe girerken bizi işsiz bırakan çukurlaşmış hükümet yalamaları gelsin bu borcu silsin. ödemeyin kardeşim kendinizi soydurmayın..
  • Bana da 4900 tl Borç çıkarmışlar. Gittim gelir testi yaptırdım, eve bakmaya geldiler şimdide sgk ya gitmem gerekiyor. 2 sinden önce yaptırdım bu testi şimdi ailenin toplam gelir asgari ücretin 3 de 1 in altında olmadığı için borcum silinmeyecek mi benim? En son Hastaneye 5 sene önce gittim lakin geleceğin ne göstereceği belli olmaz sağlık bu
  • Arkadaşlar banada 4700 lira çıkmış..

    Arada çalıştığım sigortalı dönemlerdede yapmışlardı şikayet ettim onları sildiler kalan 4700 lira ..

    Çalışmadığım dönenmlerde Gelirim yoktu ve evimiz kredili onu ödüyorduk. başka gelir yok ev ipotekli

    3 kişiyiz evde babamın aldığı bir emekli parası onamı göz dikti Devlet bu nasıl zihniyet Arkadaşlar asgari ücret alan insanlara veya çalışmayan insanı niye böyle haraca bağlar bir devlet anlamış değilim kurumlara mesaj atıyorum devletin bilmem ne maddesi zorunlu nasıl zorunlu banamı soruldu. Nereye şikayet edicez bu sistemi ne devlet kaldı ne hukuk Ne olursa olsun ödemeyeceğim Ödemeyin Arkadaşlar birileri insan hakları mahkemesini kazanırsa mecbur kalır silerler.. Amerikada bu sistemi uyğulamaya kalktılar millet ayaklandı böylemi olmaz lazım .. hizmetini alamadığım ve 5 sınıf hastanelerden yararlanmak istemiyoruz belki yok böyle bir zihniyet. Yazıklar olsun .. Allah bunu layık görenlerden hesap sorsun inş..




  • gss borcu yüzünden muayene olamıyorum acaba 1 aylık primi yatırsam 1ay için provizyon alabilirmiyim ?
  • bende 2015 gibi gelir testi yaptırdım en yüksek G3 çıkmıştı borç kabarmış 4200 küsürleri bulmuştu itirazlar vs git gel falan öğrenci olduğum dönemleri askerlik dönemlerimi sildirdim evime tekrar geldiler itiraz sonucu test için G2 sınıfına düştüm borcum 1800 - 1900 e kadar düştü o da nasıl oldu?? Rahmetli ananem 20 yıldır bizde yaşıyordu nüfus müdürlüğünden ikamet kaydını bizim eve yapmıştık ama bu iş için değil genel anlamda dayılar hayırsızdı biraz.. evde 4 kişi olunca o da dahil oldu gelir testi hesaplamasına yani 3 e bölüneceğine 4 e bölündü.. haksız bir kazanç bu artık çalıştığım için hiç borç işlemiyor.. ama bu borç yüzünden muayene olamam sanırım? Allah hepimize sağlık sıhhat versin ama çok şükür şimdiye dek hiç ciddi bir hastalık durumum olmadı.. ama olmayacak diyede bişey yok.. dediğim gibi haksız bir kazanç devlet elde etmeye çalıştığı haksız bir gelir HARAM bir para bu.. asla ama asla ödemeyi düşünmüyorum..

    32 ay borçlu dönem sayım var nerden baksanız 3 yıl.. ve ben bu 3 yıl içinde kaç kere eczaneye hastaneye sağlık ocağına aile hekimine gidip hizmet almışım?????
    işte bunu sorgulayın.. o zaman adaletli bir sistem olur işte..



    Borç Detay Değer
    Toplam
    1.825,92 TL

    Borçlu Dönem Sayısı 32

    Toplam Ana Borç Tutar 1445.01

    Toplam H. Faiz Tutar 380.91


    bu sistemde sadece hizmet aldığım ay için bana borç çıkartsanız 32 dönem yani 32 ay benim adıma konuşacak olursak 2 keredir!!
    o da avcılık belgesi için aile hekiminden avcı olunmasına dair rapor aldım.. birde çok öksürdüğüm bir dönem oldu aile hekimi
    şurup yazmıştı bu hizmetleri farklı aylarda aldım yani gerçekte borçlandırılmam gereken borçlu dönem 2 aydır 2 dönemdir..

    yani 1 ayda 1 kerede hizmet alsam 30 kerede hizmet alsam o ay için borçlandırılmalıyım.. hiçbir hizmet almadığım hiçbir işlemimin kaydımın girişimin çıkışımın bulunmadığı aylar dönemler için kesilen para DEVLETİN HIRSIZLIĞIDIR net!!!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 16 Ocak 2017; 14:18:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.