Şimdi Ara

GSS HAKKINDA GELİR TESTİ BİLENLER CEVAPLARSA SEVİNİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 yılında ailemin yanındayken gelir testi yaptırmıştım daha sonrasında gss iptal oldu ve işe girdim..aradan 3 yıl geçti şu an yalnız yaşayan babaannemin yanında kalıyorum ve maalesef 10 gün önce işten çıktım ve iş bulana kadar gss yine önüme çıkacak..

yani mernis adresim babaannemin evi gözüküyor ve sadece bu evde ikimiz yaşıyoruz.

yeniden gelir testi yaptırmam gerekiyor galiba,buna göre gelir testinde sadece babaannemin 900 liralık emekli maaşımı görünecek?

yani evde yaşayan kişilerin gelirinemi bakılıyor sadece?

ev babaannemin üstüne ve sadece 900 lira gelir var ve birde işe yaramayan bir tarla gözüküyor ne kadar prim ödeyeceğim?

bilgi sahipleri yardımcı olursa sevinirim

birinci gelir testiyle ikinci gelir testi farklı adreste ve farklı gelirle olunca tekrar inceleme yapılıyormu?

• Bildiğim kadarıyla işten ayrılınca gssden 100 küsür gün muaf oluyorsun ve sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyorsun. Ama kaç gün çalışmış olmak gerekiyor, diğer şartlar ne bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında tam olarak sormak istediğim yeni ikamet adresim olduğu için tekrar gerli testi yapılırmı?

ve yapıldığında sadece o ev içinemi bakılır yoksa ailemi sülalemimi araştırıp prim çıkartırlar sistem nasıl yani?
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: kepenk

Bildiğim kadarıyla işten ayrılınca gssden 100 küsür gün muaf oluyorsun ve sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyorsun. Ama kaç gün çalışmış olmak gerekiyor, diğer şartlar ne bilmiyorum.

Zorunlu sigortalılığın sona erdiği tarihten önceki son bir yıl içinde toplam 30 gün prim ödemesi var ise 10 gün süreyle daha sağlık hizmetlerinden faydalanılabilir. Ayrıca bu tarihten geriye doğru bir yıl içinde 90 gün prim ödemesi bulunuyorsa 10 güne ilaveten 90 gün daha bakmakla yükümlü olduğu kişilerle birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanılabilir. Sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin sona ermesinden itibaren gecikmeksizin yerleşim yerinizdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına müracaat ederek gelir testi başvurusunda bulunulmalıdır. Aksi takdirde kurum tarafından resen zorunlu genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilir.

• BlackEagle kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.