Şimdi Ara

GSM nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GSM tam olarak nedir yani bir formda GSM yazıyorsa boşluğu ne olarak doldurmak gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

GSM: Küresel Sistemi Mobil İletişim

GSM (Küresel Sistemi Mobil İletişim), dünya çapında yaygın olarak kullanılan dijital bir hücresel ağ teknolojisidir. Avrupalı araştırmacılar tarafından geliştirilen GSM, ilk olarak 1991 yılında ticari olarak kullanıma sunuldu.

GSM ağları, mobil cihazların iletişim kurması için birbirine bağlanan hücresel kulelerden oluşur. Her hücresel kule, belirli bir coğrafi alanı kapsar. Mobil cihazınız bir kule aralığına girdiğinde, o kuleye bağlanarak ağa erişim sağlar.

GSM Numara Nedir?

GSM numarası, mobil cihazınızı tanımlayan benzersiz bir numaradır. Uluslararası Abone Kimliği Modülü (UIM) üzerinde depolanan GSM numaraları, genellikle ülke kodundan (Türkiye için +90) ve 10 haneli bir abone numarasından oluşur.

GSM numaraları, aramalar, kısa mesajlar ve veri aktarımı gibi mobil iletişim hizmetlerini kullanmak için gereklidir.

GSM Ne Demektir?

GSM'nin açılımı "Küresel Sistemi Mobil İletişim"dir. Bu terim, teknolojinin dünya çapında yaygın kullanımına atıfta bulunmaktadır.

GSM, "2G" olarak da bilinir ve analog selefi 1G'den sonraki ikinci nesil mobil iletişim teknolojisidir. GSM, sesli aramaların yanı sıra kısa mesajlaşma (SMS) ve veri aktarımına olanak tanır.

GSM Ne Anlama Gelir?

GSM'nin iki ana anlamı vardır:

• Hücresel Teknoloji: GSM, mobil cihazların hücresel kuleler aracılığıyla iletişim kurmasına olanak tanıyan bir hücresel teknolojidir.
    • Mobil Ağ Standardı: GSM, dünya çapında mobil iletişim ağları için bir standarttır. Bu, farklı ülkelerden gelen mobil cihazların birbirleriyle sorunsuz bir şekilde iletişim kurmasını sağlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aranan kan beklenmekte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Get some milk.
  • http://lmgtfy.com/?q=GSM+nedir

Ayrıca halkın kendi kendini yönetmesidir.
  • sen o cocuğu yaparken sormalıydın artık gecti
  • Zaten internet üzerinden aradım fakat form doldururken GSM boşluğunu ne olarak dolduracağımı anlayamadım.

• Kredi kartı numarası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BlackBerry APN Nedir?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell vodafone avea

• zorradam kullanıcısına yanıt
    Yani o boşluğa operatörü mü yazmamı istiyor?

• Global System for Mobile Communications (GSM). GSM yazan yere cep numarani yaziyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dıdının Dıdısı

Yani o boşluğa operatörü mü yazmamı istiyor?

numaranı yazarsan daha iyi olur 100 milyon hat icinde seni bulmaları daha kolay olur

• Aynı formda bir de "telefon" yazıyor oraya telefon numaramı yazmıştım.

• Dıdının Dıdısı kullanıcısına yanıt
    Sabit hat kastedilmistir orada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dıdının Dıdısı

Aynı formda bir de "telefon" yazıyor oraya telefon numaramı yazmıştım.

Genelde formlarda telefon kısmına sabit hat yazilir ev veya is numarasi

• Hım anladım, teşekkürlerimi sunuyorum.

• Tahmin yürütüyorum. Global System of Mobile ya da Global Service of Mobile. Daha başka çıkarımlar da yapılabilir, tutmamış da olabilir.

Bakıp edit yaparım.

Edit:

Global System for Mobile imiş neredeyse tuttu gibi :) yani sadece edat farkı var ki zaten aynı kapıya çıkar.http://en.wikipedia.org/wiki/GSM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 19 Ağustos 2014; 19:37:56 >
  • G-String Manager

• Game Some Mumber
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Tahmin yürütüyorum. Global System of Mobile ya da Global Service of Mobile. Daha başka çıkarımlar da yapılabilir, tutmamış da olabilir.

Bakıp edit yaparım.

Edit:

Global System for Mobile imiş neredeyse tuttu gibi :) yani sadece edat farkı var ki zaten aynı kapıya çıkar.http://en.wikipedia.org/wiki/GSM

:)

• GSM diyorsa telefon numarası yazarsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.