Şimdi Ara

gskill destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaskar watandan alinma 2 aylik 1600mhz ram var..windows puani 5.9 gozukuyo uyuz oldum anakart ta 1 ayllik asus.win7 64 bit yuklu sistemde.simdi vatana gotursm rami garantiye gonderebilirlermi degistirmek istiyorum aslinda 1866mhz almak istiyorum ramin aldigi perf. Test skoruda cok dusuk.taktik verin ne yaps degisrbilirler.corsair almak istiyorum farkini oderim yani ne demem lazim tecrubelrinizi konusturun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ram'lerinizin kaç mhz'de çalıştığından emin olun. Bende de aynı ram var fakat 7.5 puan alabiliyorum. Normalden daha düşük hızda çalışıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Ram'lerinizin kaç mhz'de çalıştığından emin olun. Bende de aynı ram var fakat 7.5 puan alabiliyorum. Normalden daha düşük hızda çalışıyor olabilir.

cpu-z de 800mhz gösteriyo 800x2 =1600 ram frekansları normal asus m5a97 r2.0 anakart var ama aldıgı puan 5.9
  • * Anakartın sitesinden güncel Bios yazılımı kurun.
    * Ramlerinizin Mhz sinden emin olduktan sonra Bios dan doğru Mhz ayarları yapın.
    * Tekrar denedikten sonra sonuç aynı ise değişime gidin.
  • model m5a97 r2.0 bana nasıl yapıcağımı anlatırmısın ve hangi dosyayı indiricem daha önce hiç yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimnickim

* Anakartın sitesinden güncel Bios yazılımı kurun.
    * Ramlerinizin Mhz sinden emin olduktan sonra Bios dan doğru Mhz ayarları yapın.
    * Tekrar denedikten sonra sonuç aynı ise değişime gidin.

dostum sonuç aynı biosu güncelledim 1600mhz de çalısıyo aldıgı puan 5.9 performanca testte kingston 6800 lerin gerisinde kalıo pc başlarken o windows topları felaket geç geliyo bide ssd var sen düşün en düşük puan 7.4 oda işlemci overclock la onuda bi 7.6 yaparım ram puanı 5.9 diye bilgisayarı satamıyorum
  • doomcry1000 kullanıcısına yanıt
    Başka bir işletim sistemi indirip onunla deneyebilirsiniz. Probleminizin yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
    Çoklu birkaç testten geçirilip bakılması gerek. Aynı ram ve Cpu farklı anakartta (eski de olsa) denenebilir. Meşakatli ve sabır isteyen bir konu. İnşallah çözersiniz.
  • http://www.asus.com/Motherboards/M5A97/#specifications
    Bu anakartınızın bilgi sayfası. Burada Ram leriniz için " Asusun bu dizaynı 1333 Mhz ram e kadar destekleyebilir" notu var.
    Aldığınız ramler 2000Mhz de olsa maximum anakartın desteklediği mhz kadar çalışabilirler. Ram uyumsuzluğu söz konusu büyük ihtimalle.
    7 günü geçmemiş ise koşulsuz değişim, 30 gün içerisinde de paketi bozulmamış ürünlerde değişim hakkınız olduğunu biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimnickim

http://www.asus.com/Motherboards/M5A97/#specifications
    Bu anakartınızın bilgi sayfası. Burada Ram leriniz için " Asusun bu dizaynı 1333 Mhz ram e kadar destekleyebilir" notu var.
    Aldığınız ramler 2000Mhz de olsa maximum anakartın desteklediği mhz kadar çalışabilirler. Ram uyumsuzluğu söz konusu büyük ihtimalle.
    7 günü geçmemiş ise koşulsuz değişim, 30 gün içerisinde de paketi bozulmamış ürünlerde değişim hakkınız olduğunu biliyorum.

2 ay oldu alıp götürsen garantiye gönderme şansları varmı ?

30 gün geçtikten sonra üretici firmaya arızalı yazıp yolluyorlar. Üretici firma cihazı bağlıyor bakıyor, çalışıyorsa geri yolluyor.
    Not olarak da " cihazda problem yok test edildi" şeklinde not düşüyor. Bu işlemlerler minimum 15 gün maximum 30 iş günü sürüyor.
    Bu süre zarfında yedek ram leriniz yoksa pc yatıyor.
  • ben 1333 mhz cl7 dual ddr3 gskill kullanıyorum windows deneyim dizininden 7,8 puan alıyorum , anakart desteklemiyor olmalı sanırım ; çünkü daha önce socket fm1 anakart vardı 6,7 puan alıyordum şimdi 970 serisi anakart kullanıyorum ve puan 7,8 oldu.

hop anakart 1866 ya kadar destekliyor belleği zaten 970 serisi anakart sadece sempron 100 serisi işlemcilerde 1333 mhz destekliyor işlemci sempron 100 değilse 1866 ya hatta 2000 e kadar destek veriyor anakart ; garip 5,9 puan düşük işlemcide fx kullananlar klübü üyesi olduğunuza göre sempron değil belli;

gariplik var anakartta bir ayar yapmak gerekiyor sanırım bios ta yada bios güncellenecek çünkü puan az bende de fx işlemci var. belleklerde sorun olsun sanmam gskill yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 20 Şubat 2014; 22:12:58 >

• anakart model ve ram model nedir acaba desteklediğini biliyormusun bence anakart bi araştır derim
  • şöyle bir durum var tek modül gskill 1600 lük 5.9 alıyo 4gb 8 gb olunca 7.4 ile 7.9 arasında olucakmış tanıdık bir bilgisayarcı var asusun win 7 gskill ramleri üzerinde yazılım hatasından kaynaklanıyomus o puan :) bi modül daha alıcam 8gb yapıcam dual
    tek modül olursa tabii ki puan düşük çıkar single kanal modda çalışıyor bellek , iki modül takarsan dual kanal modda çalışır tabii ki veri transferi daha hızlı olur , puan da artar.

yazılım hatası değil bu :) google dan arat single channel dual channel farkı diye daha detaylı bilgiler bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 20 Şubat 2014; 22:57:20 >
  • mantıklı dual yapman
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

tek modül olursa tabii ki puan düşük çıkar single kanal modda çalışıyor bellek , iki modül takarsan dual kanal modda çalışır tabii ki veri transferi daha hızlı olur , puan da artar.

yazılım hatası değil bu :) google dan arat single channel dual channel farkı diye daha detaylı bilgiler bulursun.

aynı rami 990xa-ud3 te kullandım tek modül olarak aldıgı puan 7.6 fx 6100 ile işlemcinin aldıgı 7.1 di ramin aldıgı 7.6 ydı fx 6300 7.4 alıyo ramde bir duale 7.8-7.9 arası olur artık en düşüğü işlemci kalır :D onuda o.c ile 7.6 felan yaparım hepsi 7.9 bi ram 5.9 uyuz oldum :)

aslında genelde sistemlerde 5,9 ile hdd uyuz eder :D siz şanslısınız ssd niz var , ben 970 ud3p ve fx 6300 ikilisi ile 1333 mhz belleklerde 7,8 puan alıyorum ama bellekler cl7 , pek çok faktör puanlama da etki ediyor ; windows deneyim dizini puanlamasına pek takılmayın. bende de sata2 hdd var o en zayıf halka ; 5,9

mesela oyun performansları için ben gamedebate isimli siteye bakıyorum orada ki puanlamalar oldukça tutarlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

aslında genelde sistemlerde 5,9 ile hdd uyuz eder :D siz şanslısınız ssd niz var , ben 970 ud3p ve fx 6300 ikilisi ile 1333 mhz belleklerde 7,8 puan alıyorum ama bellekler cl7 , pek çok faktör puanlama da etki ediyor ; windows deneyim dizini puanlamasına pek takılmayın. bende de sata2 hdd var o en zayıf halka ; 5,9

mesela oyun performansları için ben gamedebate isimli siteye bakıyorum orada ki puanlamalar oldukça tutarlı.

dostum öyle diyosunda insanın ister istemez gözüne takılıyo içi rahat etmiyo ssd çok fark ediyo ssd 7.9 oyun 7.9 işlemci 7.4 masaüstü 7.9 ram 5.9 bune abi :) en kısa zamanda 1 modül daha alıcam takıntılı insanım o konuda hdd tamam 5.9 max alıcağı o anlayıs gösteririm o 5.5 olsa gene uyuz ederdi misal zaten max alıcağı 5.9 hdd nin ram olayıda öyle 7.4-7.9 arası alıcak bir ramin 5.9 alması beni uyuz ediyo ama sıkıntı değilmiş oda iyi tek sıkıntım şimdi windows başlarken topların çok geç gelmesi ve gelirken takılması :)

göz gördü mü gönül razı olmuyor işte

1 modül daha alınca puan sorunsuzca yükselir ve ramlar dual çalışmaya başlayınca toplarda takılmadan ve hızlıca gelecektir.
  • Windows puanınızın 5.9 olması hardiskinizin okuma yazma hızının ssd lere göre düşük olmasından kaynaklı + bi diğer husus belleklerinizin mhz hızını anakart ve işlemciniz belirler nasıl biostan ayarlamak veya anakartınızın direk desteklemesi gibi,ayrıca Gskill remler ve Corsair remlere vektron servisi bakmakta yani ikiside aynı malzemede farklı markalarda diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.