Şimdi Ara

Gskill DDR4 RAM Kitleri TR'ye Geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

G.SKILL atağa kalkmış, 3.333 Mhz bellek. Yarın da satışa çıkıyor

4x4 16GB 3.333 Mhz - 699.99 Dolar'cık :)
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231805&Tpk=20-231-805

Islemci anakart sikinti degilde ram e bu kadar para vermek koyuyor insana.valla 8 gb kit bekliyorum.baktim olacak gibi degil i7 haswell aliriz napalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklediğimden de yüksek fiyata geldi bu DDR 4 bellekler. Bu fiyatlar, kullanıcıları en ucuz 2.133 Mhz modellere yönlendirir.
  • DDR3'de kabaca 1 CL fark için 133mhz frekans denk gibi oluyor diyin,

2400mhz CL10 'u alın, CL15 ve 3000mhz yapın, tadaaa sihirli dokunuş ://

16 GB Trident X DDR3 2666MHz CL12 619 TL ://
    http://www.vatanbilgisayar.com/16gb-2x8gb-trident-x-ddr3-2666mhz-cl12-165v-dual-kit-ram.html

DDR4 ucuzlayınca bakalm kaç frekans kabul edilebilir fiyatta verilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

DDR3'de kabaca 1 CL fark için 133mhz frekans denk gibi oluyor diyin,

http://www.vatanbilgisayar.com/16gb-2x8gb-trident-x-ddr3-2666mhz-cl12-165v-dual-kit-ram.html

Pek bi artısı yok yani DDR4'ün?

Hocam bir de bu PS4'te DDR5 varken PC niye hala 4

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• buğün takvim gazetesi aldım orda yazmışlar elelktronik beyaz eşya ürünlerinde dolar yükesldi diye %15 %20 zam yapmış birçok firma tüketicilerde nerde dolara zam gelmiş olduğu yerde duruyor diye tepki göstermişler geçen yıl üçyüzbin adet cep telefonu satılırken taksit olayı kalktığı için bu yıl ikiyüzbinde kalmış satışlar ddr4 geldi diye hemen zıplarsak sazan gibi dürten çok olur ps4 hatırlayın ne yapmışlardı 1800 TL çıkmıştı fiyatı şimdi 1200 TL çoğu yerde yeni gelen ürün her zaman ilgi çeker düşüncesiyle hareket ediyorlar imzamdaki sistemi 3 yıldır kulanıyorum yeniliycam yakın bir zamanda ama fiyatlar rayına oturmadan asla nvidia gelecek kartları bekliyorum yılardır amd ati kulandım bu seferki sistemi intel nvidia yapmak istiyorum ama acelem yok bekliycam pusuya yattım avcı gibi beklemedeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 4 Eylül 2014; 21:53:26 >

• 8 GB liklar gelmeyecekmi yahu bu ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

buğün takvim gazetesi aldım orda yazmışlar elelktronik beyaz eşya ürünlerinde dolar yükesldi diye %15 %20 zam yapmış birçok firma tüketicilerde nerde dolara zam gelmiş olduğu yerde duruyor diye tepki göstermişler geçen yıl üçyüzbin adet cep telefonu satılırken taksit olayı kalktığı için bu yıl ikiyüzbinde kalmış satışlar ddr4 geldi diye hemen zıplarsak sazan gibi dürten çok olur ps4 hatırlayın ne yapmışlardı 1800 TL çıkmıştı fiyatı şimdi 1200 TL çoğu yerde yeni gelen ürün her zaman ilgi çeker düşüncesiyle hareket ediyorlar imzamdaki sistemi 3 yıldır kulanıyorum yeniliycam yakın bir zamanda ama fiyatlar rayına oturmadan asla nvidia gelecek kartları bekliyorum yılardır amd ati kulandım bu seferki sistemi intel nvidia yapmak istiyorum ama acelem yok bekliycam pusuya yattım avcı gibi beklemedeyim

Çok doğru diyorsunuz. Ps2'yi bile ilk çıktığında ne fiyatlarda mağzalarda sattıkları daha dün gibi akıllarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

DDR3'de kabaca 1 CL fark için 133mhz frekans denk gibi oluyor diyin,

Pek bi artısı yok yani DDR4'ün?

Hocam bir de bu PS4'te DDR5 varken PC niye hala 4

Şimdilik pahalı. Net perf. artısını gösterecek durum da yok gibi. Daha yüksek CL ile daha yüksek frekansın pek bi getirisi olmuyor. Ucuzlaması lazım, varolan DDR3 çözümlerinin CPU'ların bellek erişimleri ile iyi işler yaptığını, farkların az olduğunu biliyoruz (CL / Frekansı farklı ramları karşılaştırınca). O zman DDR4'ün çok daha yukarılarılara çıkabilmesi lazım ki tercih edebiliriz diyelim. Şimdilik fazlasıyla gereksiz ve hızlı DDR3 çözümleri büyük ihtimalle daha iyi sonuç verir ve daha ekonomik olur.

Önce DDR4'ün DDR3 ile aynı perf için aynı fiyat seviyesine gelmesi lazım, sonra fazlasını verebilmesi lazım. Fiyat önemli bi kriter olduğu sürece, perf açısından da fark yaratmadığı sürece (yani uzun bi zaman) DDR4 çok önemli olmaması lazım. Mesela CL16'yı geçmeden 4000mhz'e ulaşırlarsa DDR3 tarafına bi miktar üstünlük sunumaya başlar.

PS4'deki GDDR5. GDDR5 in gecikme yapısı DDR3'den çok kötü değil.Esas olan Erişim şekilleri farklı, GDDR5'de büyük bloklar şeklinde erişilir. Bunun için uygun bellek kontrolcüsü gerekir. CPU'da kullanmak için direk bi standart çözüm değil. ÜStüne yoğunlaşılsa GDDR5 tarzı yapılar ile yüksek bant genişliği ve kabul edilebilir gecikme + erişim esnekliği olur belki ama şimdiden bakınca sorun çıkartacağı yerler de olur gibi. O yüzden bilmiyorum. AMD Mobil APU için Kaverinin GDDR5 8GB ramlı bi versiyonunu çıkartabilseydi ve kabul edilebilir uygulama performansı gösterseydi ilginç noktada olurduk. Konsolda işler yürüyor, çünkü herşey ona göre tasarlanmaya çalışılıyor. Ram erişimi , ramın yapısına uygun bloklara göre kurulmaya çalışılıyor. Yada CPU-GPU coherent bus sayesinde normalde problem çıkartacak gecikmeler engellenmiş oluyor(coherent bus = CPU'nun RAM'da GPU için tahsis edilen yere ulaşıp işlem yapmak için yavaş değil hızlı yolu seçmesi. Yavaş yol 1 = Unified olmayan bellek yapısında, yani CPU ve GPU'nun birbirinden farklı bellek alanlarını kullanmaları, fiziksel belleğin bir kısmının CPU bir kısmının GPU için adreslenmesi, birbirlerinin alanlarını görememeleri adresleyememeleri ve direk işlem yapamamaları. Böyle olunca da diğerinin alanıyla ilgili işlem yapmak için verinin RAM'da bi yerden bi yere kopyalanma gerekliliğinin olması. Unified yapı olunca ikisi de aynı adres alanını kullanır oluyor. Böylece veriler bi yerden bi yere kopyalanıp diğerinin hizmetine sunulmaktansa sadece pointer ile hedef gösterilip oraya işlem yapılmasını sağlıyor. Yavaş yol 2 = Unified yapı olduğunu varsayalım, bu işleri hızlandırsa bile CPU'nun GPU'ya bişeyleri hazır etmesi ve bunu haber vermesi gerekiyor. Bunun için yine RAM'a çıkması okuması yazması gerekiyor. GPU'nun da bunu okuması gerekiyor. Unified yapı, CPU-GPU'nun aynı adres alanını kullandıklarından dönüşüm yapılmasına kopyalanmasına gereksiz kılsa da, RAM'a çıkmak için yine gecikmeler oluşur. CPU-GPU ile ilgili, aralarında bi tür özel cache yapısı kurduğumuzu varsayalım. CPU'nun RAM'a yazacağı şeyler önce bu cache'de tutulacak. Cache RAM'dan hızlı. GPU aynı bilgiyi okumak istediğinde, bu Cache'de var olacağından GPU RAM'a çıkmadan bu CPU-GPU arasındaki aynı dili konuşan Cache üstünden yüksek hız düşük gecikme ile transfer yapabilir. CPU durum değişimi / state change için şunu yap dediğinde bunu bu Cache'e yazar, GPU'da burdan okur, illa fiziksel RAM' üstünden dolaşıp okuması gerekmez. Çünkü state change için gereken veri azdır, ama bunu Ram'a yazıp GPU'ya şunu yap demesi, GPU'nun direk Cache üstünden okumasına göre uzun zaman alır. İşte bu CPU-GPU arasında, aynı dilden konuşup anlaşmalarını sağlayan, birbirlerinin içeriklerinden haberdar olmalarını sağlayan yapıya coherent bus deniyor. Bunu kullanmak ve verim almak için doğal olarak buna uygun kodlama yapman gerekiyor).

Ps4 tek bi platform olduğu için, buna göre geliştirme yapanlar ilave bellek yapılarını da dikkate alıyorlar(yada almalılar). Bu yüzden PC'ye GDDR5'i uyarlamaya kalktığında direk olarak çok iyi sonuç alamaayabiliriz. Coherent yapının sadece CPU tarafını ilgilendiren normal programların çalıştığı durumlarda bi önemi olmasa bile PS4'ün yaptığı işlerin çoğunluğunun grafikle ilgili olduğunu düşünürsek,PS4 üstünden düşündüğümüzde önemi var. PS4 vaktinin çoğunu grafik için kullandığından coherent bus önemli. PC'ye GDDR5'i aynı şekilde kullanamazlar, CPU'nun bellek kontrolcüsünde kullanım şekillerine göre farklılaşma gerekir. Erişim şekli programa uymadığı zaman ortaya çıkacak sorunları engellemek için farklı yollar bulmalılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

NOVA'da da Vatan gibi neredeyse, Vatanda 948 Lira olan model, burada 930 Lira.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10070

Hocam atladığınız bir nokta var o da taksit olayı.Vatan bilgisayar peşin fiyatına taksit yaparken Nova'da taksitle fiyat epey bir artıyor.Örneğin benim kullanacağım kredi kartına 9 taksit yaptırsam 995 TL'ye geliyor.Hatta 1032 TL'ye çıkan kartlar var.O yüzden Nova siteler arasında en kazık olanı bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 5 Eylül 2014; 2:02:38 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.