Şimdi Ara

Grup Halinde Oynanabilecek Oyunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
5
Favori
63.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarlarınızla birlikte oynaydığınız, hoş vakit geçirebileceğimiz oyunlar vardır. Bol bol arkadaşlarla olduğumuz için lazım olabiliyor. Şu sıralar sıklıkla oynadığımız vampir oyunu var öncelikle onu paylaşayım. Kendim yazmadım anlatımı nette hazır buldum onu paylaşıyorum. Sizlerde bildiğiniz oyunarı paylaşabilirsiniz.

    Vampir oyunu için gerekenler: 
    4 ila 8 kişi *.
    sakin, kafa dinlenebilen bir ortam.

    işte başlıyoruz:
    Oyuna başlamak için önce bir anlatıcı seçilir. Anlatıcı içinde bir kötü bir de iyi karakter geçen bir hikaye sallar*. Anlatıcı hikayeyi anlatırken geri kalan herkes bir çember şeklinde oturmuş ve gözlerini kapatmışlardır. Hikaye önce kötü karakterin bahsi geçecek şekilde anlatılır*. Anlatıcının hikayeyi anlatırken oyuncuların etrafında dolanması gerekir çünkü kötü ve iyi karakterleri diğerlerine fark ettirmeden seçmek zorundadır. Bunun en iyi yolu da küçük bir fiziksel temastır. Önce kötü karakter belirlenir ve teması anlayıp anlamadığının belirlenmesi için gözlerini kısa bir süreliğine açması istenir. Daha sonra iyi karakter seçilir ve ondan doğrulamanın haricinde bir de kötü karakter tahmini istenir. Sessiz bir şekilde cevap verildikten sonra iyi karakter de gözünü kapatır. Yeni bir günün başlangıcı ile* herkes gözleri açar.

    Herkes gözünü açtıktan sonra istediğini söylemekte özgürdür -buna herşeyden önce yalan dahildir-. Anlatıcının yükümlülüğü şu an için biter. Geri kalan herkes bir süre -ki yarım saati bile bulabilir bu süre- tartışarak kendi kötü karakter tahminini verir. Oylama sonucunda en çok oyu alan kişiye bir son açıklama izni verilir ve oylama değişmezse o oyuncu oyundan çıkar -oyun içinde öldürülür-. Eğer kötü karakter haricinde birisi öldürülürse oyun uzar; eğer kötü karakter seçilmişse oyuna baştan başlanır -anlatıcı farklı da olabilir; aynı kişi de olabilir-. Oyuna devam edilmesi durumunda herkes yine gözünü kapatır ve anlatıcı, kötü karakterden, birini oyundan atmasını ister -sessiz bir şekilde, en uygunu parmakla göstererektir-. O oyuncunun sabaha kadar kötü karakter tarafından öldürüldüğü varsayılır. Oyuna bu şekilde devam edilir.

    Oyundaki herkesin amacı ölmemektir, yalnız iyi karakterin ikinci bir amacı daha vardır: Kötü adamı bulup imha etmek*.

    Oyundaki yasaklar:
    1 - Yemin etmek, ettirmeye teşebbüs etmek yasaktır.
    2 - -Anlatıcı için- Oyuna müdahale etmek, oyunculara tüyo vermek veya oyuncuları alenen açıklamak yasaktır.
    3 - -Oyuncular için- Hikaye anlatımı sırasında, anlatıcı tarafından seçilmeden, gözünü açmak, etrafa bakmak yasaktır.
    4 - -Oyuncular için- Hikaye anlatımı sırasında başka bir oyuncuya dokunmak.
    5 - Bütün oyuncular anlatıcının sözlerine itaat etmek zorundadır.
    6 - -Oyundan çıkan-öldürülenler için- oyuna müdahale etmesi -en ufak bir tüyo vermesi, gözle işaret etmesi vs.- yasaktır.

    Şimdi gelelim örnek bir oyun anlatımına:

    Anlatıcı - Hepiniz Transilvanya dışında bir köyde yaşıyorsunuz. Köyünüzdeki tek geçim kaynağı hayvancılık. Günlerden bir gün yakınlardaki bir köyden tanıdığınız bir tüccar köyünüze geliyor ama her tarafı yara içinde; belli ki bir savaştan çıkmış. Köy meydanında bağırıyor: "Herkesi öldürdü, sıra sizde!!!" Bunu duyan sizler hemen adamın etrafına toplanıyorsunuz. Adam yaşamının son saniyelerini size savaşı anlatarak geçiriyor. Anlattığı şey ise kanınızı donduruyor: Aslında her köy içinde bir öncünün gizlendiğini -burası dokunmak için iyi bir yer- , onun emriyle köydeki insanları teker teker öldürdüğünü, daha sonra da o'nun geldiğini anlatıyor size. Hayatını, size "o" ve öncünün birer vampir olduğunu söyleyerek kaybediyor. Şimdi öncü gözünü açsın. -Göz açma kapama seansı- Şimdi öncü gözünü kapatabilir. Bunu duyan siz köylüler telaşa kapılıyorsunuz ve o an yapılacak en doğru şeyin köy meclisini toplayıp öncüyü ortaya çıkartmak gerektiğini anlıyorsunuz.-Burası da iyi bir yer.- Evlerinize gittinizde ise aranızdan biri "Nihayet artık bu sıkıcı köyde biraz heyecan yaşayabileceğim." duygusuyla dolup taşıyor. Avcı gözünü açıp bana bir tahmin göstersin. -Göz açma kapama, tahmin etme seansı--Evet veya hayır seansı*- Avcı gözünü kapatabilir. Evet herkes köy meclisinde toplandı ve siz de oradasınız. Herkes gözünü açsın.

    Bilgi : Oyun esnasında herşey oyuna dahildir, oyundaki gerçek amaç ise yandaş toplamak suretiyle canlı çıkmaktır*. Yaptığınız ve/veya söylediğiniz her şey aleyhinizde kullanılabilir. Sessiz oturmanız bile ölümünüzü getirebilir.

    Oylama sonunda.. -Devam senaryosu-
    Herkes gözünü kapatsın -oyundan çıkan kişinin gözünü kapatması gerekmez.-. Adamı bir ağaca bağlıyorsunuz, çığlıkları kulaklarınıza doluyor: "Bırakın beni ben öncü möncü değilim. Yanlış adamı öldürüyorsunuz." Ama o an kimse bunu dinlemiyor. Herkes köyünü bir kötülükten kurtardığı için mutlu. Adamın kalbine tahta bir kazığı saplıyorsunuz. Ama adam sizin bildiğiniz vampirler gibi küle dönüşmüyor. Kan akmaya başlıyor ve onun son sözleri kulağınıza adeta bir mıh gibi çakılıyor: "Ben ... vampir ... değilim."

    Şimdi herkes gözünü kapatsın. Öncü bana bir kurban göstersin. Öncü gözünü kapatabilir. Ertesi gün yine köy meclisinde toplanıyorsunuz ama bir eksikle. Onun evine gittiğinizde ise hede'yi boğazında iki delik, çarşafında bolca kan, ve bir notla buluyorsunuz: "Yanlış seçim."

    Böyle gider...
    Hepinize şimdiden iyi eğlenceler.







  • Geçen sene çok oynadık vampir oyununu.

    arkadaşlarımın nasıl yalan söylediklerine şahit olunca ağzım açık kalmıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lavetera

    Geçen sene çok oynadık vampir oyununu.

    arkadaşlarımın nasıl yalan söylediklerine şahit olunca ağzım açık kalmıştı

    Aynen Bizim arkadaşlar arasındada işini bilen arkadaşlar var. Hem vampir hem köylü çok süper iş yürüten arkadaşlarım var.

    Arkadaşlar var mı bildiğiniz oyunlar?
  • saklambaç
  • Halay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • battlefield 3 diyecektim,cevaplari gorunce yazasim gelmedi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • League of Legends demeye gelmiştim oysa ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

    battlefield 3 diyecektim,cevaplari gorunce yazasim gelmedi

    Bende WoW demeye gelmiştim
  • güzelmiş ama kısa sürer bu
  • minecraft
  • Dota
  • quote:

    Orijinalden alıntı: de_dust2

    saklambaç

    Daha çok oturduğumuz yerden oynayabileceğimiz oyunlar olursa daha iyi olur. Bom, Kim nerede ne yapıyor? gibi oyunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MelwiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: de_dust2

    saklambaç

    Daha çok oturduğumuz yerden oynayabileceğimiz oyunlar olursa daha iyi olur. Bom, Kim nerede ne yapıyor? gibi oyunlar.

    okey ve tombala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ichimâru Gin

    quote:

    Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

    battlefield 3 diyecektim,cevaplari gorunce yazasim gelmedi

    Bende WoW demeye gelmiştim

    metin ikhi demeye ghelmişthim xD xD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Droogie

    güzelmiş ama kısa sürer bu

    8-10 kişilik bi grupla 1 el yaklaşık 20 dakika sürüyor. Birbiriniz hakkında yaptığınız yorumlar uzadıkça oyun uzuyor. Sağlam bir grupla 2-3 saat oynanılabilir. Akşam 8-9 gibi oynamaya başlayıp gece yarısını geçtiğimiz oldu.
  • 2 kişilik yokmu bildiğiniz.
  • Erkek grubu ise tımbırtıp oynanabilir.
  • basligi goren pc gencligi gelmis bu oyunun (buna benzer yuzlerce var ) tadini ne lol verir ne bf ne wow bende oyunuyorum ( lol wot) ama bunlarin yerini tutmuyo ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maryo
  • Blöf var kart oyunu. O da zevkli grupça
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.