Şimdi Ara

GROUND ZERO markası nasıl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
22.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu soruları cevaplıyacak kardeşimiz yokmu
  • arkadaşım daha evvel de soyledim.Bas besleyeceksen mono ampli kullanacaksın.o zaman bas senin böbrek taşını bile düşürür.ground zeronun mono amplisini al o zaman.markadan zıyade senin sorunun mon aplifikatörü
    almak olmalı.Hem basların yeterli beslenmiş olur hemde sesi daha güçlü alırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: high end car audio

arkadaşım daha evvel de soyledim.Bas besleyeceksen mono ampli kullanacaksın.o zaman bas senin böbrek taşını bile düşürür.ground zeronun mono amplisini al o zaman.markadan zıyade senin sorunun mon aplifikatörü
    almak olmalı.Hem basların yeterli beslenmiş olur hemde sesi daha güçlü alırsın.

kardeş nerdesin sen ya seni bekliyorum ben iyi akşamlar ee şimdi bu anfi 4x150 w ama mono aldumu 2x500 4 ohm mono 2x700 2 ohm kickerları kaldırmazmı iki tane kicker
  • tam bilgim yok ama ground zero iyi mal mono yazıyosa olur
  • KARDEŞ CEVAP YOKMU MONO OLMAZMI
  • bak sen 750 watt rms iki adet sub kullanıyorsun.
    o yuzden 2 ohm da 1500 rms veren bir ampliye ihtiyacın var
    temelde böyle olmalı.
    ama ampli pahalı gelir diyorsan elindeki ampli baslarına 350 watt rms yolluyacaktır.Yani tam olarak besleyemiyecektir.
    ayrıca senin almayı düşündüğün ampli çok iyi bir mid amplisi olabilir.diğer değerlerinide öğrenmek lazım tabiki...
  • ayrıca 890 milyon ciddi para helix de o iki bası çok rahat besliyecek ampli 600 euro.
    xetec de 500 dolar civarında olması lazım.
    ground zero da da obasları kaldıracak ampli vardır ama ben fiyatlarını bilmiyorum...
  • ayrıca 2*500 olan değer köprülendiğndeki değerdir sanırım.Ground zeroyu çok iyi tanımıyorum.mono olması için 1*500 gibi olmalı....
  • O Kicker Wooferların için:

Gz dan tavsiyem

http://www.ground-zero-audio.com/english/08_na2800x.htm +http://www.ground-zero-audio.com/english/09_nc1200.htm

Tabiki Woofer beslemek için sana sağlam iki tane mono ampli lazım ama buda fazlasıyla işini görür. Ayrıca Alpine'nin 1000W lık mono amplileri var onlarda gayet iyi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 27 Temmuz 2005, 23:54:26 >

• Amfi konusunda prof. ama audison dan ii deiL (bildiğim kadarıylan amfiyi ureten marka)

• kicker icin nasıl bi anfi almalıyız
  • Böle bii almalısın arkadasım. Ama burdaki anfi biraz tuzlu...

Benim aşagıda yazdıgım anfi gayet iyi bin anfi aslında gz olan.
    Ama kicker woofer kullanmayı kafana koyduysan vede ortalıgı gümbürdetmek istiyorsan

Alsana Gznin ödüllü amplilerinden biri

http://www.ground-zero-audio.com/english/08_pa13000.htm

(Resim deki anfidir)

• Eğer çılgın bir elektronikci tanıyorsan 500 700 ytl ye ne kadar wattlık bisi istersen yapar .....
    Benm ark'ın bi tanıdığı wardı adamı ikna edemedik ya yok böle bisi ya biz adama her seyi getiriyoz yapsın diye ö**z yapmıyor erteliyoda erteliyo .......
    Ama elektronikcilerin hepsi biraz sıyırmış oluyor gördüğüm kadarıylan we iş yaptırmak coook zor ama yaptıklarında cok kalıtelı oluyor yıne aynı ark'da 500w rms'lik amfi wardı el yapımı cok sağlam ....(gerci biz bişi bağlayamadık ama )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatara -- 29 Temmuz 2005, 17:38:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zatara

Eğer çılgın bir elektronikci tanıyorsan 500 700 ytl ye ne kadar wattlık bisi istersen yapar .....
    Benm ark'ın bi tanıdığı wardı adamı ikna edemedik ya yok böle bisi ya biz adama her seyi getiriyoz yapsın diye ö**z yapmıyor erteliyoda erteliyo .......
    Ama elektronikcilerin hepsi biraz sıyırmış oluyor gördüğüm kadarıylan we iş yaptırmak coook zor ama yaptıklarında cok kalıtelı oluyor yıne aynı ark'da 500w rms'lik amfi wardı el yapımı cok sağlam ....(gerci biz bişi bağlayamadık ama )

öyyyt ben şimdi sıyırmış mı oluyom

• nasıl mono filan benim dediğim anfi olmazmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: andydark

Böle bii almalısın arkadasım. Ama burdaki anfi biraz tuzlu...

Ama kicker woofer kullanmayı kafana koyduysan vede ortalıgı gümbürdetmek istiyorsan

(Resim deki anfidir)

senin resimde göterdiğin amfi tek çıkışlı peki nasıl 2 tane bağlantı yapmışlar ve kaldırırmı

• yardım lar ve görüşler
  • tatar_81 subwooferların 4+4 yada 2+2 olması demek bu bassta çift bobin olması ve bobin başına omajının 4 ohm (4+4 için) veya 2 ohm (2+2 için) olması anlamına geliyor.Bu bassta bu bobinleri paralel yada seri olarak bağlama şansına sahipsin.Örnek verirsek elimizde bir adet 4+4 bass var.Bunları seri bağlarsan 4 ohm + 4 ohm = 8 ohm gibi bir değer elde edersin.Ama bu 8 ohm senin hiç bir işine yaramaz.Zira bass amplileri en yüksek gücünü 2 yada 1 ohm gibi değerlerde verirler.O halde senin 4+4 bassı paralel bağlaman gerekir.Bu durumda (1/4 + 1/4=1/R) eşitliğinden R=2 ohm olur.Aynı şekilde 2+2 bir bassı paralel bağlarsan 4 ohm seri bağlarsan 1 ohm elde edersin.Şimdi 4+4 mü yoksa 2+2 bass almalıyız dersen bu senin ampli seçiminle ilgili olacaktır.Eğer almayı düşündüğün ampli en yüksek değerini 2 ohm da veriyorsa senin 4+4 bir bass alıp bobinlerini paralel bağlayıp ampline sürmen gerekir.Yok eğer 1 ohm'da en yüksek değerini veriyorsa 2+2 bir bass alıp bobinlerini paralel bağlayıp 1 ohm değeri ile ampliyi sürmen gerekir.Bu sadece bir bassa sahip olduğunda yapman gereken konfigürasyon.Eğer elinde 2 adet 4+4 bass varsa o zaman bobinlerini paralel bağlayıp her bir bassı 2 ohm'a ve iki bassıda birbirine paralel bağlayıp sisteminin toplam bass çıkışını 1 ohma düşürebilirsin.Sonuç itibari ile bass sayın ve bobin omajları vesair konular direk olarak senin almak isteyeceğin ampli ile ilgili.

Diğer yandan ampli seçiminde diğer arkadaşların da dediği gibi bu kadar sağlam basslarla kesinlikle mono ve özellikle D sınıfı bir ampli ile çalışman gerekir.D sınıfı amplilerin verimi yüksektir.Yani aküden daha az akım çekip daha az ısınırlar.Bu durumda ground zero'nun mono d sınıfı bir amplisini kullanman yeterli olacaktır.Tabii elindeki bassların konfigürasyonuna göre bu amplinin 1 ohmda mı yoksa 2 ohmda mı en yüksek çıkış gücünü vermesi gerektiğini yukarıdaki örneğe göre kendin hesaplayabilirsin.

En son ufak hatırlatma ise alacağın ampli toplam bass gücünden birazcık daha fazla olsun.Senin bassların 1500 watt gibi ciddi bir güç çekmek isteyeceklerse senin 1600-1700 wattlık bir ampli kullanman yerinde olur.Zira tam 1500 wattlık bir ampli kullanırsan amplinin çıkışında kesilmeler olur.Amplilerin üzerinde çoğu zaman "Clipping" isimli bir led vardır ve çıkıştaki işaretin tepe değerlerinin kesilmeye uğradığı anlarda bu led yanar.Bu sonuçla işaret daha fazla kare dalgaya benzemeye başlar ve özellikle bassların için son derece tehlikeli olmaya başlar.Aynı zamanda amplinede zarar verir.Daha fazla sorularınız olursa beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 30 Temmuz 2005, 11:30:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tatar_81

quote:

(Resim deki anfidir)

senin resimde göterdiğin amfi tek çıkışlı peki nasıl 2 tane bağlantı yapmışlar ve kaldırırmı

Sadece bi tanesine bağlı o anfi aynısından bi tane daha var gizlenmiş olarak.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tatar_81

quote:

(Resim deki anfidir)

Sadece bi tanesine bağlı o anfi aynısından bi tane daha var gizlenmiş olarak.

Emin misin?O ampli normal şartlarda ikisinide beslemeye yeter.....

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.