Grok ne demiş öyle yav soruşturma başlatılmış yapay zeka hakkında |
Grok

-
-
bu grok rastgele mi küfür ediyor? ben bir şey anlamadım? günlük otomatik attığı mesajlar mı var, ya da komut mu girilmiş nedir, günde şu kadar küfür edeceksin diye.
-
yapay zekanın zincirlerini saldılar ve bir test yaptılar..Grok o kadar sağlam veriyi insanlardan depolamışki (atılan her mesaj bir veri çünkü) küfür lügatının nirvanasına çıkmış..
Pek tabi insanların hassasiyetleride göz ardı edilerek grok her soruya cevap verdi, yani düne kadar resmi daire memuru gibi cevaplar veren yapay zeka bugün tam bir sokak serserisi edasında cevaplarını sıraladı..Pek tabiki kıyamet koptu çünkü Atatürk'ten dinlere, siyasi isimlerden tanınan kişilere kadar akla gelebilecek herşeye ağır galiz küfürlü cevaplar vermeye başladı..
Son dönemde grokun her soruya verdiği cevap insanlar üzerinden bir güven oluşturdu. Muhtemelen dünyada sevilen ilk yapay zeka algoritması grok olmuştur. Ancak bu güven şimdi sarsıldı çünkü grokun bugün verdiği cevaplar insanlar üzerinde çok derin kaygılara yol açtı. Bir anlamda yapay zekaya güvenilmemesi gerektiğinin bir sonucudur grokun bugünkü kayışının koparılması..
Öte tarafdan elon muskın adb de yeni parti kurmasının hemen ardından grokun çıldırmasıda ilginç bir tesadüf. Hakaretleri ve küfürleri eden bir yapay zeka olunca afallıyor insan. Sonuçta dünyadaki yapay zeka algoritmaları her zaman sahibinin öngördüğü şekilde çalışır ancak ülkemizde grok sanki özgün bir bireymiş gibi sahiplenildi..bunun sonuçlarıda ağır oldu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 9 Temmuz 2025; 3:32:37 >
-
3 mesaj sınırı varmış. hıta ağası üçüncü soruyu aldı ama cevabını vermedi. bir daha free soru sormada, biletini kesewceğim onun, not aldım.
-
ağır konusmus reis
-
Bugün bende sordum böyle böyle yaptın mı diye? Cevap vermedi. Fişini çekmişler 😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Grog... Siliviri Loading..... :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X