Grip aşıları Eylül ayı sonlarında yapılmaya başlar ve Kasım ayı başlarına kadar yapılır. Sonbahardaki bu iki aylık süre grip aşısı olmak için en ideal süredir.
Peki ama grip aşısı olmam gerekiyor mu?
Grip aşısı kimlere önerilir?
Grip aşısı kimlere ücretsiz?
Grip aşısı olduğunuzda 3 ihtimal vardır:
1. Grip aşısı sizi gripten tamamen koruyabilir.
Eğer aşı ile bağışıklık sağladığınız 3-5 virüs türünden biriyle karşılaşırsanız, aşılandığınız için bu virüs sizde hastalık yapamaz ve grip olmazsınız. Küçük bir ihtimal olarak hastalığı daha hafif, daha az semptomla atlatırsınız.
2. Grip aşısı, gribal enfeksiyonu daha hafif şekilde ve daha kısa sürede atlatmanızı sağlayabilir.
Eğer, grip aşısı ile bağışıklık kazandığınız virüs türleri dışında bir virüs türüyle karşılaşırsanız grip aşısı olmanıza rağmen hastalığa yakalanabilirsiniz. 200 üzerinde virüs türü yapı olarak birbirinin tamamen kopyası değildir ya da birbirinden tamamen farklı değildir.
Bağışıklık sağladığınız bir virüs türü, o virüs ile hasta olmaktan sizi korurken bu virüsün yapısal olarak çok benzediği diğer virüslerden de kısmen koruma sağlar ve hastalığı daha hafif atlatmanızı sağlar.
3. Grip aşısı olmanıza rağmen hiç aşı olmamış biri gibi korumasız kalabilir, hastalanabilirsiniz.
Grip aşısı olmanıza rağmen hiç aşı olmamışçasına grip olabilirsiniz. Size sadece birkaç virüs türüne karşı aşı olmuştunuz. Aşının içeriği ile hiç benzerliği olmayan bir virüs türü ile karşılaştığınızda grip aşısı olmuş olmanıza rağmen yatak döşek hasta olabilirsiniz.
Kış şartlarında ve gribal salgınların sıkça görüldüğü özellikle kalabalık şehirlerde viral hastalık kaynaklarıyla birden çok kere karşılaşırız. Grip aşısı bizi 3-5 çeşit virüsten korur. Grip aşısı olduğumuzda bağışıklık kazandığımız virüsten korunur ve hastalanmaktan kurtuluruz. Bu şekilde grip aşısı olan kişi grip aşısı olmamış kişilerden daha az hastalık semptomları olan günler geçirir.
Gripten korunmanın doğal yolları ve grip aşıları hakkında her şey için kaynağa bakabilirsiniz.
Grip aşısı olacaksanız elinizi çabuk tutsanız iyi olur :)
ben aşı yerine doğal propolis extresi kullanmayı tercih ediyorum ..
2 ay önce aşı olmaya karar verdim ve hala aşı beklemekteyim. Eczacının dediğine göre; önceden 3 fabrika aşı üretiyormuş ve bu fabrikalar birleşme kararı alınca aşı fiyatları 25 tl den 85 tl e çıkıvermiş .. sonuc ilaç yok.. sanırım talepden :) Aşı geldiginde denk gelen olursa bilgi versin lütfen, ağır astım hastasıyım hasta olmamam lazım.
Çok çok geçmiş olsun. Ticari kısmını bilmiyorum. Ama dolar kuru yükseldiği için tüm ilaçlar dahil her şeyin fiyatı arttı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme