Şimdi Ara

GREYHOUND (TOM HANKS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Filmde, Alman denizaltılardan kaçarak Kuzey Atlantik’i geçmeye çalışan Amerikan destroyer savaş gemisi ‘Greyhound’un kaptanı Ernest Krause’nin hikayesi anlatılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 15 Temmuz 2020; 18:8:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trailer cok iyi görünüyo
  • Tom Hanks varsa izlenir. Efektler çok iyi duruyor. Dolby Atmos ile izlemek lazım bu filmi.
  • Tom Hanks Ve 2. Dünya savaşı kaçmaz kesinlikle.
  • Tom Hanks virüs kapmış, film ertelenmez inşallah.

• Bu yılın heyecanla beklediğim filmlerinden.
    Ertelenme ihtimali çok yüksek ne yazık ki.
  • Film sağlam duruyor ama gişede çakılmamak için büyük ihtimalle ertelenecek.

• Filmi bugün izledik. Fena değildi ama mükemmel veya kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım diyemem. 90 dakika gibi kısa bir süreye sahip olması iyi olmuş, daha fazlasına dayanamazdım.

Filmin nasıl bir şey olduğunu dahi tam olarak bilmeyip balıklama izledik, sadece biraz fragmana bakmışızdır. Meğer 2. Dünya Savaşı zamanlarında, denizlerde, ‘Greyhound’un kaptanı Ernest Krause’nin etrafında geçen Alman (Nazi) U-botlarına karşı yapılan deniz savaşlarını anlatıyormuş. U-bot demişken ilginç bir tesadüf olarak yıllardır bildiğim ancak bir türlü izlemediğim Das Boot (Mukaddes Vazife) (1981) adlı Alman yapımı filmi yakın bir zamanda -birkaç hafta önce- izlemiş olmamızdı. Greyhound'un bu filmle bağlantısı ise yine Almanlar'ın U-botlarından birinin mürettebatının Amerikan ya da İngiliz destroyerlerine karşı yaptıkları savunma-saldırılarını ve hayatta kalma-psikolojik savaşlarını anlatıyordu. Her iki filmin kesişim kümesi konu aldığı savaş yılları ve U-botlar. Das Boot'ta olaylara Almanlar açısından ve çoğunlukla denizaltından bakarken Greyhound'da olayları Amerikan deniz kuvvetleri ve İngiliz işbirlikçilerinin açısından, deniz yüzeyinde ve destoryerlerde izliyoruz.

Bence Greyhound'u izleyecekseniz Das Boot'u da izleyin, hangisini daha önce veya sonra izleyeceğinizin bir önemi yok ama izlerseniz güzel olur. Ha bu arada, Das Boot 1981 yapımı, Alman sineması ve 3.5 saatlik bir yapım olmasına rağmen 90 dk'lık 2020 Hollywood yapımı Greyhound'dan daha iyi. En azından bu yapımla çok rahat yarışır. Yer yer sıksa bile uzun film der geçersiniz, zaten aksiyon ve gerilim sahneleriyle bu boşluğu dolduruyor. Ancak Greyhound öyle değil. Bu kısa film bir an dursa iş bozulacak gibi oluyor. Das Boot kadar bağlayamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Temmuz 2020; 13:45:24 >

• Gerçekliğe uyma yönünden incelersek Das Boot bir belgesel, bir simülasyon gibiyken Greyhound Super Mario Brothers gibi kalıyor onun yanında. Amerikan milliyetçiliği soslu bol bol klişelerle yoğurulmuş bir yapım olmaktan ileri gidememiş. Öte yandan aksiyonu bol, süper kahraman filmi vb. izleyicisi için çerezlik bir yapım.
  • Das Boot bu filmden bir çok anlamda kesinlikle daha başarılı o su götürmez bir gerçek.Ancak bu filmde gerek aksiyonu gerekse süresinde tam kıvamında olması dolayısıyla gayet güzel.Film ABD yapımı o yüzden tarafsız ve milliyetçilikten uzak olması beklenemez zaten.
    Benim filmde en çok hoşuma giden devam süren bir aksiyon hali, sıkılmaya pek müsaade etmiyor.Ek olarak bazı sahneler CGI efektlerinin çok sırıttığını da söylemek gerek.
    Tom Hanks yine üzerine düşeni kendisinden bekleneni vermiş diyebilirim.Performansı gayet tatmin ediciydi.
    Kaç puan verirsin derseniz bana göre bu filmin hakkı 7.5 dur.
  • Az önce izledim vasat netflix filmlerinden farkı yoktu kısa sürmesi iyi olmuş. Tom Hanks hatırına 10/6.5

• izleyip yorumlarım
  • Güzel filmdi. Heyecan düşmüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena değildi ama biraz daha aksiyon olabilirdi. Filmin %90'ı sağa dön sola dön komutlarıyla geçiyor. Das Boot ile asla kıyaslanamaz fakat çerez niyetine izlenebilir. 7/10

• gayet iyiydi bence
  • güzel film sıkmıyor ama çok heyecan da beklemeyin bana göre

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük filmlerin çıkmadığı şu dönemde ilaç gibi geldi. Akıcı ve heyecan neredeyse düşmüyor. Ben beğendim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keyifli ama çok Hollywood tarzında olmuş, çerez niyetine izlettiriyor. Das Boot, olaya her ne kadar U-Bot tarafından bakıyor olsa da daha etkileyici bir filmdi, üstelik Das Boot'un uzun versiyonunu izlemiştim 4 küsür saat, bir an bile sıkılmamıştım. Psikolojik açıdan da vuran, güçlü bir filmdi. Greyhound ve Das Boot'u yan yana koyduğumuzda biri Marvel diğeri Nolan filmi gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.