Şimdi Ara

Greenote Süpürge Genel Konu (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.255
Cevap
115
Favori
108.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 1...31...5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2024'te amazon üzerinden aldığım gsc60 model süpürgemin hortumu sonunda yırtıldı :)

Amazonla görüştüm , ürünü iade alabiliriz dedi ya da servisle bir görüşün isterseniz diyerek ent servisin bilgilerini verdi.

Hortum sorunu ile ilgili ent servis ile daha önce görüşüp süreci tecrübe eden arkadaş var mı ?

ent yetkili teknik servis
    greenote | ENT Yetkili Teknik Servis
    https://www.entservis.com/is-ortaklarimiz/logo-greenote

Maalesef son gümrük kanunu sonrasında yurtdışından artık garanti ve iyi niyet nedeniyle parça göndermiyorlar. Gümrük takılması kesin olduğu için o riske girmiyorlar.

Her türlü gümrük müşavirine gitmeniz gerekiyor artık. Oda saçma sapan formalite ve ücretlere denk geliyor.

Zaten piyasada elinde stokta sıfır kalan son yedek parçaları satıyorlar. Stok bitince o parçayı bulmak çok zor yeni gümrük kanunundan dolayı getirmiyorlar. Getirenlerde çok yüksek fiyata satmak zorunda kalıyor.

Greenote parçalarını ancak elindeki ürünü parça olarak satanlardan bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 28 Ocak 2026; 10:48:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Integrated by BBrownie Team 1998 :: jvbPlugin R1012.366.1 &amp;amp;amp;#39;e Aittir.
  • laumexs kullanıcısına yanıt

ent teknik servisle görüştüm. hortumun yırtıldığını söyledim. anlaşmalı kargo ile fırçayı gönderin , ücretsiz tamir edip geri gönderelim dediler.

isterseniz yedek parça olarak da 2235 tl ye stoklarımızda var dediler.

ürünü kargolayıp gönderdim. gelişmelerden haberdar ederim.

hepsiburada da zemin fırçasını 3300 tl ye satan bir mağaza gördüm. dediğiniz gibi yüksek fiyatlara satıyorlar. ent teknik ücretsiz hortum onarımı yaparsa kendilerini tebrik edeceğim :)

ent yetkili teknik servis
    Yedek Parça | ENT Yetkili Teknik Servis
    https://www.entservis.com/yedek-parca

--- düzenleme---

ent teknik , yırtılan hortumu garanti kapsamında herhangi bir servis ve kargo ücreti talep etmeden tamir ederek gönderdi. amazon üzerinden yurt dışından aldığım ürünle ilgili böyle bir hizmet alacağımı hiç düşünmezdim. ent tekniği tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinpolat -- 29 Ocak 2026; 14:45:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cyfluthrin

Merhabalar,

Yaklaşık 2 yıldır kullandığım Gsc60 model süpürgemde e7 arızası almaya başladım. Daha önce aranızda bu sorunu yaşayan oldu mu?

Bu arada geçen sene bende Gsc60 da kronik olan hortum yırtılmasını yaşadım ve servisin mail adresine yazdığımda Almanya dan buraya parçayı ücretsiz bir şekilde gönderdiler. Sadece gümrükten ülkeye girişte evime gelen PTT çalışanına bir ücret ödemiştim.

Ne kadar ücret ödediniz acaba başlığı bana ücretsiz yollayacaklarini ama gümrük vs ücretini ne kadar olacağını bilmiyoruz dediler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Başlık değişimim 2025 başında gerçekleşti. 2025 te gümrük muafiyeti 30 euroydu ve eve gelen PTT çalışanına 400 küsür lira gibi bir tutar ödedim diye hatırlıyorum. Ama artık gümrük muafiyeti 0 oldu.

Banada e7 arızası için motor değişimini ücretsiz sağlayacaklarıyla ilgili mail attılar ve size dediklerinin aynısını banada yazdılar. TR girişine kadar ücretsiz ondan sonrasına karışmayız dediler.

Bakalım ürün iki haftadır Almanya dan kargoya bile verilmedi. Gelince artık sayın gümrük çalışanı bizim günahımıza ne belirleyecek göreceğiz :)

Arkadaşlar tekrar söylüyorum greenote garantiden iyi niyetten parça getirme işi bitti.

Gümrükten çekemeyeceğiniz ürünü boşuna talepte bulunmayın. Bu garantiden gelen ürünler eskisi gibi gidip hesaplatıp alabileceğiniz durumu bitti. Greenote ürünleri boş yere göndermiş olacak gümrükte takılıp alınmadığı için ihale ile satılacaktır. Boş yere vakit ve ekonomik zarardan başka bir şey değil. Bana da geçen aralık ayında motor gönderdiler ben pil devresi sıkıntısı olduğunu söylediğim halde gümrük bunu hediye veya garantiden gelen yedek parça olarak görmüyordu.

Gelen kargo fatura kesiyor greenote o fatura üzeri gönderi ücreti ekliyorlardı 30 Euro altında kalırsa geçen ay gümrükten geçiyordu. Vergisini ödeyip alabiliyordunuz. Artık alamıyorsunuz. Aşağıdaki gibi gümrük müşavirliği ile bir ton işi var. Çıkan fatura ile 2 adet yeni süpürge alırsınız türkiyeden

Yurt Dışından Ürün Satın Alma Sınırı Nedir?

Yurt dışından ürün satın alma sınırı; eskiden vergisini ödeyerek kolayca ürün getirebileceğiniz bir tutarı (önce 150€, sonra 30€) ifade ederdi. Ancak Şubat 2026 düzenlemesiyle bu "muafiyet/sınır" kavramı fiilen ortadan kalkmıştır. 4458 Sayılı Gümrük Kanunu çerçevesinde yapılan değişiklikle, bireysel kullanım için dahi olsa yurt dışından gelen her paket ticari statüde işlem görmektedir.

Artık 30€ veya 27€ gibi bir alt limit yoktur. Yurt dışından aldığınız 5 dolarlık bir ürün bile gümrüğe takılacak ve bunu teslim alabilmeniz için gümrük müşavirliği firmalarıyla anlaşarak resmi ithalat yapmanız beklenecektir.

Şubat 2026 itibariyle geçerli olan uygulamaya göre, değeri ne olursa olsun bireysel olarak posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen ürünler için basitleştirilmiş beyan hakkı son bulmuştur.

Bu durum, yurt dışından alınan en ufak bir ürünün bile gümrükten çekilmesi için binlerce liralık masraf çıkması anlamına gelmektedir.

4458 Sayılı Gümrük Kanunu kapsamında e-ticaret yoluyla Türkiye’ye gelen ürünler için uygulama esasları kökten değiştirilmiştir. Şubat 2026 itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenleme ile birlikte, daha önce uygulanan hızlı kargo ve posta yoluyla basitleştirilmiş gümrük beyanı limiti tamamen kaldırılmıştır.

Eskiden vergisini ödeyerek kapınıza kadar gelen ürünler için artık gümrük müşaviri tutmanız, noterden vekaletname vermeniz, ardiye (depo) ücreti ödemeniz ve ürünün GTIP koduna göre belirlenen tam ithalat vergilerini yatırmanız gerekmektedir. Bu süreçte ürün bedelinden bağımsız olarak yüksek dosya masrafları, ardiye ücretleri ve müşavirlik hizmet bedelleri tahsil edilecektir. Hızlı kargo operatörlerinin (PTT, DHL, UPS vb.) sizin adınıza otomatik beyan yetkisi bu kapsamda kaldırılmıştır.

Yurt Dışı Alışveriş Limiti Üzerinde Ürün Alınabilir mi?

Teknik olarak evet, ancak süreç tamamen değişmiştir. Ürününüz gümrüğe geldiğinde "gümrüklü sahaya" alınır ve size bildirim yapılır. Ürünü çekmek için bir gümrük müşaviri ile anlaşmanız gerekir. Müşavirlik ücreti, gümrük vergileri, depo kirası (ardiye), TSE denetimi gibi kalemlerle birlikte yaklaşık 15.000 TL - 20.000 TL civarında bir masraf çıkabilmektedir. Bu nedenle düşük bedelli ürünler için bu sürece girmek ekonomik değildir.

Artık Yurt Dışından Sipariş Verilirse Ne Olur?

Şubat 2026 sonrası verilen siparişlerde, ürününüz Türkiye’deki gümrükte durdurulur. Basit vergi ödeme ekranı çıkmaz. Bunun yerine karşılaşacağınız süreç şöyledir:

Ürün gümrük ambarına alınır ve size "Eşyanız gümrüğe takıldı, müşavir aracılığıyla çekiniz" bildirimi gelir.

Ürünü çekmek için noterden gümrük müşavirine vekalet vermeniz ve ithalat vergilerini (Gümrük Vergisi + KDV + ÖTV + İlave Gümrük Vergisi) GTİP koduna göre hesaplatıp ödemeniz gerekir.

Bu masrafları ödemek istemezseniz, ürün ya gümrükte imha edilir ya da göndericiye iade edilir (iade kargo masrafları tarafınıza yansıtılabilir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 30 Ocak 2026; 21:11:47 >
    Integrated by BBrownie Team 1998 :: jvbPlugin R1012.366.1 &amp;amp;amp;#39;e Aittir.

• laumexs kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı açıklamaniz için teşekkür ederim

Merhaba. Toz haznesi duruyor mu hocam?

Samsung S10 Plus / Apple iPad Air M2 128 GB Space Gray
    1
  • Merhaba GSC50 için toz haznesi arıyorum bulabilme imkanım var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazoz Kapağı -- 11 Şubat 2026; 22:17:39 >
  • Merhaba arkadaşlar gsc50 için toz haznesi ararken entservis diye bir sitede yedek parça buldum. siteyle iletişime geçtim ve ödeme yaparak parçayı sipariş ettim. ürün kargoya verildi elime geçince tekrar bilgilendirme yaparım.

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1.500 tl

Computer: Macbook Air 2015 Home Cinema:LG 65B7V OLED TV-Samsung HT J4550 - Stereo:Lenco 3808 Turntable-Denon PMA720AE-Denon DCD720-Tascam CD200BT -Tascam 202MKVII-Onkyo 6130-Heco VictaPrime 702 Espresso
    Misc:Cowon D2-Sony D-EJ1000 discman - Sony WH1000XM3S - Apple Airpods Pro - Jabra Elite 75t Active - Miband 4 - Apple Watch 6 Nike Series Silver 44 mm - Ipad 10.2 7th generation ve Ipad Air 5
  • Ürün elime ulaştı. herhangi bir sıkıntı yok

sanki başlığa gelen elektrik kkablosunda kırık varmışta başlığa elektrik gitmiyor gibi eğim olunca ledler sönüyor

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.