Şimdi Ara

Green Kart Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler az önce 0212 986 00 77 nolu telefondan bir bayan tarafından arandım. Bana green kart çekilişi için hak kazandığımı söylediler. Bende uzun zaman önce yapmıştım fakat ne zaman yaptığımı hatırlamıyorum dedim. Son 5 yıl içindeki başvurulardan arıyorum dedi. Bende tmm dedim. Büyük ihtimal üniversite 1. sınıftayken yaptım diye hatırlıyorum. Ama nereye yaptığımı hatırlamıyorum. Sanırım bir ön eleme süreci varmış, sabıka kaydı vs. Bayan bilgilendirdi beni. Bu aşamaları geçmişim. Şubat ayında kura çekimi var, bunun için evrak onayı gerekiyor dedi. Sizin güncel adresinize evrakları göndereceğiz, kurye ile gelecek, bir defaya mahsus 49 tl kuryeye ödemeniz gerekiyor denildi. Daha sonra evrakları doldurup 2 adet biyometrik fotoğraf ile birlikte ücretsiz olarak aras kargo ile tarafımıza gönderin, gerisini biz hallediyoruz denildi. Ayrıca aklıma takılan bir şey olursa bu numaradan her türlü danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak verdiklerini, hem de sms ile size takip numarası gönderileceği söylendi. Bende evrakları gönderin dedim. Bunlar dolandırıcı olabilir mi? Bilgisi olan var mı ?







  • Selam yeni yapılan çekilişlerin açıklanma tarihi Mayıs 15. Bence çok güvenilir değil.
  • Evraklar elime ulaştı. Belgede sadece ad-soy adres ve iletişim bilgileri isteniliyor. Doldurup tekrar yolladım. Aras kargo ile anlaşmalıymış şirket. Kargoyu da ödemesiz olarak gönderdim. Bir şey olmaz herhalde. 3-4 defa aradılar evraklar elinize geçti mi diye. Şu şekilde dolduracaksınız, şu adrese göndereceksiniz. Gerekli işlemleri biz onaylayıp sizi bilgilendireceğiz dediler. Sanırım güvenilir bir firma. İzlenim öyleydi. Ayrıca evrakda sadece adım soyadım açık adresim telefon ve e-mail adresim, bitirdiğim üniversite ve bölüm yazıyor. Evrak üzerin yapıştırılmak üzere 2 adet de biyometrik fotoğraf ekledim. Benden TC ve kimlik bilgileri istenilmediği için güvenilir olduğunu düşünüyorum ama hala emin değilim.
  • Konuşmada mayıs ayı gibi bir şey geçmişti sanırsam kura şubat ayında sonuçlar mayıs ayında diye bilgilendirdi.
  • green kart başvurusu ekimde yapılıp mayısta kendi resmi sitesinde yayınlanmıyor mu ?. hem bu çekiliş değil mi, kazanmadan önce ne sabıka kaydı. ve senin sabıka kaydını emniyet hariç kimse kontrol edemez, amerika dahil. senden sabıka kaydını isterlerse sen teslim edersin. bence biraz araştırma yapmalısın.
  • Kayıt için sadece ad-soyad iletişim ve eğitim bilgileri istenildi. Zaten kayıt yaptım. Bitti işlemler. Pazartesi confirmation alacam sonra kurayı bekliyecem.
  • Ah güzel kardeşim, ben sana daha ne diyeyim. Bak gitmek istediğin için heveslenmiş olabilirsin ama bu işin yöntemi bu değil.

    Resmi çekilişi beklersin her sene Ekim-Kasım ayları arasında olur ve sonuçlar Mayıs ortasında açıklanır. Başvuru kendin bile yapabilirsin, çok kolay, basit ve Türkçe.

    Bu gibi aracı firmaların sana hiç bir katkısı olmaz, olamaz. Duygularının sömürülmesine izin verme. Daha sonra sana bi telefon açacaklar. Özellikle mayıs ayında, kazandın 10 bin dolar göndermen lazım şu hesaba diyecekler. Sende işi bilmediğinden parayı yatıracaksın, hemen bir alt başlık olarak dolandırıldım ne yapmam lazım diye konu açacaksın.
  • greencard resmi devlet sitesinden başvuru yaptığınızda sizden istenen bilgileri doldurup gönderirsiniz.
    Bu işlem max 5 dk süren ve okul ingilizce düzeyiyle bile yapılabilen bir işlemdir.
    dvlottery dışındaki tüm başvurular danışman kurum sıfatıyla sizin adınıza işlemleri halleden kurumlardır(en iyi ihtimalle)
    Bu kurumların maalesef green card çekilişini yapan Amerika ile hiçbir bağı olmadığını düşünüyorum.
    @tour guide hocamın dediği gibi her sene ekim aylarında başvuru yapılır takip eden yılın mayıs ayında da sonuçlanır.
    ben de 2.ci kez 2017 de başvurdum ilk başvurumda kazanamamıştım.
    resmi kaynaklara itibar göstermenizi önemle rica ediyorum hocam..
  • Başvuruyu yaptık
  • Şimdi aradılar ne tesadüf (: 2 ton şey saydılar %95 kazanma ihtimaliniz var falan filan, sonuç olarak vip üye olmamı istediler 1.300 lira istediler, 6 ay taksit falan yaparız gibisinden. İstemiyorum deyip kapattım. Arkadaşın başta dediği gibi dolandırıcı sanırsam firma.
  • Buraya yazıp danışmanız iyi olmuş dolandırıcılara kanmayın hocam aman durduk yere paranızdan olmayın.Para kaptırmamanıza sevindim.
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda bahsettiğiniz 49 lirayı yatirdinizmi firmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de geçen gün aradılar kargo gelmiş arasta beklemede burda yazanları okuduktan sonra almayı düşünmüyorum.
  • bu çekiliş hac çekilişi gibi bir kere yazıl bekle cinsinden değil.
    her sene çekiliş için tekrar kayıt göndermek gerekiyor. ve kendi resmi sitesinden bedava başvurabilirsiniz.
  • Bu gün beni aradılar bende sizden okuduğum üzere kargoyu reddettim hiç bi sorun hiç bi sıkıntı olmadığını söylediler. Ne iş yaptıklarını 2. aramada sorduğumda evrakları bizim yerimize düzenleyip yolladıklarını söylediler ve bende bunu kendim yaparım dediğimde kazanmanız durumunda bir green card ajansıyla çalışmak zorundasınız isterseniz kazandıktan sonra görüşelim dendi. (Vip meselesini de sordum 3 sene 4 sene sizin yerinize tarihleri geçirmemek için biz başvuruyoruz hepsi o dendi öyle yüksek rakamlar değilmiş de 50 lira için iptal işlemi yaptıran adamlarız sonuçta :)
  • (:
  • Merhaba Arkadaşlar Öncelikle uzun araştırmalarımın sonucunu sizlere yazmak isterim. Ben yıllar önce başvuru yapmıştım beni bu firma aradı önce şüphe ettim sonra yerlerini ziyaret etmek istediğimi söyledim memnuniyetle cevabını aldım İST da olduğum için yerlerine gittim Büyük ve Kurumsal bir Firma olduğunu gider gitmez kanaat getirdim.

    Zaten Gitmeden önce Mersis numaralarını dahi benimle paylaştılar. Bildiğiniz gibi mersis numarası gerçekten varlığı olup olmadığını öğrendiğimiz vergi numaraları oluyor. Ve Yerlerine gidene kadar her aradığım da numaralarına kolayca ulaşım sağladım. Başvuru formunu elden teslim aldım zaten bu formda özel bilgi ve tc kimlik numarası sormuyorlar. Bu neden istenmiyor dediğimde özel bilgilerinizi zaten kimseyle paylaşmamanız gerekiyor cevabını verdiler.

    Greencard Kazanmanız durumunda bu bilgileri kendiniz elden Büyük elçiliğe teslim edersiniz. Bilgisini paylaştılar. Ben kazandıktan sonra ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim sorusunu sorduğumda bütün bu işlemlerden bizden özel destek alabilirsiniz yanıtını verdiler. Kısaca en azından işini doğru dürüst yapan bir yerle karşılaştığım için sevindim. 49 TL ücret sadece 1 yıllık danışmanlık bedeli o yüzden herhangi bir dolandırılacak veya bilgileriniz kötü amaçlı kullanacak bir yer olmadığı belli.

    Kısacası Danışmalık firması Greencard başvuru işlemleri yapıyorlar ve takip işlemlerini kendileri yapıyor.




  • Kısacası Danışmalık firması Greencard başvuru işlemleri yapıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyup3455 -- 24 Eylül 2018; 14:15:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.