Şimdi Ara

GRANDLAND X Mİ KADJAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
2
Favori
35.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dizel otomotik SUV araç almayı düşünüyorum.

    3008 pahalı geldi. Qashqai test sürüşü yaptım fakat çok beğenmedim.

    Kadjar ile grandland x arasında kaldım.

    1.5 kadjar icon panaromik cam tavan 135.700

    Grandland X enjoy cam tavan 141.500

    Fiyat teklifi aldım. Fiyat olarak kadjar daha mantıklı gibi geliyor. Daha ucuza donanım olarak daha dolu bir araç fakat grandland da sürüş, ses yalıtımı ve malzeme kalitesi olarak daha iyi gibi geldi.

    Kadjarın bakım maliyetleri ve ortalama yakıt tüketimi çok iyi seviyede. Fakat grandland yeni bir araç olduğu için ortalama tüketim hakkında pek bi şey bulamadım.

    Yıllık ortalama şehir içi dışı karışık 20 bin km yapıyorum. Bu yüzden bakım maliyeti ve yakıt da önemli bir kriter benim için.

    Sanki kadjar daha mantıklı bir tercih olur gibi geliyor fakat sizce hangisini almak daha mantıklı olur. Siz olsanız hangisini neden alırdınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caylak05 -- 7 Şubat 2018; 21:49:47 >







  • Ben olsam Grandland x düşünmezdim.

    3008 ile aynı araç ancak 3008'deki i-cockpit olmadıktan sonra diğerlerinden pek farkı kalmıyor.

    Maalesef 3008 için 170 bin üstüne çıkmak gerekiyor.

    Yakıt olarak çok farkları olacağını düşünmüyorum.

    İkisi de en az yakan motorlara sahip.

    Donanıma öncelik verip icon Kadjar tercih ederdim.
  • Kadjarin lafi olmaz bunun yaninda.
  • Merhaba,



    Grandland X kalite olarak Kadjardan üstün bir otomobil, fakat tüketim konusunda kadjar kadar ekonomik değil ne yazık ki. Tahminim Yarım litre ile 0.7 litre civarında farklar olacaktır karma tüketimlerinde.



    Geçtiğimiz haftalarda Grandland X hakkında bir inceleme konusu açmıştım;



    https://forum.donanimhaber.com/opel-grandland-x-incelemem-video-ve-fotografli--131041003#131041003



    Opel servisleri fiyat olarak oldukça yüksektir, Renault bu konuda avantajlı. Renault’nun donanım avantajı da var. Fakat arada da Opel lehine kalite farkı söz konusu. Tercih size kalmış.




  • grandland x i bilmiyorum ama haftasonu kadjar kullandım.sakın bulaşmayın hocam.beklentileriniz ekonomik olması yönünde sanırım ve tabiki bütçe ancak, kadjar ın motor ve yol sesi yalıtımı berbattı.plastik malzeme ve diğer malzeme kalitesini hiç söylemiyorum bile.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Konuyu görmemiştim baktım şimdi. Güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık. Kalite yönünden öyle aşırı bir beklentim yok kadjar da tatmin edici seviyede denebilir benim için. Sadece aklımda aldığım aracı 6-7 yıl kullanmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında bana büyük bir sıkıntı yaşatır mı onu düşünüyorum. Ben de şuan opel astra kullanıyorum. 2011 yılında aldım ve öyle büyük bir sıkıntı yaşamadım. Siz de kadjar kullanmışsınız sanırım öyle büyük sıkıntılı bir durumla karşılaştınız mı acaba?
  • holden12 H kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi malzeme kalitesi grandland a göre daha kötü ama çok da kötü gelmedi benim için. Yeterli seviyede diyebilirim. 2015 ve 2016 modellerindr trim sesi sıkıntısı varmış ama düzeltildiğini söylüyorlar yorumlarda. Ben de bir iki sert plastiğine dokundum evet o rahatsız edici gırç sesi geliyor ama yolda sürerken duymadım herhangi bir ses. İlerleyen dönemde nasıl olur onu bilemiyorum ama
  • Grandland x çift kavramalı şanzımana sahip değil ama kadjar sahip. Bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm. Ama yine de suv alırken Renault veya Opel almak bana pek mantıklı gelmedi.
  • Selamünaleyküm Ford kuga bir bakın derim ustam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: holden12

    grandland x i bilmiyorum ama haftasonu kadjar kullandım.sakın bulaşmayın hocam.beklentileriniz ekonomik olması yönünde sanırım ve tabiki bütçe ancak, kadjar ın motor ve yol sesi yalıtımı berbattı.plastik malzeme ve diğer malzeme kalitesini hiç söylemiyorum bile.

    eğer ki gündelik hayatınızda bentley kullanmıyorsanız verdiğiniz yanıtın ciddiye alınabilecek hiçbir tarafı yok. kadjar dediğiniz gibi kötü bir araç değil.

    quote:

    Kadjar ile grandland x arasında kaldım.


    grandland x , yol tutuş, güvenlik ekipmanları, süspansiyon konforu konularında kadjardan üstün. ama arkadaşların dediği gibi opel servisleri pahalı. ben kendi dizel otomatik astramın 10.000 bakımına 950 tl verdim. ama kendi aracımdan çok memnunum. eğer ki imkanınız varsa detaylıca opeli test etmenizi öneririm.




  • Çoğu markaya baktım en mantıklı bunlar geldi benim için. Ford kugayı eşim çok beğenmedi. Ayrıca hantal bir araç ve yakıt tüketimi diğerlerine nispeten daha fazla olduğu söyleniyor.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Biraz önce dediğim gibi ben de opel kullanıyorum ve memnunum. O yüzden kararsız kaldım zaten. Test sürüşü yaptım opel daha iyi geldi konfor ve sürüş açısından. Ama kadjar da fena değil. Yanlız işte burda sıkıntı opelin baz donanımı. Otomatik klima yok manuel. Farlar led değil. Geri görüş kamerası yok vs vs. Ve arada 6 bin lira fark var. Opele fazladan 6 bin verip daha boş donanımlı bir araç almaya değer mi ona karar veremedim.
  • caylak05 C kullanıcısına yanıt
    amacım seçiminizi etkilemek değil, ben opele araç almaya gittiğimde benzinli 1.4t sport otomatik istiyordum onun için de fiyat aldım ama opel bana benzinliden daha uyguna dizel otomatik verince donanım düşüklüğüne rağmen kabul ettim. aynı motorda donaım düşüklüğünü belki kabul etmezdim ama dizel otomatik olması düşük donanımı kabul ettirdi bana. şu ana kadar eksikliğini hissettiğim tek donanım xenon far ama doğruyu söylemek gerekirse arabayı gün ışığında kullandığım zaman geceye oranla çok daha fazla. evet otomatik klima güzel ama manuel de antalya sıcağında işimi gördü. ben megane sedan ile kadjarı arka arkaya test etmiştim. megane ın sürüşünden sonra kadjar aynı keyfi vermemişti. eski bir toyota sahibi olarak artık güvenlik kadar sürüş zevki de arıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caylak05

    Konuyu görmemiştim baktım şimdi. Güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık. Kalite yönünden öyle aşırı bir beklentim yok kadjar da tatmin edici seviyede denebilir benim için. Sadece aklımda aldığım aracı 6-7 yıl kullanmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında bana büyük bir sıkıntı yaşatır mı onu düşünüyorum. Ben de şuan opel astra kullanıyorum. 2011 yılında aldım ve öyle büyük bir sıkıntı yaşamadım. Siz de kadjar kullanmışsınız sanırım öyle büyük sıkıntılı bir durumla karşılaştınız mı acaba?

    Kadjar babamın arkadaşında var 1.5 dCi Icon Manuel, 2015 Aralık ayında 90 bin tlye benim tavsiyem ile almıştı. 64 yaşında aile babası emekli bir birey kendisi, 2 yılı aşkın süre oldu, son derece memnun aracından, uzun yolda 3.5'lara kadar düşürdüğünü söylüyor tüketimi ve 5.5 litre karma tüketimi var ortalama hızı 30-35 civarında. Otobanda basınca bile 6 litreleri hiç geçmiyor diyor. Ben de aracını birkaç kez kullanma fırsatı buldum, öyle milletin itin bir yerine soktuğu kadar kötü bir araç değil, biraz trim sesleri mevcut, fakat benim kullandığım 1300 kmdeki grandland'da da bu seslerden mevcuttu. GrandLand'i otobanda 5 litrenin altına düşürememiştim ben.

    Grandland X sürüş karakteri, konforu ve kalitesi olarak Kadjardan üstün, fakat Enjoy donanımı da çok dolu değil. Performans olarak kağıt üzerindeki 10 beygir fazlalığı gerçekte pek hissettirmiyor Grandland X onu da belirteyim.

    Burada karar tamamen sizin tercihlerinize kalmış. İkisi de üzecek nitelikte otomobiller değiller.




  • Bence ikisini de deneyin öyle karar verin,Opel ve renault kullandım,ikisini de sıfır olarak aldım,Şu anda megane sedan icon edc kullanıyorum,12.000 km oldu,Ne trim sesi,Ne de bir sorun verdi.Opel kullanırken elektronik sorunlarını çok yaşadım.Ne yazık ki Opel servisleri çok pahalı,kadjar bakımları 20.000 de bir fiyatı 600 TL.Opel biraz daha fazla yakar,ortalama 1-1,5 litre daha fazla.Bende aracımı garantisi bitince değiştirecem,Benim aklımda da grenland ve kadjar var.
  • Kadjar guzele benziyor grandland e binmedim. Manuel mi dusunuyorsun ateca dan da teklf aldin mi
  • Grandland x öneririm şiddetle
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Yok dizel otomatik fiyatlar bunlar. Seatta fizel otomatik olmadığı için sormadım hiç. Ama skoda karoq çıkacakmış mart ayında onda olacak dizel otomotik. O da güzele benziyor ama bana biraz acil lazım olduğu için onu bekleyemeceğim.
  • Alabiliyorsanız 3008 aradaki fiyat farkına değer. Ama maddi durumunuz müsait değilse bence bu ikili arasında grandland x çok ağır basar
  • Şunu al, bunu al demek istemiyorum ama tavsiyem, donanım, servis fiyatları ve ufak yakıt tüketimi gibi farkları bir kenara bırakıp, hangisi "daha iyi otomobil" ise onu alın. Olmazsa olmaz donanımlar dışında (ESP, havayastığı, klima vb.) diğer donanımlar göz ardı edilebilir. Önemli olan hangi aracın yolda size daha iyi hissettirdiği, hangisinin daha iyi yol tuttuğu, hangisinin kasisleri daha az hissettirdiğidir. Benim fikrim bu yönde.

    NOT : Polemik yaratmamak ve çok da gerekli olmadığı için marka model vermiyorum, 1-2 sene öncesine kadar eşimde D segmenti, bende daha donanımlı C segmenti bir araç vardı. Eşimin aracını donanımı daha az olduğu halde her hâlükârda tercih ederdim. Çünkü daha iyi yol tutuyor, daha iyi duruyor, daha konforlu ve güvenli hissettiriyordu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.