Şimdi Ara

GRANDLAND X Mİ KADJAR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
35.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç ararken Kadjar test etmiş birisi olarak 2 si arasında grandland x tercih ederdim ben olsam.

    Ama Asıl tercihim ise kuga olurdu.
  • Grandland x diyenlerin hiçbiri grandland x almaz. Kadjar bu sınıfta fiyat perfornmansı en yüksek araba.
  • hocam merhaba,
    yukarıda yazdıklarım yanlış anlaşılmış olabilir,polemik yaratmamak için de mesajımı alıntılayan arkadaşlara cevap vermicem..

    siz en iyisi çok dikkate almayın bizleri,kendiniz karar vereceksiniz tabiki..
    şimdiden hayırlı olsun,umarım gönlünüze göre olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daerohn

    SUV diye ısrar etme derim. SUV'lar C segmentinin erden yükseltilmiş hali. ekstra olarak ne bagaj ne konfor ne yalıtım. o paralara alınabilecek D segmenti bir araç bu araçların hepsinden daha iyidir. yok illa suv kardeşim dersen de skoda kodiaq dene derim.

    D sınıfı da C 'lerin uzatılmış hali :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drive_earth

    Grandland x diyenlerin hiçbiri grandland x almaz. Kadjar bu sınıfta fiyat perfornmansı en yüksek araba.

    Niye almasın tutulmadığını söylemek için çok erken. Daha yeni çıktı piyasaya.

    Ben de grandland önermekle birlikte alternatif olarak kugayı öneriyorum.
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Yani bir bakıma haklısınız opel kalite olarak daha iyi bir araç ama sonuçta arabayı aldıktan sonra da bakım maliyeti, yakıt, donanım vb. hususlar da önemli bence. Aslında kadjarın uzun yıllar sıkıntı çıkarmıyacağını bilsem benim için tatminkar bir araba. Ama klasik renault algısından dolayı kafamda soru işaretleri yok değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caylak05

    Yani bir bakıma haklısınız opel kalite olarak daha iyi bir araç ama sonuçta arabayı aldıktan sonra da bakım maliyeti, yakıt, donanım vb. hususlar da önemli bence. Aslında kadjarın uzun yıllar sıkıntı çıkarmıyacağını bilsem benim için tatminkar bir araba. Ama klasik renault algısından dolayı kafamda soru işaretleri yok değil.

    Daha önce 100.000 km kadar Renault Megane 3 ST kullandım, Opel de kullandım ve şu anda Insignia kullanıyorum.

    Ben aslında Opel daha kaliteli demedim, sadece "size göre hangi otomobil daha iyiyse onu alın, ufak detaylardan ziyade otomobili otomobil yapan özelliklere dikkat edin" demiştim.

    Her iki markanın da C ve D segmentini kullanan birisi olarak ve otomobil dünyasındaki testleri-yorumları hobi olarak sürekli takip eden birisi olarak kalite konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Renault'nun ithal modelleri oldukça başarılı, "algı" olarak kötü olması hiç önemli değil. Son yıllarda pek çok sorunsuzluk araştırmasında da Renault oldukça başarılı oldu.

    Buna karşın Opel ufak tefek arızaları ile meşhur bir marka ve çok da haksız bir ün değil. Fakat; genel olarak Opel'deki "yürüyen aksam" Renault'da yok. Bu da bir gerçek. Renault Talisman bile süspansiyondan eleştiri alıyor, oysa genel olarka harika bir araç. Renault'nun felsefesi daha ucuz yürüyen aksam üzerine daha albenili iç mekan ve nispeten uygun fiyat. (Uygun fiyat kısmı biraz ortadan kalktı) Yani özetle benim şahsi kanaatim, Renault'nun daha sorunsuz olduğu ancak Opel'in daha kaliteli yürüyen aksam kullandığıdır.

    Bakım fiyatları Renault'da eskisi gibi değil, arada pek fark kalmadı. Hem eğer Opel sizi daha iyi hissetirecekse, yılda 1 kez 200 lira fazla vermek bence hiç önemli değil. Aynı şekilde yıllık 30-40.000km ve üzerinde yol yapan birisi değilseniz, 100 km'de 0.5 litre fazla yakması da bence önemli bir dezavantaj değil. Tabii bu kararlar subjektif, size göre çok önemli olabilir. Donanım konusunda ise şunu söyleyebilirim, insanların etkilendiği ve fazla para ödeyerek aldığı pek çok donanımın aslında göz boyamadan ibaret olduğunu düşünüyorum. Bazı donanımlar ise olmazsa olmaz önemdeler, burada da biraz subjektif tercihler devreye giriyor.

    Bahsettiğiniz araçların 2'sini de deneyimlemedim, çok ilgi alanıma da girmiyorlar. (ben C segmenti SUV yerine D segmenti tercih edenlerdenim) O yüzden size hala "Kadjar al" ya da "Grandland X al" diyemiyorum. Her 2 aracı da mutlaka test edin, hatta mümkünse 1'den fazla kez test edin. Kiralama firmalarında bulabilirseniz 1'er hafta kiralayın. Hangisinde iyi hissediyorsanız onu alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 9 Şubat 2018; 9:28:11 >




  • En iyisi Qasqai bence. Para sorun değilse xtrail, crv.
  • Suv dediğin 5008, xrail, crv, edge, sorento vb. dir baktığınız araçlar neredeyse c segment otomobillerden dar araçlar... Artık yerden yüksek araca binenler suv zannediyor amaç yerden yüksek olmaksa alın bir sandero stepway...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azaz06

    Suv dediğin 5008, xrail, crv, edge, sorento vb. dir baktığınız araçlar neredeyse c segment otomobillerden dar araçlar... Artık yerden yüksek araca binenler suv zannediyor amaç yerden yüksek olmaksa alın bir sandero stepway...

    ben de bu görüşteyim, benim bu ikisinden birini alacak param olsa -ki şu anda yok- mitsubishi pajero, toyota land crusier, nissan petrol gibi gerçek suv alırdım. 2 çeker olduktan sonra suv gibi gözükmesini ben pek kabullenemem. 2011 pajero fiyatını bir qq ye bir kadjara vs veremem. evet vergisi pahalı ama karşılığı çok fazla. yine de herkesin keyfi herkesin bütçesi kendine göre.
  • SUV değiller iyi güzel de millette tam SUV alacak bütçe mi var ki? İkisi de iyi araç, hangisi içine sinerse onu alın derim.
  • Çevremde Kadjar,Ford Kuga, Qasqai,Peugeot 3008 alan arkadaşlar çok memnun çok iyi diyip duruyorlar.
    Ama benim bir türlü içime sinmedi bu araçlar hep bir şeyler eksik ve yarim.
    O kadar para verip alırken insanı çok düşündürüyor.

    Peugeot 3008 iyi diyenler olmuş. Ama hala eski Peugeot ön takımlar diskler frenler hep problem. Araştırabilirsiniz.

    Grandland X e hafta sonu bakacağım. İnternetten baktığım kadarı ile 3008 e benzer altyapı olduğu söylenmiş.
    Acaba ne kadarı 3008 ile benzer. sadece şasi mi yoksa başka bir şeyler de mi bilgisi olan var ise açıklayabilirse iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: holden12

    grandland x i bilmiyorum ama haftasonu kadjar kullandım.sakın bulaşmayın hocam.beklentileriniz ekonomik olması yönünde sanırım ve tabiki bütçe ancak, kadjar ın motor ve yol sesi yalıtımı berbattı.plastik malzeme ve diğer malzeme kalitesini hiç söylemiyorum bile.

    sırf renault diye resmen saçma salak sallama bir yorum yapmışsın kadjar ı sürdüğüne hatta içine bile bindiğine inanmıyorum maalesef forum senin gibi tiplerle doldu son 2-3 senedir kadjar elbette süper ötesi bir araç değil ama malzeme kalitesi sınıfına göre gayet yeterli QQ nin plastikleri nasılsa aynı kalite kadjar dada var opel in yeni aracına binmedim o yüzden birşey diyemen ancak kadjar ın yakıt tüketimi , performansı , servis ve parçası sizi son derece memnun eder motor konusunda opel renault la baş edemez




  • öncelikle lafını bilip konusacaksın.hiç tanımadığın birine saçma salak konusuyosun diyemezsin!
    ''whatsapp toplu araç alımı'' diye bir grup var bak forumda.
    oradaki 150 kişiye aracın fotolarını ve hatta motor sesi vidyosunu yolladım gruba..
    şimdi ordan bir kişi gelip bunu doğrulasa sen ''saçma salak '' konuşmuş olmayacak mısın?
    bozulmayacak mısın?
    rezil olamyacak mısın?

    sevgili dostum, 2009 yılından beri forumdayım..demekki neymiş,2-3 yıldır buraları doldurmamışım..
    bilip bilmeden önüne gelene sallarsan,
    böyle kapağı takarlar!!

    hadi hayırlı akşamlar
  • Kadjar çok daha mantıklı.
  • Kuga 1.5 TDCI Manuel Titanium alır geçerim..
  • Önemli bir fark var o da biri çift kavrama edc, diğeri tam otomatik. İleride edc masraf çıkarabilir. Ama ben 3 yıl binerim satarım derseniz o zaman başka

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Grandland alırdım eğer boyutları aynı ise

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grandland tabiki ,genel anlamda reno dan uzak durun ,sembol harıcı ..
  • Ne alırsan al 4 çeker al öbür türlü yüksek hb olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.