Şimdi Ara

GRAND SCENIC İLE İLK 10.000km...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
6.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4 ay 10.000km…
    4 ayda 10.000 km yol yaptım G.Scenic ile. Bu zaman zarfında yaşadıklarımı özetleyeyim dedim. Belki almayı düşünenler vardır fikir verir…bilgi paylaştıkça değerlidir..:) aklima geldiği gibi herhangi bir sıraya düzene sokmadan yazıyorum.

    - Şuan itibari ile şehir içi 6.3-6.7lt , şehir dışı ise 5.4-5.7lt yakıt tüketimi rutin hale geldi. Bu tabiî ki de kullanımınıza ve aracın doluluk oranına göre değişecektir. Bu arada aracım manuel vites. Ben şehir dışı seyahatlerinde otoban dışı 96km/h ve otobanda ise 128km/h e hızı regülatör ile sabitliyorum. Tavsiye ederim optimum tüketim ve hızı elde ediyorsunuz. Şehir içi ise sakin kullanıyorum.
    - Otomatik yanan farlar gerçekten çok başarılı. Sürekli auto konumda duruyor zaten. Bu sewdiğim özelliklerden birisi.
    - Yağmur sensörüne gelince, çok da tatmin etmedi beni. Birkaç kez geç devreye girmesi ile beni zor durumda bıraktı, bir iki defa da tünele girdiğim halde hız kesmeden devam etti…daha başarılı olabilirdi.
    - Beni G. Scenic te en çok şaşırtan ise ses yalıtımı oldu. yuksek hızda bu sınıftaki her araç kadar sesi içeri alırken, düşük hızlardaki sessizliği dizel kullandığını insana unutturacak cinsten...bravo renault a...iyi iş çıkarmışlar.
    - Aldığım gün hemen ziebart a gidip bagaj havuzu aldım. 120tl. iyi ki de almışım, birkaç defa bagaja döktük bir şeyler. Neyse ki havuzu yıkatınca eser kalmıyor lekeden kirden…şiddetle tavsiye ederim.
    - Yarı deri teflon karışımı koltuklar çok başarılı. Ben açık renk olduğu için eyvah kirlenir falan diyordum ama inanın ilk günkü gibi tertemiz. Bizim ufaklık kaç defa sutunu aptamilini meyvasını döktü. Leke tutmuyor ve temizlemesi çok kolay. Hatta benim koltuğumda hemen kapıya yakın tarftaki deri bölüm, kot kumaşından dolayı biraz mavileşmişti…hayda demiştim işte başladı kotuklar kirlenmeye..geçen gün oğlumun ıslak mendili ile şöyle bastırarak sileyim dedim pırıl pırıl oldu…mendil ise masmavi…
    - Aracın sağından solundan ses gelmeye başladı. En çok da arka cam perdelerinden ve arka emniyet kemerlerinin sütunlardaki yuvalarından.
    - Ses sistemi 3d çıktı şansıma. Gayet tatminkar bir performansı var. Pek çok standart ses sisteminden daha iyi.
    - Daha ilk başlarda kapı fitili bir miktar sökülmüştü. Servis hemen sorgusuz sualsiz yapıştırdı.
    - Henüz araçta çizik vuruk yok…umarım da olmaz.
    - 17” conti lerin yol tutuş ve fren performansından memnunum. Yağmurda da gayet başarılılar. Ancak lastik basınçlarını iyi ayarlamazsanız hoplatiyor ya da yakıt sarfiyatı arttırıyor ve çekişi düşürüyor. Ben sürekli dört lastik 36psi kullanıyorum. Servisin söylediği ve kapıda yazan 38 ön tarafı çok hoplatıyor.
    - Aracın görüş açıları başarılı. Arka cam ufakmış gibi duruyor ancak görüş gayet başarılı. Ön de ise A sutunu bir miktar dönüşlerde perdeleme yapıyor.
    - Bir depo ile, 55 lt dir kendisi…şehirler arası yolculukta menzil ~1200km civarı. Şehir içi ise 750-900 arası değişiyor.
    - En buyuk sıkıntıyı kış lastiğinde yaşıyorum. Mevcut 205/55/R17 95H ölçüleri için tek kış lastiği lassa da görünüyor. Ki onunda yük-hız indeksi uymuyor. Seçenek yok yani anlayacağınız…nereden bulmuşlarsa bu ölçüleri. goodyear ultra grip diye bir kış lastiği varken lassa takasım gelmiyor hiç. Ama ölçü yok…
    - Birkaç kez virajlarda bilinçli olarak zorladım, hafif arkayı bırakır gibi oldu ama esp nin de yardımı ile toparlaması kolay oldu.
    - Aracın en buyuk eksileri, bana göre tabi; ön park sensörü, lastik basınç sensörü ve tavan barları. Ha birde kendiliğinden kararan dikiz aynası olsa süper olurmuş. Malum bizdeki ayarsız farlı araç sayısı kadar araç, dünyanın hiçbir ülkesi demim abartı olur da en azından, Avrupa nın hiçbir ülkesinde yoktur.
    - Bi-xenon farlar çok keyifli özellikle dar virajlı yollarda. Gece çalıştırdığınızda farların ayar için oynaşması çok hoş…
    - G. Scenic te ortak sorunlardan birisi ön camda sileceğin göz hizasında iz yapması gördüğüm kadarı ile. Bunun için silecek değiştiren oldu hatta cam değiştirmeye kalkan bile var…ben ise tesadüfen çözdüm…nasıl mı? Ön cam a su itici uygulattım. İz miz yok.. 
    - Dun gece fark ettim araç kilitlendikten 120 sn sonra otomatik olarak açıkta kalan ne kadar ışık kaynağı vs varsa hepsini kapatıyor. Bu bir yenilik midir yoksa zaten yıllardır olan bir özellik mi bilmiyorum. Dediğim gibi yeni fark ettim. Eskiden olsa sabaha kadar açık unutulan okuma lambası neticesinde ya da far, komşunun aküsüne sulanırdık.. 
    - Eskiden opet kullanırdım hep. Sonradan fark ettim ki opet in menzili kısa. Shell ile daha fazla yol yapıyorum…rahat %10 fark ediyor.
    - Bu 10.000km yi 4 ayda yapmamdaki en buyuk etken son 2 ayda 4 kere bodrum yapmam. Yani 6000km si uzun yol. G. Scenic ile bagaj sıkıntısı olmadan yolculuk doğrusu çok keyifli idi.
    - Bizim ufaklığın koltuğunu arka orta da kullanıyorum. İsofix bağlantılı tabiki. Hem o daha rahat yolu görüyor hem de ön taraftan annesi ve ben ona kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Annenin arkaya oturmasına gerek kalmıyor.
    - Klima performansını açıkçası çok test etme imkanım olmadı. Zira bebekten dolayı doktorumuzun da tavsiyesi doğrultunsa 24 dereceye ayarlayıp %50 üfleme kapasitesi ile kullandım hep. Bu hem çok soğutup bebeğe zarar vermiyor hem de gerekli hava sirkülasyonunu sağlıyor. Kısaca ne ben terliyorum ne de ufaklık üşüyor.

    Şimdi tekrar alıcak olsam gene G. Scenic mi alırdım…ewet…pişman etmedi beni şimdilik. Aslında G. Picassoyu da bi 10.000km kullanıp kıyaslama yapabilmeyi çok isterdim.neyse….
    Bakalım ilk bakıma, 20.000km ye, hangi düşüncelerle gireceğim. Bakarsınız Picasso yeni kasa çıkarır süper bir tasarım olur 20.000km yi görmeden bir anda G. Picassoya geçerim belli mi olur…
    Biraz uzun oldu ama 10.000km de az değil… sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım faydası dokunur.
    Saygılar…

    yahu hiç motordan bahsetmemişim..:) şimdi bu 1.5 bu 1.5 tonluk araca yetiyormu diyenler olabilir. bence gayet yeterli. tabi ışıklarda ilk önce fırlayan olmak istemiyorsanız...:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quinthox -- 10 Kasım 2011; 23:49:56 >







  • Güzel yazı olmuş teşekkürler gıcırdamalar çoğalmaz işallah. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven1127 -- 11 Kasım 2011; 0:02:30 >
  • Guzel bir paylasim olmus. Bu tur araclar bence daha fazla yayginlasmali. Hem Scenic hem C-Max begendigim araclar arasinda. Uzun yillar sorunsuz kullanirsiniz umuyorum.
  • İyi günlerde, ailenizle birlikte kazasız belasız uzun yıllar boyunca kullanmanızı dilerim. Bu sınıfta tartışmasız en beğendiğim araç. Ne zaman bir Renault bayisine gitsem içine oturup dinlenirim. :)
  • iyi dilekler için teşekkür edrim.

    bu arada sewgili joushkun, içine oturup dinlenmekten bahsedince aklıma bir anı geldi...daha yeni bakınıyorum scenicmi picassomu c-max mı....k.tepretoğullarında galerideyim. bindim scenic e inceliyorum..herşey yolunda...arkaya bkim dedim oturdum aa genişmiş falan ( benim boy 1.93 ) neyse...derken bir baktım inemiyorum...kapılar kitli...meğer çocuk kilidi devrede imiş. kaldıkmı aracın içinde galerinin ortasında öylece...etrafta kimse yok..:)) hh hee...çok gülmüştüm kendime...o zaman tabi çocuk kilidinin on kapı kolund olduğunun da farkında değilim ki uzanıp devre dışı bırakayım..:) tam komediydi..yaklaşık 10dk oylece oturdum arkada...bende dinlendim anlican...:) sonra bir ufaklık geldi ailesi ile birlikte araca bakıyorlar, açtı kapıyıda kurtardı beni..:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quinthox

    iyi dilekler için teşekkür edrim.

    bu arada sewgili joushkun, içine oturup dinlenmekten bahsedince aklıma bir anı geldi...daha yeni bakınıyorum scenicmi picassomu c-max mı....k.tepretoğullarında galerideyim. bindim scenic e inceliyorum..herşey yolunda...arkaya bkim dedim oturdum aa genişmiş falan ( benim boy 1.93 ) neyse...derken bir baktım inemiyorum...kapılar kitli...meğer çocuk kilidi devrede imiş. kaldıkmı aracın içinde galerinin ortasında öylece...etrafta kimse yok..:)) hh hee...çok gülmüştüm kendime...o zaman tabi çocuk kilidinin on kapı kolund olduğunun da farkında değilim ki uzanıp devre dışı bırakayım..:) tam komediydi..yaklaşık 10dk oylece oturdum arkada...bende dinlendim anlican...:) sonra bir ufaklık geldi ailesi ile birlikte araca bakıyorlar, açtı kapıyıda kurtardı beni..:)



    Güldüm vallahi, ben de aynı bayide incelemiştim ilk olarak. Ve yine aynı bayide ben de Megane'da kalmıştım.




  • insanın yanlız olmadığını bilmesi güzel...
  • Araci gule gule kullanin.
    Aslinda kis lastigi icin 16 inc jant alip ona takabilirsiniz. Hem karda kista 17 ye gore daha avantajli olur, hem de lastigi daha cuz olur 17 icnten. Negatif yonu ise janta para verceksiniz ve aracin gorunusunden biraz odun vereceksiniz.
    Tabi bu ne kadar karda arac kullandiginiza bagli. Cok nadirse takin lassayi gitsin. Hatta Istanbuldaysaniz araci 1-2 gun kullanmamayi goze alin:)
  • teşekkür ederim kendi adıma çok faydalandım yazınızdan
  • teşekkür ederim berk984.

    aslında benimde aklım gelmedi değil ancak jant masrafı zaten lastik ebatlarından kaynaklanan fazla fiyatı geçiyor..hesaplı değil...benim burdaki sıkıntım ise hesap tan ziyade seçenek olmaması...lassa kötü değildir aslında...kullanmışlığımda vardır. fazla ses yapar ki bu da hamurunun sert oluşu ile alakalı. aracın görüntüsü problem değil. gider 2010 scenic jantı aldımmı orjinal gibide görünür...:)

    diğer taraftan 1-2 gun kullanmayı verin derken kar yağışını kastetmişsiniz...aslında herkesin ki bir zmaanlar bende böyle düşünürdüm, ilk aklına gelen bu oluyor. oysa ki adi ustunde kış lastığı...kar lastiği değil....kış lastikleri yapıları gereği 4 mevsim lastiklere göre düşük sıcaklıklarda daha iyi yol tutar ve daha başarılı fren mesafelerine sahiplerdir. doolayısı ile aslında kar için değil düşük sıcaklıklar için herkezin kış aylarında kış lastiğine geçmesi gerekir....tabi birde işin duygusal tarafı var...:)

    tekrar tşkr ederim katkıdan dolayı...




  • şirket aracı olmasa almayı düşündüğüm araç tipi Grand scenic 130 bg dci gelirse rakiplerine göre -benim için- tercih sebebi olurdu
    güzel paylaşım olmuş
    lastik konusuna gelince kış lastiğini yuvarlama çapı aynı olmak koşuluyla farklı yanak ve genişlikte de alabilirsiniz
  • İzlenim ve tespitleriniz için teşekkürler gayet başarılı bir araç 1.6 130 hp dci + edc yi sabırsızlıkla bekliyoruz......
  • İyi günlerde kullanmanız dileğiyle..
    Güzel bir konu olmuş.
  • Objektif ve okunası yazmışsınız; güle güle binin. :)

    Bu sınıfta ilk tercihim C-max olurdu galiba.Daha tok geliyor diğerlerine göre.
  • Güzel paylaşım olmuş.Gerçekten Mpv tarzı araçları bende çok kullanışlı ve ferah buluyorum.Kendi aracımı almadan önce baya bir C-max ya da Scenic almayı düşünmüştüm.Sürüş pozisyonu uzun boylu insanlar için çok güzel bence.İleride artık kısmet..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    quote:

    Orijinalden alıntı: quinthox

    iyi dilekler için teşekkür edrim.

    bu arada sewgili joushkun, içine oturup dinlenmekten bahsedince aklıma bir anı geldi...daha yeni bakınıyorum scenicmi picassomu c-max mı....k.tepretoğullarında galerideyim. bindim scenic e inceliyorum..herşey yolunda...arkaya bkim dedim oturdum aa genişmiş falan ( benim boy 1.93 ) neyse...derken bir baktım inemiyorum...kapılar kitli...meğer çocuk kilidi devrede imiş. kaldıkmı aracın içinde galerinin ortasında öylece...etrafta kimse yok..:)) hh hee...çok gülmüştüm kendime...o zaman tabi çocuk kilidinin on kapı kolund olduğunun da farkında değilim ki uzanıp devre dışı bırakayım..:) tam komediydi..yaklaşık 10dk oylece oturdum arkada...bende dinlendim anlican...:) sonra bir ufaklık geldi ailesi ile birlikte araca bakıyorlar, açtı kapıyıda kurtardı beni..:)



    Güldüm vallahi, ben de aynı bayide incelemiştim ilk olarak. Ve yine aynı bayide ben de Megane'da kalmıştım.





  • Scenic bu siniftaki basarili araclardan 130 luk dizel motormu bu ?
  • iyi günlerde kullanmanız dilegiyle
  • aracınız hayırlı olsun grand scenic gerçekten çok hoşuma giden bir araç özellikle arka far tasarımı

    kış lastiği konusunda bende 15 gün önce minübüs e 2 tane önlere lassa kış lastiği aldım bi kar yağsın da deneyelim bakalım nasılmış lassa kış lastiği

    biz 7-8 arkadaş kış olunca burada kar'ı çok tutan bi dağ var (dranaz) kışın arabayla oraya gidiyoruz cumartesi akşam iş çıkışı soğukta yakıyoruz odunu sucuğumuzu kızartıyoruz off off bi kar yağsa da gitsek araba falan işlemediği için yolda 30 cm kar oluyor lapa lapa kar yağıyor

    bu da aldığım lastiğin deseni snoways 2c
     GRAND SCENIC İLE İLK 10.000km...




  • Paylaşım için teşekkürler. :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.