Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (419. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mp71_71

quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

Aracim bi kac gundur gec mars aliyor.
    Her zaman calistgi sekliyle anahtari kisacik mars yapip birakiyorum ve arac calismiyo, el freni arizasi, vites arizasi veriyo.el aliskanligi bi saniyede marstan cekiyorum elimi diye oluyo. Tik diye calisiyodu hep eskiden.

Bunun yaninda bugun degsik birseyle karsilastim.

Bugun kaldrima tam yanasmistim, araci calistrdim, dreksiyonu cevirirken (kaldrima dayali oldugu icin donmedi, zorlandi) arac stop etti. Dusuk yag basinci uyarisi verdi, ardindan otmtik el freni arizasi, ardindan sanziman uyarisi.

Buna bnzer birseyle karsilasaniniz var mi? Yakitla alakali olabilir gibi geliyo, ama daha once karsilasan varsa tecrubelerinizi bkliyorum.

Enjektör arızasına işaret ediyor...aracın mars basmaması,yada geç calismasi,stop etmesi,ekranda değişik arızaların çıkması,hepsi kötü mazot ve enjektör gibi geliyor bana..

İns mazottandir diyelim o zaman :)
    85000km deyim daha, enjektor problem cikarmaz diue umuyorum.

**Akum yeni, 5-6 aylik, voltaji da ara ara olcuyorum yagina bakarken skinti yok.

Bir de PC ile baglanip bakmak lazim ekstra bi ariza vs gozukiyomu diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    Hocam forumda daha önce benim basima gelmisti. Coklu ariza uyarilari genelde akü kaynaklidir. Ben o zaman akuyu degistirmistim duzelmisti. Gecen yil agustos ayinda benim basima gelmisti. Yalniz düşük yağ basinci uyarisi mcp aktuator arizasi gibi duruyo. Sanzimanin icinde vites değiştiren robotlari yaglayan parça. Orjinali 1200tl. Benim ağır bakimlarda Dogan usta farketmisti onu. Cikmasi da 550 600 civari. Istanbuldaysan eğer bi göster istersen. Aracın kac binde su an? Belli bi kmden sonra o parcada omrunu dolduruyo. Ben de şu an hic bi problem yok. Saat gibi hersey. Yalniz geciktirmeden en yakin servise goster derim.

• Dostlar ne kadar bakımlı olursa olsun 120bin km picasso dizelin karakteristiği gereği sorun çıkartır mı? Bir de Karsın eksi40larında dizel sorun yaratır mı? Picasso11 nickli arkadaşın aracını düşünüyorum. Kendisi sağolsun çok titiz ben onun kadar bakımlı kullanamam muhtemelen bu da dizelde sorun olur mu? Bakamam derken arabanın içine etmekten bahsetmiyorum tabii ki.
    Bir de genel sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvahnecdet -- 3 Ekim 2015; 10:32:06 >
  • soskay S kullanıcısına yanıt
    sevgili forumdaşım, tabi ki sakıncası yok...

iş değişikliği sebebiyle satıyorum, şirket aracı olarak jetta geldi, biraz borcum var onları kapatmayı planlıyorum.
  • afyonda -25 de bi sorun çıkartmadan çalışıyor.. ki hemen her dizelde çalışıyor hocam bu araca özgü değil sonuçta ısıtma sistemi önce devreye giriyor ama -40 ta mazot donarsa işin zor.. etrafında dizeller çalışıyorsa picasso da çalışır yoksa picasso da çalışmaz...
  • celenlee C kullanıcısına yanıt
    geçen kış bende de bu tür bi sorun oldu detaylı yazmıştım hocam vites geçişinden tut çalışmaya kadar bi sürü abuk subuk haraketler sergiledi...

bigün uyandım işe gideceğim hava -15 falan araç tık ses yok marş basımıyor garip bi ses geliyor gurultu gibi.. neyse hanımın araçla gittik o gün sanayide bi ustaya sordum tamam mesele akü dedi getirdi garajda varta marka bi akü takı araçta hiç bi sorun kalmadı halada yok.. aküyü yenide alsan kul yapısı arızalı olabilir bi ölçtür belkide aracın şarj etme sorunuda olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

geçen kış bende de bu tür bi sorun oldu detaylı yazmıştım hocam vites geçişinden tut çalışmaya kadar bi sürü abuk subuk haraketler sergiledi...

bigün uyandım işe gideceğim hava -15 falan araç tık ses yok marş basımıyor garip bi ses geliyor gurultu gibi.. neyse hanımın araçla gittik o gün sanayide bi ustaya sordum tamam mesele akü dedi getirdi garajda varta marka bi akü takı araçta hiç bi sorun kalmadı halada yok.. aküyü yenide alsan kul yapısı arızalı olabilir bi ölçtür belkide aracın şarj etme sorunuda olabilir..

Tekrar ederse baktırırırm, ama sorunu yaşadığımda aküyü ölçtüm baktım 12.8v

Depo azaldı iyice, şimdi bir fulliim benim shell'de bakalım ne olacak..
    Haftaya westinghouse'ı değiştirtirken komple bi baktırtcam bizim motor/mekanik ustası arkadaşa.

• Benim üzerinde gelen akü 4.5 yılını doldurmak üzere. Akü olarak kaç amperlik ve hangi markayı alalım? Üzerindeki akü hangi marka ve kaç amper?

• quote:

Orijinalden alıntı: coolfire

Benim üzerinde gelen akü 4.5 yılını doldurmak üzere. Akü olarak kaç amperlik ve hangi markayı alalım? Üzerindeki akü hangi marka ve kaç amper?

Üzerinde çok sağlam Varta Akü ile gelmiş benim araç.
    Varta 12v L3 500/800A 75A

Sırf 7 Yılını tamamladı diye değiştirdim (Mart 2008 üretimiydi, akü üstünde yazıyor), sonradan pişman oldum. Duruma göre 9-10yılını tamamlayanlar var bu Vartalarla sonradan gördüm forumlarda.

Ben şu an 72A Mutlu akü taktırdım, çünkü Varta bulamadım, 70A üstü ne olsa uyar, ama ben diğer markaların bu kadar uzun süre sağlam kalacağını düşünmüyorum.

Ararken şu sıralamayla bakmıştım:

Varta/BOSCH 12v 74ah 680A
    İnci 12v 75ah 700A
    MUTLU 12V 72ah 640A
    İnci 12V 72ah 640A

• Teşekkürler

• Uzun bir aradan sonra tüm Picasso severlere merhaba,

Hatırlayanlar vardır belki, Nisan ayından bu yana görev nedeniyle yurtdışındayım ve kısmetse yarın dönüş yapıyorum Ankara'daki evime. Ailemden sonra en çok özlediğim şey henüz tadına tam anlamıyla varamadığım Picasso tabi ki

Bugün eşimin başına gelen hadiseyi paylaşmak istiyorum. Aracıma düşkünlüğümü bildiği için, yarın havaalanında temiz bir arabayla beni karşılayabilmek adına bugün evimizin yakınlarındaki Atlantis City AVM'ye gidiyor ve aracı da alışveriş merkezindeki oto yıkamaya (Tabanway) bırakıyor. Birkaç saat sonra aracı teslim almaya gittiğinde aracı çalıştıramayınca beni aradı. Tahmin yürütebilmek için belirtileri sordum ama karşımdaki eşim de olsa bir kadın olduğu için doğal olarak beklediğimizden farklı yorumlar yaptı. Anahtarı takıp kontağı çevirdin mi diye sordum, çevirmeye çalıştığını ama fren kilitlendiği (!) için aracın çalışmadığını söyledi. Fren kilitlenmesinin ne olduğunu açıklamasını istediğimde frene bastığını ama yine kilitli (!) olduğu için tam basamadığını ve kontağı çeviremediğini söyledi. Tabi bu sırada ekrandaki ikazlara (fren pedalına basınız vb) dikkat edip etmediğini sorsam da bakmadığını biliyordum. Aracın iç ışıklarının/aydınlatmalarının yanıp yanmadığını sorduğumda ise hepsinin çalıştığını söyledi. Açıkcası aklıma ilk önce akü gelse bile eşimin bu eşsiz (!) tarifleri doğrultusunda emin olamayınca, yakın bir arkadaşım aracılığıyla bakım için tercih ettiğim Başkent Sanayi Sitesi'nde bulunan Citroen özel servisindeki ustamı arayıp ilgilenmesini rica ettim. Sağolsun, kısa süre sonra gidiyor ve beni aradığında sorunun akü olduğunu öğreniyorum. Bu sırada yanında bizim iki çocuk da olunca eşim taksi ile eve dönüyor tabi.

Neticesinde bana çekip gönderdiği fotoğraftan gördüğüm kadarıyla Varta Black Dynamic E13 12V 72 Ah 640 A model bir akü takarak sorunu çözmüş. Fiyat olarak da telefonda 180 TL bir fiyat verdi. Akü fiyatlarını pek bilmesem de bir telefonla eşimin yardımına koştuğu ve sanayiden AVM'ye kadar bizim için gelip gittiğini, ve son olarak aracı da eve kadar teslim ettiklerini düşününce üçe beşe bakmadan helal-i hoş olsun dedim.

Selamlar, saygılar.

• Geçmiş olsun ve hayırlısı ile gelin, kazasız belasız..

sizin picasso heyecanına yenik düşmüş :) Akü fiyatı zaten 180-200 civarı ustanız gelip takmaya falan para almamış anlayacağınız.
  • konuyu forumda goremiyorum sizde de oyle mi

• konuya kendi profilimden girebiliyorum lakin sayfada bi türlü bulamıyorum alla alla ya

edit: konunun üzerine gelince kenarında çarpı işareti çıkıyor oraya basmışım o yüzden kaldırmış.. aşağıda görmek istemediğiniz konular diye bi yer var oradan geri alınabiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 6 Ekim 2015; 15:11:22 >
  • Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    Hocam hoş geliyorsunuz diyeyim vakit cabuk geçmiş(birde bana sorun dediniz gibi)
    Bende tatil yolcululuğunda mola esnasında akü sorunu ile karşılaştım ve o gün değiştirmiştim.Aküye 200 tl vermiştim sizin fiyat ve akü daha güzel derim benimle kıyaslandığında
    Dün ankara daydım.Bir kaç mesaj yukarıda bahsetmiştim land cruiser ilgimi.Dün itibariyle aracı satın aldım ve suanki ikamet olan adanaya doğru uzun bir yolculuk yaptım.Arac 4.0 lpg kiti takılı 2004 model agırlık 2000kg km 0,32 ve 0,33 krş yaktım 100 ile 110 arası hızla.
    Gercekten başka bşr keyfi olan bir araç ve ayagınız altında 4,0 litrenin bşr motorun oldugunu hissettiriyor ve hazırım diyor.
    Picasso ile henüz gönül bagımızı koparamadık hayırlısı ve kısmet diyorum.

• LC ve GP yan yana. Bu fotoyu paylaştığımda ablamın yorumu ''anne ve maço oğlu yan yana'' olmuştu.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 10 Ekim 2015; 12:19:52 >
  • soskay S kullanıcısına yanıt
    yeni araciniz hayirli olsun hocam. rica etsem aracla ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz. Oncelikle vergisi nedir yakiti nedir sigorta kasko ne kadar cikiyor kullanimi rahatligi nasil. bende buyuk arabalara cok ilgim var ama ulkemiz malum:)

• Teşekkür ederim. Şöyle kısa bir bilgi vereyim araç sürme adına çok keyifli.Konforda gayet güzel bir hayli geniş.3 sıra koltuk mevcut rahat rahat 8 kişi binebilir.Hatta eşime servise başla çoçukları okula götürür getirirsin dedim
    Picasso'nun ferahlığına alışınca insan aynısı veya daha üstünü arıyor diğer araçlarda.
    Aracı salı'dan bu tarafa kullanıyorum. Tüketimlerimi kayıt altına aldım uzun yolda 2,55 ve 2,57 den lpg aldım km tüketimi 0,32 ve 0,33 kuruş çıktı.%80 sehir içi kullanımında ise 2,15 den aldım km tüketimim 0,33 çıktı.2,55 orantıladığımda 0,39 olmakta.
    Aracın yıllık vergisi 2.985TL Kasko için aldığım en düşük fiyat 1.175.-TL sigorta ise 653TL
    arac 4.0lt 249hp testde ölçülen hp 208 çıktı 2004 model LPG kiti takılı prins marka aracın agırlı 2075.
    aracın agırlığını hiç hissetmiyorsunuz aracın verdiği tepki ve hızlanma inanılmaz güzel.Otomatik vites ise bir başka araç yağ gibi akıyor şehir içinde.Yokuş aşağı çok hızlanıyor bunu da belirteyim gaza dokunmasınız bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 10 Ekim 2015; 13:11:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Teşekkür ederim. Şöyle kısa bir bilgi vereyim araç sürme adına çok keyifli.Konforda gayet güzel bir hayli geniş.3 sıra koltuk mevcut rahat rahat 8 kişi binebilir.Hatta eşime servise başla çoçukları okula götürür getirirsin dedim
    Picasso'nun ferahlığına alışınca insan aynısı veya daha üstünü arıyor diğer araçlarda.
    Aracı salı'dan bu tarafa kullanıyorum. Tüketimlerimi kayıt altına aldım uzun yolda 2,55 ve 2,57 den lpg aldım km tüketimi 0,32 ve 0,33 kuruş çıktı.%80 sehir içi kullanımında ise 2,15 den aldım km tüketimim 0,33 çıktı.2,55 orantıladığımda 0,39 olmakta.
    Aracın yıllık vergisi 2.985TL Kasko için aldığım en düşük fiyat 1.175.-TL sigorta ise 653TL
    arac 4.0lt 249hp testde ölçülen hp 208 çıktı 2004 model LPG kiti takılı prins marka aracın agırlı 2075.
    aracın agırlığını hiç hissetmiyorsunuz aracın verdiği tepki ve hızlanma inanılmaz güzel.Otomatik vites ise bir başka araç yağ gibi akıyor şehir içinde.Yokuş aşağı çok hızlanıyor bunu da belirteyim gaza dokunmasınız bile

2ton 200+BG bir araç için 15lt lpg süper bir değer.
    Bir de vergisi düşük olsa süper olcak bu tip araçların :)

• quote:

Orijinalden alıntı: soskay

LC ve GP yan yana. Bu fotoyu paylaştığımda ablamın yorumu ''anne ve maço oğlu yan yana'' olmuştu.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Oy oy oy :) Nijeryada bu araçlardan bolca görmüştüm. Hatta birThundra diye model vavardı. Yola zor sigiyordu. Aracınızi Güle güle kullanın. Anne ve Maço oğlu tabirine katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.