Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (402. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fehnw

arkadaşlar geçen sene ben bu debriyaj seti muhabbetini çoook araştırmıştım. ama 90 bg araç volantı olur olayını bilmiyordum. neyse ben işin o tarafında değilim. yetkili özel servis olayını buraya da yazdım.

yetkili serviste bütün ekipman artı işçilik 2700 gibi bir fiyat çıkıyordu.

özel servis olarak ise pax a sormuştum. doğan usta gibi onlarda bana 1700 tl fiyat sormuşlardı. sonra zatı muhteremlere kendimin parçacı olduğumu parçayı kendimin getireceğimi söylediğimde hayır o şekil yapmıyoruz dedi.
    sebebini sorduğumda ben yaptığım işe garanti veriyorum ne bileyim senin getirdiğin parçanın doğru düzgün olacağını gibi bir laf söyledi. (bir daha pax servisin önünden geçmedim tavsiye de etmedim) zatı muhteremlerin parça aldığı toptancı ile benim parçaları temin ettiğim toptancı aynı. ama takamazlar niye işçilik en baba 350 isteyebilir. parçaları kendi takarsa parçadan da 500 tl kar edicekte ondan.

ben daha sonra yetkili servis mersa yı aradım. dedim benim debriyaj setim değişecek. ama parçayı kendim getircem takarmısınız. adamlar hay hay buyrun getirin yapalım dediler. ama işçilik 750 tl dediler.

neyse ben parçaları almaya gittim. mehmet bey var nerde taktırcan parçaları dedi. yetkili servise götüreceğimi söyleyince paran çok sanırım dedi. bizim doğan usta mukabili yılların pego citro ustası king servisi tavsiye etti. gittim 300 tl işçilik anlaştık. 70 tl de şanzıman yağını değiştik diye hatırlıyorum. aracın setini hallettik o gün bugün titreme ve zorlama yok.

yetkili servis 2500 üzeri
    özel servis 1700 (fix)
    parçayı kendiniz alırsanız 850+300 işçilik çıkar

seçim sizin arkadaşlar.

Siz kaç km'de değiştirmiştiniz baskı balatayı?

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar parçadan da kar etmek istiyorlar. O yüzden fiyat özel servislerde de şişik malesef. en iyisi fehwn hocam gibi iyi bi usta bulup parçaları temin edip yaptırmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epey aradım ancak bulamadım.
    Bizim araçların ekran da dijital oduğundan tam net anlaşılmıyor.

6. Viteste 3000'devirde olması gerekn hız nedir?

Benim araç 135-140 gibi gösteriyor.

Nette bir video seyrettim 22. saniyede.
    Adamın gösterge 3000 devir-150km hız gösteriyor..
    156km 'ye geldiğinde 3250rpm'e çıkıyor gösterge anca.

Sizlerde durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 4 Temmuz 2015; 18:47:18 >

• Komple soktuk haydi bakalim hayirlisi..

Proje bos vakitlerimde yapilacagindan dolayi tamamlanmasi 2-3gun alabilir.

Bitiminde resimleri paylasirim.

Kaplama dusunmustum fakat sonradan zimpara, boya ve mat vernik uygulamasina karar verdim.

Boyaci ile uzun uzun konustuk projeyi degerlendirdik. Kapi iclerindeki kisimlar eritme yontemiyle yerine monte edildigi icin sokmek istemedik. Sokersek yerine silikonla tutturmamiz gerekiyormus.
    Kapi iclerindeki kisimlari gazete ve bant ile maskeleyip zimpara, boya ve mat vernik uygulanacak.
    Cok detayci bir kisi oldugum icin ince isciliklerini ben yapacagim.
    Bakalim ortaya ne cikacak. İnsallah istedim gibi olur da emegimin karsiligini alirim.
    Herkese selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 4 Temmuz 2015; 19:06:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Komple soktuk haydi bakalim hayirlisi..

Kaplama dusunmustum fakat sonradan zimpara, boya ve mat vernik uygulamasina karar verdim.

Boyaci ile uzun uzun konustuk projeyi degerlendirdik. Kapi iclerindeki kisimlar eritme yontemiyle yerine monte edildigi icin sokmek istemedik. Sokersek yerine silikonla tutturmamiz gerekiyormus.
    Kapi iclerindeki kisimlari gazete ve bant ile maskeleyip zimpara, boya ve mat vernik uygulanacak.
    Bakalim ortaya ne cikacak. İnsallah istedim gibi olur da emegimin karsiligini alirim.
    Herkese selamlar..

Elinize sağlık hocam.
    İlk boş vaktimde yapmak istediğim şey.

Yapış yapış bendeki bu parçalar.
    Tırnakla plastiğimsi vernik kazınıyor durumda. Acaba verniği güzelce kazıyıp, halihazırdaki boyanın üstüne yeniden vernik atılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 4 Temmuz 2015; 19:32:00 >

En gicik is uzerindeki yumusak yapiskan katmani temizlemek. Aseton ile yumusayan katmani fazla ugrasmadan cd (compact disc) kenariyla kaziyip cikartiyorum.

Zemin uzerinde fazla calisirsaniz boya da cozunup alttan siyah plastik cikiyor. Ben boyatacagim ici problem degil.

Bu arada teyp cercevesi uzerindeki metal gorunumlu malzemelere aseton degdirmemeye calisin, aksi taktirde onunda kaplamasinin cikma ihtimali olabilir.

• Vay be böyle elinizin yatkın olması ne güzel.

• quote:

Komple soktuk haydi bakalim hayirlisi..

Herkese selamlar..

Yaklasik 6saat'te teyp cercevesi ve havalandirma cercevelerini boya oncesi hazirliklarini tamamlayabildim. Lanet yapiskanimsi madde cok zorladi. Yarin asetonla tum boyayi sokup siyah plastik haline getirecegim. Daha sonra kapi iclerine girisecegim. Yarin aksama kadar surecegini tahmin ediyorum.Pazartesi boyaciya teslim ederim insallah.

• Gunaydin arkasaslar. Serkan hocam bende o parcalari sokup boyamayi dusunuyordum bende cok asinma yok ama o yapis yapis hissi beni deli ediyor. Direksiyonda bulunan parlak kaplama cok hosuma gidiyor onu o kisimlara da uygulayabilirmiyiz acaba. Yada sedef beyazi parlak kaplama gibi bisi olabilir inan araci cok luks gosterebiliri:))

Dun dogan ustayi ziyaret ettim normal bakim icin, lakin kontroller sirasinda bi kac ariza tespit ettiler. Motor yag pompasinda yag kacagi varmis o degisecek. Devirdaim pompasinda kacak varmis o degisecek onunla birlikte mecburen triger seti degisecek. Anti frizde cok degil ama biraz azalma gormustum demekki sebebi oymus. Arac pazar gunu lazim oldugu icin pazartesi tekrar birakacagim. Fiyatlara gelicek olursak
    Normal bakim
    Mazot filtresi
    Arka fren balatalari
    Triger seti
    Yag pompasi
    iscilik falan
    1360 gibi bir rakam tutar dedi.

• Selam arkadaşlar..aracın 58 binde fakat izne ayrilacagim bu yüzden erken bakıma girmek istiyorum.bu aralar malum yaz indirimi var yetkili servislerde.aracının tüm bakımları bostancioglunda yapıldı.60 bin bakım için 480 tlfiyat verdiler.su ara Mersa servisinde muadil bakım var fiyatında KDV dahil 275 TL.sizce muadil olması nedir,tavsiyemiz nedir yada onereceginiz başka bir şey var mıdır?tesekkur ederim şimdiden..

• Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    Dun dogan usta'ya teyp cercevesini sokturmeye gittigimde senin picasso liftteydi (34FG.) Dogan ustam bizim Cem arkadasimizin araci degilmi o diye sordum evet Cem'in picasso'su dedi. Arayacaktim seni ama isim cok kisa surdu iftar oncesi kapatmadan hemen boyaciya yetismem gerekiyordu.

Teyp cercevesini ve diger plastik aksamlari istediginiz renge boyaya bilirsiniz. Bu kisinin renk ve zevk begenisine kalmis.

Ben biraz orijinalci oldugum icin renk degisimi yapmayacagim. Ayni renk boya ve uzerine mat vernik atilacak.

Bu arada gecmis olsun. Yag pompasi, devirdaim, triger degisimi derken epey masraf acmis ama bu parcalar degistiginde cook uzun kilometreler kafan rahat olacak. Bir kere masraf edeceksin uzun sure o parcalarin degisimine gerek kalmayacak.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Dogan hocam, aslinda bu islere elimin yatkin oldugu filan yok. İtiraf edeyim bende hastalik derecesinde titizlik, ince detaylara takilma problemi var. Ustalarin yaptigi isciligi cogunlukla begenmiyorum. Bazi ustalar isin detayina onem vermiyor ve usulen gostermelik bir iscilik yapiyorlar ve yaptiklari is benim icime sinmiyor. Verdigim paraya yanmayi bos verin bu sefer yaptirdigim ise kafayi takiyorum. Bircok kez ustaya yaptirdigim isi begenmeyip bozup tekrar kendimin yaptigi olmustur.

Aracimin teyp cercevesinde soyulma, tuslarda silinme filan yoktu. Sadece dokununca verdigi rahatsiz edici yari yapiskan dokunma hissi yuzunden bunca zahmete giristim. Hastalik iste ne dersiniz. Kafami mesgul edecegine bir hafta sonumu feda ettim o kadar.
    Ama normal birinin ugrasmak istemeyecegi kadar zahmetli bir is oldugunu gordum. Lanet yapiskan kaplamayi soymakla, kazimakla bitmiyor Dun gece sahur'a kadar ugrastim daha bugun de devam edecegim.

Size tavsiyem sakin ola bulasmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Gunaydin arkasaslar. Serkan hocam bende o parcalari sokup boyamayi dusunuyordum bende cok asinma yok ama o yapis yapis hissi beni deli ediyor. Direksiyonda bulunan parlak kaplama cok hosuma gidiyor onu o kisimlara da uygulayabilirmiyiz acaba. Yada sedef beyazi parlak kaplama gibi bisi olabilir inan araci cok luks gosterebiliri:))

Dun dogan ustayi ziyaret ettim normal bakim icin, lakin kontroller sirasinda bi kac ariza tespit ettiler. Motor yag pompasinda yag kacagi varmis o degisecek. Devirdaim pompasinda kacak varmis o degisecek onunla birlikte mecburen triger seti degisecek. Anti frizde cok degil ama biraz azalma gormustum demekki sebebi oymus. Arac pazar gunu lazim oldugu icin pazartesi tekrar birakacagim. Fiyatlara gelicek olursak
    Normal bakim
    Mazot filtresi
    Arka fren balatalari
    Triger seti
    Yag pompasi
    iscilik falan
    1360 gibi bir rakam tutar dedi.

Benim de triger değişiminde devir daim pompasının orada okstlenme başladığnı görmüştük. 110tl gibi birşeydi değiştirdik. Ben de bakıma 750civarı verdim sizinkinden farkı mazot filtresi yok, fren balatası yok ve yağ pompası yok.

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Hocam boyayi yaparken tus uzerindeki sembolleri nasil halledeceksiniz orasida boya olmazmi. O kisim bana en zoru geliyor eger bir yontemi varsa ben klima kumandalarinida sokup parlak piyano siyahi yapmak isterim.

• Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    Tus uzerindeki esp off yazisi ve kilit resmi icin belki 45dk. Ugrastim. Seffaf bant, bisturi bicagi ile tam sinirlarindan keserek bantladim. Uzerine boya atildiktan sonra banti sokup uzerine vernik uygulamasi yapilacak.

• Selam arkadaşlar..aracım 58 binde fakat izne ayrilacagim bu yüzden erken bakıma girmek istiyorum.bu aralar malum yaz indirimi var yetkili servislerde.aracının tüm bakımları bostancioglunda yapıldı.60 bin bakım için 480 tlfiyat verdiler.su ara Mersa servisinde muadil bakım var fiyatında KDV dahil 275 TL.sizce muadil olması nedir,tavsiyemiz nedir yada onereceginiz başka bir şey var mıdır?tesekkur ederim şimdiden..

• quote:

Tus uzerindeki esp off yazisi ve kilit resmi icin belki 45dk. Ugrastim. Seffaf bant, bisturi bicagi ile tam sinirlarindan keserek bantladim. Uzerine boya atildiktan sonra banti sokup uzerine vernik uygulamasi yapilacak.

Sizce boyaya zarar vermeden, yapışkan katmanı temizleme şansızmız var mı?
    Temizledikten sonra vernik atsak iş görür mü acaba?

Aklıma şu da geliyor.

Yapışkan malzemenin üstündeki kirli yerleri temizlesek ve direkt üstüne mat vernik atsak düz bir yüzey alamazmıyız acaba?
    Yapiskan yuzeyi kazirken ister istemezde olsa boya ciziliyor. Aseton surdugunuzde ise yapiskan madde haricinde yuzeydeki boyada siliniyor ve plastigin kendi siyah rengi ortaya cikiyor. Ben ettim siz etmeyin arkadaslar. İslem cok zahmetli. Disarida 250TL'ye yapan bulursaniz hic dusunmeden verin yaptirin. Paradan cok insanin sinirleri iflas ediyor.
    Benim derdim parasi degil ince iscilikti o yuzden bu ise giristim. Sizin boyle bir takintiniz yoksa verin parasiyla yaptirin bu islemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 5 Temmuz 2015; 23:19:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

Epey aradım ancak bulamadım.
    Bizim araçların ekran da dijital oduğundan tam net anlaşılmıyor.

6. Viteste 3000'devirde olması gerekn hız nedir?

Benim araç 135-140 gibi gösteriyor.

Nette bir video seyrettim 22. saniyede.
    Adamın gösterge 3000 devir-150km hız gösteriyor..
    156km 'ye geldiğinde 3250rpm'e çıkıyor gösterge anca.

Sizlerde durum nedir?

Arkadalar şu devir olayı aklınızda olsun bi baksanız müsait bir yola çıktığınızda :)
    Çok kafama takıldı :s

• Neden kimse bizim soru muza cevap vermiyor..anlamadim zor sorumu sordum..bilgi istedim sadece..

• 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.