Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (322. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sahibinden de bir tane var minivan başlığı altında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir kere arkama park edince farkettim. Bizim araçtan daha büyük. 3 . Sıra koltuklarin pozisyonu biraz daha yukarıda bu da oturanlarin dizlerini rahatlatir. Ön konsol çok sıradan.. Diğer çizgileri de sıradan ama picassonun alman yapımı gibi olmuş. Zaten vwin saharan sanırım tabanlı bir araç. Ama 1.4 tsi ve dsg ile ölü doğmuş bence.. Şehir içi 9lt altını görmez. Benim gibi 15 günde 800km yapan biri için hiç de iyi olmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: hitman298

quote:

Orijinalden alıntı: ceylan2010

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Anca esneme yapar zannedersem. İşe yaradımı bari. Su birikmesi var mı hala.

hocam daha yeni yaptırdım. ilk yağmurdan sonra işe yarar mı belli olur. tırnakları sökerken biriken su da aktı. öndeki davlumbazın altındaki parçaya da baktı usta ama tıkanmamış sökmeye gerek yok dedi. daha sonra sıkıntı olursa çıkartırız dedi.

bi bidon su al kapıya dök hocam ne yağmuru bekliyorsun camdan boca et sonucu gör.. ayrıca o davlumbaz içi bendede tıkalı değildi ben çıkartım bagaja attım mesele tıkanması değil tıkandığını ancak araç içine su dolunca anlamış olmak.. keşke hazır açmışken çekip çıkartsan bagaja atsaydın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gone With The Wind
    Lastiğin modeli Hankok Winter i'cept evo W310 ve 2014-34.hafta üretimi. Bu modeli özelikle tavsiye etmesinin nedeni ise etiket değerleriydi. Hem yakıt ekonomisinde, hem de ıslak zemin frenlemesinde "C" kategorisinde bulunan nadir kış lastiklerinden olduğunu belirtti. Kumho'da bu değerler sırasıyla F ve C idi.

Söz konusu lastikleri pazarlık sonucu 6x150 TL'den toplam 900 TL ödeyerek satın aldım. Lastikleri taktırdıktan sonra yol bilgisayarının sıfırladım ve şu ana kadar yaptığım 380 km.lik Ankara şehiriçi tüketim ortalamam 5,8 lt/100 km, ortalama hız 34 km/s oldu. Zaten sorunlu bir ebat olan 215/55 R16 ölçüsünde kış lastiği için bence fiyat/performans yönünden oldukça başarılı bir lastik. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle evet.

6*150 derken pek anlayamadım?

215/55 R16 Hankok Winter i'cept evo W310 lastiklerin Tanesi 150TL'mi?
    Neden 6 lastik aldınız?

quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Bende yeni taktırdım Falken ZE914 modelini yaklaşık 1.000km oldu.Şu ana kadar bir sorun yaşamadım gayet iyi şimdilik. Bana 4 lastiğn maliyeti 700.-TL olmuştu.

Sizinkinin ebat nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 11 Kasım 2014; 23:13:20 >

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    Ben söyle anladım 6 taksit toplam 900 .-TL tanesi 225.-TL

Ebat;ZE914 215/55/16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 11 Kasım 2014; 23:18:59 >
  • hitman298 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bosverin ustayi kendiniz sokun zaten tikanan yer elle kontrol edilebilecek yerde degil. daha onceki mesajimdaki resimde de dikkat ettiyseniz parcayi soktukten sonraki delik tikali oluyor orayida bi kontrol edersiniz. sokun atin hocam ne orjinalligi zaten serviste de kendisi sokulmesi gerektigini soylemisti dogan usta.

• quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Ben söyle anladım 6 taksit toplam 900 .-TL tanesi 225.-TL

Ebat;ZE914 215/55/16

Ben sizinkini de kış lastiği sanmıştım şaşırdım fiyata :) 800'den aşağı bulamıyoruz bu ölçülerde.

Acaba diyorum

205/60 R16 96H Lastikler var onlardan taksak ne olur.

Malum bizim aracımızın yük kodu 93, bunu taksak sıkıntı çıkmaz gibi geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 11 Kasım 2014; 23:34:37 >
  • celenlee C kullanıcısına yanıt
    Kışlık lastiklerim nokian Wrd3 gecen sene 4 tanesine 1200 tl vermiştim.Bu sene pek ihtiyacım olmayacak gibi.
    205/60/16 Orjinal ebata göre değişim oranı %1,46 genel yaklaşım max %3 daha buyuk veya daha kucuk tavsiye edilmiyor.
    Yalnız benim yaklaşımım orjinal ebat seklindedir.
    Yuk endeksi picasso için 93 üstü olmasında bir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Orijinalden alıntı: Gone With The Wind
    Lastiğin modeli Hankok Winter i'cept evo W310 ve 2014-34.hafta üretimi. Bu modeli özelikle tavsiye etmesinin nedeni ise etiket değerleriydi. Hem yakıt ekonomisinde, hem de ıslak zemin frenlemesinde "C" kategorisinde bulunan nadir kış lastiklerinden olduğunu belirtti. Kumho'da bu değerler sırasıyla F ve C idi.

Söz konusu lastikleri pazarlık sonucu 6x150 TL'den toplam 900 TL ödeyerek satın aldım. Lastikleri taktırdıktan sonra yol bilgisayarının sıfırladım ve şu ana kadar yaptığım 380 km.lik Ankara şehiriçi tüketim ortalamam 5,8 lt/100 km, ortalama hız 34 km/s oldu. Zaten sorunlu bir ebat olan 215/55 R16 ölçüsünde kış lastiği için bence fiyat/performans yönünden oldukça başarılı bir lastik. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle evet.

6*150 derken pek anlayamadım?

215/55 R16 Hankok Winter i'cept evo W310 lastiklerin Tanesi 150TL'mi?
    Neden 6 lastik aldınız?

Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Kredi kartına 6 taksitle aldığımı belirtmeye çalışmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Hocam bosverin ustayi kendiniz sokun zaten tikanan yer elle kontrol edilebilecek yerde degil. daha onceki mesajimdaki resimde de dikkat ettiyseniz parcayi soktukten sonraki delik tikali oluyor orayida bi kontrol edersiniz. sokun atin hocam ne orjinalligi zaten serviste de kendisi sokulmesi gerektigini soylemisti dogan usta.

hocam zaten adam bi ilginçti. hepte bana denk geliyo böyle adamlar. heralde çok yorulmuştu ya da bişeye canı sıkılmıştı. uğraşmak istemedi. ben uygun zamanda hallederim onu. yerini öğrendim zaten. lastiği sökmeden de belki alınabilir.
  • arkadaşlar pazartesi günü aracımın 75k bakımını yaptırdım. 387,56TL 6 taksit olarak ödedim bursa bayraktarda... daha önce kızdığım için gitmeyeceğim demiştim ama inallar çok uzaktı zor geldi oraya gitmek eve yakın diye burada hallettim. incelemek isteyenler için fatura ekte... balatalarımı söyledim, bakmışlar gayet iyi değiştirmeye gerek yok dediler. geçen seneki 60k bakımının da bilgilerini koyuyorum fiyat artışlarını da görebilirsiniz...

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• matekeli M kullanıcısına yanıt
    land rover freelander alın :) valla dün ben bindim arabay ilk defa binince ferahlık olarak benim arabayı aratmadı.

gerçi 2.2 dizel motor ne yakar ayrıca yıllık vergisi adamı ne yapar bilmiyorum ama param olsaydı alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

arkadaşlar pazartesi günü aracımın 75k bakımını yaptırdım. 387,56TL 6 taksit olarak ödedim bursa bayraktarda... daha önce kızdığım için gitmeyeceğim demiştim ama inallar çok uzaktı zor geldi oraya gitmek eve yakın diye burada hallettim. incelemek isteyenler için fatura ekte... balatalarımı söyledim, bakmışlar gayet iyi değiştirmeye gerek yok dediler. geçen seneki 60k bakımının da bilgilerini koyuyorum fiyat artışlarını da görebilirsiniz...

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

atık filtre bedeli ne ola ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

arkadaşlar pazartesi günü aracımın 75k bakımını yaptırdım. 387,56TL 6 taksit olarak ödedim bursa bayraktarda... daha önce kızdığım için gitmeyeceğim demiştim ama inallar çok uzaktı zor geldi oraya gitmek eve yakın diye burada hallettim. incelemek isteyenler için fatura ekte... balatalarımı söyledim, bakmışlar gayet iyi değiştirmeye gerek yok dediler. geçen seneki 60k bakımının da bilgilerini koyuyorum fiyat artışlarını da görebilirsiniz...

hocam seviste çok fark var ya en basiyt yağ 140 tl yazıyor ben 3 gün önce aldım castrol magnetec 70tl totalde aynıydı 5-30..

ben bu fiyata firen balataları mazot filtresi dahil yaptırdım... sanırım araç garanti sürecinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

land rover freelander alın :) valla dün ben bindim arabay ilk defa binince ferahlık olarak benim arabayı aratmadı.

gerçi 2.2 dizel motor ne yakar ayrıca yıllık vergisi adamı ne yapar bilmiyorum ama param olsaydı alırdım.

hocam 2.2 yi borak vergide sorun olmasa 1.9 2.0 motorlu ne araçlar var ama bakımı yakıtı vergisi çok çok pahalıya geliyor...

millette bi hız güç tutkusu var ama devir ekonomi.. olsaydı bizim picassonun 1.2 dizel otomatiği ben onu seçerdim varsın yavaş hızlansın...

• arkadaşlar picassomda mp3 çaların önündeki kısım dokununca yapışkan bi his veriyor. Aynısı kapı kilitleme düğmesinde de var. Ne kadar silsem de gitmiyor. Çok da bastıramıyorum boyası kalkacak diye. Sizde nasıl acaba...
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: slbn

arkadaşlar picassomda mp3 çaların önündeki kısım dokununca yapışkan bi his veriyor. Aynısı kapı kilitleme düğmesinde de var. Ne kadar silsem de gitmiyor. Çok da bastıramıyorum boyası kalkacak diye. Sizde nasıl acaba...
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Bende o çerçeve komple yapış yapış.
    Ayrıca kapılarda kullanılan aynı malzemede de durum benzer bir şekilde.

Ne kadar sizlersen sil temizlersen temizle geçmiyor, ve aynı hali geri alıyor.
    En mantıklısı kazımak, boyamak ya da folyo/karbon kaplamak.

• beyler bence yeni bi forum kurmamız lazım. picasso 1 kullanıcı kulübü diye ya da herneyse işte. nasıl yapıldığını ben bilmiyorum. yeni bi forum kurup kimler aktif kullanıcı kimlerde picasso var giriş bölümüne yazalım. bu forum sadece jetranger arkadaşın izlenimlerini yanıstmasıyla başlayan bi forum. yeni bi forum şart bence. sizlerin fikirleri nelerdir?
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    kesinlikle haklısın forumdaşım, babamın 25 yıldır otomobil bakım servisi var ve dediğin gibi yağ da filtreler de o paralar değil...

ben de sanayide bulup bir özel servis, 100-150TL eksiğine yaptırabilirdim ancak bu konuda düşüncem farklı...

aracım garantide değil ancak kendi yetkili servisinden başka yere götürmem çünkü satarken de alacak kişinin her şeyini görmesini istiyorum. 1,5 yılda verdiğim 100TL fark da açıkçası sorun değil benim için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman298

beyler bence yeni bi forum kurmamız lazım. picasso 1 kullanıcı kulübü diye ya da herneyse işte. nasıl yapıldığını ben bilmiyorum. yeni bi forum kurup kimler aktif kullanıcı kimlerde picasso var giriş bölümüne yazalım. bu forum sadece jetranger arkadaşın izlenimlerini yanıstmasıyla başlayan bi forum. yeni bi forum şart bence. sizlerin fikirleri nelerdir?

Size katılıyorum. Bu başlık altında, her ne kadar Grand Picasso kullanıcıları kadar olmasa da ben de dahil olmak üzere hatırı sayılır miktarda 5 kişilik Picasso kullanıcıları da var. Üstelik bir de ikinci nesil olarak adlandırılan Picasso'lar da piyasaya çıkmış ve kullanıcılarını "Citroen C4 Picasso II Kulübü" başlığı altında toplamışken bizim başlığımızın da "Citroen C4 Picasso I Kulübü" veya "Citroen C4 Picasso/Grand Picasso I.Nesil (2007-2013)" benzeri bir başlıkla değiştirmemiz gerekir kanaatindeyim. Ancak ben henüz 15-20 günlük bir Picasso'cu olsam da yeni bir forum kurulmasına karşıyım. Sonuçta bu başlık altında hepimizin çok ama çok faydalandığı paylaşımlar var.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.