Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (321. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 8 yıldır çalıştığım işimden ayrılıyorum kesin olmamakla birlikte bir ihtimal arabamı satmayı düşünüyorum herşey 1hafta içinde netleşecek 2012 model 25.000km de sadece sol arka çamurlukta 30cm boya var tertemiz ilgilenenlere duyurulur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğukpınarlı S kullanıcısına yanıt
    hocam kac kisilik ne renk ve istediginiz fiyat nedir.

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    1 nolu resimdeki gibi yapıştırdım.Geriye dönük sayfalarda olması lazım 51/ 51 olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Kitap

merhaba, herkesin kış başlarkan ki sorunu kışlık lastik konusu ile uğraşıyorum. araç 2009 model 5 kişilik picasso. continental t850 düşünüyordum ama petlas snow master w651 çıktı karşıma, fiyat olarak 350 TL ye karşılık 210 TL gibi. yani arada inanılmaz bir fark var. petlas yorumları büyük oranda memnun görünürken, bazıları da kötülemiş. Picasso kullanan arkadaşlardan deneyimi olan var mıdır? Çok hızlı araba kullanan biri değilim ama Yaşamkentte yollar rezil, continin yanaklarının zayıf olduğunu ve yarılabildiğini okuyunca ürktüm. Petlasta da kızaklama sorunu yaşayanlar olduğunu öğrendim. Bilgi ve varsa tecrübe rica ediyorum

Geçenlerde bahsetmiştim. Yaklaşık 15 gün önce Ordu'dan ikinci el olarak aldığım 40 bin km.deki 2012 model 5 kişilik aracımın fabrika çıkışı Michelin lastiklerinden öndekiler benden önceki sahibi tarafından geçtiğimiz Nisan'da Petlas ile yenilenmiş ama arkadakilere dokunulmamış. Ankara'da yaşadığım için kışlık lastik olmazsa olmaz benim için ve bu yüzden 10 gün önce tanıdık bir arkadaşın aracı olmasıyla bir lastikçiye gittik. Mevcut lastikleri çıkarttığında arkadaki fabrika çıkışı lastiklerin tek kelimeyle bitik olduğunu gözlerimle gördüm ve onları direkt çöpe attık. Öndeki 6 aylık yazlık Petlas'ları da depoya kaldırdık, kısmetse kış sonrasında önler için 2 adet kaliteli lastik alıp Petlas'ları arkaya almayı planlıyorum.

Lastikçi, Petlas da dahil hemen her türlü markayı satmasına rağmen Petlas'ın kışlıklarını bu araç için kendisi bile tavsiye etmedi ve 1.000 TL'yi geçmek istemiyorsam Kumho veya Hankook markalarını önerdi. Kumho'yu eski aracım Honda Jazz'da hem yazlık hem de kışlık serisini uzun yıllar kullanmıştım ama lastikçinin tavsiyesi bu iki lastik arasında Hankook oldu. Lastiğin modeli Hankok Winter i'cept evo W310 ve 2014-34.hafta üretimi. Bu modeli özelikle tavsiye etmesinin nedeni ise etiket değerleriydi. Hem yakıt ekonomisinde, hem de ıslak zemin frenlemesinde "C" kategorisinde bulunan nadir kış lastiklerinden olduğunu belirtti. Kumho'da bu değerler sırasıyla F ve C idi.

Söz konusu lastikleri pazarlık sonucu 6x150 TL'den toplam 900 TL ödeyerek satın aldım. Lastikleri taktırdıktan sonra yol bilgisayarının sıfırladım ve şu ana kadar yaptığım 380 km.lik Ankara şehiriçi tüketim ortalamam 5,8 lt/100 km, ortalama hız 34 km/s oldu. Zaten sorunlu bir ebat olan 215/55 R16 ölçüsünde kış lastiği için bence fiyat/performans yönünden oldukça başarılı bir lastik. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle evet.

Bu arada yeri gelmişken... 15 gündür kullandığım aracımla 1.100 km.yi (600 km.den fazlası Ordu-Ankara yolculuğu) devirmiş bulunmaktayım. İlk başlardaki acemiliğimizi atlattıktan sonra her geçen gün daha bir keyifli olmaya başladı araçta geçirdiğimiz zamanlar. Özellikle arka koltuk sırasında sağda 3 yaşındaki kızımın iri boyutlardaki çocuk koltuğu, ortada 6 aylık oğlumun sabit aparatlı ana kucağı hem de isofixli olarak montajlı olmasına rağmen sol arkada eşim için kalan yaşam alanı inanılmaz. Eski aracım Jazz'da imkansız olan arka koltuk sırasındaki bu oturma düzenimiz bu araçta gerçekten çok keyif verici. Şu an için hissettiğim tek sorun şoför tarafında sol kapıdan geldiğini tahmin ettiğim yol/çevre sesi. Burada kapı fitillerini temizlememi tavsiye edenler olmuştu ama henüz fırsat bulamadım. Bir de arabayı kullanırken sol dizime bir yerden soğuk geldiğini hissediyorum. Sanırım bu da aynı yalıtım sorununda olduğu gibi sol ön kapıyla ilgili bir durum. Bakalım, umarım kısa sürede çözüm bulabilirim.

Son olarak... Eski aracım 2007 model Honda Jazz'ın Temmuz 2014'te 670 TL'ye yenilediğim ve 4.yılını doldurduğum Anadolu Sigorta'daki kaskosunu bu araca taşırken sadece 64 TL fark çıkması inanılmazdı. Kendimi öyle yüksek rakamlara hazırlamışken ilaç gibi geldi diyebilirim :)

Arabamı aldıktan sonra başından beri okuduğum forumda şu an 26.sayfaya gelebildim, daha önümde okuyacak sayfalar dolusu tecrübe var. Paylaşımda bulunan tüm Picasso severlere sonsuz teşekkürler.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: soğukpınarlı

merhaba arkadaşlar 8 yıldır çalıştığım işimden ayrılıyorum kesin olmamakla birlikte bir ihtimal arabamı satmayı düşünüyorum herşey 1hafta içinde netleşecek 2012 model 25.000km de sadece sol arka çamurlukta 30cm boya var tertemiz ilgilenenlere duyurulur..

Araciniz hakkinda bilgilendirme yapabilirmisiniz.
    Picassonuz 5kisilik ve vizon gri renk ise ben ilgilenebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gone With The Wind

quote:

Orijinalden alıntı: Kara Kitap

merhaba, herkesin kış başlarkan ki sorunu kışlık lastik konusu ile uğraşıyorum. araç 2009 model 5 kişilik picasso. continental t850 düşünüyordum ama petlas snow master w651 çıktı karşıma, fiyat olarak 350 TL ye karşılık 210 TL gibi. yani arada inanılmaz bir fark var. petlas yorumları büyük oranda memnun görünürken, bazıları da kötülemiş. Picasso kullanan arkadaşlardan deneyimi olan var mıdır? Çok hızlı araba kullanan biri değilim ama Yaşamkentte yollar rezil, continin yanaklarının zayıf olduğunu ve yarılabildiğini okuyunca ürktüm. Petlasta da kızaklama sorunu yaşayanlar olduğunu öğrendim. Bilgi ve varsa tecrübe rica ediyorum

Geçenlerde bahsetmiştim. Yaklaşık 15 gün önce Ordu'dan ikinci el olarak aldığım 40 bin km.deki 2012 model 5 kişilik aracımın fabrika çıkışı Michelin lastiklerinden öndekiler benden önceki sahibi tarafından geçtiğimiz Nisan'da Petlas ile yenilenmiş ama arkadakilere dokunulmamış. Ankara'da yaşadığım için kışlık lastik olmazsa olmaz benim için ve bu yüzden 10 gün önce tanıdık bir arkadaşın aracı olmasıyla bir lastikçiye gittik. Mevcut lastikleri çıkarttığında arkadaki fabrika çıkışı lastiklerin tek kelimeyle bitik olduğunu gözlerimle gördüm ve onları direkt çöpe attık. Öndeki 6 aylık yazlık Petlas'ları da depoya kaldırdık, kısmetse kış sonrasında önler için 2 adet kaliteli lastik alıp Petlas'ları arkaya almayı planlıyorum.

Lastikçi, Petlas da dahil hemen her türlü markayı satmasına rağmen Petlas'ın kışlıklarını bu araç için kendisi bile tavsiye etmedi ve 1.000 TL'yi geçmek istemiyorsam Kumho veya Hankook markalarını önerdi. Kumho'yu eski aracım Honda Jazz'da hem yazlık hem de kışlık serisini uzun yıllar kullanmıştım ama lastikçinin tavsiyesi bu iki lastik arasında Hankook oldu. Lastiğin modeli Hankok Winter i'cept evo W310 ve 2014-34.hafta üretimi. Bu modeli özelikle tavsiye etmesinin nedeni ise etiket değerleriydi. Hem yakıt ekonomisinde, hem de ıslak zemin frenlemesinde "C" kategorisinde bulunan nadir kış lastiklerinden olduğunu belirtti. Kumho'da bu değerler sırasıyla F ve C idi.

Söz konusu lastikleri pazarlık sonucu 6x150 TL'den toplam 900 TL ödeyerek satın aldım. Lastikleri taktırdıktan sonra yol bilgisayarının sıfırladım ve şu ana kadar yaptığım 380 km.lik Ankara şehiriçi tüketim ortalamam 5,8 lt/100 km, ortalama hız 34 km/s oldu. Zaten sorunlu bir ebat olan 215/55 R16 ölçüsünde kış lastiği için bence fiyat/performans yönünden oldukça başarılı bir lastik. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle evet.

Bu arada yeri gelmişken... 15 gündür kullandığım aracımla 1.100 km.yi (600 km.den fazlası Ordu-Ankara yolculuğu) devirmiş bulunmaktayım. İlk başlardaki acemiliğimizi atlattıktan sonra her geçen gün daha bir keyifli olmaya başladı araçta geçirdiğimiz zamanlar. Özellikle arka koltuk sırasında sağda 3 yaşındaki kızımın iri boyutlardaki çocuk koltuğu, ortada 6 aylık oğlumun sabit aparatlı ana kucağı hem de isofixli olarak montajlı olmasına rağmen sol arkada eşim için kalan yaşam alanı inanılmaz. Eski aracım Jazz'da imkansız olan arka koltuk sırasındaki bu oturma düzenimiz bu araçta gerçekten çok keyif verici. Şu an için hissettiğim tek sorun şoför tarafında sol kapıdan geldiğini tahmin ettiğim yol/çevre sesi. Burada kapı fitillerini temizlememi tavsiye edenler olmuştu ama henüz fırsat bulamadım. Bir de arabayı kullanırken sol dizime bir yerden soğuk geldiğini hissediyorum. Sanırım bu da aynı yalıtım sorununda olduğu gibi sol ön kapıyla ilgili bir durum. Bakalım, umarım kısa sürede çözüm bulabilirim.

Son olarak... Eski aracım 2007 model Honda Jazz'ın Temmuz 2014'te 670 TL'ye yenilediğim ve 4.yılını doldurduğum Anadolu Sigorta'daki kaskosunu bu araca taşırken sadece 64 TL fark çıkması inanılmazdı. Kendimi öyle yüksek rakamlara hazırlamışken ilaç gibi geldi diyebilirim :)

Arabamı aldıktan sonra başından beri okuduğum forumda şu an 26.sayfaya gelebildim, daha önümde okuyacak sayfalar dolusu tecrübe var. Paylaşımda bulunan tüm Picasso severlere sonsuz teşekkürler.

Saygılarımla.

hocam bende de kumhonun kışlıkları var. gerçekten iyi lastikler. yaza doğru ben de yazlıkları yenileyeceğim. ya conti alıcam ya da ekonomiye göre falken alıcam. falkeni baya övüyolar.

arkadaki yaşam alanı cidden müthiş. c-max ya da versoda bunu yaşayamazsınız. scenic in de 3 ayrı koltuğu var galiba ama ebat olarak biraz küçük. eşim de ortaya iki çocuğun arasına oturuyo. koltuğu da hafif yatırıyo. on numara beş yıldız oluyo:)

tekrar hayırlı olsun. güle güle kullanın.

• hitman298 H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
  • Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    Ayrıcalıkları keşfetmeye başlamışsınız sizin adınıza sevindim Hayırlı olması dileğiyle.
    Ufak bir tavsiye 4 lastiğinde aynı desen olması daha sağlıklı olacaktır.
    Bende yeni taktırdım Falken ZE914 modelini yaklaşık 1.000km oldu.Şu ana kadar bir sorun yaşamadım gayet iyi şimdilik. Bana 4 lastiğn maliyeti 700.-TL olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Bende yeni taktırdım Falken ZE914 modelini yaklaşık 1.000km oldu.Şu ana kadar bir sorun yaşamadım gayet iyi şimdilik. Bana 4 lastiğn maliyeti 700.-TL olmuştu.

lastikçi arkadaşa neden fiyatının uygun olduğunu sorduğumda piyasaya yeni giriş yaptığı için fiyatları düşük tuttuklarını söyledi. çok sessiz bi lastikmiş. yaza doğru alırım büyük ihtimalle.
  • beyler kapılarımda biriken yağmur suyu için kapı altındaki fitillerin tırnaklarından iki tanesini söktüm. arka kapılardan da bir tane söktüm. ancak aklıma bişey takıldı. yazın sıcaklarda koyvermesin bu fitiller. tekrar takmamız gerekir mi bu tırnakları.
    İlk dikkatinizi çekecek noktası sessizliği olacaktır.Yakında Çankırı da fabrikası da kurulacak ileri zaman da daha fazla haşır neşir olacağız. Bende 2015 yazını planlamıştım ama ikamet değişince değişikliği öne çektim.Şimdi düşünüyorum Adana da kışın lastik taksam mı diye geçen kış aldığım WRD3 lerim mis gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soskay

İlk dikkatinizi çekecek noktası sessizliği olacaktır.Yakında Çankırı da fabrikası da kurulacak ileri zaman da daha fazla haşır neşir olacağız. Bende 2015 yazını planlamıştım ama ikamet değişince değişikliği öne çektim.Şimdi düşünüyorum Adana da kışın lastik taksam mı diye geçen kış aldığım WRD3 lerim mis gibi duruyor.

ben urfada çalışırken kış lastiğine ihtiyaç duymadım hocam. adana da sıcak memleket. gerekmez gibime geliyo. yine de sıcaklıklar 7 derecenin altına düştüğünde lazım kış lastiği. illa kar olması gerekmiyo. çok soğuklarda buzlanma olduğunda toplu ulaşım ya da taksi kullanırım diyosanız gerekmez bence.
    Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Anca esneme yapar zannedersem. İşe yaradımı bari. Su birikmesi var mı hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman298

beyler kapılarımda biriken yağmur suyu için kapı altındaki fitillerin tırnaklarından iki tanesini söktüm. arka kapılardan da bir tane söktüm. ancak aklıma bişey takıldı. yazın sıcaklarda koyvermesin bu fitiller. tekrar takmamız gerekir mi bu tırnakları.

bende 11 aydır sökük hocam yazıda kışıda geçirdi bi sıkıntı çıkartmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceylan2010

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Anca esneme yapar zannedersem. İşe yaradımı bari. Su birikmesi var mı hala.

hocam daha yeni yaptırdım. ilk yağmurdan sonra işe yarar mı belli olur. tırnakları sökerken biriken su da aktı. öndeki davlumbazın altındaki parçaya da baktı usta ama tıkanmamış sökmeye gerek yok dedi. daha sonra sıkıntı olursa çıkartırız dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman298 -- 11 Kasım 2014; 17:35:38 >
  • Selamlar.. Yakıt tuketimleri paylaşmak istiyorum. Biraz önce shellden 220tl lik yakıt ile fulledim. 835km yol gittim. Bundan önceki 2-3 depo ile aynı. Tek fark bu sefer geçen hafta oldukça yoğun bir trafiğe yakalandim. Sadece 300mt lik bir dönüşü tam 50dk da yapabilirdim. Cuma günü avm önünde müthiş bir yoğunluk vardı. Kaçacak yer de yoktu. Iliklerimize kadar istanbul trafiğini hissettik. Buna rağmen ortalama çok sarsilmadi. Maşallah çok güzel.

Sadece istanbul içi bu. Ve ev iş arası 11km benim.

• Bu aralar pek bi canli forumumuz, masallah
    O degilde bu arabanin yerine ne alicaz yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 11 Kasım 2014; 19:16:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

Bu aralar pek bi canli forumumuz, masallah
    O degilde bu arabanin yerine ne alicaz yav

Dizeli ve sorunsuz bi dsg olsa Seat Alhambra olurdu. Inceleyin aracı gercekten cok güzel.

• Simdi nettenbaktim ama siradan geldi. Dizel olmamasi kotu.bidesahibindende falan hic ilanini goremedim. Canli gormek lazimbide. Picasso baska yav

• 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.