Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (315. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun üzücü bi durum... elektirik süpürgesi fazlasını çeker bence bi yıkamacı halleder dite düşünüyorum...

bu parça süzgeç gibi mi bu arada hocam tam nereden çıktı davlumbazı sökünce görünüyormu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

bu su gideri parçası nerde tam bilmiyorum ama davlumbazı sökünce anlaşılır sanırım ...

ama kapı altı bende de oldu polomda da oldu civic dede oldu zamanla plastikle o minnacık delik kreç bağlıo su rahat akmıyo kapı içinden... kapı içinede zaten cam kenarından yağmur suyu giriyor...

kapıyı aç kapının altına eğil kapıda duran fitili yavaşça zarar vermeden aşağı doğru çek zaten çıkan fitilde plastik çıkıntılar var fitili kapıya tutturan birini takma hepsi bu...

davlumbaz altındaki parçada umarım arkadaş net bilgi verir ama anladığım bi süzgeç sanırım...

bu arada kışın 4 tekere de kar lastik gereklimi sadece önlere taksak ne olur...

hocam onu ben baya araştırdım. aracın iyi tutunması açısından dört tekere de kış lastiği takmak daha mantıklı. ha sadece önlere takılır mı takılır ama riski var hocam işin. sen işini sağlam tut bence.

bir de bu arada bi ara senle aynaların otomatik kapanırken ses çıkarmasıyla ilgili konuşmuştuk. servise gidipte bi türlü soramadım onu. ama sesler azaldı ben de. özellikle yağmurdan sonra ve ıslandıktan sonra azalıyo. sonra tekrar oluyo ama çok olmuyo artık.

kapının en altında siyah fitilden bahsediyosun galiba. yani şasinin ordaki değil. bi daha kontrol edeyim bakalım. kaportacıya götüreyim bir de belki anlar.

saol hocam cevap için.

bu arada söylemeden edemedim. kimse için değmez ban yemeye. millet naparsa ne derse desin boşver. sen keyfine rahatına bak. forum eksik kalmasın:)

• hitman298 H kullanıcısına yanıt
    haklısın da hocam bazen oluyor işte milliyetçi ruh kabarıyor...

benim ayna senin tavsiye ettiğin ürünü sıkınca bidaha ne ses ne soluk tık yok maşallah hocam...

4 lastik vardı depoda şimdi kalmış 2 tane o sebepten 2 taksam ne olur dedim.. maalesef birine lazım olmuş heralde bizim lastiğin 2 si adam kardeş payı yapmış
    2 tane daha almak istemedim...

evet hocam şasideki değil kapıdaki siyah fitil kaportacıya gerek yok hocam elinle az bi çek tamam geçme zaten fitilde sabit...
  • Günaydın arkadaşlar

ön davlumbazı sökün (lastiği sökmenize gerek yok direksiyonu çevirin)
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

şu parçayı göreceksiniz onu yerinden çıkartın ( neden böyle bir şey yaptıklarını anlamış değilim )

tıkalı olduğunu görürsünüz

sonra bu parçayı ister atın ister temizleyin ama doğan usta bu parçanın işe yaramadığını söyeyip attı

Not: Resimler bana ait değildir fransız sitesinden buldum..

Bu arada bu tıkanma olayı çok tehlikeli olduğunu yaptığım araştırmalar sonucu öğrendim. İlk tıkandığında sürekli su sesleri geliyordu araç sallandıkça ben kapı altları diye düşünüyordum meğersem öyle değilmiş Sonra kalariferden buhar sesi gelmeye başladı tısss tısss diye olayı anlayamadım meğersem içeri giren su artık kalorifere ulaşmış değdikçe buharlaşıyordu. En son yere baktığımda göleti görünce durumu anladım. Bu durum döşeme altındaki kabloların oksitlenmesine kadar yol açıyormuş, dün ziebartta kuruttum tamamen inş. bi sorun çıkmaz. Allahtan başka elektronik devrelere zarar vermedi yoksa başımıa çok büyük iş açılırdı.

Kesinlikle hiç beklemeden o kanalları açın ara sıra kontrol etmekte de fayda var...

hocam bilgilendirme için ço saolasın yağmurlar bi türlü dinmedi bu nasıl iş anlamadım hiç bu kadar uzun süre yağmazdı.. ama ilk fırsatta bende sökeceğim o parçayı.. acaba arkadada varmı bu parçadan...
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Arkada da farkli bir sistem olabilir cunku bagaj tabaninin islak oldugunu soyleyenleri duydum. yine bir sekilde orayada yagmur suyu giriyormus demekki. Yanliz bu sorun sadece bizim araclarda yok gonlunuz rahat olsun Hondasindan tutun forduna kadar bir cok aracta ayni sorundan muzdarip olanlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım harika :) Bu sistem 5008'de de olabilir onları da uyaralım. Özellikle ağaç altına parkedince yapraklar o kısıma kadar gidip tıkayabilir.

Ben kendim yapamazsam bi ara Doğan ustaya uğrayıp yaptırayım olmazsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Arkada da farkli bir sistem olabilir cunku bagaj tabaninin islak oldugunu soyleyenleri duydum. yine bir sekilde orayada yagmur suyu giriyormus demekki. Yanliz bu sorun sadece bizim araclarda yok gonlunuz rahat olsun Hondasindan tutun forduna kadar bir cok aracta ayni sorundan muzdarip olanlar var.

hocam eşimin poloda oldu zaten kapı içi tamamen su doldu ve cam motoru arızalandı içine giren yapraklar tahliye deliğini kapatmış su birikmiş...

bu form çok yardımcı oluyor bizlere seviyorum acaba davlumbazı biz kendimiz sökebilirmiyiz zormu hocam gördünüzmü sökülürken...
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Dogan ustanin parcayi cikartmasi 10 saniye surdugune gore siz en fazla 2 dakkada cikartirsiniz En ustteki resimde davlumbazi tutan plastigi sokun elinizi uzatinca zaten belli olur yumusak bi parca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 1 Kasım 2014; 17:32:37 >
  • arkadaşlar merhaba,

uzun zamandır yoğunluktan yazamıyordum, ancak bugün fırsat bulmuşken birkaç paylaşım yapayım istedim.
    öncelikle sileceklerim çok ses yaptığı için servise gittim ve fiyatını sorduğumda 180tl dediler şaştım kaldım. neyse hepsiburadadan 45TL'ye SİLBAK marka aldım. kendim taktım, gerçekten değişimi de çok kolay. şimdi süper oldu bu ara yağmurlar da çok oldu zamanlama tam oturdu yerine...
    servis vaktim geldi ancak kış indirmi hala gelmediği için daha sokmadım çünkü 75000 bakımı için 420TL fiyat istediler. hala beklemedeyim.
    bir de ilginç bir olay yaşadım. bayraktar bursada satış şefi çok ilginç bir teklif yaptı. yeni kasa intensive ve teknoloji paketli, cam tavanlı aracı 95000 yerine özel filo indirimiyle 84000TL'ye bıraktı ve benim aracı da 50000 saydı. 34000TL getir al git dedi. ki ciddi ciddi niyetlensem daha da düşürürdüm. ama şu anda sadece lüx olacağı için ilgilenmedim ancak satışlar çok değil.

• ozgurefe09 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan ki kasa çok iyi daha senelerce götürür yani. Yeni kasa güzel çok hoş teknolojik şeyler içeriyor ama bazı eksikliklerin giderilmesi lazım özellikle benim çok önem verdiğim çocuk kilidinin şoför kumanda bölümünde ki bir düğme ile aktif hale gelmesi değilde arka kapıya konan anahtarı sokup açıp kapatacağın çok uyuz bir sisteme sahip olması beni gerçekten çok dehşete düşürdü. Birde tavan çok basık şu anki aracımda kafamla tavan arasında 1 karıştan fazla mesafe var bunda kafam tavana değiyordu resmen. Ama güzel araç hoşuma gitti. Alırmıyım tabiki de almam fiyat çok yüksek çünkü o kadar para verirsem Honda CRV 1.6 otomatik dizeller bana uzaktan göz kırpar

Aynen hocam tava yeni kasada basık ferahlık noktasında bir adım öndeyiz.Yeni kasanın albenisi fazlaca ama jan jana gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Günaydın arkadaşlar

ön davlumbazı sökün (lastiği sökmenize gerek yok direksiyonu çevirin)

şu parçayı göreceksiniz onu yerinden çıkartın ( neden böyle bir şey yaptıklarını anlamış değilim )

tıkalı olduğunu görürsünüz

sonra bu parçayı ister atın ister temizleyin ama doğan usta bu parçanın işe yaramadığını söyeyip attı

Not: Resimler bana ait değildir fransız sitesinden buldum..

Bu arada bu tıkanma olayı çok tehlikeli olduğunu yaptığım araştırmalar sonucu öğrendim. İlk tıkandığında sürekli su sesleri geliyordu araç sallandıkça ben kapı altları diye düşünüyordum meğersem öyle değilmiş Sonra kalariferden buhar sesi gelmeye başladı tısss tısss diye olayı anlayamadım meğersem içeri giren su artık kalorifere ulaşmış değdikçe buharlaşıyordu. En son yere baktığımda göleti görünce durumu anladım. Bu durum döşeme altındaki kabloların oksitlenmesine kadar yol açıyormuş, dün ziebartta kuruttum tamamen inş. bi sorun çıkmaz. Allahtan başka elektronik devrelere zarar vermedi yoksa başımıa çok büyük iş açılırdı.

Kesinlikle hiç beklemeden o kanalları açın ara sıra kontrol etmekte de fayda var...

hocam harikasın çok teşekkürler zahmet edip araştırıp bulmuşsun. ben de ilk fırsatta gidip halledicem bu işi. bu arada picasssodan sonra honda dar gelmez mi? rast geldim bi yerde inceleme fırsatı buldum çok ta ferah gelmedi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

arkadaşlar merhaba,

uzun zamandır yoğunluktan yazamıyordum, ancak bugün fırsat bulmuşken birkaç paylaşım yapayım istedim.
    öncelikle sileceklerim çok ses yaptığı için servise gittim ve fiyatını sorduğumda 180tl dediler şaştım kaldım. neyse hepsiburadadan 45TL'ye SİLBAK marka aldım. kendim taktım, gerçekten değişimi de çok kolay. şimdi süper oldu bu ara yağmurlar da çok oldu zamanlama tam oturdu yerine...
    servis vaktim geldi ancak kış indirmi hala gelmediği için daha sokmadım çünkü 75000 bakımı için 420TL fiyat istediler. hala beklemedeyim.
    bir de ilginç bir olay yaşadım. bayraktar bursada satış şefi çok ilginç bir teklif yaptı. yeni kasa intensive ve teknoloji paketli, cam tavanlı aracı 95000 yerine özel filo indirimiyle 84000TL'ye bıraktı ve benim aracı da 50000 saydı. 34000TL getir al git dedi. ki ciddi ciddi niyetlensem daha da düşürürdüm. ama şu anda sadece lüx olacağı için ilgilenmedim ancak satışlar çok değil.

hocam o hatayı malesef ben de yaptım. nisan ayı gibi silecek alıcaktım. o zaman servis bana orijinaller için 160tl demişti zam gelmiş demek ki. ben de silbak aldım ama hiç memnun değilim. çabuk yıprandı ve çok ses yapıyo şu an. ayrıca aşağı inerken silmiyo yukarı çıkarken siliyo yine de iz kalıyo. tam oturmuyo sanırım cama.

vala biraz daha kullanayım paraya kıycam öne de arkaya da orjinal alıcam. ya da 100 küsür tl ye de bosch marka olanlar var onlardan da alabilirim.

• Selamlar,

Araçiçin 3 Sıra Paspas temin eden var mı? 3D ya da havuzlu normal kauçuk.
    Nette bulamadım, forumda konu içi arama da çalışmıyor.

Bir de Grand C4 için Cam çıtası yapıp da uzun süre kullanan var mı?
    Hangi ürünü kullanırsak yapışkanı atmadan uzun süre kullanabiliriz..

Paspas Örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 2 Kasım 2014; 9:53:58 >
  • Ben geçen sene bosch aldım 70 küsür tlye. Bu yıl acayip gicirdiyor.

gerçekten gönüller birmiş, aynı yorumu daha önce yine bu forumda ben de yapmıştım crv için... ufaklıklar büyüyünce yani 3-4 yıl sonra bunu verip 1-2 yaşında 1.6 dizel otm crv almayı düşünüyorum ben de :)
    aracımdan çok memnunum ancak ilerde jeep tarzı bir araç istiyorum...
  • hitman298 H kullanıcısına yanıt
    az evvel bursa metro'dan geldim eve... arka cam silgecini sordum. abi sök gel bakalım dedi eleman. gittim söktüm zaten çok kolay çıkarması. baktık tam aynısı değil ama boy aynı takma yerindeki fazla ataşmanı söküp taktım gayet iyi oldu. sadece 8 tl fiyatı ve bosch marka... ayrıca aldığım muzlar da tek tek satılıyo ve 21tl bosch marka... ben kredi kartına 9 taksit ikisini 45 aldım ancak sizdeki sıkıntı olmadı gayet iyi siliyo şu ana kadar. yine de servisten orjinal almam o paraya tabi tercih meselesi sakın yargıladığımı düşünmeyin lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

az evvel bursa metro'dan geldim eve... arka cam silgecini sordum. abi sök gel bakalım dedi eleman. gittim söktüm zaten çok kolay çıkarması. baktık tam aynısı değil ama boy aynı takma yerindeki fazla ataşmanı söküp taktım gayet iyi oldu. sadece 8 tl fiyatı ve bosch marka... ayrıca aldığım muzlar da tek tek satılıyo ve 21tl bosch marka... ben kredi kartına 9 taksit ikisini 45 aldım ancak sizdeki sıkıntı olmadı gayet iyi siliyo şu ana kadar. yine de servisten orjinal almam o paraya tabi tercih meselesi sakın yargıladığımı düşünmeyin lütfen...

hocam başlarda iyi de sonradan cortluyo malesef.
  • Silecekler en başlarda gelen sarf malzemesi diye düşünüyorum.Max 1 yılmış gibi ömürleri hatta kış koşulları daha agır olan illerde bu süre daha fazla kısalacaktır.Yazlık ve kışlık iki takım olması idealdir.Bende değiştireli bir yıl olmadı bariz bir sıkıntı olmasada sol silecek en üst noktasına doğru iz bırakma yapıyor.Bosch marka takdırmıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.