Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (313. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: öcüü..

4 günlük bi aradan sonra herkese merhaba arkadaşlar.. merak edenler oldu neden 4 gün uzaklaştırıldım diye bi vatan hayinine az küfür etmiştim ondan sanırım

bu arada cvp yazamasamda günlük bakmadan edemedim..

aynası kırılan arkadaşım gözün aydın

diğer konu arka alt ceplerde su yada nem gören arkadaşım kapı fitilini kontrol et üst komşuda oldu fitili temizledik sildik düzeldi.. durumuda aracı yıkarken farkettik yıkarken oradan tam orta direkle birleşim yerinden fitil kaymış su almış oda en alt noktaya kadar ilerliyor ki oda o cep oluyor...

hitman hocam alt şasede değilde on tamponun altında bazen aracın duruş eğimine göre su birikiyor bende oluyor tamponun altına koruma plastiğine hafif vurunca su akıyor 1 bardak kadar ama poloda bu çok daha fazla tampon yapısı ve duruş eğimiyle alakalı belki yardımcı olur bi bak istersen...

4 gündür aracıma binemiyorum garajda uyuyor... hanım izinli onun aracını kullanıyorum gerçekten çok ufak ama şehir içinde de rahat her yere rahat giriyor..

bu aradada hiç cactusu test eden oldumu araç beni çağırıyor gibi...

hocam dün öğlen sağ kapıyı açtım. gece yağmur yağmıştı. kapıdan birden su akmaya başladı. bu aracın su tahlyesi kapının içinde mi? kapıların en altında bir tane delik var. ordan baya baya su aktı.

yarın aracın yanına gidince fitillere bi bakayım. dün yine nemlenmişti o sağ tabandaki cep.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Selamlar biraz önce oğlumu parka gotururken Citroën bayiine uğradım. Cactusu inceledik oglumla. Hakikaten dar bi aracmis picassoya göre ama tasarım dıştan ve ön kısımda çok hoş. Video da çektim dilerseniz youtube a ekleyebilirim.

hocam cactus hakkındaki görüşlerinizle video linkini eklerseniz memnun olurum fırsatım yok bu aralar gidip incelemeye ama aracı merak ediyorum..

c4 cactus 500l yada captur arasından bir seçim yapmalıyız gibi duruyor.. ama dizel otomatik cam tavan sadece cactuste.. gönlüm yeni picassodan yana ama gücümü biraz aşıyor...

Dizel otomatik cam tavan 500L'de de var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hitman298 H kullanıcısına yanıt
    sağ kapıyı aç altında fitil var (kapının altında ) aynı olay banada oldu fitili yavaşça çek kapıya 4 yada 5 noktadan geçmesi var onlardan birtanesini takma aslında bu delikler tahliye deliği ama fitil bunları kapatmış sanırım.. ben tam ortadakini çıkarttım takmadım istersen mercimekten küçük bi parça kırabilirsinde fitil yerinde sabit duruyor sıkıntı olmuyor bidaha da yaşamadım kapıdaki su sorununu.. komşumun aracıda 2007 malum onca yıl fitilleri yıpranmıştı ilk olarak tam arka sağ kapı ve orta direğe ve en alta en yakın yerden aldığını düşündük ve ordaki fitili bi bantla yukarı doğru çok az gerdirerek kapı eşiğine yapıştırdık ve denedik sorun kalmadı 3-4 gün bant kaldı sonra fitil biraz yukarı alışınca bantı çıkardık sorun kalmadı..

bu aracın 4 tane tahliyesi var aslında ama davlumbaz içinden geçiyor yani kapılarla alakası yok.. cepte nem var dediğinde aracı kontrol et oraya gelecek yerler arka bagajdan yada ön döş kısmı altından döşeme kuru ise ki su oraya akmadan gelemez sorun kapı fitili derim.. ama yok alt döşemede bi ıslaklık nemlilik varsa sorun su giderlerinde bi kaportacıya 50-70 tl arasına 4 ünüde temizletebilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

quote:

Selamlar biraz önce oğlumu parka gotururken Citroën bayiine uğradım. Cactusu inceledik oglumla. Hakikaten dar bi aracmis picassoya göre ama tasarım dıştan ve ön kısımda çok hoş. Video da çektim dilerseniz youtube a ekleyebilirim.

hocam cactus hakkındaki görüşlerinizle video linkini eklerseniz memnun olurum fırsatım yok bu aralar gidip incelemeye ama aracı merak ediyorum..

c4 cactus 500l yada captur arasından bir seçim yapmalıyız gibi duruyor.. ama dizel otomatik cam tavan sadece cactuste.. gönlüm yeni picassodan yana ama gücümü biraz aşıyor...

evet var hocam hatta isteğe göre açılan tipte bile sipariş ediliyor.. 500l de 2 sorun var onlar düzelmeden asla almam.. aracı 1 hafta kiraladık uzun yola çıktık ilk olarak ön koltuklar.. çok kısa adamın baldırlarına ağrı giriyor desem abartmam.. yüksek otorma pozisyonlu araçta koltuk daha uzun olmalı bacakların rahatı için.. bir diğer konuda 1.3 motor tam dolu kapasite ile 1.6 gibi tatmin edici değil uzun yolda şekli göreceli beğenen de var ucube bulanda bence fena sayılmaz jukk kadar berbat değil.. bu 2 sorun düzelmeden olmaz ki düzeleceği hatta az bi makyaj olacağı söyleniyor..

incelmedim ama cactusede küçük diyorlar.. ama 2 side b mpv araçlar aralarında bu kadar fark varmı merak ediyorum.. cactus yerden yüksek heybetli ve çok çekici görünüyor ama binmedim daha..

ama c4 picasso bambaşka onu kullandım çok hoş geldi bana 5 kişilik olanı...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

quote:

evet var hocam hatta isteğe göre açılan tipte bile sipariş ediliyor.. 500l de 2 sorun var onlar düzelmeden asla almam.. aracı 1 hafta kiraladık uzun yola çıktık ilk olarak ön koltuklar.. çok kısa adamın baldırlarına ağrı giriyor desem abartmam.. yüksek otorma pozisyonlu araçta koltuk daha uzun olmalı bacakların rahatı için.. bir diğer konuda 1.3 motor tam dolu kapasite ile 1.6 gibi tatmin edici değil uzun yolda şekli göreceli beğenen de var ucube bulanda bence fena sayılmaz jukk kadar berbat değil.. bu 2 sorun düzelmeden olmaz ki düzeleceği hatta az bi makyaj olacağı söyleniyor..

incelmedim ama cactusede küçük diyorlar.. ama 2 side b mpv araçlar aralarında bu kadar fark varmı merak ediyorum.. cactus yerden yüksek heybetli ve çok çekici görünüyor ama binmedim daha..

ama c4 picasso bambaşka onu kullandım çok hoş geldi bana 5 kişilik olanı...

Hocam C4 Picasso C segmentinde bir otomobil, hem de bu segmentin MPV'leri arasında en iyisi, bu aracın yanına B segmentindeki 500L'yi ben de koymam :)

Bu arada söylediğiniz konulardan; koltuk problemi çözüldü bildiğim kadarıyla, yeni gelen 500L'lerin koltukları daha uzun ve yan destekleri daha iyi.

Motor konusu ise bence bir MPV'den beklentileri karşılayacak şekilde, ama tabiki tercih meselesi.

Cactus ve 500L'yi kıyaslarsak, 500L'nin iç hacmi daha geniş ve malzeme/işçilik kalitesi Cactus'ten daha iyi. Cactus özünde B-SUV olarak tasarlanan bir araç, ancak tasarım felsefesi "hem ucuz, hem şık bir otomobil". Bu araç Avrupa'da Duster'a bir alternatif olarak piyasaya sürülmüş durumda. Türkiye'de ise rakipleri gibi olması gerekenden biraz daha yüksek fiyat etiketine sahip.

• quote:

sağ kapıyı aç altında fitil var (kapının altında ) aynı olay banada oldu fitili yavaşça çek kapıya 4 yada 5 noktadan geçmesi var onlardan birtanesini takma aslında bu delikler tahliye deliği ama fitil bunları kapatmış sanırım.. ben tam ortadakini çıkarttım takmadım istersen mercimekten küçük bi parça kırabilirsinde fitil yerinde sabit duruyor sıkıntı olmuyor bidaha da yaşamadım kapıdaki su sorununu.. komşumun aracıda 2007 malum onca yıl fitilleri yıpranmıştı ilk olarak tam arka sağ kapı ve orta direğe ve en alta en yakın yerden aldığını düşündük ve ordaki fitili bi bantla yukarı doğru çok az gerdirerek kapı eşiğine yapıştırdık ve denedik sorun kalmadı 3-4 gün bant kaldı sonra fitil biraz yukarı alışınca bantı çıkardık sorun kalmadı..

bu aracın 4 tane tahliyesi var aslında ama davlumbaz içinden geçiyor yani kapılarla alakası yok.. cepte nem var dediğinde aracı kontrol et oraya gelecek yerler arka bagajdan yada ön döş kısmı altından döşeme kuru ise ki su oraya akmadan gelemez sorun kapı fitili derim.. ama yok alt döşemede bi ıslaklık nemlilik varsa sorun su giderlerinde bi kaportacıya 50-70 tl arasına 4 ünüde temizletebilirsin...

döşemeler arkalı önlü kuru hocam. dediğin gibi yapalım bakalım. fitilleri bi kontrol edeyim yarın. saolasın.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Bende kısa bir inceleme yapmıştım oğlum inmeyelim baba diye tutturmuştuAracı tanımak ve bilgi vermen satış danışmanına picasso var bende dediğimde gülümseyerek onun seviyesinde değil picasso başka demişti.
    Tasarım adına hoş citroen yakışan bir tasarım değişiklik adına.

• arkadaşlar aracımın kalorifer defrozlarına araç kokusu asmıştım. nasıl olduysa akmış ve teybin kapağını etrafındaki çerçeveden boya kalktı. çok fena canım sıkıldı.

üzerini telefon aparatı ile kapattım ama nasıl yapıcam bilmiyorum.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehnw -- 27 Ekim 2014; 11:30:00 >

• Geçmiş olsun hocam ya. Benim de en korktuğum şeylerin başında gelir bu olay. O yüzden mümkün mertebe küçük siseli havalandırmaya takılan ürünlerden almamaya gayret ediyorum.

Isterseniz o renk sticker alıp o bölgeyi kaplayabilirsiniz. 3m bantlar var. Genelde fiber görünümlü mü ne diyorlar öyle bişi. Belki bizim konsol renginde vardır. Olmadı piano black bi renk ile de kaplanabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 27 Ekim 2014; 18:59:31 >
  • Bugun sirket aracimin yazlik lastiklerini sokturup gecen sene aldigimiz kislik lastikleri taktirdim. Lastikler takilirken kendi picassom icinde 4adet kis lastigi icin pazarligi yaptik ve 4adet continental TS850 winter contact 205/55/R16 91H icin 1.100TL'ye 6taksitle anlastik. Lastikleri ayirttim yarin sabah taktiracagim. Kisi gecirip İlkbahara dogruda 4adet 215/55/16 93V lastik alacagim. Sanirim yaz lastiklerinide goodyear efficentgrip performance'den yana kullanacagim.
    Lastik konusunu cok kafama takmistim. Gunlerce lastikleri arastirdim, fiyatlari karsilastirdim aklimi oldukca mesgul eden bir konuydu. Sonunda continental TS850 aldim kafam artik rahat. Ohhh beee dunya varmis Ne gicik bir is bu lastik secimi.
    https://store.donanimhaber.com/7b/b1/ea/7bb1ea3275b8e4187ac72165a5c7f6b8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 28 Ekim 2014; 17:10:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Bugun sirket aracimin yazlik lastiklerini sokturup gecen sene aldigimiz kislik lastikleri taktirdim. Lastikler takilirken kendi picassom icinde 4adet kis lastigi icin pazarligi yaptik ve 4adet continental TS850 winter contact 205/55/R16 91H icin 1.100TL'ye 6taksitle anlastik. Lastikleri ayirttim yarin sabah taktiracagim. Kisi gecirip İlkbahara dogruda 4adet 215/55/16 93V lastik alacagim. Sanirim yaz lastiklerinide goodyear efficentgrip performance'den yana kullanacagim.
    Lastik konusunu cok kafama takmistim. Gunlerce lastikleri arastirdim, fiyatlari karsilastirdim aklimi oldukca mesgul eden bir konuydu. Sonunda continental TS850 aldim kafam artik rahat. Ohhh beee dunya varmis Ne gicik bir is bu lastik secimi.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1433639/6040252a-1dcc-4a3c-9bbc-fa5d0bddeffd.jpg

Mükemmel tercih. Onlarca kış Lastiği incelemesi ve daha fazla kullanıcı videosu izledim. T850 harika bir lastik. Güle güle kullanın.

Bu arada 2014 üretimi 215 55 16 goodyear efficient grip performance lastiklerde hepsiburada da kampanya var. Tanesi 250tl..

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun bir hayli yükü atmışsınız sırtınızdan.Gecen sene bende lastik seçim telaşı içindeyimdim.O site bu site incelemeler testler işin içine girdikçe çıkmaza gidiliyor.Biraz cahil cesareti lazım bizlere
    Kışlıklarım Nokian Wrd3 ankara için almıştım suan adana dayım ankara kadar lazım olmasa da iş görür diyerek yola devam.Yaz sonuda yazlıkları değiştirmiştim Falken Ze914 ile 4tanesi 700tl Wrd3 4tanesini gecen sene 1200tl almıştım.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın guzel bir tercih.
    Lastik yuk endeksi 91 5 kişiliklerde 91 mi oluyor.

• 5kisiliklerde 93V oneriliyor fakat 205 lastiklerde en fazla 91yuk endeksi mevcut.
    Satici ile belki 15dakika bu yuk endeksi mevzusunu konustuk. Katalogtan gosterdigi kadariyla 91endeksli lastigin tek basina tasiyabilecegi agirlik 615kg iken (4lastik toplami 2460kg) 93endeksli lastik tek basina 650kg(4lastik toplami 2600kg) tasiyabiliyor.
    5kisilik picassonun bos agirligi 1500kg dersek ortalama 80kg'dan 5yetiskin dersek ki 400kg yapar. Boylece toplam agirlik 1900kg'a ulasir. Valizler, esyalar vs. 100kg'da bagaja sayarsak etti toplam 2000kg. 91endeksli lastigin max dayanim gucu 2460kg. demistik ya geriye kaliyor 460kg daha ki benim sirket araci kullanmam sebebiye picassoyu %90 oraninda esim ve genellikle max 3kisi + max 50kg bagaj yukuyle sehiricinde kisa mesafelerde kullanir.
    Yazin her hafta sonu 5yetiskin ve full bagaj ile yazliga gidiyoruz fakat yazinda zaten 215/55/16 / 97W lastiklerimi kullaniyorum.
    Uzun lafin kisasi, kisin istanbul sehirici trafiginde, kisa mesafe ve ortalama yuk ile 91H serisi lastik isimi gorecektir diye kanaat getirdim. Satici beni bu orneklerle ikna etti. Sahsen her konuda orjinalden yana ve bu konularda cok hassas olmama ragmen adamin anlattiklari ve ornekleri beni gayet tatmin etti.
    Kim istemez ki orjinal ebat kullanmayi fakat continental TS850'lerde 215 / 93v ile 205/91H arasinda 4lastik icin toplamda yaklasik 360TL farkediyor.
    Ama Yaz lastiklerimi mecburen 215/55/16 93v olarak alacagim. Cunku yazin hep uzun yol ve full yuklu yolculuklar yapiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 28 Ekim 2014; 22:22:06 >

• öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Benim araçta da vardı bu olay. Eski sahibi çözememiş. Aldığından beri öle binmiş. Bende sonradan fark ettim. Kapıyı açtığımda damlamayı gördüm.
    Fitillerle oynayınca baya su akmıştı şoför kapısının dibinden. Tabi diğerlerini kontrol ettiğimde aynı sonuç.
    Hepsinden su geldi. Kapı altlarında kireçlenme olmuş hep. Bende aynı arkadaşların dediği gibi 4 kapıdan birer fitil çıkardım. Eskisi gibi su toplamıyor artık. Yıkamacıdan çıktıktan sonra kontrol ederdim hep. Boşta duruyor şuanda.
    Bu hafta sonu fitilleri söküp temizlemeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

5kisiliklerde 93V oneriliyor fakat 205 lastiklerde en fazla 91yuk endeksi mevcut.
    Satici ile belki 15dakika bu yuk endeksi mevzusunu konustuk. Katalogtan gosterdigi kadariyla 91endeksli lastigin tek basina tasiyabilecegi agirlik 615kg iken (4lastik toplami 2460kg) 93endeksli lastik tek basina 650kg(4lastik toplami 2600kg) tasiyabiliyor.
    5kisilik picassonun bos agirligi 1500kg dersek ortalama 80kg'dan 5yetiskin dersek ki 400kg yapar. Boylece toplam agirlik 1900kg'a ulasir. Valizler, esyalar vs. 100kg'da bagaja sayarsak etti toplam 2000kg. 91endeksli lastigin max dayanim gucu 2460kg. demistik ya geriye kaliyor 460kg daha ki benim sirket araci kullanmam sebebiye picassoyu %90 oraninda esim ve genellikle max 3kisi + max 50kg bagaj yukuyle sehiricinde kisa mesafelerde kullanir.
    Yazin her hafta sonu 5yetiskin ve full bagaj ile yazliga gidiyoruz fakat yazinda zaten 215/55/16 / 97W lastiklerimi kullaniyorum.
    Uzun lafin kisasi, kisin istanbul sehirici trafiginde, kisa mesafe ve ortalama yuk ile 91H serisi lastik isimi gorecektir diye kanaat getirdim. Satici beni bu orneklerle ikna etti. Sahsen her konuda orjinalden yana ve bu konularda cok hassas olmama ragmen adamin anlattiklari ve ornekleri beni gayet tatmin etti.
    Kim istemez ki orjinal ebat kullanmayi fakat continental TS850'lerde 215 / 93v ile 205/91H arasinda 4lastik icin toplamda yaklasik 360TL farkediyor.
    Ama Yaz lastiklerimi mecburen 215/55/16 93v olarak alacagim. Cunku yazin hep uzun yol ve full yuklu yolculuklar yapiyorum.

Ben bu yük endeksinden dolayı geçen yıl 205 55 16 94T Toyo kışlık lastik getirtmiştim. Ancak çok yüksek bir bariyere arabayının arka tekerini vurunca lastiklerden biri balon yaptı. Sonra tek lastik bulamadım. Ben de 2 adet daha Good year ultra grip 8 205 55 16 91H lastik aldım.

Bir süre de böyle kullandım. Bir sıkıntı yaşamadım.

Bu yıl Goodyear'ları öne alıcam toyo ları arkaya alıcam. Çünkü Toyo'lar çok dişli olduğu için ıslak yolda acayip kayıyor..

Bu Toyo'nun deseni
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Bu da Ultragrip 8

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Eğer aramızda yoğun karda araç kullanan ancak çivili lastik almak istemeyen varsa Toyo'ları öneririm keza Nokian'ın çivili Hakkapelitia serisinden sonra Kanada'daki en iyi çivisiz lastiktir kendisi..

Ancak sabahları çiğ ile ıslanmış kaymak asfaltta resmen paten yapar gibi kayıyor.. Kar ve buzda ise çok başarılı.. Geçen yıl işyerime benden başka çıkabilen binek araç yoktu:) Oldukça dik bir konumda..

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Hocam Petlas 205/55 R16 91H kış lastiği N11 de 165 TL 215/55 R16 93H 210 TL ben kışın çok yol yapmam işyeri yakın yürüyorum uzak yerlere gitmiyorum bu lastiği tavsiye edermisiniz...

Bu arada hepsiburada.com daki bahsettiğiniz lastiği gördüm acaba alsammı yoksa yazı mı beklesem bilemedim çünkü yaza doğru yaz lastiklerinde de kampanya oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 29 Ekim 2014; 9:37:04 >
  • Arkadaşlar Aracım 2008 model internette baktığımda kasko değeri olarak 33.750 olarak görünüyor. Fakat bugün satsam rahat 45.000e gidecek bir araç. Şimdi aracın pert olması durumunda bana 33 bin lira mı verecek nedir bu kasko değeri anlamadım. o zaman benim zararım çok büyük olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Arkadaşlar Aracım 2008 model internette baktığımda kasko değeri olarak 33.750 olarak görünüyor. Fakat bugün satsam rahat 45.000e gidecek bir araç. Şimdi aracın pert olması durumunda bana 33 bin lira mı verecek nedir bu kasko değeri anlamadım. o zaman benim zararım çok büyük olacak

evet benim araçta 2008 model. kasko 4 kasımda doluyo. baktım 33000 küsür kasko değeri. ve pert durumunda ki inşallah kimsenin başına gelmez bundan da biraz kesinti yapılıyo galiba. 30bin civarı geçer ele büyük ihtimalle.
  • Merhabalar,

Geçenlerde linkini paylamış olduğum ve Ordu'da satışa sunulan 39 bin km.deki 2012 model C4 Picasso Dynamique için Ankara'dan Ordu'ya gitmeyi göze aldım ve önce uçakla Ankara-Samsun, sonrasında da Havaş otobüsü ile Samsun-Ordu yolculuğu yaparak Ordu'ya ulaştım.

Aldığım araç Eylül 2011 trafiğe çıkışlı ve bir öğretmenin aracı iken, Skoda bayiinde satış sorumlusu olarak çalışan ve gayri resmi olarak ikinci el araç alıp satan birisi tarafından 10 gün önce satın alınmış (notere gittiğimizde 15 Ekim tarihli eski satış belgesini gördüm). Genel bir check-up için Ordu'daki yetkili servise gittik ve pazarlıkla 100 TL karşılığında kontrollerini yaptırdım.

Kontroller neticesinde, sol arka çamurlukta ve sağ alt marşiyelde yüzeysel boya ile sağ ön farın alt kısmında rötuş boyası tespit edildi. Bu konular hakkında bilgim zaten vardı. Motor ve şanzımanla ilgili sorun olmadığı belirtildi. 215/55 R16 ebatlarındaki orijinal Michelin lastiklerden öndekiler geçen yıl Petlas marka ile değiştirildiği için normal görünüyor ama arkadaki fabrika çıkış lastikleri oldukça kötü durumdaydı.

Ayrıca servis bilgisayarından aracın geçmiş kayıtlarını istedim. Çıktı veremeyeceklerini söyleyince ekran görüntülerini fotoğrafladım. Yapılan işlemleri kısaca özetlemek istiyorum:

Mart 2012 : Tavan camı + cam işçiliği + cam yapıştırıcısı (benim için sürpriz olan bu tavan camı değişikliğinin, kazaya dayalı olmadığı ve sert bir şekilde cama çarpan bir cisim nedeniyle oluşan kılcal çatlak nedeniyle müşterinin talebi üzerine kaskodan değişiminin yapıldığı bilgisi verildi)
    Mayıs 2012 : Sağ ve sol ön kapı cam fitilleri
    Ekim 2012 : 15 bin km periyodik bakım (yağ ve yağ/hava/polen filtreleri), direskiyon simidi ve merkezi kumandalı volan (direksiyon göbeği))
    Haziran 2013 : Salıncak burcu
    Ağustos 2013 : Sağ ve sol arka kapı fitilleri
    Ekim 2014 : FAB kutusu ve sıvısı

Servis tarafından verilen bilgi, aracın ilk sahibinin iyi tanıdıkları bir öğretmen olduğu ve fazla titiz birisi olması nedeniyle kapı fitillerini garanti süresi dolmadan yeniledikleri yönünde. Direksiyon simidi ve kumandalarının neden değiştiğini önemsemediğimi için sormadım. Ekim ayı başında değişimi yapılan FAB kutusu ve sıvısı ise, partikül filtresinin içine konulduğu kutusu ile içine doldurulan sıvı imiş. Gösterge panelinde alınan uyarı neticesinde değiştirilmiş ve 600 TL'lik faturası mevcut. Bir de dikkatimi çeken 30 bin bakım kaydı görünmüyor. Servisin tahmini garanti süresi dolduğu için dışarıda yaptırılmış olabileceği yönünde.

Tüm bu detaylı konuşmaların neticesinde aracı almaya karar verdim ve 52.900 TL karşılığında devir işlemlerini hallettik. Sonrasında aynı gün depoyu fulleyerek (dolum öncesinde ışık yanıyordu ve 52 lt yakıt aldı) Ankara'ya doğru yola çıktım ve 120 km.lik C/C ile 600 km.lik bir yolculuk sonrası Ankara'ya geldiğimde yarım depodan bir tırnak fazla yakıt tükettiğim görünüyordu. 2 gündür Ankara içinde sürekli kullanıyorum ve şu anda 700 km. oldu, kalan menzil ise 280 km görünüyor.

2001'den bu yana araçlarım sırasıyla Opel Corsa (benzinli manuel) - VW Polo (benzinli manuel) - Honda Jazz (benzinli otomatik) olduğundan C4 Picasso ilk dizel aracım ve umarım bu konudaki acemiliğimi kısa sürede atlatabilirim. Forumu aracı almadan önce bir miktar okudum ama sanırım tecrübe edinmek açısından tüm sayfaları okumamda fayda var.

Yazdığım uzun mesajı okurken sıkılanlar için şimdiden özür dilerim.

Saygılarımla.

• Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    hocam onu birakta sen arabayi begendinmi surusten zevk aldinmi eski araclarina kiyasla nasil onu anlat bize :)

• 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.