Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (225. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alpine.

2 Şubat Pazar(bu pazar) günü Ankara Göksu Parkı nda Citroen buluşması gerçekleşecektir. Katılmak isteyenler gönül rahatlığıyla katılabilirler.
    Tanışma, hoş sohbet veeee en önemlisi sucuk ekmek partisi olacaktır. (Herkes kendi sucuğunu getirmek şartıyla :D)

Not: Pazar günü, en geç saat 11 de Göksu AVM otoparkında buluşulup oradan Göksu Parkı na geçilecektir.
    Buluşma linkini aşağıda paylaşıyorum.

http://www.trcitroen.com/forum/showthread.php?t=6067

Teşekkürler...

İyi eğlenceler gardaaşşş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 31 Ocak 2014; 23:28:29 >

• Saol şef.
  • Merhaba dostlar,
    Bildiginiz uzere gecen hafta arka stop ampulum patlamisti. Bir akaryakit istasyonundan cifti 2tl olan adi sani belli olmayan ampuller ile forumdaki tarifinize gore ampulleri degistirip yaklasik 1hafta o ampullerle aracimi kullandim ama icim rahat etmedigi ve ne kadar sure dayanacagini bilmedigim icin bugun bostanci sanayi sitesine giderek Osram markali stop ampulunu tanesi 3tl'den alarak taktim. Artik icim rahatti.

Stop ampullerini taktiktan sonra birde on far ampullerimi kontrol edeyim diyerek on far ampullerini cikartip baktim. Ampulun markasi Narva H7 imis.

Stop ampullerini aldigim yere tekrar giderek 75Tl'ye 1cift Osram Night Breaker Unlimited marka H7 ampul alarak on farlara taktim. Ampulun kutusu uzerinde %110 daha fazla isik, +40metreye kadar daha uzun mesafe aydinlatma ve %20 daha beyaz isik yaziyor. Saticinin dedigine gore bu ampul yeni cikmis ve bir onceki Night Breaker Plus'a oranla daha performasli aydinlatma degeri sagliyormus. Satici Night Breaker Plus cok iyidir ve 55Tl'ye ciftini verebilirim ama yeni cikan Night Breaker Unlimited modeli cok cok daha iyi ciftini 75TL'ye birakirim cok memnun kalacaksiniz dedi aldim taktim ve farki gozlerimle gordum. Onceki Narva ampullere oranla ciddi anlamda aydinlatma gucu var.

Onfarlarimim seffaf plastik kisminda gunesten dolayi sararma, matlasma vardi. Epeydir aklimda zimparalayip cilalamak vardi. 5000grid kum zimpara almak icin boya satan bir dukkana girip derdimi anlattim.
    Dukkan sahibi olan genc arkadas abi zimparayla ugrasma gel sana bir karisim yapayim ise yaramazsa para almayacagim dedi. Karisimi yaptiktan sonra krem rengi pastacila gibi olan karisimi farlara surerek bez ile uygulama yapti. 5dk icerisinde farlarim sifir gibi oldu. Uygulamadan sonra farlara bir katta cila uyguladi. Cilayi surunce farlar matlasti camurlanmis gibi bir hal aldiginda acikcasi biraz tedirgin oldum ama eleman isini bilen biri ki icin rahat olsun abi gel biz cayimizi icelim 5dk. Cila kurusun farki gor dedi. Cay, sohbet derken cila kurudu ve mikrofiber bez ile far uzerindeki camurumsu bulamaci sildigimizde farlar piril piril parliyordu. Uygulama sonrasi on tampondaki boya rotusu gereken bir noktayi gordu ve gel abi sen bir cay daha ic hemen bir boya karayim birde rotus fircasi ve eldiven vereyim arabanin bagaginda bulunsun dedi. On kapinin ic tarafindaki boya koduna bakip boya makinasina kodu girdi. 2dk icinde vizon gri boya hazirlandi. Kapali bir kutuya koyup bana teslim etti. Boyanin yaninda far icin pasta, kaporta icin 250ml. Cila verdi 250ml yetermi dedigimde 250ml ile 2picassoya uygulama yaparsin hatta artar bile dedi.. Borcumuz nedir diye sordugumda 20TL versen yeter abi dedi. Bu ise gercekten cok sevindim. Piyasada 100-150Tl'ye yapilan far parlatma islemini 10dk.da oldukca ucuza yaptik.

Sabah hava guzel olursa pasta, cila ve boya rotus islerini yapmayi planliyorum.

Bugun cok keyifli bir gun gecirdim, sizlerle paylasmak istedim.

Aracimin 105bin km bakimina daha 3000km olmasina ragmen 105000km'ye gelmeden onumuzdeki gunlerde aracimi Atasehir Ulugol Citroen'e birakip bakimini yaptiracagim. 105000 bakimi icin aldigim fiyat 230Tl'si Yag ve yedek parca, 120Tl'si iscilik olmak uzere 350Tl+kdv
    3000km onceden bakim yapilirmi diye dusunebilirsiniz fakat aracimda yazilim olmasi sebebi ile erken bakim yaptirmayi daha mantikli buluyorum.

Servis sonrasi yine bir paylasim yaparim.

Herkese Picasso'su ile mutlu, huzurlu gunler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam keyifle okudum. Nightbreaker unlimited hiç duymamistim. Daha önce başka araçta Nightbreaker kullandım plus olmayan ilk seri. 1 yıl içinde iki ampulde patladı. Bir daha da almadım.

Plus ile ömür biraz daha uzadı dendi ama ikna olmadım. Unlimited versiyonunda ışık gücü ve lifetime yani ömür ile ilgili bir simge vardır. Kutusu duruyorsa bakabilir misiniz neymiş ömrü. .

Benim de farlardan biri patlak. Yarın 3 günlüğüne Bursa'ya gidiyorum ve açıkçası içim rahat etmiyor ilk gördüğüm bauhausta alıcam osram normal ampullerden.

Siz unlimited önerirseniz paraya kiyip alabilirim. Gerçi ben dandik ampullerin bile aydinlatmasindan memnunum.

Son olarak sanayide yaşadığınız kişi temiz süt emmis biriymis. Gayet doğru uygulama yapmış ve iyi yonlendirmis. Size verdiği boya bile zaten 20tl ederdi..

Diğer malzemeler ile gerçekten 2-3 uygulama yapılır.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    etiket fotoğrafi ektedir.
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• Sağol hocam. Tahmin ettiğim gibi ömür bölümü yarıda. İlk seriye göre bu 3. nesilde sürekli patlama sorunu aşılmıştır heralde.
  • Forumdaki diger paylasimlarinizi takip ediyorum. Uludag yolculugunuz sonrasi bol fotolu Picasso uzun yol izlenimlerinizi, tuketim degerlerinizi merakla bekliyoruz.

Keske birkac gun onceden haberim olsaydi esim ve kizimla birlikte bende gelebilirdim. Istanbulda tanisma firsatimiz olmadi uludag'da bulusur guzel bir hafta sonu gecirebilirdik.

Insallah bir sonraki sefere diyelim artik

Size simdiden iyi yolculuklar ve iyi eglenceler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 2 Şubat 2014; 0:39:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

hayır çözemedim dostum.. şimdilik kapalı parkta duruyor bakalım... bulunduğum ilde pejo servisi var kardeş firma diye ona gösterdim söküp bakmamız gerek dediler işim vardı boş bi zmn inşallah dedim çıktım...
    ancak hocam sorun ön tarafta değil arka sol tarafta cam tavan arasından da değil anlam veremedim acaba bi vida falan mı gevşedi de oradan su alıyor diyorum çünkü bilmeyen araca yabancı biri asla anlamayacak kadar ancak araca titiz olunca kafam takıldı...

Siz geçenlerde far ampullerini mi acmistiniz? Eğer öyle ise belki oradan almıştır su.

yok hocam far değil alt sis birinin camı çatlamıştı oda tamponun en altında.. anlamadığım 2 gündür deli gibi yağmur yağdı 4-5 saat altında kaldı damla yok şimdide işin içinden çıkamadım..

• quote:

2 Şubat Pazar(bu pazar) günü Ankara Göksu Parkı nda Citroen buluşması gerçekleşecektir. Katılmak isteyenler gönül rahatlığıyla katılabilirler.
    Tanışma, hoş sohbet veeee en önemlisi sucuk ekmek partisi olacaktır. (Herkes kendi sucuğunu getirmek şartıyla :D)

Not: Pazar günü, en geç saat 11 de Göksu AVM otoparkında buluşulup oradan Göksu Parkı na geçilecektir.

Teşekkürler...

Merakla bekliyorum diger forumdan takipteyim ama saat itibariyle gelen olmadi bulusmaya.
    Cok uzucu bir durum. Gunlerdir planlar yapiliyor , keyifli sohbetlerin hayali ile bulusmaya gidiliyor ki katilimci sadece 2-3 kisi

• Bursa da bir ihtiyaciniz olursa , su nerde bu nerde diye sorunuz olursa cekinmeden benle irtibat kurabilirsiniz. Musait olursam bizzat gelerek yardimci olmaya calisirim. Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

quote:

Teşekkürler...

Merakla bekliyorum diger forumdan takipteyim ama saat itibariyle gelen olmadi bulusmaya.
    Cok uzucu bir durum. Gunlerdir planlar yapiliyor , keyifli sohbetlerin hayali ile bulusmaya gidiliyor ki katilimci sadece 2-3 kisi

Siz neredeydiniz?

Buluşma oldu bitti bile gerçekten güzeldi.

• Yanlis anlasildi sanirim Ben istanbuldan ankara bulusmanizi forum uzerinden merakla takip ediyordum
    saat 11.15gibi katilimci sayisi cok az oldugu icin uzulmustum fakat saat ilerledikce katilimci sayisi artmis ve keyifli bir bulusma olmus.
    Fotograflari merakla bekliyoruz

• quote:

Yanlis anlasildi sanirim Ben istanbuldan ankara bulusmanizi forum uzerinden merakla takip ediyordum
    saat 11.15gibi katilimci sayisi cok az oldugu icin uzulmustum fakat saat ilerledikce katilimci sayisi artmis ve keyifli bir bulusma olmus.
    Fotograflari merakla bekliyoruz

Durum şimdi anlaşıldı hocam.

Evet keyifli, hoş dklar geçirdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

Bursa da bir ihtiyaciniz olursa , su nerde bu nerde diye sorunuz olursa cekinmeden benle irtibat kurabilirsiniz. Musait olursam bizzat gelerek yardimci olmaya calisirim. Selamlar

Teşekkürler. Yıllar önce tanıdığım bursa değişmiş. Öncelikle bazı yerlerin ismi değişmiş örneğin kültür park. O yüzden bugün biraz bocaladim. Mahfel kuculmus. Yarısı simit Sarayı olmuş. Her yerden tramvay çıkıyor karşınıza :) öğrenci iken kaldığım evin önünden geçtim. İlginç oldu.

Ufaklık önceki gece midesinden biraz usutmus. O yüzdenhafif korkarak kkısa gezdik bugünü. Sanırım yarın ki Uludağ'a çıkma planı da iptal olacak. Gece yatmadan biraz kuvette oynamistik. Sabaha kadar istifra etti :(

Nazik yardım talebiniz için teşekkür ederim.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    Kar yok zaten dagda
    Bende yarin sabah bi akcay yapip gelicem picassomla basbasa

• Selamlar...

Picasso'mu alalı 1 hafta oldu ve satın aldıktan sonraki ilk bakımını yaptırmaya yolladım ( kendi ustama ). Normal işlemler yapıldı, extra bir iş çıkmadı.
    Ustamdan gelen öneriyi dinleyip EcuFast yazılım yüklenmesini kabul ettim. Memnun kalacağımı, kalmazsam önceki haline döndüreceğini söyledi ( kendisine güvenirim ). Akşam trafiği yüzünden çok az yüklenebildim ama bariz bir ivmelenmeyi hemen hissettirdi. Olumlu-olumsuz değerlendirmelerimi bilahare paylaşabilirim.

Fiyat soran olacaktır. Ödeme yapmadım ama 400-500 civarı bi meblağ olacak sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhankrvl kullanıcısına yanıt
    Oncelikle aramiza hos geldiniz, Picassonuz hayirli olsun, kazasiz belasiz iyi surusler dilerim.
    Yazilim yuklenen aracinizi bilincli kullanmaniz halinde hem dusuk tuketimi hemde ihtiyac halinde performansi yuz guldurecektir.

Sahsen kendi aracimdaki yazilim ile (143hp/326nm)cok basarili yakit tuketim degerleri yakaliyorum.
    Forumda bircok kez paylastim. Onceki sayfalardan takip edebilirsiniz.

Performans ihtiyaciniz olmasi durumunda ise 1600kg agirligindaki picassoyu 326nm tork alip ucuruyor tabiri caizse :)

Fakat uzun sureli performansli kullanimda motoru ve turboyu zorlayabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.

Periyodik bakim araligini 15bin km yerine 12bine cekmenizi, yakit olarakta kalitesinden emin oldugunuz yakiti kullanmanizi tavsiye ederim. Ben sahsen aracimda Shell Nitro+ diesel kullaniyorum.

• quote:

Oncelikle aramiza hos geldiniz, Picassonuz hayirli olsun, kazasiz belasiz iyi surusler dilerim.
    Yazilim yuklenen aracinizi bilincli kullanmaniz halinde hem dusuk tuketimi hemde ihtiyac halinde performansi yuz guldurecektir.

Sahsen kendi aracimdaki yazilim ile (143hp/326nm)cok basarili yakit tuketim degerleri yakaliyorum.
    Forumda bircok kez paylastim. Onceki sayfalardan takip edebilirsiniz.

Performans ihtiyaciniz olmasi durumunda ise 1600kg agirligindaki picassoyu 326nm tork alip ucuruyor tabiri caizse :)

Fakat uzun sureli performansli kullanimda motoru ve turboyu zorlayabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.

Periyodik bakim araligini 15bin km yerine 12bine cekmenizi, yakit olarakta kalitesinden emin oldugunuz yakiti kullanmanizi tavsiye ederim. Ben sahsen aracimda Shell Nitro+ diesel kullaniyorum.

Teşekkürler

Yazdıklarınızı okumuştum. Hem artan güç, hem de yakıt ekonomisi için yaptırdım ben de.

Ben arabaların sağından solundan pek anlamam. Modifiye işiyle uğraşan bir kardeşim var. Onun önerilerinden kendime uygun olanları seçip aracıma uygulattırıyorum.

Değerler bi ortalamaya oturduğunda değişimi paylaşırım. Kazasız, belasız keyifli sürüşler herkese

• Erhankrvl kullanıcısına yanıt
    Oncelikle araciniz hayirlo olsun kazasi. belasiz surusler dilegiyle. Yazilim olarak istanbulda megachip var fiyat 700 olmus siz yazilimi kaca yaptiniz toplam 500 dediginize gore nasil bir yazilim bu. yazilimlar arasi fark mi var acaba anlamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Oncelikle araciniz hayirlo olsun kazasi. belasiz surusler dilegiyle. Yazilim olarak istanbulda megachip var fiyat 700 olmus siz yazilimi kaca yaptiniz toplam 500 dediginize gore nasil bir yazilim bu. yazilimlar arasi fark mi var acaba anlamadim.

Selam, teşekkürler.

Yazılım konusu hakkında +güç / - sarfiyat dışında pek bir şey bilmem, bu bildiklerimi de buradan ve google'dan araştırarak öğrendim. Bana telefonda EcuFast'i önerdiklerinde hemen kısa bi göz gezdirdim, memnuniyet gözlemledim, okey verdim.

Fiyat konusunda net konuşmama sebebim usta ile kardeşimin yakın arkadaş oluşları.
    Esnaf diliyle " önce memnun kal, fiyatı hallederiz" tarzında oldu ayrıca periyodik bakım ücreti yukarıdaki fiyattan ayrı idi.

Niyetiniz varsa siz Ecufast ve muadillerini araştırın, ihtiyaç olursa ben size yardımcı olabilirim

• 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.