Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (226. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu andaki tüketimim .... kulağına kurşun 33 krs/km yakit hesaplama programindan cikan sonuc bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Nekadara aldiniz acaba bu urunleri eger uygunsa alabilirim size zahmet verebilirim belki

• Merhaba arkadaşlar

Pazar günü Bursa'ya gittim. 3 gun gezdim. Bugün geri döndüm. Henüz eve gecmedim. Gebze tarafında olucam birkaç gün.

Giderken idoyu kaçırdım ve Körfezi dolaştım. Geri dönerken de Körfezi dolaştım. Giderken 4.7 civarı ortalama ile gittim. Geri döndüğümde sanırım 5.2 falan oldu ortalama. Ortalama hız 45km civarında. Bence fena değil. Kış lastiklerim de var.

Körfezi dolaşmak hiç de yormadi bizi. Eşim ve oglum izmite kadar mışıl mışıl uyudular. İzmit'te önüme küt diye atlayan bir tir olmasa daha da uyurlardi. Biraz sinirlenip kornaya asıldım.

14:15de Ulucami nin önünden çıktım. 17:00 de Sekerpinarda kapının onundeydim. Genelde 110 ile geldim.

Bursa bayirlarinda araçtan gayet memnun kaldım. Ancak yazlık lastiklerimi özledim artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnız2007

Nekadara aldiniz acaba bu urunleri eger uygunsa alabilirim size zahmet verebilirim belki

Bu urunler derken neyi kastettiginizi anlayamadim.
    Bilgi verebilirseniz yardimci olmaya calisayim

• Hocam hosgeldinizgozumuz yollarda kaldi yahu
    Sizin yorumlarinizi ozledik, her dk hocam yeni bir yorum yapmismi diye telefona bakmaktan helak olduk.

Gecen 3gunluk sure zarfinda yazmadiginiz yorumlarinizi telafi edip arayi kapatmanizi bekliyoruz.

• Bende dun sabah akcaya gittim aksam geldim. Sagolsun polisler durdurup halimi hatrimi sordu. Hazir muhabbeti acilmiskende elime bir hatira notu tutusturdular. Dedim gelecegim yere 5dk kaldi az daha sabretseydiniz. Onlarda sen az daha sabretseydinde 350 tl cebinde kalsaydi dedi. Oh oldu bana. Valla hayatimda yemedigim cezayi yedim. Bi daha tek basima yola cikarsam parmagima ip baglicam. Gerci bu aci unutulmaz ama...valla ondeki aracin arkasina saklanip hiz yaparimda yetmiyormus. Kiyidan koseden yakaliyor radar. Aman diyim hiz yapmayin, trafik canavari olmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Hocam hosgeldinizgozumuz yollarda kaldi yahu
    Sizin yorumlarinizi ozledik, her dk hocam yeni bir yorum yapmismi diye telefona bakmaktan helak olduk.

Gecen 3gunluk sure zarfinda yazmadiginiz yorumlarinizi telafi edip arayi kapatmanizi bekliyoruz.

Teşekkürler hocam :) valla bir iki gün kayinpederdeyim. Bol bol yazarım artık sıkıntıdan :)

• Bu arada bu hiza ragmen ortalama 6.2 ile geldim tuketimde. Gece balikesirden gecerken far ampulu yanmaz oldu. Hemen sanayiye girip yedegini buldum. Ama yerine takana kadar sevgili dizaynirlarin kulagini bayagi bi cinlattim. Abi bi ampul soketi bu kadarmi zor olur yerine takmasi. bu aletin zamanla degistirilecegi belli, ne diye bulmacaya cevirirsinizki. Neyse, seviyorum picassomu.

• quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

Bende dun sabah akcaya gittim aksam geldim. Sagolsun polisler durdurup halimi hatrimi sordu. Hazir muhabbeti acilmiskende elime bir hatira notu tutusturdular. Dedim gelecegim yere 5dk kaldi az daha sabretseydiniz. Onlarda sen az daha sabretseydinde 350 tl cebinde kalsaydi dedi. Oh oldu bana. Valla hayatimda yemedigim cezayi yedim. Bi daha tek basima yola cikarsam parmagima ip baglicam. Gerci bu aci unutulmaz ama...valla ondeki aracin arkasina saklanip hiz yaparimda yetmiyormus. Kiyidan koseden yakaliyor radar. Aman diyim hiz yapmayin, trafik canavari olmayin

Of of of.. 350tl nedir oy oy oy... geçmiş olsun.

Ben Bursa'ya giderken Körfez'de 2 tane radardan geçtim. İleride çevirmede durdurmadilar ama belki de sonradan gelir.110u gecmedim ama bazı yerler 50 yada 70 olabilir diye korkuyorum.

Bugün ise Başiskele sonrası otobana baglanan bir bölüm var. Orada limit kaç bilmiyorum ama 100km hızla gidiyordum. Radar koymuşlar. Ben geçerken eleman önündeki ekrana eğilip birşeyler yaptı. Umarım oradan ceza yazmamislardir.

Daha 160tllik bir cezam duruyor. Şehir içi 80le gittiğim için yemisim

• Benimde 77 lik park cezam duruyordu. Hergun binlerce kisinin park ettigi biryerde adamin ceza yazsi gelmisti. Simdi bakiyorum hala yiginla park eden var. Hayret bisi. Bi standartiniz olsun yaaa

• 2009 model 53000 km. 7 kişilik gp aracımı bugün teslim aldım.Aracı almamda , baştan sona okuduğum bu bölüm etkili oldu.
    Deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür boynumuzun borcu.
    ilk sorum gelsin , ruhsatta net ağırlık 1614 kg, azami yüklü ağırlık 1750 kg geçiyor. Arada 136 kg fark bana garip geldi.
    Sizlerde de böylemi ? Değilse kaç olması gerek .Henüz plaka değiştirmedim , birazdan ruhsat değişecek ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deltadx

2009 model 53000 km. 7 kişilik gp aracımı bugün teslim aldım.Aracı almamda , baştan sona okuduğum bu bölüm etkili oldu.
    ilk sorum gelsin , ruhsatta net ağırlık 1614 kg, azami yüklü ağırlık 1750 kg geçiyor. Arada 136 kg fark bana garip geldi.
    Sizlerde de böylemi ? Değilse kaç olması gerek .Henüz plaka değiştirmedim , birazdan ruhsat değişecek ...

Hayırlı olsun. 7 kişilik bildiğim kadarı ile 1575kg. Azami olarak 700kg civarında taşıyor saniyorun. Ruhsatta 7 kişilik yazdigindan emin olun kafi bence.

Bu arada bugün kısa ampulleri değiştirdim. Osram nightbreaker plus aldım. Çifti 60tl verdim. Ama ampulleri degistirmek işkence.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Resmini de çektim ama pek faydası olmadı. Orda bi elektrikciden yardım istedim. Zor taktı valla.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun aracınız, benim ruhsatta 1574 / 2060 kg yazıyor, 2009 model 5 kişilik. kaça aldınız acaba?

ampulun normalinin çifti balikesirde gece vakti 20 tl, ama bursada daha ucuzada bulunuyodu tabi. @synthesizer
    çok farkediyormu bu breaker'lar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

hayırlı olsun aracınız, benim ruhsatta 1574 / 2060 kg yazıyor, 2009 model 5 kişilik. kaça aldınız acaba?

ampulun normalinin çifti balikesirde gece vakti 20 tl, ama bursada daha ucuzada bulunuyodu tabi. @synthesizer
    çok farkediyormu bu breaker'lar ?

Allah biliyor normal osram almaya gittim. Yine gaza gelipaaldım. Normal osram tane 10tl. Farkı gece görüp buraya yazıcam. Eski aracımda pek farketmemisti. Üstelik ömrü de daha kısa. ..

Bile bile lades işte. .

• o değil de yeni picassoya bakerken 5008 konusuna da gözüm ilişmişti, kimisi şöyle böyle 5008 diye yazmış, eski kasa (bizim kasalar) picasso donanım olarak zayıfmış falan filanmış, dedim bakayım bakalım şu kardeş arabaya, sonuçta aynı tarihte aynı PSA grubundan çıkan araba nasıl bu kadar farklı oluyor. gitti bayiye, eee nerdeyse torpido dışında her malzeme yapısı aynı, bi ortadan çıkan gösterge ekranına donanım olarak zengin deniyorsa o başka

sonuçta nerdeyse aynı arabalar, hatta bayi sahibiyle görüştüm, dedi pejo citroene göre şöyle iyi böyle kaliteli, hiç bozmadım adamı başta. sonra baktım benim arabama sarmaya başladı, hooop dedim, kardeş ben bu PSA grubuna parça veren bir firmada çalışıyorum, hemide fransız firması, hemide direk seri üretime, fransaya da işimiz gereği gidiyoz hani, e az çok fransız tanıdığımız var, yav genelde bilinen pejo halk arabası citroen elit kesim, biz bile kalite açısından biraz farkı gönderiyoruz, demekki fransızlar yanlış biliyormuş dedim. sustu

bu arada skoda superb bizim arabaya göre ne derece buyuk içi, bilen varmı? karşılaştırma yapabilecek olan?

• MERHABALAR
    2013 yılı sonu itibariyle eski kasa 2013 model sıfır 7 kişilik c4 picasso aldım ama aracımın özelliklerini çözmekte zorlanıyorum bana bu aracın kullanımıyla ilgili pratik bilgiler verebilirseniz sevinirim.
    İlk öncelikli olarak sormak istediğim bir iki konu var dönüşlerde sis farlarının yanmasını nasıl sağlayabilirim
    2)dışarıdaki pis havanın iceri girmesini havalandırma açık ken nasıl engellerim
    3)arabayı alırken direksiyondan komuta edilen iç aydınlatma düğmesi çalışıyordu onu kapatmışım nasıl eski haline getirebilirim
    4) ayrıca aracım 2000 km de yakıt ta şehirdışında 6.5 seviyelerinde normalmi ?
    Bu arada formun acemisiyim diğer yerde bir konu actım ama kusura bakmayın sanki burası daha uygunmuş benim sorum için
  • Yeni kasa picasso forumunu ben de takip ediyorum. Şuan en büyük dertleri yokuş kalkiş desteğinin devreye girmesi. Donanım olarak benim cezbeden birkaç şey var onun dışında geriye harika tasarım kalıyor.

Şuan düz picasso alan birinin bizim araçtan ahim sahim bir farklı araca bindigine inanmıyorum. Bilakis şuanki koltuk döşemeleri aracı içeriden çok ucuz gösteriyor. Bunu tek ben değil iki araca binmiş arkadaşlarım da söylüyor.

Adaptif hız sabitleme, viraj içi farlar ve şerit uyarı sistemi en büyük farklar. Bu özellikleri aldığınızda ise fiyat 90binlere varıyor. 1.25 fiestanin 45bine dayandığı 75bine comfort golf alınabilen bir dönemde 90bine normal diyen olabilir ama bizim gibi eski picassoculara göre gereksiz bir harcama bence..

Klima nın 5 inç ekrandan kontrol edilebilmesi benim için cezbedici birşey değil. Ben fayda fiyata bakan orta direk biriyim.

O yüzden 40-45bin bandında daha iyi bir alternatif görmüyorum.

Kendi aracımda diz hava yastiklarindan tut, aktif güvenlik sistemlerine. Kaliteli koltuklardan cam tavan gibi konfor unsurları varken.. üstüne 15bin tl daha verip önünde aslan amblemi olan versiyonunu almam. Yada 45bin tl daha verip daha şık versiyonunu alacak kadar da zengin biri değilim. Ki çoğu kişi 80bin verip bizim picassolarla neredeyse aynı donanıma sahip yeni picasso alıyor. Bu bence daha iyi bir durum değil. Yukarıda saydığım üst sınıf donanımlar olmayacaksa yeni picasso almanın benim için mantığı yok.

Ha amaç kapının önünde herkesi kendine baktiracak bir otomobil almak ise ve zaten belirlenen bütçe öyle ise diyecek birşey yok.

Sonuç olarak 5008de olup da yada düz picassoda olup da kendi aracımda olsa dediğim şeyler çok az. O yüzden dıştan yakışıklı bu 3 araç beni şuan reelde cezbetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat516

MERHABALAR
    2013 yılı sonu itibariyle eski kasa 2013 model sıfır 7 kişilik c4 picasso aldım ama aracımın özelliklerini çözmekte zorlanıyorum bana bu aracın kullanımıyla ilgili pratik bilgiler verebilirseniz sevinirim.
    İlk öncelikli olarak sormak istediğim bir iki konu var dönüşlerde sis farlarının yanmasını nasıl sağlayabilirim
    2)dışarıdaki pis havanın iceri girmesini havalandırma açık ken nasıl engellerim
    3)arabayı alırken direksiyondan komuta edilen iç aydınlatma düğmesi çalışıyordu onu kapatmışım nasıl eski haline getirebilirim
    4) ayrıca aracım 2000 km de yakıt ta şehirdışında 6.5 seviyelerinde normalmi ?
    Bu arada formun acemisiyim diğer yerde bir konu actım ama kusura bakmayın sanki burası daha uygunmuş benim sorum için

1.sorunuzu bilmiyorum. 2 . sorunuzun cevabı direksiyon da geri dönüşüm işaretine benzer bir düğme olacak ona bastığınızda ekranda da aynı simge belirir ve iç sirkulasyon devreye girer yani pis hava içeri girmez. Aslında yurt dışı versiyonları hava kalite sensorune sahip ve gerektiğinde kendisi devreye giriyor ancak bizdekilerde bu yok.

İç Aydınlatma 2009 model picassomda direksiyondan kontrol edilemiyor. Ona da cvp veremiyorum.

Son olarak 6.5lt uzun yol için cokfazla. Yakıt aldıktan sonra yol bilgisayarını resetleyin. Şuan gördüğünüz 2000km ortalaması olabilir. Normalde uzun yolda 4.5 -5 lt görmeniz gerek. Tabi bu bahsettigim 100-130 km bandında kullanıldığında oluyor. Daha üste çıktığınızda ortalama da yükselir. Ben 28bin kmye yakındır kullanıyorum daha 6.5lt ortalama hiç görmedim. İstanbul'da ikamet ediyorum.

Bu hafta Bursa'ya gittim geldim. 400km ortalaması 5.1lt ortalama hız 47km.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: deltadx

2009 model 53000 km. 7 kişilik gp aracımı bugün teslim aldım.Aracı almamda , baştan sona okuduğum bu bölüm etkili oldu.

Hayırlı olsun. 7 kişilik bildiğim kadarı ile 1575kg. Azami olarak 700kg civarında taşıyor saniyorun. Ruhsatta 7 kişilik yazdigindan emin olun kafi bence.

Bu arada bugün kısa ampulleri değiştirdim. Osram nightbreaker plus aldım. Çifti 60tl verdim. Ama ampulleri degistirmek işkence.

Resmini de çektim ama pek faydası olmadı. Orda bi elektrikciden yardım istedim. Zor taktı valla.

Alıntıları Göster
    Sayın matekeli ve synthesizer teşekkür ederim. EK-1 formunu dolduran eski trafik polisinin verdiği formüle göre düzelltirdim. Azami ağırlık = kişi sayısı x 75kg + 100 kg bagaj. Makine müh. odasına telefon ederek teyit de aldı , azami ağırlık 2250 kg olarak değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltadx -- 11 Şubat 2014; 16:44:52 >

• Osram night breaker plus ilk degerlendirmem: Gereksiz.

Dün gece sabiha Gökçen e gittim geldim. Önceki ucuz apmullerle farkını yine pek anlayamadım. Bu 2. Night breaker memnuniyetsizligim. Bir daha da almam heralde.

• 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.