Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (216. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşın aracı Citröen Picasso. 1570kg ağırlığında önerilen lastik ölçü-yük endeksi 215-55-16 93V. Biz burada nokian dışındaki lastikleri de 91 yük endeksi nedeni ile zaten tavsiye etmedik, etmiyoruz da.. Ki bazı yetkili servislerde 93 bile yeterli değil 97 yük endeksi takın diye öğütlüyorlar.

215 55 16 kış lastikleri pahalı olduğu için 205-55-16 ölçüsünü seçiyoruz ancak mümkün mertebe ağırlıktan dolayı balans sorunu olmayacak lastikleri seçmeye çalışıyoruz. Forumda 215 55 1 wrd3 alan arkadaş da sırf bu hassasiyet nedeni ile ölçüsünü orjinal tuttu mesela.

WR G2 ile ilgili fikirlerimi biliyorsunuz o yüzden tekrar etmeme gerek yok. Konunun yeri de burası değil. Siz tavsiyenizi yaptınız.. Daha ilerisi fanatikliğe giriyor.

İnsanların şoförlüğüne laf atmaya varan ifadeleriniz var. Biraz yukarıda resimlerime bakabilirsiniz. 2 gündür iş yerine araba ile gidebilen tek kişi benim. İstanbul'un her yeri mesajınızın altında eklediğiniz park yeri gibi dümdüz değil. Park yerinde 2 tur atıp lastik testi yapmıyoruz.

Lütfen konuyu daha fazla uzatmayın.

• lassa snoways,petlas elegante ve nokian w+ lastikleri arasında nokian seçtim.bu forumu okumadan önce kışlık lastik aldığımı düşünüyodum.okuduktan sonra biraz pişmanlık hissettim.muşta bulunuyorum.nokianı cok övdükleri için almıştım ama sanırsam hata yapmışım.arabam fiesta.ağır bir araç değil.acaba burada bana çok sıkıntı çıkarırmı.sorumu cevaplandıranlara çok tşk ederim...
  • İstanbulda araba ile yaşamak zor. İnsan ne kadar dikkat ederse etsin bir şekilde olan oluyor. Sıfır çizikle aldığım arabaya ilk çiziği atmışlar Dün akşam misafirliğe gitmiştik arabayı düzgün ve diğer araçların geçişine mani olmayacak şekilde dikkatlice park ettim ama yine gelmiş biri dokundurmuş. Yada akşam evin orda oldu tam bilemicem ama evin oradaki park ettiğim cadde geniş ama o halde de gelip sürttüyseler yapacak bişi yok. Zor bu şehirde yaşamak bu da nazar boncuğu olsun diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

İstanbulda araba ile yaşamak zor. İnsan ne kadar dikkat ederse etsin bir şekilde olan oluyor. Sıfır çizikle aldığım arabaya ilk çiziği atmışlar Dün akşam misafirliğe gitmiştik arabayı düzgün ve diğer araçların geçişine mani olmayacak şekilde dikkatlice park ettim ama yine gelmiş biri dokundurmuş. Yada akşam evin orda oldu tam bilemicem ama evin oradaki park ettiğim cadde geniş ama o halde de gelip sürttüyseler yapacak bişi yok. Zor bu şehirde yaşamak bu da nazar boncuğu olsun diyelim.

Geçmiş olsun. Geçen bariyerlere surtmustum ya. Benim de cizikler böyle. Pasta cila buluşması şart olacak ama havalar ısınmadan zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Sağolasın gerçekten bu buluşma şart gibi zaten havalar ısınana kadar tahminimce bi kaç çizik daha oluşur, eski arabamdan biliyorum ilk aldığımda sıfır gibiydi 3 yılın sonunda 4 bir tarafı ezik çizik yamuk ne ararsan var. Ha bunları ben mi yaptım, hayır. arabayı park ediyorum geldiğimde bakmışım biri vurmuş biri sürtmüş. öyle öyle bende hiç dokunmadım, tamir etsem ne olacak yine aynı. Sizin araçta iyiymiş ben daha kötü sandım anlattıklarınızı okuyunca dediğniz gibi pasta cila şart :)
  • Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    Oncelikle gecmis olsun. Tekrar bulusalim pasta ile kilcal cizikleri giderebiliriz. Bende hafif asindirici pasta mevcut. Insallah gocuk yoktur. Gocuk var ise kaskonuzun hasarsizlik indirimini bozmadan mini onarim pakedi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Autoking randevu konusunda yardimci olabilirim.

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Baktım göçük yok gibi sadece pasta ile halledilebilir sanıyorsam havalar düzelir düzelmez bi buluşma düzenleyelim :)
  • Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    Ok.Bulusma yerini biliyorsunuz gecen hafta bulusma yaptigimiz isyerimizin otoparkinda pasta isini 5dk.da yapariz. Ne zaman yolunuz duserse bir alo demeniz yeterli

• Hafta ici yagan karda picassomu evimin garajindan disari cikartmadim. 2gun boyunca aracin uzerinde yaklasik 4parmak karla bekledi. Bu aksam picassomu calistirayim isinana kadar biraz yol yapayim dedim birde ne goreyimvirajlarda veya arac sallandiginda torpidonun arka kismindan su birikintisinin calkalanma sesi geliyor.

Gecen sene su tahliye kanallari tikandigi icin sag yolcu tarafindaki paspas islanmisti ve ulugol citroen'e gorurup kanal temizligi ve hali kaplamalarin kurutulmasi isini yaptirmistim.

Bugun ayni problemin tekrarlandigini gordum. Allahtan henuz paspaslar islanmamis. Erken tespit ettim ve yarin sabah ulugol'e tahliye kanal temizligi icin tekrar goturecegim.

Kanallarin senede bir tikanmasi pek gorulmus birsey degil. Sanirim kanalda catlak, delik veya yerinden cikma olabilir. Yarin kontrol ettirip sonucu sizlerle paylasirim.

• Arkadaşlar başıma çok ilginç bir olay geldi aracı benden başkası kullanmaz genelde kapalı garajda durur. Bugün gördüğüm olay karşısnıda şok oldum. Sağ ön yolcu paspası yok arabanı daha geçen hafta sonu tozunu almış geri koymuştum yani ilk aldığımda olmaması olayı değil bu paspas kaybolmuş yer yarılmış yerin dibine girmiş. Ne yıkamacıya verdim ne başka bir yere. Hatta servise verdikten sonra bile yerinde duruyordu çok iyi hatırlıyorum hatta servise bile sordum oradamı kaldı diye yok dediler. Ne yapcam ben şimdi orjinal picasso paspaslarıydı aynısını nerden bulacam daha

• @Picasso11
    Geçmiş olsun. O zaman yazdıklarınızı hatırlıyorum. sırf o yüzden ben de ön taraftaki kanala arada bakıyorum öyle bir tıkanma falan olur diye. Gerçi bahsettiğiniz bölüm hemen sileceklerin olduğu kanal mı bilemiyorum ama umarım kolayca sorunu halletmişsinizdir.

@Peynir Alti Suyu Tozu Hocam paspas kendi kendine gidecek hali yok ya, kesin serviste kalmıştır. Servisten aldığında var mıydı hatırlıyor musun?
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Var diye hatırlıyorum çünkü yanıma binenlerin ayakları çamurlu mu değil mi diye sürekli bakarım o sırada paspasa da dikkat ederdim. Servise de ısrarla sordum hatta paspası yerinden çıkartacak bir işlemde yapmamışlar tavanla uğraştıkları için. Su an heryeri araştırıyorum belki bi yerde kalmışmı diye..
  • Kanal tikanikligi icin Picassomu Dogan ustaya goturdum. Hemen lifte kaldirip 3usta giristi aracima. Sag ve sol on tekerlek davlumbazlari sokulerek kanal tahliye delikleri gozle kontrol edildi. Sag tarafin deligi gecen sene temizlendigi icin acikti fakat sol tarafin deligini dogan usta banada gostedi. Pislikten tikanmis. Eliyle temizlerken yaklasik 1lt. Su bosaldi kanaldan. Temizlik bittikten sonra dort kapida acilip kapatilirken su sesi geliyormu diye kontrol edildi. Kapilardada su birikmesi olabiliyormus bazen. Allahtan bizde bir problem cikmadi.
    Daha sonra antifriz kontrolu yapti usta -22 derece gosterdi alet. Cam suyunu mavi antifrizli su ile fulledik. Yag cubugundan yag kontrolu ve motorun sagini solunu genel olarak gozle kontrol etti usta. Daha sonra ufak bir test surusunden sonra hersey Ok. Diyerek anahtari teslim etti dogan usta. Islemler yaklasik 1saat surdu ve borcumuz ne kadar diye sordugumda birsey yapmadik ki abi ne borcu dedi. Olurdu olmazdi derken bindirdi beni arabaya gonderdi.
    O an alirsin almazsin muhabbeti derken cuzdana baktim 200liralik banknot haricinde ufak nakitim yok. Su an icime dert oldu en kisa zamanda giderek el emegi olarak 40-50tl birsey verecegim. Huzursuz oldum dogrusu. Ne kadar almam desede Kendimi borclu hissediyorum.

Bir taraftan aracimin problemsiz olduguna sevindim ama diger taraftan yaptigi iscilige para almamasi icime dert oldu aksam aksam.

• Sevindim hocam. O kanalların tikanmamasi için ne yapabiliriz acaba.. dogan ustaya da helal olsun.

• arkadaşlar hayvanın biri de benim araca arka tampondan sürtmüş çekmiş gitmiş ancak sorun tamponda ki çizik değil sol alt sis farının camı kırılmış ve dağılmış yapışmayacak şekilde bu nu nasıl temin edebilirim..
  • Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Sizlere imrenmiyorum desem yalan olmaz.Dogan usta gibi ehli kendine munhasiran birini tanimis olmaniza diyebilirim.
    Bir hafta once cam suyu gelmemesi uzere kendim bir bakayim dedim hortum ve baglanti noktalarina birsey goremedim sanirin sigortasi atti actim sigorta kapagini hangisidir deneme yanilma ile ugrasmayayim dedim.Hem merhaba diyeyim hemde bir izlenimim olsun diye ozel servise gittim (isim vermeyecem bilinen biryerdi) kisaca sorundan bahsettim ilgilendiler sigorta atmis dediler degistirdiler vebali nedir diye sorum 10tl herhangi birsey soylemeden cikardim verdim.
    Dogan ustanin gosterdigi ilgi ile yaptigi işe bakinca daglar kadar fark oldugunu soyleyebilirim.

Not:Cam suyu donunca eger bir kac defada su pompalamak istemiseniz sigorta atiyormus.En azindan bana boyle soylendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 15 Aralık 2013; 15:17:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

arkadaşlar hayvanın biri de benim araca arka tampondan sürtmüş çekmiş gitmiş ancak sorun tamponda ki çizik değil sol alt sis farının camı kırılmış ve dağılmış yapışmayacak şekilde bu nu nasıl temin edebilirim..

Geçmiş olsun. Önce servise bi soralım olmadı doğan usta vr devamında internetten bakarız. Sadece kapak ise pek tutmaz heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

arkadaşlar hayvanın biri de benim araca arka tampondan sürtmüş çekmiş gitmiş ancak sorun tamponda ki çizik değil sol alt sis farının camı kırılmış ve dağılmış yapışmayacak şekilde bu nu nasıl temin edebilirim..

Geçmiş olsun. Önce servise bi soralım olmadı doğan usta vr devamında internetten bakarız. Sadece kapak ise pek tutmaz heralde.

evet sadece kapak ancak sadece kapak satılıyormudur.. netten bi servisle yazıştım oda kargo kdv 145 tl fiyat istedi bende yuhh dedim farı piyasada 200tl ye satılan bi ürün bu dedim 3 parmak kadar bi çama ne diyorsun deyip uzatmadım.. doğan ustayla nasıl irtibata geçebilirim ben istanbul dışından yazıyorum işim gereğide pat die kalkıp istanbulaa doğan ustaya gelemem hatta birde farın içindeki plastık conta gibi olan far kapağıda lazım ancak nerden bulabilirim hiç bilmiyorum..

msjınız için saolun bu arada ayrıca siteye bakınca eskisi gibi değil özellikle picasso cular çok sıkı yardımlaşıp fikir alışverişindeydi son zamanlarda nedense pek kimse uğramaz oldu..

• soskay S kullanıcısına yanıt
    Kitapcikta yaziyordu detayli bir sekilde. Gecen yil bende ugrasmistim. Dedikleri dogru. Bende tikanmis galiba diyip fazladan basmistim. Sonra kontrol ettigimde sigortanin atmis oldugunu gormustum

• Merhaba arkadaşlar tekrardan geçen hafta sonu paspas kaybolma şokunu yavaş yavaş atlattıktan sonra bugün yine bir şok daha yaşadım Paspasım geri geldi. Kapıcı senin paspasın bende demez mi nası yani dedim. Düşürmüşsün dedi, içimden imkansız dedim çünkü aracı benden başkası kullanmaz yanımda oturan bir kişi olur oda paspası yere atacak biri değil ve inerken her zaman kontrol ederim. Paspasın geri geldiğine mi sevineyim nasıl geldiğine mi şaşırayıım anlam veremedim. Aklımda hala soru işaretleri var adam paspasın benim olduğunu nerden bilecek garajda bir sürü araç var sonuçta biri beni mi takip ediyor ne

• 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.