Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (215. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    değiştirilmiyor diye biliyorum değiştirirseniz haberim olsun
  • @Peynir Alti Suyu Tozu

Hocam benim de 2008 yılında 2. el yeni aldığım corsa aracın arkası su alıyordu.. Fitil dedik.. cam dedik.. sonra stoplar falan söküldü ve bir gördük ki araç daha önce arkadan kaza yapmış.. Çamurluk üstü işlem yapılabilmesi için de şasede kesik yapılıyormuş. Hep oraları gördük.. Geri toplarken iyi yapamamışlar.. Oradan su almış..

Hani Allah korusun.. Servistekilere iyice sorun, oraları sökünce böyle birşey falan yoktur öyle değil mi?
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Bende ilk başta kazamı yaptı diye şüphelendim oysa ekspertiz raporunda, tramer sorgusunda falan kaza yoktu. Sordum ustaya neden böyle diye nasıl olur diye. Fabrika çıkışı orası iyi güçlendirilmemiş zamanla sıcak soğuk esnemelerle birlikte açılma olmuş. Zaten çok çok küçük bir yer. O da bana denk gelmiş :)) Neyse yeni bir şey daha öğrenmiş olduk.
  • arkadaşlar zorunlu nedenlerden dolayı aracımı satmaya karar verdim.yakında sahibindende fotolu olarak yayınlayacağım.Nasip olursa ileride yine alacağım araba picasso olur.ilgilenen olursa araç 2008 md gp.102000 km de.arka tampon benden önceki sahibinde değiştirilmiş.bende de sadece garaj çıkışında başka bir araç ön tamponuma yandan sürttü ve aynası benim farımın dışındaki plastiği kırdı.tampona boya yapıldı ve far değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nubile

arkadaşlar
    2012 model picasso aldım ve aranıza katıldım.
    Geçen gun stop&start ozelliği hangi modellerde oldugunu sormuştum.
    cevaplar için teşşekur ederim.

Sormak istediğim bi soru var
    arabada tek başımayken stop start devreye girmedi,eco lambası yanıp sonuyo,ancak yan koltukta biri varken ve şartlar sağlandığında stop&start devreye girdi.
    bununla ilgili bilgisi olan varmı ?

2012 model 27000 km 0 hata 0 kaza 0 boya araç 52000 tl aldım

Hocam araç 7 kişilik mi?

Bu arada 2011 GP'lerde lastik ebatları 205 55 16'mıydı? Tam hatırlayamadım.
  • Bugün N11 den Nokian 4 adet 205/55 R16 91H Nokian WR G2 siparişi verdim kuponlarla birlikte 500 TL'ye almış oldum. Hayatımda ilk defa kış lastiği kullanacağım umarım memnun kalırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Bugün N11 den Nokian 4 adet 205/55 R16 91H Nokian WR G2 siparişi verdim kuponlarla birlikte 500 TL'ye almış oldum. Hayatımda ilk defa kış lastiği kullanacağım umarım memnun kalırım

Keşke wrg2 almasa idiniz. 2 yıl kullandım. 2 yıldır iş yerime çıkamadım. Özellikle 2.senesinde performansı oldukça kötü idi. Konu da açtım. Wr g2 nokianin kışlık serisinde de değil. All weather plus serisinde.. dik yokuslarda ve kütle karda çok başarısız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Bugün N11 den Nokian 4 adet 205/55 R16 91H Nokian WR G2 siparişi verdim kuponlarla birlikte 500 TL'ye almış oldum. Hayatımda ilk defa kış lastiği kullanacağım umarım memnun kalırım

Keşke wrg2 almasa idiniz. 2 yıl kullandım. 2 yıldır iş yerime çıkamadım. Özellikle 2.senesinde performansı oldukça kötü idi. Konu da açtım. Wr g2 nokianin kışlık serisinde de değil. All weather plus serisinde.. dik yokuslarda ve kütle karda çok başarısız.

Ya çok aceleye geldi kuponların süresi dolmak üzere idi ve de bu lastikte tanesi 125 TL ye geldi. Olmazsa iptal ederim o kadar mı kötü yani bilemedim ki :( Sizin şu an araçta ne var...

• quote:

quote:

quote:

Ya çok aceleye geldi kuponların süresi dolmak üzere idi ve de bu lastikte tanesi 125 TL ye geldi. Olmazsa iptal ederim o kadar mı kötü yani bilemedim ki :( Sizin şu an araçta ne var...

Valla bilemiyorum. Dik yerlerde kullaniyorsaniz iptal edin. Diğer türlü işinizi görür

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla bilemiyorum. Dik yerlerde kullaniyorsaniz iptal edin. Diğer türlü işinizi görür

Dik yer yok pek kullandığım diklik derecesi nedir? İptal etmek üzereyim bakın...

• Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    kardeş gayet güzel lastik aldın, bir sürü video var internette aldığın lastikle ilgili. bu lastikten memnun olmayan forumdaki tek vatandaş bu. aldığın lastik kış lastiği; işaretten de anlaşılıyor.
    zaten lastiğin üzerinde (m+s) ve kar işareti var; (http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1110500/EB0C32087F984E579EA6B87F258BB9D8.jpg)

'all season' ile 'all weather' aynı şey değil.
    wrg2 kış için tasarlanmış fakat silika yapısı, bahar ve yazın kullanıldığında bozulmuyor.
    konuyla ilgili açıklama;

Are the Nokian WRG2/WRG2 SUVs Winter tires or All Season tires?
    We refer to them as All Weather tires, not All Season tires. Whereas All Season tires are best suited for spring, summer, and fall and can handle some winter conditions, the WRG2 and WRG2 SUV are true winter tires that can also be used during the rest of the year. This differs from winter-specific tires that should not be driven in the warmer months due to excessive treadwear.

Nokian Tires
    Customer service / Nokian Tires
    http://www.nokiantires.com/faq

o lastikten memnun kalacaksız emin ol.

• Sarıyer'de Evime pek çok ke çıkamadım hocam. Ama buzda çok iyi mesela. Yine isterime yakın biryerde park etmiştim geçen yıl. Ön tampon liplerine kadar kar birikmiş 3 saatte. 2 kişi aracı oradan kureksiz cikartamadik.

Bahsettigim lastikler 185 55 15 idi. Araç da 109beygirlik 1 tonluk mitsubishi colttu. Orj ölçüm 205 45 16 olduğu için bu ince olcunun daha da iyi iş yapması gerekirdi. Ama öyle olmadı. İstinye parka gittiğimiz bir gece arkadaş on kaputta zipladi öyle çıktık Yokuşu. 4 adet almıştım. Tanesini 175tlye almıştım. Lastikler zarar görmesin diye 4 adette çelik jant almıştım.

Şimdi siz dik yerde kullanmiyorsaniz ve araç da daha ağır bir araç oldigiicin belki de benim yaşadığım olumsuzlukları yasamazsiniz.

Bir diğer mesele lastiğin yük endeksi.. 91 yük endeksli bir lastik 1600kg araçta sıkıntı olmaz umarım.

Başka alternatif yoksa.. starmaxx falan almaktansa bu lastik kalabilir. Ama bir ug8 yada alpin performansı beklemeyin bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

kardeş gayet güzel lastik aldın, bir sürü video var internette aldığın lastikle ilgili. bu lastikten memnun olmayan forumdaki tek vatandaş bu. aldığın lastik kış lastiği; işaretten de anlaşılıyor.
    zaten lastiğin üzerinde (m+s) ve kar işareti var; (http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1110500/EB0C32087F984E579EA6B87F258BB9D8.jpg)

'all season' ile 'all weather' aynı şey değil.
    wrg2 kış için tasarlanmış fakat silika yapısı, bahar ve yazın kullanıldığında bozulmuyor.
    konuyla ilgili açıklama;

Are the Nokian WRG2/WRG2 SUVs Winter tires or All Season tires?
    We refer to them as All Weather tires, not All Season tires. Whereas All Season tires are best suited for spring, summer, and fall and can handle some winter conditions, the WRG2 and WRG2 SUV are true winter tires that can also be used during the rest of the year. This differs from winter-specific tires that should not be driven in the warmer months due to excessive treadwear.

http://www.nokiantires.com/faq

o lastikten memnun kalacaksız emin ol.

Hayırdır picassoya mı merak saldiniz?

• Buradayim ve olani biteni Izliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Buradayim ve olani biteni Izliyorum

/>

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    İçime bir kurt düştü ve lastikleri iptal ettim bakalım artık ilerleyen dönemlerde başka şanslar olacak mı?
  • quote:

İçime bir kurt düştü ve lastikleri iptal ettim bakalım artık ilerleyen dönemlerde başka şanslar olacak mı?

Hocam 2 sebepten dolayı iyi olanı yaptın. 1.si lastik yük endeksi neden ile problem oluşturabilirdi.. Risk ortadan kalktı.. Lastiklerdeki balans sorunun en büyük sebeplerinden biri bu yük meselesi.. Nokian iyi bir marka ancak balans tutmazsa sıkıntı olabilirdi.

2. sebep ise lastiğin deseni çok ortada.. Bir tarafına bakıyorsun.. kışlık gibi.. diğer tarafı bildiğin yazlık lastik gibi tek farkı tek tük kılcal çizikler.. wr d3 ile yan yana bakınca fark çok rahat görünüyor. Bir de garip bir mesele var. Lastikler doğru takıldığında sağ taraftaki lastikler ile sol taraftaki lastikler simetrik durmuyor.. Yani parçalı yerler bir tarafta çeride, bir tarafta dışarıda.. Ben lastikçi yanlış takıyor sanıp müdahele etmiştim. Ama bildiğin inside-outside dikkat edilse de durum böyle.. Ben buna akıl sır erdirememiştim.

Zaten bu desen ve model de üretimi bitti.. WR G3 daha farklı.. Reklamlarında da açık ve net 4 mevsim lastik olduğunu söylemişler..

Nokian WRG3
    New Nokian WR All-Weather Tires – Forget the Forecast

Dün ve Bugün yeni aracım ve lastiklerimle geçen sene nerede yolda kaldı isem hepsinden yine geçtim.. Hususi kütle karlara soktum aracı.. WR G2 ile kıyasladığımda WR G2 çok daha yumuşakhuylu bir lastikti.. Kış lastiği dediğin yüksek hıza izin vermez.. Biraz gürültülü olur.. Bu da onun dişli olduğunu gösterir. (:D)

Şaka bir yana, n11den çek miktarın nedir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Buradayim ve olani biteni Izliyorum

/>

Aynen hocam.
    Yorum yazmamak icin cok gittim geldim. Kendimi tuttum.

Lastik hakkinda Yorumlarina katiliyorum.

Test sonuclari ortada.

Test sonucunu bos ver ceviz kabuksuz lastige lastik demem

Anladin sen onu

• quote:

quote:

Hocam 2 sebepten dolayı iyi olanı yaptın. 1.si lastik yük endeksi neden ile problem oluşturabilirdi.. Risk ortadan kalktı.. Lastiklerdeki balans sorunun en büyük sebeplerinden biri bu yük meselesi.. Nokian iyi bir marka ancak balans tutmazsa sıkıntı olabilirdi.

2. sebep ise lastiğin deseni çok ortada.. Bir tarafına bakıyorsun.. kışlık gibi.. diğer tarafı bildiğin yazlık lastik gibi tek farkı tek tük kılcal çizikler.. wr d3 ile yan yana bakınca fark çok rahat görünüyor. Bir de garip bir mesele var. Lastikler doğru takıldığında sağ taraftaki lastikler ile sol taraftaki lastikler simetrik durmuyor.. Yani parçalı yerler bir tarafta çeride, bir tarafta dışarıda.. Ben lastikçi yanlış takıyor sanıp müdahele etmiştim. Ama bildiğin inside-outside dikkat edilse de durum böyle.. Ben buna akıl sır erdirememiştim.

Zaten bu desen ve model de üretimi bitti.. WR G3 daha farklı..http://www.nokiantires.com/tyre?id=195115&group=1.01&name=Nokian+WRG3 Reklamlarında da açık ve net 4 mevsim lastik olduğunu söylemişler..

Nokian WRG3
    New Nokian WR All-Weather Tires – Forget the Forecast

Dün ve Bugün yeni aracım ve lastiklerimle geçen sene nerede yolda kaldı isem hepsinden yine geçtim.. Hususi kütle karlara soktum aracı.. WR G2 ile kıyasladığımda WR G2 çok daha yumuşakhuylu bir lastikti.. Kış lastiği dediğin yüksek hıza izin vermez.. Biraz gürültülü olur.. Bu da onun dişli olduğunu gösterir. (:D)

Şaka bir yana, n11den çek miktarın nedir?

Valla uyarınız için çok teşekkür ederim sonuçta 500 lira bile iyi para boşa gitmesin :) N11 de 4 ayrı hesaptan toplam 300 TL lik indirim kuponu vardı arkadaşta satmış kuponları ben iptal ettikten sonra

• Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    kardeş eğer istanbuldaysanız bu lastik size çok uygundu. istanbulda kar yerde en fazla 1-2 gün durur. hadi 3 gün. geri kalan 5-6 ay soğuk ıslak zemin. doğu anadoluda kar 3-4 ay yerde kalıyor. oralarda palet gibi dişli kar lastiğine hadi alınır derim de istanbulda 3 4 gün karda yokuş çıkıcam diye aylarca palet gibi dişli lastiğe asfaltta yazık etmek mantıksız. ki o lastikler wrg2 gibi ıslak zeminde iş yapmıyor, zaten tasarımı da bunun için wrg'nin. yağmur kanallarını da bu yüzden koymuşlar. hatta imkan olsa da yağmuda kışın iki tip lastikle de virajlara bir iki sert giriş yapsanız. hatta su birikintilerine hızlı girişler yapsanız. yaşadığınız şehrin zeminine göre lastik seçimi en mantıklısı. istanbul ve hatta kıyı bölgeleri için en uygun kış lastiği wrg2.

ha dendiği gibi de karda başarısız falan tamamen balon. buraya 50 video koyarım ki çok meşhur slalom videoları var.

cmyyoutube
    Kış lastiği gerekli mi? İzleyin siz karar verin.
    http://www.youtube.com/watch?v=Aw09ghuCGM8

cmyyoutube
    Kış lastiği gerekli mi? İzleyin 2 çekerde işe yarıyor mu görün.
    http://www.youtube.com/watch?v=sJoIH5dtdjM
    bunlar da wrg2. hatta kar temizleme aracını sollayıp yoluna devam eden 4 mevsim lastik

diyorum ya m+s 'in yanındaki işareti güneş işareti zannedip hala 4 mevsim diyenler var. http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1110500/EB0C32087F984E579EA6B87F258BB9D8.jpg

hafiften güneşe de benziyor hani, karıştırılacak kadar var.

daha bir sürü video var da youtube'da aratırsanız izlersiniz.

karda araç kullanmak biraz da beceri işi. at sahibine göre kişniyor.

bugün bir arkadaşın eklediği mesaj

http://forum.donanimhaber.com/m_81687343/mpage_3/f_/key_nokian//tm.htm#85112545

herkesin yorumuna kulak asmayın derim, çok da uyguna gelecekti 4 lastik ama karar sizin tabiki.

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabansipsak -- 13 Aralık 2013; 0:23:20 >

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.