Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (203. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@TpT Celebi
    Hocam bence sesin boğuk olması cihazla ilgili değil. Çünkü diğer herkes sesin CD'ye yakın bir temizlikte olduğunu söylüyor. sizin montajda var bi bit yeniği.
    kilit sorununu çok iyi halletmişsin. Ben ne yazık ki o konuda dertliyim. Benim bagaj kapısından çıkan iç döşeme parçasını bagaja koymuşlardı, kapı açıkken. İleri hareket etmem gerekiyordu o halde ve BAM o parça yere düştü tırnak kırılmıştı.

Herneyse kapı kilidi tamir olunca mutlu oldum ama şuan havaların da soğuması ile arka kapı resmen zırıl zırlıyor..

Nasıl çözsem bilmiyorum..

sökülen iç döşemelerin içinde 12-14 tane tırnak war onlarımı bahsediyosun doğan
    eğer oysa burdan alır gönderirim sana
    takılı çıkabilen tırnaklar

ses boğukluğu mevzuu ithalatcısınıda aradım pejo ve citroenlerde oluyor dedi :S
    takan çocuta montajda bişey yok ama gel istersen tekrar beraber söküp takalım dedi

doğan usta yanındaki esnafa takturmıştım

alıntıda bi yanlışlık yaptım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TpT Celebi -- 8 Kasım 2013; 15:47:41 >

• coolfire kullanıcısına yanıt
    Hocam önce bir resim paylaşta gözümüz gönlümüz açılsın bi :)
  • Alıntı ile hemdem olmuşsun :D

Bu tırnaklar kolayca bulunabiliyorsa, bi ara maslak oto sanayiiye giderim olmazsa.. Resmen zıngır zıngır plastik sesi geliyor arka kapıdan.. Bu haftasonu arabayı 2-3 saatliğine yıkamaya bırakmıştım acaba orada da uğraşırken yerinden oynadı da o yüzden mi bu kadar ses yapmaya başladı bilmiyorum.
  • Hocam resimleri inceledim şimdi, öncelikle paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçekten de birebir uyumlu görünüyor. 7 kişilik olanı bir süre takip edeyim. Belki önümüzdeki baharda alırım. Şuanki paspaslarım böyle birebir uyumlu değil ama çok kaliteli..
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    YAV ELİNE SAĞLIK
    yarım saattir bu resimleri direk nasıl gösteriyorduk diye bakıyordum
    nasıl oluyordu
  • coolfire kullanıcısına yanıt
    cidden ya
    susurluk yasa da bi çibörek ziyafeti eşliğinde picasso kardeşliği yapacaktık
  • selamlar
    resimler için tşkler.orjinal paspaslara çok benziyor.sizinki daha güzel artısı ayak dayamada orjinalinde paspas yok.sizde ayak dayamadada var sanırım.şöför kapısındaki cam açma düğme konsülünde zaman zaman takılmalar olup camlar açılıp kapanmıyordu.artı garaniden komple değişti panel.sanırım 250 tl ücreti var ancak ödeme yapmadım.3,5 yıllık araçta 37,000 km olan yazlık lastiklerim değişmesi lazım denildi.yıllardır araç kullanırım eğer lastikte derin dişler varsa iyi bilirdim.ancak derin diş izinden ziyade lastiğin özelliğini kaybedip kaydırma yaptığını bilmezdim.öğrendim.orada yetkili gösterdi.yılardır satılmayan sıfır lastik dokunuyorsunuz parmağınız inanılmaz kaydığını hissediyorsunuz.iyi bir lastiğe dokunun asla kaymıyor.ve değiştirdim.akü şans işi her an sıkıntı olabilir ama 5 yıldır değiştirmeyende var denildi onuda değiştirtttim.250 tl sanırım orjinali değil başka bir marka taktı servis.sordum birebir aynısı yok denildi.sıkıntı yaratabilir denildi onuda değiştirdim.bu arada plazada yeni 5 kişilik picassoyu inceleme ve test sürüşü yapma imkanı buldum.performans ivmelenme biraz daha iyi gibi geldi.iç hacim daha daralmış gibi.göstergeler değişik iyimi kötümü bilemedim.virajlarda daha kompakt havalesi daha az gibi geldi.dokunmatik çok hoşuma gitmedi.geçenlerde bir arkadaşın yazdığı gibi eski aracımı verip üstüne 30-40,000 tl vermek mantıkllıca gelmedi.bu aracım 3,5m senelik.3 senelik olan diğer bir aracımda seat leondu.sattım geçenlerde.49,000 tl.yeni kasası çıkan seat leon 49,000 e hemen sattım.30,000 km de hatasızdı.yeni kasa sıfır leon almaya kalksam üstüne 6-8,000 tl koyarak mümkündü.leondan 6 ay önce aynı paralara aldığım picasso 37,000 kmde satsam sanırım 45-50,000 aralığında gider.yenisini almaya kalksam üste 30,000 civarı koymam gerekiyor.kıyaslamayı siz yapın.insanın içinden wv den başka araç almamamkı geliyor:)
    tşkler

• mhmtmrtsen M kullanıcısına yanıt
    -sürücü tarafında sol ayak için dili var, ciddi bir sıkıntıdan kurtardı beni, her temizlikte döşemeyi süpürene kadar canım çıkıyordu
    -şöför kapısındaki cam açma kontrolsüzlüğü benimde başıma geldi, kitapçıkta açıklaması var, kapalı moddan tam açık moda basılı tutup alıyosunuz ve 1 sn süreyle basık tutuyosunuz, sonra tam kapanana kadar basılı tutuyosunuz kapandığında da 1 sn basılı tutuyorsunuz. cam kontrolörü kendini resetlemiş oluyor. çünkü sıkışma anında kendini geriye alma diye bir emniyeti var ve sanırım zaman içinde encoderinin şaftı kayıyor ve bir ayara gerek duyuyor. ama bir süre sonra tekrar eski haline dönüyor
    -2009 model aracım ve 56000km deyim, akü sağlam (dedim, yarın bozulurmuş...) ve lastikler son demlerini yaşıyor, akü ve lastik şimdiye kadar değişmediler
    -picasso sahibi olmasaydım yeni picasso düşünürdüm, fakat bence yıllanmış olması dışında bizimkilerin dezavantajı yok, hatta bizimkiler daha çok hoşuma gidiyor eskisine göre, aynı araba için 30000tl vermem

• matekeli M kullanıcısına yanıt
    hacam kazasız günler dün itibarı ile bende c4 picasso aldım 2010 model 40k da araç beklentimin çok üzerinde bi rahatlıkta sanki evde yada balkonda oturuyorumda yol benim etrafımdan gidiyor inanın 1000km uzun yol yaptım nasıl geçti anlamadım...
    asıl sormak istediğim bu araçta çok yeniyim mazotu nerden alıyorsunuz ben dün shell den doldurdum litresi 4.47tl den opette 4.46 idi ancak yol üzerinde 4.10 4.20 arası olan yerlerde vardı sizce almamalımıyım yada bu konuda yardımcı olacak arkadaş varmı..
  • bu arada hiç kimse aracına yan koruma taktırmayı düşündümü yaptıran varmı benim öyle bi düşüncem varda.. birde tavan cıtaları(adı başka bişeydir belki) bisiklet aparatı takmak için 7 kişiliklerde var ama 5k yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

hacam kazasız günler dün itibarı ile bende c4 picasso aldım 2010 model 40k da araç beklentimin çok üzerinde bi rahatlıkta sanki evde yada balkonda oturuyorumda yol benim etrafımdan gidiyor inanın 1000km uzun yol yaptım nasıl geçti anlamadım...
    asıl sormak istediğim bu araçta çok yeniyim mazotu nerden alıyorsunuz ben dün shell den doldurdum litresi 4.47tl den opette 4.46 idi ancak yol üzerinde 4.10 4.20 arası olan yerlerde vardı sizce almamalımıyım yada bu konuda yardımcı olacak arkadaş varmı..

Hayırlı olsun. Kaça aldınız? 5 mi 7 kişilik mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

Ben shell nitro veya total excellium aliyorum. Ucuz mazot kullanmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın. kesinlikle de o ucuz mazotlardan almayın ve eurodiesel yakıttan şaşmayın. en az 40kTL araca binerken litrede kazanılacak 35krş size ilerde daha büyük sıkıntılara yol açabilir, uğraştırması ve sıkıntısı da cabası...
    Aracınız hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz. C4 Picasso ile doğru karar verdiğinizden emin olabilirsiniz.
    Aracınız nekadara mal oldu? Müsait bir vaktinizde fotograf paylaşırsanız sevinirim. Bende model yükseltmek istiyorum. Uygun alternatifler olursa değerlendireceğim.

Aracımı aldığım günden buyana (bugün tam 1yıl oldu.) yaklaşık 12.000km'dir Shell GTL+ kullandım. Fakat son 2aydır Shell GTL+ yakıtı kaldırarak yerine Shell Nitro+ çıkarttı ve Nitro+ olarak almaya devam ediyorum.
    Diğer markaları hiç denemediğim için olumlu veya olumsuz bir yorum yapamayacağım. Memnun olduğum için tavsiye edebilirim. Bildiğiniz üzere aracım chiptuningli (143hp - 326nm tork) ve yakıt konusunda çok seçiçiyimdir. Emin olmadığım istasyondan kesinlike yakıt almam.

Ulugöl Citroen Servis kayıtlarına göre aracımın carbon clean ve enjektör temizliği en son 60bin bakımında yapılmış. Aracım şuan 100bin km'ye yaklaştı. Bugün Megachips Mehmet Gazihan'dan randevu aldım. Cumartesi sabahı 11'de Carbon clean, Dyno test ve motor performansı kontrolleri yapılacak. İşlemleri fotograflandırıp forumda paylaşacağım.

Bu arada bugün aracımın kaskosunu yeniledim. Anadolu Sigorta ile Genişletilmiş Full kaskoyu %30 hasarsızlık + İş yerimin %10 özel müşteri indirimi ile K.K 10ay taksitli 1330TL'ye Zorunlu Trafik Sigortasını ise Axa Sigortadan 309TL'ye yaptırdım.

Picassonunuz tekrar hayırlı olsun. Forumda aktif olmanız dileğimle...

• Hocam takas olabilir aslında, konudaki arkadaşlar da yardımcı olsun bu konuda.

Aracın bir fotosu :

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün aracıma carbon clean işlemi ve dyno ölçümü yaptırdım.
    Sonuç;
    Herşey yolunda...
    işte fotolar ve videolar...
    keyifli seyirler...

Dyno testi yapılırken çektiğim boyutu 9ve 12mb olmak üzere 2 video görüntüm var ama yaklaşık 1saattir uğraşmama rağmen yükleyemedim maalesef..
    Test sırasında tam yükte 228km'h kadar çıkarttı usta. Sanırım 5.500devir filan çevirmiştir motor. içim cız etti wallaa.... Dizel motora bu kadar devir çevirtilirmi yawhu.. Sinirlendim ama ustanın bir bildiği vardır diye bir şey de diyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 9 Kasım 2013; 18:07:30 >

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    5 kişilik hocam bana sadece kocaman bi bagaj lazımdı ki içine bebek aracı ve bisikleti sığsın istedim 2010 model 40bn de hiç hatasız hatta öyleki adam daha çoğu jelatini sokmemiş 45k ya aldım siyah içi krem anlaşıldı bende ucuz kullanmayayım... totol yada aytemiz petrol var evin yakınlarında 4.10 kr şhell 4.46...
  • Picasso11 kullanıcısına yanıt
    araç 2010 siyah 40 binde 45bin tl ye anlaştık gel git alım satım 46 ya geldi çok avantajlı oldu bizim için bu arada nokta boya çizik yoktu araçta adam pek binmemiş..
    en kısa zamanda yıkatıp öyle resim ekleyeyim şimdi uzun yoldan geldi yağmur çamur inanın leş gibi dışı..

bu arada neden trafik sigortası okadar yüksek istanbul olduğu içinmi ben afyonda yaptırdım axa dan 210 tl ye..
    kasko da 1420fiyat verdi ama düşünmüyorum pek..

siz araca chip mi var nasıl + - durumları nedir veya neye maal oldu..
  • bu arada aracım yeni ekrranlardan içinde geri park yada ön park sırasında nerde ne cisim olduğunu gösterenden ayrıca bide adam bluetoot sistemi taktırmış tı ve en sevimli tarafı full depo mazotla verdi ancak aracın bagajında pazar aracı da yeride yok nedence..
    Chip tuning konusu tartışmaya açık bir konu. Herkesin farklı fikirleri var bu konuda. O yüzden benim görüşümü soracak olursanız yine bir araç alsam ilk yaptıracağım işlem yine chip tuning olacaktır.

Chiptuning ile yükselen gücü ben yakıt ekonomisi için kullanıyorum. Kullanım tarzımı %85 ekonomi %15 Performans olarak oranlayabilirim. Ekonomi olarak forumda birçok paylaşımım oldu. Çoğunluk inanmıyor ama Uzun yolda 3.9-4.3lt değerini her seferinde görüyorum. Şehir içi 2190km ortalaması şuan 5.3lt. Bu rakam bile bence çok başarılı. Haa şuda var, ayağınızın altındaki gizli güç her zaman emrinize hazır. 326nm. tork ile Picassom oldukça çılgın. Özellikle sollamalarda ve rampa yukarı tırmanışlarda yüksek torkun tadını çıkartıyorum. Rampalarda sanki düzyolda hızlanır gibi hız kaybetmeden uzayıp gidiyor.
    Zararları varmı derseniz performans olayını abartır ve günlük kullanım tarzınız haline getirirseniz, motorin seçimine özen göstermez ve her 30bin km'de carbon clean yaptırmazsanız enjektör, turbo ömrünüz olması gerekenden daha önce dolabilir.
    Artan beygir ve tork insanı performanslı kullanım için kışkırttığı bir gerçek. Kendinizi frenler ve benim tarzımda sürüş sergilerseniz çok keyifli olan Picasso'nuzun dahada keyifli olacağına kefilim.

• mhmtmrtsen M kullanıcısına yanıt
    Slm hangi lastik aldınız fiyatı ve modeli ve içeri ses alması ve süspansiyona olan etkisi hakkında bilgi verebilirmisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.