Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (204. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimler ve bilgilendirme için teşekkürler hocam. @Picasso11

Ben de enjektörleri ultrasonic cihazla temizletmek istiyorum ama güvenebileceğim bir yer bulmam lazım. Benim araım 96binde ve hiç carbon clean falan yapılmadı.
  • merhaba arkadaşalar
    size bir şikayetimi anlatmak isterim, şöyleki:
    uzun süredir yolda akşam vakti farlar yandığında karşıdan gelenlerin ikazlarına maruz kalıyordum, sanırım uzun farların yandığını zannedip slektör yapıyorlardı.
    farları yukarı aşağı almamda farketmiyordu, zaten aydınlatmada iyi değildi.
    bende periyodik servise gittiğimde bunu iletmiştim, ayar yapıp tamam demişlerdi.
    fakat yolda hala kulaklarım çınlıyordu.
    bir süre önce sadece farlar için tekrar gittim servise.
    baktılar ettiler, yemek saati geçti. bir süre sonra mümkün olan en iyi ayarı yaptıklarını fakat sol far sisteminde bir arıza olduğunu, aynaların eşit hareket etmediğini, sol farın ancak değişirse düzeleceğini belirttiler. fiyatını sorunca 560 tl dediler, şaşırdım tabi, bende şimdilik kalsın bakalım dedim.
    çünkü:
    en başta yetkili servise güvenmiyordum ,
    ayrıca 2009 model bir arabada durup dururken far sisteminin göçmesi pekte mantıklı değildi.
    işyerim müsait olduğu için birde ben bakayım dedim bugün.
    baktım farların ikiside hareket ediyor. ama odakları eşitlenmiyor.
    farı sökmeye karar verdim, bayağı zahmetli ve dikkat isteyen bir iş.
    farın içinde ayna kısmı diğer fardaki gibi sabit değildi, sabitleme yeri kırıktı herhalde.
    dedim adamlar haklı galiba, günahlarını almışım sanırım, ama yinede bu ayna farın içinde nasıl kırılır???
    kurcalarken kırık olmadığını, sabitlenmesi gereken ayar dişlisinden çıkmış olduğunu gördüm.
    hah dedim, boşuna bu adamlara güvenmiyo değilim.
    ayrıca oranın tek çıkma ihtimali de far ayarı yapmaya çalışan süper zeka bir teknisyenin ayar mekanızmasını boşa çıkarana kadar döndürmesi ve bu esnada ona yardımcı olan başka bir teknisyeninde far yükseklik ayarı değiştirmesiymiş. çünkü takarken sistemin başka bir şekilde çıkamayacağını gördüm.
    velhasıl 2-3 saat uğraştım, ve 560 tl mi işten anlamaz yetkili servis diye geçinen tiplere vermekten kurtuldum.

ayrıca bu arada farların ampullerininde hasbel kader yerlerine oturtturulmuş, hatta bu yüzden de plastik oturma yuvasına biraz ısı yayılıp hafif eritmiş, ve yine bu yüzden de sık sık benin far ampullerimin yandığını anladım.....
    onuda düzelttim.

yarın ilk işim citroeni arayıp şikayetçi olmak. daha önce zaten bu servisi "şentürklere" bağlıyken şikayet etmiştim çok haklı bir sebepten, şimdi fotoğraflarla yeni şikayetimi bayraktar olan haline ileteceğim.
    nemi değişecek? hiçbirşey, ama her ortamda bunu dile getirip bu kadar muazzam bir arabayı kimlere teslim ettiğimizi, ve bize kimbilir yokyere ne kadar para geçirdiklerini herkes bilecek.

siz siz olun, yetkili servis diye gözünüzü kapalı teslim etmeyin.
    işte bu yüzden türkiyede picassolar hala hakettikleri yerde değiller....

selamlar

fotografları yarın buraya da eklerim

• matekeli M kullanıcısına yanıt
    Slm verdiğiniz bilgi çok önemli bence ilginiz için tşkler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

merhaba arkadaşalar
    size bir şikayetimi anlatmak isterim, şöyleki:
    uzun süredir yolda akşam vakti farlar yandığında karşıdan gelenlerin ikazlarına maruz kalıyordum, sanırım uzun farların yandığını zannedip slektör yapıyorlardı.
    farları yukarı aşağı almamda farketmiyordu, zaten aydınlatmada iyi değildi.
    bende periyodik servise gittiğimde bunu iletmiştim, ayar yapıp tamam demişlerdi.
    fakat yolda hala kulaklarım çınlıyordu.
    bir süre önce sadece farlar için tekrar gittim servise.
    baktılar ettiler, yemek saati geçti. bir süre sonra mümkün olan en iyi ayarı yaptıklarını fakat sol far sisteminde bir arıza olduğunu, aynaların eşit hareket etmediğini, sol farın ancak değişirse düzeleceğini belirttiler. fiyatını sorunca 560 tl dediler, şaşırdım tabi, bende şimdilik kalsın bakalım dedim.
    çünkü:
    en başta yetkili servise güvenmiyordum ,
    ayrıca 2009 model bir arabada durup dururken far sisteminin göçmesi pekte mantıklı değildi.
    işyerim müsait olduğu için birde ben bakayım dedim bugün.
    baktım farların ikiside hareket ediyor. ama odakları eşitlenmiyor.
    farı sökmeye karar verdim, bayağı zahmetli ve dikkat isteyen bir iş.
    farın içinde ayna kısmı diğer fardaki gibi sabit değildi, sabitleme yeri kırıktı herhalde.
    dedim adamlar haklı galiba, günahlarını almışım sanırım, ama yinede bu ayna farın içinde nasıl kırılır???
    kurcalarken kırık olmadığını, sabitlenmesi gereken ayar dişlisinden çıkmış olduğunu gördüm.
    hah dedim, boşuna bu adamlara güvenmiyo değilim.
    ayrıca oranın tek çıkma ihtimali de far ayarı yapmaya çalışan süper zeka bir teknisyenin ayar mekanızmasını boşa çıkarana kadar döndürmesi ve bu esnada ona yardımcı olan başka bir teknisyeninde far yükseklik ayarı değiştirmesiymiş. çünkü takarken sistemin başka bir şekilde çıkamayacağını gördüm.
    velhasıl 2-3 saat uğraştım, ve 560 tl mi işten anlamaz yetkili servis diye geçinen tiplere vermekten kurtuldum.

ayrıca bu arada farların ampullerininde hasbel kader yerlerine oturtturulmuş, hatta bu yüzden de plastik oturma yuvasına biraz ısı yayılıp hafif eritmiş, ve yine bu yüzden de sık sık benin far ampullerimin yandığını anladım.....
    onuda düzelttim.

yarın ilk işim citroeni arayıp şikayetçi olmak. daha önce zaten bu servisi "şentürklere" bağlıyken şikayet etmiştim çok haklı bir sebepten, şimdi fotoğraflarla yeni şikayetimi bayraktar olan haline ileteceğim.
    nemi değişecek? hiçbirşey, ama her ortamda bunu dile getirip bu kadar muazzam bir arabayı kimlere teslim ettiğimizi, ve bize kimbilir yokyere ne kadar para geçirdiklerini herkes bilecek.

siz siz olun, yetkili servis diye gözünüzü kapalı teslim etmeyin.
    işte bu yüzden türkiyede picassolar hala hakettikleri yerde değiller....

selamlar

fotografları yarın buraya da eklerim

Elinize saglik yazdiklariniza hak vermemek mumkun degil servislerin usulen is yaptiklari ortada opelden anlayan saglam bir usta taniyorum ama hala citroen ci bir usta bulamamin derdi var ankarali dostlarda.

• Elinize sağlık hocam. @matekeli

Ben de diyorum neden sellektör yiyor. Çünkü bugün yoğun trafikte diğer araçlarla benim far çizgisini kıyasladım. Çizgi muntazam. Hatta bi ara önüme Ford Ka marka bir araç geldi. O kadar alçak ve küçük bir araba ki.. Arka camının da geniş olması nedeni ile neredeyse adamın teyp ekranını bile görebiliyorum bizim araçtan.Sonra yahu dedim benim far acaba rahatsız ediyor mudur.. Çeşitli boyutta mesafe bıraktım ikimizin arasında ve her şekilde adamın arka camına far ışığım vurmuyor ve rahatsız etmiyor.

Bu arada bizim farlar uzaktan baya da caydırıcı.. Geçen arkamdan bir baktım 2 tane kızgın bakan far. Sağ şeride geçtim ne göreyim. 5 kişilik picasso :)

bir de mercekli olaymış harika olacakmış.
  • arkadaşlar farklı olmak isteyen, parası olan ,ziyadesiyle buluşmalarda dikkatleri üzerinde toplamak arzusunda olan şu numaralı ilana bi baksın.Tam kullanma kılavuzundaki aracın kendisi.İlan No 143617984
  • Waaouv, waaouv, waaouv tek kelimeyle muthis. Diyebilecegim baska birsey yok.
    Fransada millet bu picassolara biniyor ise bizim bindiklerimiz ne boyle?

• quote:

Orijinalden alıntı: m.s.y

arkadaşlar farklı olmak isteyen, parası olan ,ziyadesiyle buluşmalarda dikkatleri üzerinde toplamak arzusunda olan şu numaralı ilana bi baksın.Tam kullanma kılavuzundaki aracın kendisi.İlan No 143617984

Of of of of of of of.....

komşum öncelikle geçmiş olsun ve ellerine sağlık... anlattığından becerikli birisi olduğun da anlaşılıyor. Ben de 1 kez gittim arabayı aldığımda ve daha önce anlattığım gibi çok canımı sıktılar. 75000 bakımına da uzak olmasına rağmen inallar'a götüreceğim. sözde merkezden arayacaklardı servis kalitesi için onun için de aramadılar.... kesinlikle vazgeçme ve peşini bırakma... adamlar sözde tr distribütörünün servisi, bana istetmeyi sökmeyi göstermeyi bırak, ekipmanların yerini bulup gösteremediler...
  • teşekkürler arkadaşlar
    bunlarda resimleri

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

yanlış takılan far ampulleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 12 Kasım 2013; 15:09:22 >

• arkadaşlar dün benzinlikte lastik havasını kontrol edeyim dedim kapı içinde 34 bar yazıyor makinede ps diye bi değer var sizler bu işi nasıl hallettiniz bilgi verirmisiniz..
  • şikayetimi
    merhaba@citroen.com.tr
    adresine okkalı bir şekilde ilettim

boşluk bulunca da
    0212 359 63 63
    numaralı telefondan arayacağım...
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    2009 model 5 kapılı için

hafifken
    önler ve arkalar 2,4 bar

ağırken
    önler 3,4
    arkalar 3,2 bar olmalı

2.40 bar = 35 psi
    3.20 bar = 46 psi
    3.40 bar = 49 psi
    Agirlik alt ve ust limiti bellimi

• sürücü kapısının menteşe kısmında belirtiyor olması gerekli
    benim aklımda bu şekilde kalmıştı.
    şimdi internetten el kitapçığına baktım ama göremedim
    yarın araç üzerinden bakarım

http://service.citroen.com/ddb/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 12 Kasım 2013; 21:03:13 >
  • m.s.y M kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok güzel ama yeni kasa çıkmışken o fiyata satılırmı bilemiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

sürücü kapısının menteşe kısmında belirtiyor olması gerekli
    benim aklımda bu şekilde kalmıştı.
    şimdi internetten el kitapçığına baktım ama göremedim
    yarın araç üzerinden bakarım

http://service.citroen.com/ddb/

Azami ağırlık 2250 gibi birşey yazıyor.. 1600 kg da boş ağırlık desek.. 650kg gibi bir ağırlık söz konusu.. Etine dolgun 100kg lık 5 yetişkin artı bagaj yada 2 adet arka yolcular desek sanırım max ağırlığa ulaşılıyor..

Ben bu yaz 50kg lık 4 tane çimento taşımıştım. Araba hiç yere yatmıyordu.. 7 kişi bindiğimizde de dışarıdan pek çökme yaşamıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

arkadaşlar farklı olmak isteyen, parası olan ,ziyadesiyle buluşmalarda dikkatleri üzerinde toplamak arzusunda olan şu numaralı ilana bi baksın.Tam kullanma kılavuzundaki aracın kendisi.İlan No 143617984

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=143617984&rnd=1940

Evet rengiylede dikkat çekeceğine eminim. Bizim buralarda bi şey sarısı derler o renge ama boş ver

O canım arabaya o renk olmuş mu hiç? Birde özel siparişmiş.

Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmeteyibilir

Slm hangi lastik aldınız fiyatı ve modeli ve içeri ses alması ve süspansiyona olan etkisi hakkında bilgi verebilirmisiniz

selamlar
    good year performans tam açılımını bilmiyorum.malum kışlıkları taktırdım.1,300 tl ücret ödedim.çok yumuşak ses yapmıyor.çok memnunum.
    tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=143617984&rnd=1940

Ağzımın suyu aktı resmen... Keşke hiç haber vermeseymişsiniz

• 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.